Mąż 64l.PSA13ng/mlBxGl.3+4cT2b LPRGl.3+4pT2b?N0MxPn1EPE(-)R1

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

Mąż 64l.PSA13ng/mlBxGl.3+4cT2b LPRGl.3+4pT2b?N0MxPn1EPE(-)R1

Nieprzeczytany postautor: Lukrecja » 07 gru 2018, 21:56

Witam bardzo proszę o interpretację wyniku biopsji histopatologii pooperacyjnej ponizej.


OPIS HISTOPATOLOGII POOPERACYJNEJ (LPR)
- rak zrazikowy gruczołu krokowego Gleason 7 =3+4 pT2b?N0 Mx R1

- naciek raka obecny w obu płatach,

- widoczne naciekanie przestrzeni okołonerwowych Pn1.

- nie stwierdza się cech przekroczenia torebki EPE(-)

- pęcherzyki nasienne i nasieniowody wolne od nacieku raka.

- naciek raka punktowo (na obszarze 1mm) dochodzi do lini cięcia w okolicy szczytu po stronie lewej

- ponadto prostata z obrazem rozrostu łagodnego.




Przed operacją PSA 13 ng/ml, po operacji jeszcze nie robione badanie.

Operacja laparoskopowa odbyła się 18.11.2018.

Boję się strasznie wyniku badań, na dniach trzeba zrobić a widzę, że mąż też zwleka.
Na konsultacji z lekarzem usłyszeliśmy tylko, że czekamy na wynik i wtedy będziemy wiedzieć co robić.
Lukrecja
Użytkownik
 
Posty: 6
Rejestracja: 08 lis 2018, 21:27
Blog: Wyświetl blog (0)

Mąż 64l.PSA13ng/ml BxGl.? LPRGl.3+4pT2b?N0MxPn1EPE(-)R1

Nieprzeczytany postautor: stanis » 07 gru 2018, 22:37

Witaj na forum, Lukrecjo,

Trochę "wyadjustowałem" Twój tekst.

Niestety wynik operacji laparoskopowej potwierdza forumową maksymę o niedoskonałych LRP i źle rokuje w kontekście:

1. Margines dodatni, czyli komórki nowotworowe w linii cięcia chirurgicznego,
2. Naciekanie przestrzeni okołonerwowych.

Ew. dalsza terapia w postaci uzupełniającej radioterapii zależy od wyniku PSA pooperacyjnego i jego spadku w ciągu 6 tyg. a potem 3 mies. po LRP.
Bez zwłoki należy zbadać PSA.

Wklej proszę (bez danych osobowych) skan lub zdjęcie j/n:
a) opisu histopatologii pobiopsyjnej
b) wynikow badań obrazowych wykonanych przed LRP
c) chronologiczny zapis PSA (jesli bylo badane).


Na bazie uzupełnionych danych będziemy mogli spekulowac na temat rokowan oraz udzielac ew. porad.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,088 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml; 09.2017 PSA=0,106 ng/ml; 12.2017 PSA=0,142 ng/ml; 03.2018 PSA=0,182 ng/ml
XII 2017 - powtórne badanie hist-pat operacyjny: GL=3+4, nwt w wielu miejscach GK także podtorebkowo, marginesy zbyt wąskie dla oceny (-), pęcherzyki,+ nasieniowody bez nacieku.

IV-V 2018 tomoRT 35 x 10-70 Gy, PSA przed RT 0,191 ng/ml
V.2018 PSA = 0,056 ng/ml; VI.2018 PSA = 0,039 ng/ml; VIII.2018 PSA = 0,023 ng/ml; XI.2018 PSA = 0,013 ng/ml
________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 2358
Rejestracja: 10 sie 2014, 10:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Mąż 64l.PSA13ng/mlBxGl.3+4cT2b LPRGl.3+4pT2b?N0MxPn1EPE(-)R1

Nieprzeczytany postautor: Lukrecja » 07 gru 2018, 23:17

Dołączyłam tylko ten fragment gdzie był rak, było pobranych 12 próbek a rak wyszedł tylko w lewym płacie w dwóch bioptatach, tak to się chyba nazywa,

IMG_9129.jpeg

załącznik.docx




Mąż miał przed operacją robione badanie kości wyszło ok, prześwietlenie płuc - ok oraz TK - też ok.

PSA rosło od 2008 roku powoli, ciągle był leczony na zapalenie prostaty czyli antybiotyki, rozgrzewanie laserem aż w końcu lekarz urolog, do ktorego chodził prywatnie stwierdził, że zrobimy biopsję dla sprawdzenia, ale jest przekonany, że raka nie ma, bo w badaniu ręcznym nic na to nie wskazuje

Czytam trochę to forum i dużo mi pomogło, bo byłam całkiem zielona i dzisiaj stwierdzam, że biopsja była wykonana stanowczo za późno.

W tej chwili nie będę szukała wyników PSA, ale po niedzieli opiszę. Przed operacją było już PSA 13 ng/ml
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lukrecja
Użytkownik
 
Posty: 6
Rejestracja: 08 lis 2018, 21:27
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA13ng/ml BxGl.3+4cT2b LPRGl.3+4pT2b?N0MxPn1EPE

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 08 gru 2018, 00:39

Dołączyłam tylko ten fragment gdzie był rak, było pobranych 12 próbek a rak wyszedł tylko w lewym płacie w dwóch bioptatach, tak to się chyba nazywa,

Uprzejmie prosimy o załączanie dokumentów w całosci (bez danych osobowych) a co za tym idzie, o powtorne wklejenie opisu biopsji tudziez o wklejenie kopii histopatologii pooperacyjnej (+ opisow badan obrazowych, ktore maz wykonal przed operacją.

Jest to kolejny przypadek niedoszczętnej LPR z R1 w okolicach szczytu. Niestety Twoja lektura forum byla niedokladna, bo gdyby byla, to wiedzialabys, ze zywo odradzamy pacjentom operacje laparoskopowe z przyczyn j.w.

Napisz gdzie odbyla sie operacja i kto operowal (nazwisko na pw, pls).

Na konsultacji z lekarzem usłyszeliśmy tylko, że czekamy na wynik i wtedy będziemy wiedzieć co robić.

Ten lekarz, to operator?
Chesz powiedziec, ze nie objasnil wam podczas wizyty wynikow pooperacyjnej oceny histopatologicznej ani tez nie raczyl przedstawic mozliwych sciezek postępowania?


PSA rosło od 2008 roku powoli, ciągle był leczony na zapalenie prostaty czyli antybiotyki, rozgrzewanie laserem aż w końcu lekarz urolog, do ktorego chodził prywatnie stwierdził, że zrobimy biopsję dla sprawdzenia, ale jest przekonany, że raka nie ma, bo w badaniu ręcznym nic na to nie wskazuje

No tak, jak w DRE nic nie wyczuwa, to raka z pewnoscią nie ma...
I tak przez 10 lat mąz bral antybiotyki? Czy bral jeszcze jakies leki? W tym takie, ktore zawierają finasteryd?
Co mamy rozumiec przez "podgrzewanie laserem"?

Ręce opadają...
[color=#FFBF00]..........................Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 7848
Rejestracja: 13 cze 2009, 00:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Mąż 64l.PSA13ng/mlBxGl.3+4cT2b LPRGl.3+4pT2b?N0MxPn1EPE(-)R

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 08 gru 2018, 10:02

Lukrecja pisze:- naciek raka punktowo (na obszarze 1mm) dochodzi do lini cięcia w okolicy szczytu po stronie lewej

Poprawne oddzielenie szczytu prostaty w operacji laparoskopowej jakoś podejrzanie często nie wychodzi naszym chirurgom....
Faktycznie tam jest najtrudniej, ale to niczego nie tłumaczy.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, XI 2018 PSA 0,029
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2415
Rejestracja: 12 wrz 2014, 14:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Mąż 64l.PSA13ng/mlBxGl.3+4cT2b LPRGl.3+4pT2b?N0MxPn1EPE(-)R1

Nieprzeczytany postautor: Lukrecja » 09 gru 2018, 17:46

Operację miał w Krakowie operator ordynator P. M.
W rozmowie powiedział tylko, że jeśli PSA będzie poniżej 0,2 ng/ml, to nie trzeba nic robić a jeśli wyżej, to radioterapia albo naświetlanie coś takiego, bo mąż dobrze nie pamięta a mnie z nim nie było.

Nie jestem biegła w komputerze, więc nie wiem czy zdołam wkleić te dokumenty, o które prosicie bez danych osobowych, może mi się uda metodą prób i błędów. Jeśli chodzi o operację otwartą, to taka miała być, ale potem zbajerowali męża na laparoskopową i tak też się stało.
Odnośnie laparoskopii to pewnie dlatego, że w biopsji rak był tylko w jednym płacie i w niewielkiej ilości w badanych próbach. Z waszych wpisów widzę, że źle zrobiliśmy, ale już nic na to nie poradzimy. W poniedziałek jedziemy na badania i zobaczymy co będzie, mam nadzieję, że będzie dobrze, musi być dobrze.

"Naciek raka punktowo (na obszarze 1mm) dochodzi do linii cięcia w okolicy szczytu po stronie lewej" - co to znaczy, że dochodzi do linii cięcia, ale jej nie przechodzi, więc może wszystko wycięte.
A naciekanie przestrzeni okołonerwowych, co to znaczy, czy to jest tylko w wyciętym płacie?
Proszę wyjaśnijcie mi to, próbuję znaleźć coś pozytywnego w tym wszystkim.



Ad. Rozgrzewanie laserowe -
taki zabieg rozgrzewania kosztuje 5 tysięcy, nie wiem dokładnie jak to się nazywało, prawdopodobnie rozgrzewanie elektrodami, miało to wyleczyć zapalenie prostaty. Wówczas PSA trochę zmalało, ale po roku znowu zaczęło rosnąć.
Lukrecja
Użytkownik
 
Posty: 6
Rejestracja: 08 lis 2018, 21:27
Blog: Wyświetl blog (0)

Mąż 64l.PSA13ng/mlBxGl.3+4cT2b LPRGl.3+4pT2b?N0MxPn1EPE(-)R1

Nieprzeczytany postautor: Lukrecja » 09 gru 2018, 18:29

BIOPSJA - HISTOPATOLOGIA

BIOPSJA 05.2018 - Histopatologia 1 (1).docx

BIOPSJA 05.2018 - Histopatologia 2.docx





HISTOPATOLOGIA POOPERACYJNA

LPR 16.11.2018 - Histopatologia- opis mikroskopowy.docx

LPR 16.11.2018 Histopatologia - 2.docx

LPR 16.11.2018 - Histopatologia - 3.docx



(nie mam więcej dokumentów na komputerze)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lukrecja
Użytkownik
 
Posty: 6
Rejestracja: 08 lis 2018, 21:27
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA13ng/mlBxGl.3+4cT2b LPRGl.3+4pT2b?N0MxPn1EPE(

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 10 gru 2018, 11:00

Lukrecja pisze:Odnośnie laparoskopii, to pewnie dlatego, że w biopsji rak był tylko w jednym płacie i w niewielkiej ilości w badanych próbach.

Tak faktycznie się wydawało. W jednym płacie był tylko BPH.

Lukrecja pisze:"Naciek raka punktowo (na obszarze 1mm) dochodzi do linii cięcia w okolicy szczytu po stronie lewej" - co to znaczy, że dochodzi do linii cięcia, ale jej nie przechodzi, więc może wszystko wycięte.

Opis histopatologii bardzo nędzny, w przeciwieństwie do dość sensownego opisu biopsji. Nie wiadomo, które zdanie dotyczy którego obszaru. Poza zdaniem, które przytoczyłaś, jest też zdanie, że "Nie stwierdza się cech przekraczania torebki". Biorą oba zdania pod uwagę, wynika, że operator ciachnął prostatę w szczycie, pozostawiając jej fragment, niestety zaraczony. To błąd w sztuce, dość częsty przy LPR. Prostata powinna być wyjęta w całości z torebką, która otacza cały gruczoł.

Lukrecja pisze:[A naciekanie przestrzeni okołonerwowych, co to znaczy, czy to jest tylko w wyciętym płacie?

Wycięte są oba płaty. Opis jak już wspomniałem mizerny i nie do końca wiadomo, których części prostaty dotyczy. Naciekanie przestrzeni okołonerwowych to też słaby rokowniczo element.

Myślę, że w kontekście tych obserwacji należy rozważać uzupełniającą RT. Należy odczekać około 3 miesięcy od operacji. Czekanie z PSA do 0,2 ng/mlnie jest uzasadnione, histopatologia jest jednoznaczna. Operacja była niedoszczętna.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, XI 2018 PSA 0,029
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2415
Rejestracja: 12 wrz 2014, 14:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA13ng/mlBxGl.3+4cT2b LPRGl.3+4pT2b?N0MxPn1EPE(

Nieprzeczytany postautor: Lukrecja » 11 gru 2018, 14:41

Mamy już dzisiaj wynik PSA - wynosi 0,051 ng/ml (LRP była 18.10.2018), ale wciąż myślę o tym co pisaliście, że potrzebna będzie RT.

W przyszłym tygodniu jedziemy do lekarza, zobaczymy co powie.
Lukrecja
Użytkownik
 
Posty: 6
Rejestracja: 08 lis 2018, 21:27
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA13ng/mlBxGl.3+4cT2b LPRGl.3+4pT2b?N0MxPn1EPE(

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 11 gru 2018, 16:57

Lukrecja pisze:Mamy już dzisiaj wynik PSA - wynosi 0,051 ng/ml (LRP była 18.10.2018), ale wciąż myślę o tym co pisaliście, że potrzebna będzie RT.

Wynik z cyklu dobrych. Literatura podaje, że wyniki <0,04 ng/ml dają dobre rokowania, ale w Waszym przypadku histopatologia nie jest pozytywna, to ważniejsze od PSA.
Poziom tzw. wznowy biochemicznej określono jako 0,2 ng/ml, ale to tylko liczby.
Uważam, że należy obserwować PSA co 2 miesiące i jeśli będą 2, maks 3 kolejne wzrosty do poziomu 0,09 - 0,1 ng/ml, zacząć interesować się RT, bez czekania na 0,2 ng/ml. Histopatologia jest jednoznaczna. Organizm raczej nie radzi sobie z takimi pozostałościami, ale można trochę zaczekać.
Badanie kontrolne róbcie w tym samym laboratorium.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, XI 2018 PSA 0,029
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2415
Rejestracja: 12 wrz 2014, 14:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA13ng/mlBxGl.3+4cT2b LPRGl.3+4pT2b?N0MxPn1EPE(

Nieprzeczytany postautor: Lukrecja » 11 gru 2018, 18:46

Witam.

Dziękuję za rady, przynajmniej wiem o co teraz zapytać urologa odnośnie niedoszczętnej operacji, bo jakoś o tym nie wspomniał.
No, i musimy się przygotować do RT, pewnie będę potrzebowała Waszej pomocy.
Dzięki Wam i Waszym podpowiedziom wiem o wiele więcej, ale jeszcze nie wszystko. Będę pytała jeszcze nie raz.

Dzięki, że jesteście, do zobaczenia na forum w przyszłym tygodniu, po rozmowie z urologiem.
Życzę wszystkim dużo, dużo zdrowia,
pozdrawiam
Lukrecja
Użytkownik
 
Posty: 6
Rejestracja: 08 lis 2018, 21:27
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA13ng/mlBxGl.3+4cT2b LPRGl.3+4pT2b?N0MxPn1EPE(

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 11 gru 2018, 18:58

do zobaczenia na forum w przyszłym tygodniu, po rozmowie z urologiem.

Lukrecja, spisz sobie, wydrukuj i zabierz na wizytę wszystkie pytania jakie chcielibyscie zadac urologowi.

A swoją drogą, to b. ciekawe, ze na poprzedniej wizycie pan dr nawet nie zająknąl sie na temat niedoszczetnej operacji...
Rozumiem, ze zgodnie z polskim zwyczajem, operacja na NFZ, ale wizyty przed operacją i po operacji są prywatne?
[color=#FFBF00]..........................Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 7848
Rejestracja: 13 cze 2009, 00:06
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Nasze historie * Our Stories

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: -pawel-, Cytrynka251, Google [Bot], Jarek Sop, kaczor, kemoturf, szandor, ttu, Wojtas i 56 gości

logo zenbox