Tata 64 lata PSA 7,2ng/ml BxGl.4+3

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

Tata 64 lata PSA 7,2ng/ml BxGl.4+3

Nieprzeczytany postautor: damiano2007 » 04 wrz 2018, 20:32

Witam.
No to lecimy z koksem...


Tata
Rocznik 1954 (64 lata)

PSA
Lipiec 2018 - 7,21 ng/ml


07.08.2018
BIOPSJA


Biopsja 07.2018.jpg



Reszta danych (wypis ze szpitala po wykonanej biopsji):

Szpitalna karta informacyjna - biopsja 07.2018 .jpg


Szpitalna karta informacyjna - biopsja 07.2018cd.jpg




Co w tym przypadku? Bardzo źle?


06.09.2018 bedzie TK z kontrastem
07.09.2018 - scyntygrafia.

Co na chwilę obecną wiem?



Uwaga techniczna -
zawsze wklejaj dokumenty jako załączniki, te umieszczone jako linki do stron hostingowych po jakims czasie znikają (Twoje "Fotosiki" juz zmienilam na wlasciwą formę). -zb
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
damiano2007
Użytkownik
 
Posty: 3
Rejestracja: 04 wrz 2018, 19:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 64 lata PSA 7,2ng/ml BxGl.4+3

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 05 wrz 2018, 01:20

Co w tym przypadku? Bardzo źle?

Nie, nie bardzo, srednio. Masz szanse pelnego wyleczenia. Martwi troche zajecie przestrzeni okolonerwowej, bo jezeli zdecydujesz sie na operacje to z seksem moze byc kiepsko.




Drobna uwaga - pacjentem jest 64-letni Tata Damiano.
-zb
Motto: Zanim potępisz staraj się zrozumieć.
Ur. 1941 VI/09 PSA5,3 X/09 PSA9,7 Biopsja Gl 9(5+4) Scany: wszystko czyste 30/XI/09 prostatektomia radykalna z usunieciem wiązki nerwowo-naczyniowej. Gleason 10 pT3aN0M0 21/I/10 PSA 0,7 4/III/10 PSA 0,77. 26/III/10 PSA 1.0 Doubling time 4,5 mca. V/10 hormony (Zoladex) i radioterapia 66Gy. VIII/10 PSA 0,04 X/10 PSA 0.03 XII/10 PSA 0,03 testosteron 23ng/dL(0,8nml/L) II/11 PSA<0,05/<0,03 IV/11 PSA<0,05 testosteron<0,5nmol/L(<14ng/dL) Przerwa w hormonoterapii :) VII/11 PSA 0,001 Testosteron 1,03/30 IX/11 PSA<0.05, Testosteron3.8/112, 11/2011 PSA 0,04 testosteron 7,1/208 1/2012 PSA 0,1 2/2012 PSA 0,18Obrazekpowrót do HT 4/2012 PSA 0,03. 5/2012 PSA<0.03 7/2012 PSA 0,03 9/2012PSA 0,01 11/2012 PSA <0,03 1/2013 PSA <0,03 3/2013PSA <0,03 testosteron <23/0,8 Ponowne przerwanie HT 6/2013 PSA <0,003 testosteron<2,6 ng/dl 10/2013 PSA <0,03 testosteron 17,6 ng/dl. 2/2014 PSA<0.03 testosteron 138 7/2014 PSA-0,62, 8/2014 PSA-1,85 10/2014 PSA-7,9 11/2014 PSA-7,57PET/CT zajęte cztery węzły chłonne w miednicy, skierowanie na RT (SBRT) powrót do HT(3 miesiące) 2/2015 PSA-3,43 4/2015 PSA-0,72 7/2015 PSA-0,72 testosteron 40/1,3 10/2015 PSA-1,2 testosteron 168/5,8 12/2015 PSA-0,78 3/2016 PSA-0,71 6/2016 PSA-0,34 9/2016 PSA-0,16 12/2016 PSA-0,22 3/2017 PSA-0,54 7/2017 PSA-1,7 11/2017 PSA-0,3 2/2018 PSA-0,11 5/2018 PSA-0,09 7/2018 PSA-0,169 testosteron 37/1,34

Wykres obrazujący przebieg leczenia. http://www.fotosik.pl/zdjecie/4c0bd44ca8968802
Awatar użytkownika
wlobo135
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 4071
Rejestracja: 18 mar 2010, 09:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 64 lata PSA 7,2ng/ml BxGl.4+3

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 05 wrz 2018, 09:43

Myślę, że nie jest źle.

1. Prostata jest przerośnięta, co ma na pewno wpływ na wartość PSA. Czy tata miał kłopoty z oddawaniem moczu?
2. Gleason 4+3, to już niestety rak wchodzący do grupy agresywniejszych. 4-ki przeważają, to bardziej agresywny wzorzec.
3. Rak jest jednostronny i wydaje się o niezbyt znaczącym stopniu zaawansowania.
4. Naciekanie przestrzeni okołonerwowych to gorszy prognostycznie fakt, ale nie jakiś bardzo tragiczny.
5. Pęcherzyki nasienne niepowiększone.
6. Co do wpisu Włodka i seksu, to jest szansa na pozostawienie jednostronne struktur nerwowych odpowiedzialnych za erekcję. Tych przy części niezaraczonej.
7. Operacja, jeśli tato jest w dobrej formie ogólnej i nie ma przewwskazań to dobre wyjście. Warto też skonsultować się w ośrodku radioterapii. Potem wybrać jedną z dwóch metod leczenia radykalnego.
8. PSA niskie, to też raczej wskazanie niskiego zaawansowania nowotworu. Raczej, bo zdarzają się też inne przypadki.
9. Scyntygrafia raczej będzie czysta. Z reguły nie zleca się przy PSA<10 ng/ml. Jednak niektóre leki na prostatę potrafią zbijać PSA nawet o 50%. Czy tato bierze leki na prostatę, jakie?
10. Aby dobrze zobaczyć prostatę zrezygnowałbym z TK, które słabo obrazuje tkanki miękkie, z reguły nic nie wykazując, na rzecz MRI miednicy!
11. USG wskazuje na niezatartą torebkę, co świadczy o raku operacyjnym nie naciekającym okolicznych tkanek. Do potwierdzenia w MRI.

Podsumowując, jest rak, o średniej złośliwości, o niskim zaawansowaniu z dużą szansą na wyleczenie za pomocą operacji lub radioterapii. Obie te metody dają podobne efekty, z tym że jeśli zaczynamy od operacji, to w przypadku, gdy coś jednak pójdzie nie tak, można potem naświetlać.
W operacji kluczowym elementem jest nie metoda, tylko doświadczony, urolog chirurg. Preferowana jest operacja robotem minimalizująca skutki uboczne i zwiększająca prawdopodobieństwo pozbycia się raka, ale ze względu na koszt 20 tys. EUR i brak refundacji w PL dostępna dla niewielu.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2091
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 64 lata PSA 7,2ng/ml BxGl.4+3

Nieprzeczytany postautor: damiano2007 » 05 wrz 2018, 10:45

kemoturf pisze:Myślę, że nie jest źle.

1. Prostata jest przerośnięta, co ma na pewno wpływ na wartość PSA. Czy tata miał kłopoty z oddawaniem moczu?

Nie miał problemów. Częstomocz dwa razy w nocy.


kemoturf pisze:7. Operacja, jeśli tato jest w dobrej formie ogólnej i nie ma przewwskazań to dobre wyjście. Warto też skonsultować się w ośrodku radioterapii. Potem wybrać jedną z dwóch metod leczenia radykalnego.

Tutaj właśnie takie podejście byłoby chyba najlepsze i na takie on sam by się najchętniej zapatrywał.
Trudnościami mogą być problemy kardiologiczne - arytmia, lek Xarelto.


kemoturf pisze:8. PSA niskie to też raczej wskazanie niskiego zaawansowania nowotworu. Raczej, bo zdarzają się też inne przypadki.

W zeszłym roku było kolo 3 ng/ml.


kemoturf pisze:9. Scyntygrafia raczej będzie czysta. Z reguły nie zleca się przy PSA<10 ng/ml. Jednak niektóre leki na prostatę potrafią zbijać PSA nawet o 50%. Czy tato bierze leki na prostatę, jakie?

Bierze Apo-Doxan.


kemoturf pisze:10. Aby dobrze zobaczyć prostatę zrezygnowałbym z TK, które słabo obrazuje tkanki miękkie, z reguły nic nie wykazując, na rzecz MRI miednicy!

Ma już skierowanie na 06.09.2018 na TK jamy brzusznej wraz z miednicą.


kemoturf pisze:W operacji kluczowym elementem jest nie metoda, tylko doświadczony, urolog chirurg. Preferowana jest operacja robotem minimalizująca skutki uboczne i zwiększająca prawdopodobieństwo pozbycia się raka, ale ze względu na koszt 20 tys. EUR i brak refundacji w PL dostępna dla niewielu.


No, ponad 80 tys., to sporo...
Jaki zespół można polecić z okolic Śląska?
Czytałem dużo pozytywnych opinii na temat prof. Chłosty.
damiano2007
Użytkownik
 
Posty: 3
Rejestracja: 04 wrz 2018, 19:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 64 lata PSA 7,2ng/ml BxGl.4+3

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 05 wrz 2018, 11:27

Tutaj właśnie takie podejście byłoby chyba najlepsze i na takie on sam by się najchętniej zapatrywał.
Trudnościami mogą być problemy kardiologiczne - arytmia, lek Xarelto.

Dobrze byłoby wcześniej odbyć konsultację z anestezjologiem i może kardiologiem, który oceni stopień ryzyka ewentualnej operacji i podpowie, jak sie można przygotować.


Bierze Apo-Doxan.

Doksazosyna nie wpływa na poziom PSA. Jeśli nie brał leków opartych na finasterydzie lub dutasterydzie, to PSA jest niezafałszowane.


Ma już skierowanie na 06.09.2018 na TK jamy brzusznej wraz z miednicą.

Gdyby tata sie szykował do operacji, MRI miednicy mniejszej jest dużo bardziej przydatne do planowania zakresu operacji, bo nie tylko lepiej pokaże tkanki miekkie, ale i zajrzy do środka prostaty:
- pokaże, czy są ogniska agresywnego raka w drugim płacie i jakie są szanse na uratowanie wiązki z niezajętej strony
- pokaże, czy są oznaki przekroczenia torebki, czyli jak szeroko ciąć
- pokaże, jak prostata modeluje pęcherz (zeby go nie uszkodzić)
- pokaże, czy nie ma oznak zajecia pęcherzyków nasiennych (też trzeba ciąć z marginesem)
- pokaże stan okolicznych węzłów chłonnych - przy Gleasonie 4+3 raczej wskazane jest usunięcie tych najbliższych; gdyby jakieś były powiększone, trzeba je koniecznie usunąć.
Te same dane mogą być przydatne również w planowaniu naświetlań, wiec warto.
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63; XI 2017 PSA 0,051, T 1,79; I 2018 PSA 0,06, T 2,13; II 18 PSA 0,06, T 1,84; IV 18 PSA 0,05 T 1,88

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie - zaobserwowana znaczna poprawa stanu śluzówki jelita w porównaniu do 2015
Wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2918
Rejestracja: 20 sty 2015, 01:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Tata 64 lata PSA 7,2ng/ml BxGl.4+3

Nieprzeczytany postautor: damiano2007 » 05 wrz 2018, 13:36

Jutro zobaczymy kiedy będą wyniki TK.
Po zapoznaniu się z wynikami TK, jeśli będą jakieś niejasności (tzn. będzie niepewność co do wielkości raka), to wtedy prywatnie dorobimy rezonans.

Nie ma przeciwskazań co do ponownego zrobienia rezonansu w krótkim odstępie czasu?

Drugie pytanko - czy po kontraście można prowadzić pojazd?



Dziękuję za poprawki edytorskie w pierwszym poście.
damiano2007
Użytkownik
 
Posty: 3
Rejestracja: 04 wrz 2018, 19:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Tata 64 lata PSA 7,2ng/ml BxGl.4+3

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 05 wrz 2018, 14:55

damiano2007 pisze:Jutro zobaczymy kiedy będą wyniki TK.
Po zapoznaniu się z wynikami TK, jeśli będą jakieś niejasności (tzn. będzie niepewność co do wielkości raka), to wtedy prywatnie dorobimy rezonans.

Niejasności z reguły nie ma, bo TK w tkankach miękkich niewiele, albo nic nie pokazuje. Wierz mi.
Przyjrzyj się różnym osobom na forum. Czasami opis TK nie wspomina o raku prostaty, który jest już potwierdzony. Szczerze mówiąc, nie wiem po co się go zleca w zakresie miednicy. Co innego TK całego ciała, bo wtedy widać kości.
Rezonans standardowy 1.5T a jeszcze lepiej 3T, a jeszcze lepiej mpMRI. Każda kolejna wersja więcej pokazuje przez zaangażowanie silniejszego pola, a przy mpMRI dokładane są dodatkowe sekwencje.

damiano2007 pisze:Nie ma przeciwskazań co do ponownego zrobienia rezonansu w krótkim odstępie czasu?

Nie ma. Samo badanie ma inny charakter. TK to promienie RTG, a MRI to pole elektromagnetyczne.
Jedynie to obciążenie nerek kontrastem, który muszą odfiltrować. Jeśli nerki pracują OK, to problemu nie ma. I tak na badanie z kontrastem trzeba
dostarczyć wynik kreatyniny, nie starszy niż 7 dni.

damiano2007 pisze:Drugie pytanko - czy po kontraście można prowadzić pojazd?

Tak
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2091
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 64 lata PSA 7,2ng/ml BxGl.4+3

Nieprzeczytany postautor: kinaszle » 05 wrz 2018, 16:10

damiano2007 pisze: Trudnościami mogą być problemy kardiologiczne - arytmia, lek Xarelto.
Czy tato bierze leki na prostatę, jakie? Bierze Apo-Doxan.


Stosowanie leków p/zakrzepowych oraz ich czasowe, okołooperacyjne wstrzymywanie lub konwersja na leki w zastrzykach (które też przed operacją trzeba wstrzymać) zwiększa ryzyko powikłań okołooperacyjnych - zarówno krwawień jak i zatorowości.

Bardzo wiele w tej ocenie ryzyka zależy od wskazań do stosowania tyk leków
Jakie są wskazania i jaką dawkę leku Xarelto Tata bierze?

Apo-Doxan, to lek głównie stosowany u pacjentów z nadciśnieniem tętniczym, który trochę poprawia komfort oddawania moczu. I raczej nie wpływa na poziom PSA
Pzdr
ur.1961
02'2011 PSA 13,8 ng/ml (zapalenie prostaty) 03'2011 - 2,7 ng/ml
11'2012 - PSA 2,9 ng/ml
04'2015 - PSA 5,4 ng/ml 11'2015 - PSA 6,6 ng/ml[/b], Proscar 5mg 1x1
03'2016 - PSA 5,0 ng/ml 08'2016 - 3,4 ng/ml
09'2016 wymiana zastawki aortalnej /Encorton 70mg / dziennie przez 3 miesiące z powodu odczynowego wysięku w osierdziu/ – dożywotnio Warfin VKA
12'2016 PSA 6,5 ng/ml, badanie urodynamiczne - hipotonia wypieracza
03'2017 - PSA 4,4 ng/ml 09'2017 - PSA 11 ng/ml
02'2018 PSA 10,7 ng/ml
03'2018 TURP – hist.-pat. Rak acinarny Gleason 9 /5+4/ Grade group 5. Npl w 50% skrawków, nacieka osłonkę nerwową
03'2018 TK przy lewych naczyniach biodrowych węzeł chłonny szer. 20mm
03'2018 SPECT bez ognisk
03'2018 MRN - prostata niepowiększona. Zatarcie budowy strefowej, niejednorodna intensywność sygnału w cz. przejściowej i obwodowej lewej. Naciekanie dolnej cz.pęcherzyków nasiennych obustronnie. Pęcherz gładki. Węzły uwidocznione bzm.
03'2018 TES 5,5ng/ml 03'2018 HT – Bicalutamid 50mg
04'2018 – biopsja węzła - przerzut/naciek raka gruczołowego stercza PSA (+) ERG (+) T3N1M0.
04'2018 – Eligard 22,5mg 05'2018 PSA 1,13 ng/ml 05'2018 TES 0,25 ng/ml
04'06'2018 - 26'07'2018 RT - IMRT-IGRT 38 sesji = 78Gy/g w BCO,
Vit.C / co 2-gi tydzień RT) 6x15,0 iv, 6x30,0 iv, 3x25,0 2x25,0 iv
10'08'2018 TEST 0,07 ng/ml Wit.D3 50 ng/ml PSA 0,101 ng/ml

27.08.2018 Metformina 2 x 500mg
12'09'2018 – Eligard 22,5mg 10'09'2018 PSA 0,06 ng/ml
14'08'2018 Docetaxel (1) iv 99mg
19'09'2018 Vit.C 50,0 iv
kinaszle
Użytkownik
 
Posty: 80
Rejestracja: 02 maja 2018, 10:04
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 64 lata PSA 7,2ng/ml BxGl.4+3

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 06 wrz 2018, 09:22

damiano2007 pisze: Trudnościami mogą być problemy kardiologiczne - arytmia, lek Xarelto.

To jest temat do konsultacji kardiologicznej i odpowiedniego przygotowanie lekowego do operacji.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2091
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Nasze historie * Our Stories

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Mac, Natalia91, zosia bluszcz i 41 gości

logo zenbox