Mąż 57l. PSA 4,65 ng/ml

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

Mąż 57l. PSA 4,65 ng/ml

Nieprzeczytany postautor: Lili » 12 sty 2019, 12:23

Witam! Kochani proszę o pomoc.



29.12.2015
PSA 3.20 ng/ml
wizyta u urologa, zaordynowane suplementy typu Sterko, Prostamol

29.03.2015'
PSA 4.55 ng/ml
dalej zalecane w/w preparaty

24.08.2018
PSA 4.65 ng/ml
wizyta u urologa bez dalszej diagnozy

W tym momencie zaczynam szukać informacji internetowych o prostacie.
Jestem taka wściekła na lekarza urologa c(wizyty prywatne, koszt 220 zł), podobno najlepszy fachowiec w naszym mieście (Płock).

grudzień 2018
badanie MRI z kontrastem

zrobione prywatnie i tu szok:

Gruczoł krokowy wielkości 52/45/40, objęt. ok.48cm3
PZ po stronie prawej w części środkowej tylno bocznej (Pzpl) na obwodzie podtorebkowo w T2 hypointensywne ognisko ok.8 na 5 mm,
w DWi zmiana jest izoontensywna, na mapie ADC dyskretnie hypointensywna
po podaniu środka kontrastowego i.v. w badaniach perfuzyjnych ulega wzmonieniu kontrastowemu. PIRADS-4 do dalszej diagnostyki
Powiększenia węzłów chłonnych nie uwidoczniono.
Pęcherzyki nasienne bez zmian.
Pęcherz moczowy gładkościenny bez zmian.
Iwidocznione struktury kostne bez zmian.



Mąż jest po zawale, wstawione 2 stenty.

Na 9.02.2019 jestesmy zapisani na biopsję fuzyjną w Bydgoszczy.



Kochani, podpowiedzcie jak zaplanować leczenie, może polecicie lekarzy. Na razie poruszam się jak dziecko we mgle. Mąż b.słaby psychicznie =(
Przepraszam moze mój post nie jest zbyt spójny.
Dziękuje


Zrobilam male porządki :) -zb
Lili
 
Posty: 4
Rejestracja: 08 sty 2019, 21:37
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 57 lat PSA 4,65

Nieprzeczytany postautor: stanis » 12 sty 2019, 13:08

Lili pisze:Mąż jest po zawale,wstawione 2 stenty.
9.02. jestesmy zapisani na biopsję fuzyjną w Bydgoszczy.
Kochani podpowiedzcie jak zaplanować leczenie,może polecicie lekarzy.Na razie poruszam się jak dziecko we mgle.Mąż b.słaby psychicznie =(


Witaj wsród nas Lili,

Wydaje mi się , iż nalezy poczekać do wyniku biopsji, która określi stopień zaawansowania, etc. W zależności od wyniku biopsji można zaplanować leczenie.

Nie mniej jednak obawiam się, że uwarunkowania kardiologiczne mogą wyeliminować leczenie operacyjne i wyborem będzie radioterapia radykalna. Aczkolwiek o dopuszczeniu do ew. operacji zadecyduje anestezjolog.

PIRDADS 4 oznacza wysokie prawdopodobieństwo obecności raka istotnego klinicznie.


Biopsja już wkrótce w Bydgoszczy i tam jest najlepszy moim zdaniem operator dr. Jerzy Siekiera, jeśli on podejmie się operacji to "go for it"
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,088 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml; 09.2017 PSA=0,106 ng/ml; 12.2017 PSA=0,142 ng/ml; 03.2018 PSA=0,182 ng/ml
XII 2017 - powtórne badanie hist-pat operacyjny: GL=3+4, nwt w wielu miejscach GK także podtorebkowo, marginesy zbyt wąskie dla oceny (-), pęcherzyki,+ nasieniowody bez nacieku.

IV-V 2018 tomoRT 35 x 10-70 Gy, PSA przed RT 0,191 ng/ml
V.2018 PSA = 0,056 ng/ml; VI.2018 PSA = 0,039 ng/ml; VIII.2018 PSA = 0,023 ng/ml; XI.2018 PSA = 0,013 ng/ml
________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 2579
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Mąż 57 lat PSA 4,65

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 12 sty 2019, 13:39

Witaj Lili,
5 lat temu mąż miał około 50 lat więc norma dla tego wieku wynosi około 3 ng/ml. PSA było nieznacznie podwyższone, ale prostata, przynajmniej tak to wynika z jej obecnej wielkości 2x większa niż powinna, a to też czynnik podnoszący PSA. W sumie trudno 5 lat temu było wskazać jakieś symptomy rodzącego się nowotworu. Być może był, ale nie wiadomo, czy wykrywalny. Preparaty na prostatę obniżyły PSA.

Minęły 3 lata i PSA niewiele wzrosło. To świadczy o stanie stabilnym, ale bardzo dobrze, że wykazaliście czujność, której zabrakło u pana lekarza i zrobiliście mpMRI. Lekarze często ufają "boskiemu palcu", a zapominają, że świat ma lepsze rozwiązania. To jedno z lepszych badań pod kątem diagnostyki wstępnej. Niestety jest ognisko, które z dużym prawdopodobieństwem jest ogniskiem rakowym PIRADS 4. Sądząc po dynamice PSA będzie to rak o niskiej złośliwości, ale też zdarzają się wyjątki. Ognisko jest małe, jednostronne, pęcherzyki i węzły czyste. Jedyne co może niepokoić, to fakt podtorebkowego umiejscowienia zmiany, co może doprowadzić do szybkiej ekspansji na torebkę i poza nią, a wtedy temat może być trudniejszy do opanowania. Dlatego należy szybko działać.

Zdecydowaliście się na biopsję fuzyjną, też bardzo dobrze, bo lekarz nakładając obraz z MRI na USG używane w czasie biopsji będzie starał się pobrać materiał ze zmiany, która na USG może być niewidoczna. Zadbajcie o dobry opis biopsji, zgodny ze standardami, bo to co płodzą w tym kraju histopatolodzy to pełna patologia. Dobre opisy i rzetelne robi m.innymi Synevo w Łodzi (dla dr Salwy), dr Okoń w Krakowie. Zapytajcie, czy będzie szczegółowy opis makro każdego wycinka i opis mikro też każdego wycinka, z oznaczoną indywidualnie % zajętością nowotworu, Gleasonem, ewentualne inne nieprawidłowości PNI, PBH, dojściem do torebki, naciekanie naczyń itd.

Co do dalszego leczenia, to jeśli rak zostanie potwierdzony to najlepszą opcją ze względu na wiek będzie operacja. Myślę, że jest duża szansa na pozbycie się raka i też problemów z przerośniętą prostatą. Jeśli możecie zainwestować 50 tys., to operacja robotem jest najlepszą opcją, zapewniającą najmniej powikłań i skutków ubocznych, Ze względu na jednostronny charakter raka można oczekiwać jednostronnego pozostawienia pęczków nerwowo naczyniowych odpowiedzialnych za erekcję. Więc po operacji seks też jest możliwy, tylko bez ejakulacji, bo te elementy są usuwane. No i z reguły twardość i odczucia nie te same, co przed, ale kluczowe jest pozbycie się raka.
Mąż jest pacjentem kardiologicznym i należałoby temat ewentualnej operacji skonsultować z kardiologiem. Na forum są osoby po zawałach, które przeszły operację, więc twardych przeciwwskazań nie ma, ale każdy przypadek jest inny i każde serce inaczej ucierpiało w trakcie zawału. Operacja daje obraz histopatologiczny całej prostaty i prawdziwego zaawansowania choroby. Po niepowodzeniu operacji można, jako terapię ratującą użyć RT.

Inną opcją leczenie radykalnego jest radioterapia - RT. Myślę, że w tu mogłaby być pomocna brachyterapia, ale zależy to od Gleasona oznaczonego z biopsji. Radioterapia ma podobny wskaźnik wyleczenia, ale jako że metoda inna, inne są skutki uboczne. Metod radioterapii jest też kilka, a każda daje inne prawdopodobieństwo określonych powikłań. Zdecydowanie rzadziej niż przy operacji występuje nietrzymanie moczu. Operacje po naświetlaniach jako metoda ratująca są rzadko wykonywane, ale teoretycznie możliwe.

Myślę, że w chwili obecnej trudno jest do końca planować leczenie, bo rak nie jest jeszcze potwierdzony biopsją, a jest to warunek podstawowy.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2927
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 57 lat PSA 4,65

Nieprzeczytany postautor: Lili » 12 sty 2019, 14:23

Dziękuję serdecznie Kochani za szybki odzew :)
Czekamy zatem na biopsję.
Żałuję, że wczesniej nie trafiłam na Wasze forum.
Co do potencji, to niestety mamy z nia problem (mysleliśmy,że to skutek zawału i leków).
Czy trzeba jakos szczególnie przygotować się do biopsji, mąz ma niski próg bólu.
Lili
 
Posty: 4
Rejestracja: 08 sty 2019, 21:37
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 57 lat PSA 4,65

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 12 sty 2019, 14:33

Lili,

Gdzie dokladnie ma byc wykonana biopsja fuzyjna i z uzyciem jakiego systemu?
Jesli u tych z ulicy Pestalozziego, to nic na ten temat nie podają na swojej stronie, z czego wynikaloby, nie ze mają systemu, ktore wykonuje fuzję zaladowanych obrazow MRI i wykonywanego w czasie realnym USG. Oni zapewne oglądają dostarczone obrazy mpMRi i starają sie je dopasowac kognitywnie do obrazu ultrasonograficznego. Ale biopsje robią w sedacji, tyle, ze przezkroczowo.

Czy trzeba jakos szczególnie przygotować się do biopsji, mąz ma niski próg bólu.

Biopsja moze byc wykonana w glębokiej dozylnej sedacji i nalezy upewnic sie, ze tak wlasnie bedzie w przypadku męza.
z pewnoscia wskazane jest oczyszczenie koncowego odcinka jelita grubego oraz antybiotykoterapia profilaktyczna, mąz powinien dostac receptę na antybiotyk, ktory bedzie bral przed i po biopsji.
Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 8426
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 57 lat PSA 4,65

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 12 sty 2019, 15:42

Lili pisze:Co do potencji, to niestety mamy z nia problem (mysleliśmy,że to skutek zawału i leków)

Pewnie tak. Jeśli nie ma, to RP nic nie zmieni.

Lili pisze:Czy trzeba jakos szczególnie przygotować się do biopsji, mąz ma niski próg bólu.

Biopsja w sedacji to super komfort - takie miałem. Czasami przez ból trudno jest przeprowadzić poprawnie biopsję, więc warto o to dopytać jeśli maż ma próg bólu niski. Standard, to znieczulenie miejscowe.
Jeśli chodzi o przeczyszczenie miałem zalecony X Prep. Straszne świństwo do picia dzień przed, ale chyba w standardzie tego w ogóle się nie robi.
I jeszcze antybiotyk. To musi być, aby chronić przed infekcją, szczególnie w biopsji przez odbyt, która jest najczęstszym wariantem wykonawczym.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2927
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 57 lat PSA 4,65

Nieprzeczytany postautor: Jantar » 12 sty 2019, 19:29

Szanowna Lili,
Będąc w Bydgoszczy jesteś w najlepszych rękach jakie znam. Dr. Krzysztof Kamecki i dr. Siekiera, to najwyższa półka w tym kraju. Dzięki ich szybkiej i trafnej diagnozie dziś jestem zdrów i cieszę się życiem .
Pozdrawiam
Ur.1958 PSA - marzec 2013 1,2 , październik 2014 PSA= 12,12(stan zapalny ) listopad 2014 PSA= 6,02 BIOPSJA 11-2014
Pod kontrolą TRUS pobrano po 6 wycinków z każdego płata stercza
Rozpoznanie kliniczne
Miejsce pobrania: Prostata I- Płat prawy II- Płat lewy
Rozpoznanie: I- Rozpoznanie ostateczne:
Adenocarcinoma acinare prostatae, Gleason score 2+3=5, Grade 2.
Płat prawy: 2/6 (10%, 5%).
II- W 6 wycinkach z płata lewego obraz mikroskopowy łagodnego utkania stercza z przewlekłym, ogniskowym
zapaleniem.
05;01.2015 Scyntygrafia SPECT-CT opis: w badaniu scyntygraficznym w strukturze kostnej nie widac ognisk wzmożonej kumulacji radioznacznika typowych dla meta .
12-01-2015 operacja RP robotem Da Vinci pT2b pNO ( 0/11 ) cMO Glason 3+3 =6
Pierwsze PSA po 10 tyg-0,002 ,PSA po 6-ciu mies.0,002,PSA po 8 mies. 0,004, PSA po 9-ciu mies.0,002 ,Po 12 mies. 0,002 :) po 15-stu mies.0,002 po 20-stu miesiącach 0,002 po27 miesiącach0,002, po 33 miesiącach 0,002
Awatar użytkownika
Jantar
 
Posty: 71
Rejestracja: 02 gru 2014, 20:56
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 57 lat PSA 4,65

Nieprzeczytany postautor: Lili » 12 sty 2019, 21:44

Zosiu Bluszcz
Biopsja ma być wykonana u prof.Drewy, powiedział tylko, ze będzie to biopsja fuzyjna. Muszę zadzwonić i dokładnie dopytać.
Dziekuję za pomoc, dzięki Wam wiem na co zwracać uwagę i o co pytać.
Myślałam jeszcze o wysłaniu płyty do dr.Salwy z prośbą o kosultację.
Próbuję podnieśc męża na duchu, ale jest w emocjonalnej rozsypce. Rok temu zawał a teraz to =(
Lili
 
Posty: 4
Rejestracja: 08 sty 2019, 21:37
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 57 lat PSA 4,65

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 12 sty 2019, 22:31

Biopsja ma być wykonana u prof.Drewy, powiedział tylko, ze będzie to biopsja fuzyjna. Muszę zadzwonić i dokładnie dopytać.

W firmie zony w Bydgoszczy?
Na jej stronie tez nie ma zadnych szczegolow na temat systemu uzywanego przez nich do wykonywania biopsji fuzyjnej.
Donies koniecznie co ci powiedzieli.


Myślałam jeszcze o wysłaniu płyty do dr.Salwy z prośbą o konsultację.

Przekuj myslenie w czyn i wyslij jak najszybciej.
Zapytaj tez do kogo on wyslalby pacjenta na biopsję.
Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 8426
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 57 lat PSA 4,65

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 14 sty 2019, 03:05

W Polsce są w zasadzie trzy typy znieczulenia do biopsji:

1. Sam żel - nie polecane u osób z niskim progiem bólu, bo i pacjent się niepotrzebnie nacierpi, i trudno pobrać wartościowy materiał do badania
2. Żel plus blokada lidokainowa - 1 lub wiecej zastrzyków (jak u dentysty), skuteczność porównywalna
3. Sedacja różnego stopnia - niektóre płytsze może podać zwykły lekarz, przy głębszych potrzebny jest anestezjolog. Pacjent zawsze musi być zabezpieczony (pulsoksymetr na palcu, podpięte EKG), a gabinet powinien posiadać możliwość szybkiej interwencji w przypadku problemów oddechowych. U pacjentów kardiologicznych najbezpieczniej robić talie znieczulenie w szpitalu i z anestezjologiem, który odpowiednio zmniejszy dawki leków.

Zapytajcie o typ znieczulenia i zabezpieczenie pacjenta.
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63; XI 2017 PSA 0,051, T 1,79; I 2018 PSA 0,06, T 2,13; II 18 PSA 0,06, T 1,84; IV 18 PSA 0,05 T 1,88; XII 18 PSA 0,05, T 1,57; III 2019 PSA 0.07, T 1,75; V 19 PSA 0.08, T 1,66

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie - zaobserwowana znaczna poprawa stanu śluzówki jelita w porównaniu do 2015
Wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 3297
Rejestracja: 20 sty 2015, 01:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 57 lat PSA 4,65

Nieprzeczytany postautor: Lili » 16 mar 2019, 14:18

Witam ponownie Kochani.

Dzisiaj jedziemy na biopsję do dr. Salwy do Warszawy. Trochę nam zeszło z różnych powodów, m.in. zdrowotnych.
Trzymajcie kciuki.
Lili
 
Posty: 4
Rejestracja: 08 sty 2019, 21:37
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Nasze historie * Our Stories

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 36 gości

logo zenbox