1956r.(2009)PSA 74.5ng/ml BxGl.3+4 HT+RT+BT T4 DX

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

Re: 1956r.(2009)PSA 74.5ng/ml BxGl.3+4 HT+RT+BT T4 DX

Nieprzeczytany postautor: juliusz56 » 16 kwie 2018, 11:44

Dawno nic nie pisałem, ale przekonałem się na własnej skórze dlaczego dochodzi w pewnym okresie choroby, że nagle chorzy piszący tu na forum, przestają być aktywni.
Coś takiego właśnie mnie spotkało, nie czytałem i pisałem, a dlaczego ?


Walka o Enzulatamid mogła się źle dla mnie skończyć.

Po skoku PSA z 612 ng/ml na 1071 ng/ml zapadła decyzja o całkowitym odstawieniu Encortonu, a brałem raz dziennie 5 mg.
Po paru dniach tak źle się poczułem, że córcia zadzwoniła do Hospicjum Domowego o pomoc.
Lekarz ustawił nowe leki przeciw bólowe i koniecznie powrót do Encortonu, którego nagły brak spowodował spadek hemoglobiny do poziomu 7,6 g/dl.
Padłem kompletnie prawie nie ruszając nogami i rękoma, rodzina była już przerażona, że to koniec.
Na szczęście lekarz z Hospicjum zalecił przetoczenie krwi, a lekarz rodzinny skierowanie do szpitala i na karetkę.
W szpitalu znalazłem się około 15tej, a dzięki temu, że miałem wypis z Brachyterapii, gdzie była grupa krwi, o 18tej miałem już podłączoną
krew. Na drugi dzień pierwsze kroki do toalety. Jeszcze jedna dawka krwi. Na trzeci dzień karetką do domu.

Po tygodniu sam pojechałem samochodem na badania na Oddział Onkologiczny i do drugiego szpitala na tomografię miednicy i klatki piersiowej.
Wyniki porównywalne z poprzednimi. Hemoglobina 10,5g/dl a PSA 1170 ng/ml.

Enzulatamidu jak nie ma tak nie ma.
Dzwonię 06.04. do pani ordynator, co w końcu z E, odpowiedź, proszę przyjechać 09.04. na morfologię i wydanie upragnionego E.
Ponieważ wiele razy słyszałem te obietnice od listopada, radości nie było. Poczekamy zobaczymy.
ur.1956
X/2009 .PSA 71.44 v=51,7 G-2 3+4=7 pT1cNxMo (100%) Hormonoterapia 3.6 XII/09 PSA18.10.
2010.01/10 KTpłuc-czyste 01/10 PSA 0.24 02/10 scyntografia ok Zoladex 10.6 co 3 miesi 03/10 KT miednicy ok 22.03.10 IMRT 50 Gy PSA 0.729 27.04.10 Brachyterapia HDR 15 GY PSA 0.543 co 3mies 0.366 0.178 0.164. 0.172.
2011. 08/11 0.144 12/11 nadir 0.095
2012.03/12 0.154 06/12 0.130 09/12 0.159 12/12 PSA 0.194
2013 . 03/13 PSA 0.254 05/13 PSA 0.73 06/13 PSA 1.04 scyntygrafia ok TRUS 36x30x34 v20 07/13 PSA 1.7 tes 1.9 08/13 1.88 biopsja G-3 5+3=8 09/13 PSA 2.27 Apo-Flutam 3x30dni Eligard 45 10/13 PSA 0.10 12/13 PSA 0.246
2014 .CYBERKNIFE 25Gy PSA 03/14 0.518 06/14 1.3 08/14 2.210 08/14 3.00 +Binabic 50 PSA 09/14 0.992 10/14 0.470
2015.02/15 0.660 PET/CT przerzut do Th5 kręgosłup na wysokości piersi (SUW 4.1) 04/15 3DCRT 20 Gyna Th5. PSA 0.825. 15.10.2015. scyntygrafia : przerzuty do kości miednicy, żeber i kręgosłupa 29.10 PSA 2.41.Eligard + B 150 . 03.12. kwas zoledronowy I PSA 2.88 . 16.12 PSA 3.05
2016 . 04.01.16 II wlew PSA 5.38. 03.02.16 III wlew PSA 6.63. 03.03.16 IV wlew PSA 10.33. 07.04.16 V wlew PSA 15.09. 05.05.16 VI wlew PSA 19.86 18.05.16 PSA 26.103. 20.05.16 RT 30 Gy .na L4,L5,S1. 22.06.16 PSA 48,19.05.07.16 PSA 76.96.22.07.16 PSA 97,64.02.08.16.PSA 147.25.08.16.PSA 223 na ból biodra i miednicy plastry Matrifen . Kwas zoledronowy co cztery tyg. VII.VIII.IX.X.przerwa cztery miesiące XI.XII.XIII.XIV.XV.XVI.XVII.XVIII.XIX.XX.XXI.XXII.
DOCETAXEL+ENNCORTON 2x5mg. 09.09.16 I 23.09. II 07.10. III PSA 74 21.10. IV 04.11. V PSA 17.8. 25.11. VI PSA 11.22 . VII 29.12. VIII
2017.20.01.17. PSA 9.08. 10.02. IX PSA 10.76 03.03. X. 17.03. XI. PSA 13.35. 31.03. XII.29.04. PSA 18. 29.05. PSA 22. 29.06. PSA 37. 21.07.PSA 110.09.08.PSA 171. 11.09.PSA 376. 13.09. XIII. 04.10. XIV 25.10. XV. 06.11. PSA 407. 10.11. PSA 495 . 15.11. XVI . PSA 476. 06.12. PSA 530. XVII . 27.12. PSA 485.
2018. 05.01. PSA 481. 02.02. PSA 612.03.04. PSA 1170.09.04. E Xtandi.


http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?t=801
Awatar użytkownika
juliusz56
Użytkownik
 
Posty: 345
Rejestracja: 18 lis 2011, 22:05
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 1956r.(2009)PSA 74.5ng/ml BxGl.3+4 HT+RT+BT T4 DX

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 16 kwie 2018, 12:53

zapadła decyzja o całkowitym odstawieniu Encortonu, a brałem raz dziennie 5 mg.


Kto i dlaczego zadecydowal o odstawieniu Encortonu?
Od kiedy brales ten lek?
Wprawdzie 5 mg dziennie, nie jest duzą dawka, ale rozne organizmy roznie reagują na odstawienie sterydow (ktore nalezy z tego powodu odstawiac stopniowo).

Dlaczego tak zwlekaja z Enzalutamidem? To jakas farsa! Szpital nie ma pieniedzy?
Moze powinienes zlozyc zazalenie do Ministerstwa Zdrowia?

Trzymaj się!
Pozdrawiam serdecznie,
zosia
[color=#FFBF00]..........................Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 7196
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 1956r.(2009)PSA 74.5ng/ml BxGl.3+4 HT+RT+BT T4 DX

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 16 kwie 2018, 20:33

Reumatolog mojego taty sprowadza go z dawki 5 mg encortonu już kilka miesięcy, teraz jest na 2.5 g co drugi dzień i na tym ma się zakończyć.

Z uderzeniowej dawki 25 mg (sprawy okulistyczne) schodziłam zmniejszając dawkę co 7 dni o 5 mg. A i tak przez miesiąc po czułam się jak mokra szmata, chociaż byłam o połowę młodsza niż dziś.

Trzymam kciuki za otrzymanie leku.
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63; XI 2017 PSA 0,051, T 1,79; I 2018 PSA 0,06, T 2,13; II 18 PSA 0,06, T 1,84; IV 18 PSA 0,05 T 1,88

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie - zaobserwowana znaczna poprawa stanu śluzówki jelita w porównaniu do 2015
Wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2572
Rejestracja: 20 sty 2015, 01:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 1956r.(2009)PSA 74.5ng/ml BxGl.3+4 HT+RT+BT T4 DX

Nieprzeczytany postautor: juliusz56 » 17 kwie 2018, 16:42

JEST...JEST....JEST ....
W końcu otrzymałem upragniony Enzulatamid (Xtandi) .
Opakowanie 112 tab. podzielone na cztery tygodnie z opisem na każdy dzień.
Otrzymałem E 09.04.2018, i od tego dnia połykam dziennie 4 tab.
Jak na razie żadnych objawów ani na + ani na -.
Po drugie opakowanie mam zgłosić się 04.05.br w celu kontynuacji.
Tyle mnie to kosztowało zdrowia, że nie potrawie wyrazić żadnej radości.
Pozdrawiam Juliusz.
ur.1956
X/2009 .PSA 71.44 v=51,7 G-2 3+4=7 pT1cNxMo (100%) Hormonoterapia 3.6 XII/09 PSA18.10.
2010.01/10 KTpłuc-czyste 01/10 PSA 0.24 02/10 scyntografia ok Zoladex 10.6 co 3 miesi 03/10 KT miednicy ok 22.03.10 IMRT 50 Gy PSA 0.729 27.04.10 Brachyterapia HDR 15 GY PSA 0.543 co 3mies 0.366 0.178 0.164. 0.172.
2011. 08/11 0.144 12/11 nadir 0.095
2012.03/12 0.154 06/12 0.130 09/12 0.159 12/12 PSA 0.194
2013 . 03/13 PSA 0.254 05/13 PSA 0.73 06/13 PSA 1.04 scyntygrafia ok TRUS 36x30x34 v20 07/13 PSA 1.7 tes 1.9 08/13 1.88 biopsja G-3 5+3=8 09/13 PSA 2.27 Apo-Flutam 3x30dni Eligard 45 10/13 PSA 0.10 12/13 PSA 0.246
2014 .CYBERKNIFE 25Gy PSA 03/14 0.518 06/14 1.3 08/14 2.210 08/14 3.00 +Binabic 50 PSA 09/14 0.992 10/14 0.470
2015.02/15 0.660 PET/CT przerzut do Th5 kręgosłup na wysokości piersi (SUW 4.1) 04/15 3DCRT 20 Gyna Th5. PSA 0.825. 15.10.2015. scyntygrafia : przerzuty do kości miednicy, żeber i kręgosłupa 29.10 PSA 2.41.Eligard + B 150 . 03.12. kwas zoledronowy I PSA 2.88 . 16.12 PSA 3.05
2016 . 04.01.16 II wlew PSA 5.38. 03.02.16 III wlew PSA 6.63. 03.03.16 IV wlew PSA 10.33. 07.04.16 V wlew PSA 15.09. 05.05.16 VI wlew PSA 19.86 18.05.16 PSA 26.103. 20.05.16 RT 30 Gy .na L4,L5,S1. 22.06.16 PSA 48,19.05.07.16 PSA 76.96.22.07.16 PSA 97,64.02.08.16.PSA 147.25.08.16.PSA 223 na ból biodra i miednicy plastry Matrifen . Kwas zoledronowy co cztery tyg. VII.VIII.IX.X.przerwa cztery miesiące XI.XII.XIII.XIV.XV.XVI.XVII.XVIII.XIX.XX.XXI.XXII.
DOCETAXEL+ENNCORTON 2x5mg. 09.09.16 I 23.09. II 07.10. III PSA 74 21.10. IV 04.11. V PSA 17.8. 25.11. VI PSA 11.22 . VII 29.12. VIII
2017.20.01.17. PSA 9.08. 10.02. IX PSA 10.76 03.03. X. 17.03. XI. PSA 13.35. 31.03. XII.29.04. PSA 18. 29.05. PSA 22. 29.06. PSA 37. 21.07.PSA 110.09.08.PSA 171. 11.09.PSA 376. 13.09. XIII. 04.10. XIV 25.10. XV. 06.11. PSA 407. 10.11. PSA 495 . 15.11. XVI . PSA 476. 06.12. PSA 530. XVII . 27.12. PSA 485.
2018. 05.01. PSA 481. 02.02. PSA 612.03.04. PSA 1170.09.04. E Xtandi.


http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?t=801
Awatar użytkownika
juliusz56
Użytkownik
 
Posty: 345
Rejestracja: 18 lis 2011, 22:05
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 1956r.(2009)PSA 74.5ng/ml BxGl.3+4 HT+RT+BT T4 DX

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 17 kwie 2018, 16:54

Nareszcie!
Trzymam kciuki aby lek dzialal. I aby dzialal jak najdluzej.
pzdr
zosia
[color=#FFBF00]..........................Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 7196
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 1956r.(2009)PSA 74.5ng/ml BxGl.3+4 HT+RT+BT T4 DX

Nieprzeczytany postautor: Ave » 17 kwie 2018, 19:13

Juliuszu, nareszcie! gratuluję!
... nas niestety nadal zwodzą.
Mąż ur.1947...... Gl 9(4+5)
06.2015 - PSA - 9717 - przerzuty do całego kośćca.
[od 16.-6.15 do 17.12.15] Bicalutamid-Binabic 50
2.07.2015 Eligard, Reltebon, testosteron <10 (ok),
26.08.15 - kwas zoledronowy,
24.09.15 - Eligard PSA 3956,
11.12.15 - kwas zoledronowy , PSA 1576,
17.12.15 - Eligard ................... Binabic50 stop!
18.12.15 - Docetaksel120mg i Dexamethazon, plaster Durogesic 75, Reltebon (2x20)
8.01.2016 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon , Durogesic 75, Reltebon(2x20),
29.01.16 -Docetaksel 100mg i Dexamethazon, Reltebon (2x20+5),
19.02.16 - Docetaksel.100mg i Dexamethazon, Reltebon (2 x 20)
17.03.16 - ELigard, PSA 421,3 testosteron<10,
18.03.16 -Docetaksel 100mg i Dexamethazon, Reltebon (2x20mg)
15.04.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon PSA 237,82
17.04.16 - Neulasta - zastrzyk podskórny :((
(16.04.16 ................. do 14.09.2016) zastrzyki Clexane (1x40)
18.05.2016 PSA 176,65 ng/ml
14.06.2016 Eligard PSA 148
27.06.2016 Doppler wykluczył zakrzepicę
9.09.2016 PSA 208 :(
(16/04/16 .............. do 14.09.2016) zastrzyki Clexane (1x40)
14.09.2016 Eligard
15.09.2016 Binabic ----------------------- do 8.03.2017 (1 x 50)
3.11.2016 PSA 190, SC bez progresu
16.11.2016 kwas zoledronowy
15.12.2017 Eligard
7.02.2017PSA 750,41ng/ml .......... :(
14.02.2017 PSA 1076 ... :( testosteron<10,
8.03.2017 PSA 1600 .............. :( Binabic - stop
10.03.2017 Eligard - Encorton 10
12.03.2017 do ................... 7.12.2017 Zytiga 1000
24.04.2017 do 4.05.17 ....... Dexaven 16- 12- 8- 4 mg (kroplowka),
23.04.2017 (ok. 2 tyg.) Durogesic 75 (plaster)
29.05.2017PSA 4170 t < 2,5
31.05.2017 Eligard
26.06.2017PSA 3866
24.07.2017 PSA 4014 :(
28.08.2017 PSA 3288
30.08.2017 Eligard
20.10.2017 PSA 3364
7.12.2017 Eligard ............Zytiga - stop Encorton 10 - stop
7.12.2017 zamiast Encortonu 10 mg wdrożono Dexamethazon 1 mg
4.01.2018 PSA 2628,10 ng/ml
10.01.2018 wlew kwasu zoledronowego
15.01.2018 do 26.01.2018 napromienianie głowy - 10 dni po 3 Gy
15.02.2018 PSA 3553 ng/ml
5.03.2018 Eligard
5.03.2018 PSA 4200
14.03.2018 kwas zoledronowy
4.04.2018 PSA 4647

wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=1972
Ave
Użytkownik
 
Posty: 529
Rejestracja: 21 cze 2015, 14:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 1956r.(2009)PSA 74.5ng/ml BxGl.3+4 HT+RT+BT T4 DX

Nieprzeczytany postautor: SYLWIA1980 » 17 kwie 2018, 19:25

super wiadomość nareszcie wywalczyles teraz Ci zycze aby lek działał i działał ..... pozdrawiam cię cieplutko Sylwia
1952r.
VII.2017 przewlekła bialaczka limfatyczna
XI.2017 PSA 271 niedowlad w okolicy ledzwiowej
TK , RM liczne przerzuty na kosci powiększone wezly zaotrzewniowe, naciek na nerce
16.XI naswietlenie moc 8
17.XI biopsja gruczołu 22.XI G 4+3
31.XI flutamid 13.XII Reseligo
04.01.18. PSA 9, T 0,34
13.02.18 PSA 1.480 T 0,1978
13.03.18 Reseligo
SYLWIA1980
Użytkownik
 
Posty: 260
Rejestracja: 10 lis 2017, 22:26
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 1956r.(2009)PSA 74.5ng/ml BxGl.3+4 HT+RT+BT T4 DX

Nieprzeczytany postautor: walenty » 17 kwie 2018, 21:30

Juliuszu ! też trzymam kciuki, cieszy nas wszystkich ta wiadomość. Niech działa długo, długo i jeszcze raz długo.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Walenty
ur.01.1946 r.; leczony od 2001 r. systematyucznie w poradni urol. z PSA wyjsciowym 2,5 ng/ml.2011.05;-PSA-5,47 ng/ml.Biobsja15.05.2011. -wynik adenocarcinoma prostate:Gleason (3+3) Fragmenty stercza.-materiał skąpy.15.06.2011 RP załonowa bad.histopat.Gleason 5 (3+2) Guz nacieka torebkę gruczołu.20.07.2011 PSA-0,04 2011.09.--0,002 2012.08. 0,020 2013.01.---0,050 2013.06.---0,075 rozpoczecie Finasterydu - Finamef 5 mg x1 dziennie. 2013.10.--PSA-0.020
2014.03.--0,030 2015.10.--0,041 koniec finasrerydu. 2016.01.--0,105 2016.03. 0,158 2016.06.--0,197 2016-06-30 0,203
2016-08-17----0,202. 2016-09-29.----0,257 ng/ml 2016-10-20------0,254 ng/ml 15-11-2016---0,278 ng/ml 23-12-2016 0,262 ng/ml 20-01-2017---0,288 02-02-2017---0,268 ng/ml RT 66 Gy 33-sesje od 06-02 do 23-03-2017 21-04-2017
PSA 0,081 6-06-2017--PSA 0,037 ng/ml 11-07-2017 0,025 ng/ml 23-08-2017 0,027 ng/ml 21-09-2017 0,021ng/ml 2017-11-16---0,009 ng/ml 21-12-2017 0,006 ng/ml
walenty
Użytkownik
 
Posty: 102
Rejestracja: 31 sty 2016, 20:41
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 1956r.(2009)PSA 74.5ng/ml BxGl.3+4 HT+RT+BT T4 DX

Nieprzeczytany postautor: pysi » 17 kwie 2018, 21:35

Juliuszu oby efekty były jak najlepsze, trzymam kciuki.
Tata ur. 1960
07.2017 - diganoza rak prostaty 4+4, PSA 75ng/ml
08.2017 - scyntygrafia -> przerzuty do kości miednicy
09.2017 - rozpoczęcie HT, po 7 dniach od podania PSA 50ng/ml :), RM miednicy mniejszej, brak przerzutów do węzłów chłonnych i innych narządów
10.2017 - rozpoczęto podawanie kwasu zolendrowego
11.2017 - PSA - 0,3ng/ml, tomograf klatki piersiowej, miednicy, jamy brzusznej - nie stwierdzono zmian, 13.11 rozpoczęcie chemioterpii I wlew taxotere,
12.2017 - 04.12 II wlew taxotere, , 29.12 III wlew taxotere
01.2018 - 19.01 IV wlew taxotere PSA 3,6ng/ml
02.2018 - 09.02 V wlew taxoere
03.2018 - 02.03 VI wlew taxotere (koniec terapii) , PSA 15ng/ml
pysi
Użytkownik
 
Posty: 44
Rejestracja: 09 lip 2017, 21:10
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Nasze historie * Our Stories

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 13 gości

logo zenbox