54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

Re: 54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Nieprzeczytany postautor: dariusz » 17 maja 2020, 08:19

Dziękuję za każdy komentarz do mojej choroby. Jest bardzo źle i o tym wiem, tylko nie wiem jak to się dalej odbywa kiedy już lekarze nie mają nic do zaproponowania. Siedzę w domu i czekam na coraz to silniejsze bóle, na spadek hemoglobiny do zero? Reszta w miarę chyba jasna. Brak leczenia wiadomo co oznacza.



______________________
Uprzejmie informuję zainteresowanych, że utworzyłam w Pogaduchach wątek pt.

Weź się w garść... Dyskusja
viewtopic.php?f=6&t=3525&p=113208#p113208
do którego skopiowałam posty Pawła1968, Kinaszle oraz Molisany. Zachęcam do kontynuowania dyskusji w nowym wątku.
-zb
13-03-2019 PSA 14ng/ml
03-04-2019 biopsja,Gleason 4+4
04-04-2019 Eligard 22,5 oraz apoflutam
start Osporil
05-04-2019 scyntygrafia -rozsiew do kosca
10-04 TK jamy brzusznej
23-06-2019 PSA 0,306ng/ml TT 06 nmol/l
Eligard 45
29-07-2019 PSA 0,913 ng/ml ,TT 0,45 nmol/l
ponowne badania przed CHT
17-08-2019 PSA 1,8nmol/l
20-08-19 ,1wlew docetaxel 160mg/m
11-09-2019 2 Wlew Docetaxel oraz Osporil
dariusz
 
Posty: 122
Rejestracja: 11 lip 2019, 10:37
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Nieprzeczytany postautor: 55 zbyszko » 17 maja 2020, 18:11

Dariusz - leczysz się, żeby żyć? Czy żyjesz, żeby się leczyć?

Gleason 9, 9 opakowań Xtandi. Czy będę miał następne? Zobaczymy po TK i scyntygrafii, wyniki 28.05.2020

W czasie choroby zwiedziłem pół świata. Psychikę mam mega słabą.
Zapisałem się na turnus rehabilitacyjny, ale czy pojadę?
Umieram codziennie od ponad 4 lat, niestety, zdrowi i chorzy to dwa światy. Lecz praca, np. działka, pomaga.
Ja też muszę zostawić szykowną wdówkę. Na pewno mają lepiej osoby, których wynikami zajmują się bliscy, bo [w ten sposob sami} się nie stresują.
Zaplanuj coś!
Zobacz mój podpis.
2016 kwiecień. mam 61 l. ur. 1955r
Psa 51,1 Gleason 7 +9 =? zajętość 60% i 80% CT2NoMO c-61 nowotwór złośliwy.
Eligard + flutamid
Konsultacje szpital woj Bielsko-Biala Hormonoterapia i Radioterapia
Leczenie BCO
Radioterapia .Po zakończeniu
Psa -0,388
Psa-3, 970 16,05 2018 Skierowanie na badanie PET
PET Nowe ogniska węzły chłonne aorty brzusznej i śledzionej
8 cykli Docetakselu - leczenie paliatywne
Psa 1,720 - po zakończeniu chemi
07 01 2019 Radioterapia na węzły chłonne
Psa 9, 390 Następne badanie po radioterapi.
Psa 2,130 28 03 2019r + Eligard
Psa 1,540 09,05, 2019 + Eligard
Psa 4,540 01,08 2019r PROGRESJA
Psa 7,590 22 08 2019
TK i Scyntografia wklejona
Psa 7,590 mg\ml 03 09 2019
Testosteron 0,16 mg\ml 03 09 2019
Psa 10,770 ng\ml
20 09 2019r Enzalutamid Xtandi 1...........
Psa 2,139ng\ml 17 10 2019 Enzalutamid -Xtandi 2.....+Eligard
Psa 1,100 ng\ml 14 11 2019 Elzutamid-Xtandi 3.......... op
Psa 0,785 ng\ml 12 12 2019 Elzutamid-Xtandi 4..........opScyntografia i Tk przeżuty kręgosłup Th8
Psa 0,774ng\ml 05 03 2020 Xtandi 7 op.02,04 8i 9 op Xtandi skie. TK i SCYN. wizyta 28 05.
55 zbyszko
 
Posty: 97
Rejestracja: 12 kwie 2017, 17:03
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: 54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 18 maja 2020, 11:54

dariusz pisze:na spadek hemoglobiny do zero?

Darek, to Tobie na pewno za życia nie grozi :)
A na poważnie, to zbadaj żelazo, B12 i kwas foliowy. Niedobory będą powodowały anemię.
Od razu możesz włączyć do diety produkty bogate w żelazo - znajdziesz w sieci. Zelazo jest lepiej przyswajalne z witaminą C, więc też o to zadbaj.

Jeśli poziom HBG jest poniżej 7, będzie konieczne przetoczenie krwi, albo lepiej, podanie preparatu z erytrocytów. Przy okazji wklej morfologię, jest tam kilka ważnych elementów i dopiero ich korelacja może pomóc w określeniu przyczyn.

A co do leczenia, to piszesz, że jesteś bez leczenia, a wcześniej, że rozpocząłeś leczenie Enzalutamidem. Jaki jest stan faktyczny, bo już się zgubiłem?
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41, VI 2019 PSA 0,52, VI 2019 PET PSMA F18, wznowa 6 mm w loży po pęcherzyku nasiennym, SUV 2,2, IX 2019 PSA 0,88, Binabic, X 2019 PSA 0,26, SBRT na zmianę z PET - 33,75Gy w 5 frakcjach, Binabic - stop, XII 2019 PSA 0,83, I 2020 PSA 1.38, II 2020 PSA 1.39, PET PSMA bez ognisk i przyczyn wzrostu PSA, III 2020 PSA 1.88, MRI bez ognisk nowotworowych, 1 IV 2020 Dipheriline
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 3971
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Nieprzeczytany postautor: dariusz » 19 maja 2020, 17:37

Jestem byłym zawodowym sportowcem i jeżeli tylko bym mógł, ćwiczyłbym na maksa co zresztą robiłem jeszcze 3 miesiące temu.
Po 3 wlewach ipilimumabu odcielo prąd i ledwo się ruszam. W tym jest problem.

I dlatego mam pytanie, czy leczenie ENZ może postawić mnie trochę na nogi, chodzi o odzyskanie sił, czy to tylko tabletki na lepsze samopoczucie?
13-03-2019 PSA 14ng/ml
03-04-2019 biopsja,Gleason 4+4
04-04-2019 Eligard 22,5 oraz apoflutam
start Osporil
05-04-2019 scyntygrafia -rozsiew do kosca
10-04 TK jamy brzusznej
23-06-2019 PSA 0,306ng/ml TT 06 nmol/l
Eligard 45
29-07-2019 PSA 0,913 ng/ml ,TT 0,45 nmol/l
ponowne badania przed CHT
17-08-2019 PSA 1,8nmol/l
20-08-19 ,1wlew docetaxel 160mg/m
11-09-2019 2 Wlew Docetaxel oraz Osporil
dariusz
 
Posty: 122
Rejestracja: 11 lip 2019, 10:37
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Nieprzeczytany postautor: dariusz » 19 maja 2020, 18:29

Z postów powyżej wynika, że już szans na jakieś życie mi nie dajecie?
Że w sumie to tego ENZ w ogole nie bierze się jako jakiegoś dalszego leczenia?
13-03-2019 PSA 14ng/ml
03-04-2019 biopsja,Gleason 4+4
04-04-2019 Eligard 22,5 oraz apoflutam
start Osporil
05-04-2019 scyntygrafia -rozsiew do kosca
10-04 TK jamy brzusznej
23-06-2019 PSA 0,306ng/ml TT 06 nmol/l
Eligard 45
29-07-2019 PSA 0,913 ng/ml ,TT 0,45 nmol/l
ponowne badania przed CHT
17-08-2019 PSA 1,8nmol/l
20-08-19 ,1wlew docetaxel 160mg/m
11-09-2019 2 Wlew Docetaxel oraz Osporil
dariusz
 
Posty: 122
Rejestracja: 11 lip 2019, 10:37
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Nieprzeczytany postautor: dariusz » 23 maja 2020, 02:56

Dzień dobry.

Mam pytanie: czy ten ENZ również leczy, czy tylko jako lek na dobre samopoczucie jest?
13-03-2019 PSA 14ng/ml
03-04-2019 biopsja,Gleason 4+4
04-04-2019 Eligard 22,5 oraz apoflutam
start Osporil
05-04-2019 scyntygrafia -rozsiew do kosca
10-04 TK jamy brzusznej
23-06-2019 PSA 0,306ng/ml TT 06 nmol/l
Eligard 45
29-07-2019 PSA 0,913 ng/ml ,TT 0,45 nmol/l
ponowne badania przed CHT
17-08-2019 PSA 1,8nmol/l
20-08-19 ,1wlew docetaxel 160mg/m
11-09-2019 2 Wlew Docetaxel oraz Osporil
dariusz
 
Posty: 122
Rejestracja: 11 lip 2019, 10:37
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 23 maja 2020, 07:15

Dariusz,
Lekarze nie przepisują placebo za 8 tys. zl miesięcznie, a już z pewnością nie w ramach NFZ!
Dostaniesz/dostałeś Xtandi, bo onkolog uważa, że ten lek może zadziałać. I miejmy nadzieję, że tak właśnie będzie w Twoim przypadku!

Trzymaj się!
zosia
Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 9216
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Nieprzeczytany postautor: dariusz » 24 maja 2020, 12:14

Mam pytanie.
Ponieważ zrezygnowałem z leczenia w Koszalinie, bo zaproponowali mi już tylko ENZ, który mogę (tak myslę) otrzymać również w Gdyni, czy czekać na wizytę w Gdyni, która jest 01.06.2020?
Bo tak siedzę bez żadnego leczenia a PSA rośnie, czy można jeszcze ten tydzień siedzieć bez leczenia? Już i tak siedzę długo bez niczego!
Ale czy mam jakieś wyjście?

Teraz przechwycila mnie Pani radiolog radioterapeutka, żebym do niej przyszedł z wynikami scyntygrafii, pewnie chce porozmawiać o naswietleniu czegoś. Co tu robić?
13-03-2019 PSA 14ng/ml
03-04-2019 biopsja,Gleason 4+4
04-04-2019 Eligard 22,5 oraz apoflutam
start Osporil
05-04-2019 scyntygrafia -rozsiew do kosca
10-04 TK jamy brzusznej
23-06-2019 PSA 0,306ng/ml TT 06 nmol/l
Eligard 45
29-07-2019 PSA 0,913 ng/ml ,TT 0,45 nmol/l
ponowne badania przed CHT
17-08-2019 PSA 1,8nmol/l
20-08-19 ,1wlew docetaxel 160mg/m
11-09-2019 2 Wlew Docetaxel oraz Osporil
dariusz
 
Posty: 122
Rejestracja: 11 lip 2019, 10:37
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Nieprzeczytany postautor: stanis » 24 maja 2020, 13:50

dariusz pisze:

Bo tak siedzę bez żadnego leczenia a PSA rośnie, czy można jeszcze ten tydzień siedzieć bez leczenia? Już i tak siedzę długo bez niczego!
Ale czy mam jakieś wyjście?

Dariusz,
Ja bym wykorzystał obydwa warianty, skąd masz pewność, że w Gdyni zaoferują leczenie ENZ? Zawsze możesz wrócić do Koszalina.

dariusz pisze:Teraz przechwycila mnie Pani radiolog radioterapeutka, żebym do niej przyszedł z wynikami scyntygrafii, pewnie chce porozmawiać o naswietleniu czegoś. Co tu robić?


Nie rezygnuj też z konsultacji u radioterapeuty. Zawsze możesz zrezygnować z naświetlań. Jednak warto skorzystać i podjąć leczenie RT celem zredukowania przerzutów do układu kostnego.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,088 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml; 09.2017 PSA=0,106 ng/ml; 12.2017 PSA=0,142 ng/ml; 03.2018 PSA=0,182 ng/ml
XII 2017 - powtórne badanie hist-pat operacyjny: GL=3+4, nwt w wielu miejscach GK także podtorebkowo, marginesy zbyt wąskie dla oceny (-), pęcherzyki,+ nasieniowody bez nacieku.

IV-V 2018 tomoRT 10-70 Gy, PSA przed RT 0,191 ng/ml
V.2018 PSA = 0,056 ng/ml; VI.2018 PSA = 0,039 ng/ml; VIII.2018 PSA = 0,023 ng/ml; XI.2018 PSA = 0,013 ng/ml; II.2019 PSA=0,012 ng/ml; VIII.2019 PSA=0,002 ng/ml, XI.2019 - koagulacja krwawiących naczyń jako skutek TomoRT ; II.2020 PSA =0,004 ng/ml

________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 3011
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: 54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Nieprzeczytany postautor: dariusz » 24 maja 2020, 13:56

Ja mam nawet tbl ENZ w domu, ale jeżeli zacznę he używać a w Gdyni będą chcieli mi zaoferować jakieś inne leczenie, np. Arbiteron Abirateron a wcześniejsze użycie ENZ wyklucza mnie z tego, to co wtedy? No i przeraża mnie to, że jestem bez leczenia nadal i tak czekam i czekam.
13-03-2019 PSA 14ng/ml
03-04-2019 biopsja,Gleason 4+4
04-04-2019 Eligard 22,5 oraz apoflutam
start Osporil
05-04-2019 scyntygrafia -rozsiew do kosca
10-04 TK jamy brzusznej
23-06-2019 PSA 0,306ng/ml TT 06 nmol/l
Eligard 45
29-07-2019 PSA 0,913 ng/ml ,TT 0,45 nmol/l
ponowne badania przed CHT
17-08-2019 PSA 1,8nmol/l
20-08-19 ,1wlew docetaxel 160mg/m
11-09-2019 2 Wlew Docetaxel oraz Osporil
dariusz
 
Posty: 122
Rejestracja: 11 lip 2019, 10:37
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Nieprzeczytany postautor: stanis » 24 maja 2020, 14:16

dariusz pisze:Ja mam nawet tbl ENZ w domu, ale jeżeli zacznę ich używać a w Gdyni będą chcieli mi zaoferować jakieś inne leczenie..


Rozumiem, że ENZ
https://www.mp.pl/pacjent/leki/lek/8435 ... ki-miekkie
dostałeś w Koszalinie?
Kiedy masz wizytę w Gdyni?
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,088 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml; 09.2017 PSA=0,106 ng/ml; 12.2017 PSA=0,142 ng/ml; 03.2018 PSA=0,182 ng/ml
XII 2017 - powtórne badanie hist-pat operacyjny: GL=3+4, nwt w wielu miejscach GK także podtorebkowo, marginesy zbyt wąskie dla oceny (-), pęcherzyki,+ nasieniowody bez nacieku.

IV-V 2018 tomoRT 10-70 Gy, PSA przed RT 0,191 ng/ml
V.2018 PSA = 0,056 ng/ml; VI.2018 PSA = 0,039 ng/ml; VIII.2018 PSA = 0,023 ng/ml; XI.2018 PSA = 0,013 ng/ml; II.2019 PSA=0,012 ng/ml; VIII.2019 PSA=0,002 ng/ml, XI.2019 - koagulacja krwawiących naczyń jako skutek TomoRT ; II.2020 PSA =0,004 ng/ml

________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 3011
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: 54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 24 maja 2020, 15:13

dariusz pisze:Ja mam nawet tbl ENZ w domu, ale jeżeli zacznę ich używać a w Gdyni będą chcieli mi zaoferować jakieś inne leczenie, np. Arbiteron Abirateron a wcześniejsze użycie ENZ wyklucza mnie z tego, to co wtedy? No i przeraża mnie to, że jestem bez leczenia nadal i tak czekam i czekam.

Sorry Dariusz, ale ręce opadają.

Po pierwsze, jeżeli dali Ci w Koszalinie Xtandi, to znaczy, że jesteś w programie lekowym"Leczenie opornego na kastrację raka gruczołu krokowego z przerzutami (ICD-10 C-61) a zatem nikt Ci w tej chwili refundowanej Zytigi nie przepisze.

Po drugie, dlaczego nagle piszesz o abirateronie skoro dopiero co zdecydowałeś się na enzalutamid?

Po trzecie, dlaczego narzekasz, że jesteś bez leczenia skoro masz w ręku enzalutamid, tyle że go nie bierzesz.

Czy mógłbyś mnie nieco oświecić w tym temacie?
Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 9216
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Nieprzeczytany postautor: dariusz » 24 maja 2020, 15:20

Wizytę [w Gdyni] mam 01.06.2020.
[Enzalutamid] dostalem w Koszalinie, ale później doszliśmy do wniosku, że jeżeli Enzalutamid przepiszą mi również w Gdyni, to bez sensu jeździć [po lek] do Koszalina.
Dr z Koszalina zgodził się na takie rozwiązanie, ale nie wiem co zadecydują w Gdyni. Bo gdyby to był ENZ, to już mógłbym brać tbl a jak powiedzą, że chcą np leczyć czymś innym, choć nie wiem czym, to co wtedy?
Do tego może będą jakieś naświetlania i może nie każdy rodzaj leczenia jest dopuszczalny. Już się zakrecilem.
13-03-2019 PSA 14ng/ml
03-04-2019 biopsja,Gleason 4+4
04-04-2019 Eligard 22,5 oraz apoflutam
start Osporil
05-04-2019 scyntygrafia -rozsiew do kosca
10-04 TK jamy brzusznej
23-06-2019 PSA 0,306ng/ml TT 06 nmol/l
Eligard 45
29-07-2019 PSA 0,913 ng/ml ,TT 0,45 nmol/l
ponowne badania przed CHT
17-08-2019 PSA 1,8nmol/l
20-08-19 ,1wlew docetaxel 160mg/m
11-09-2019 2 Wlew Docetaxel oraz Osporil
dariusz
 
Posty: 122
Rejestracja: 11 lip 2019, 10:37
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 54l.PSA14ng/ml BxGl.4+4T4 HT>DX>bkCMIpi>ENZ

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 24 maja 2020, 15:54

Omatkoicórko! Rzeczywiście musiałeś się zakręcić.
Przestań komplikować sprawę. Zacznij brać Xtandi. Jestęś w programie lekowym, więc leczenie będzie kontynuowane, czy to w Koszalinie, czy to w Gdynie.
Niech dr z Koszalina wyśle wiadomość do dr z Gdyni, w ktorej wyjaśni Twoją sytuacje. Udział w badaniu klinicznym oferowanym w Koszalinie, niepowodzenie, właczenie do programu lekowego i przepisanie Xtandi, ale pacjent mieszka w Gdyni i będzie mu łatwiej kontynuować leczenie tamże, pacjent ma umówiną wizytę w Gdyni 1 czerwca 2020, czy Szanowny Kolega mógłby przejąć pacjenta i leczenie? Uprzejme pozdrowienia i podpis.
Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 9216
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Nasze historie * Our Stories

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: 55 zbyszko i 126 gości

logo zenbox