kinaszle pisze:Choć pewnie wykonana biopsja mogła być i tak negatywna - gdybanie.
Już po operacji zastawki chyba bałem się krwawienia w czasie bioposji i ryzyka infekcji. Ale nigdy nie było zdecydowanej opinii - robimy biopsję, odstawiamy leki p-zakrzepowe, podejmujemy ryzyko powikłań. Po drodze jeszcze badanie cytologiczne moczu - ok.
kinaszle pisze:Kto u Ciebie planował/planuje leczenie? Urolog? Onkolog?
kinaszle pisze:I czy Twoim zdaniem przed rozpoczęciem leczenia należy zrobić jeszcze jakieś badania genetyczne?
Podobno raki prostaty z pewnym genotypem są wrażliwsze na chemie?
kinaszle pisze:Po kolejnej konsultacji onkologicznej decyzja o kontynuowaniu HT i radioterapii z zewnętrznych pól.
Teraz założenie znaczników do prostaty - czy to zakładanie boli?
bela71 pisze:Rekomendacja brytyjskiego NICE dotycząca "spacerów" (jak to nazwać? ochraniacz żelowy?)
irq pisze:bela71 pisze:Rekomendacja brytyjskiego NICE dotycząca "spacerów" (jak to nazwać? ochraniacz żelowy?)
separator
kemoturf pisze:A jeśli nie chcesz łączyć, to ja bym to zrobił po. Przynajmniej 5-6 miesięcy, aby było widać np po PSA, czy działa, czy nie.
Wlewy najlepiej robić w seriach 6-8 co 2-3 dni, aby przez dłuższy okres utrzymywać podniesiony poziom v. C w organizmie.
25g to minimalna sensowna dawka.
kinaszle pisze:A jak praktycznie Ty to robiłeś? Minimum 25 gram dożylnie co 2-3 dni i 6-8 takich jednorazowych kuracji czyli 6-8 wlewów łącznie ? Tak to mam rozumieć? I czy cykl 6-8 wlewów do powtórzenia znowu? Po jakim czasie przerwy?
kinaszle pisze:A teraz dodatkowe pytanie. Widziałem, że robiłes w pewnym momencie CTC. Gdzie to badanie zrobić?
Poczytałem o tym (pewno znasz) w Clinical Application of Circulating Tumour Cells in Prostate Cancer: From Bench to Bedside and Back
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5037845/
Molisana pisze:Drogi Kinaszle, napisz proszę co u Ciebie. Jak znosisz RT?
pozdrawiam ciepło
Ewa
Zwroc uwagę na konkluzję zalinkowanego przez Ciebie artykulu:
In conclusion, although the clinical significance of CTC detection has been demonstrated in many clinical studies so far, much work remains to be done to accredit the analytical methodologies used for CTC isolation, detection and molecular characterisation before their implementation in the routine clinic in order to provide personalised medicine for patients with PCa. It is important to keep in mind that CTC analysis has the potential to become one of the most promising oncology tests.
kinaszle pisze:Nawet nie podejrzewałem że Ktoś patrzy na mój blog i ma ochotę wiedzieć "co u mnie".
Molisana pisze:kinaszle pisze:Nawet nie podejrzewałem że Ktoś patrzy na mój blog i ma ochotę wiedzieć "co u mnie".
Ja się ujawniłam
I myślę, że cichych kibiców jest więcej.
Pozdrawiam
bela71 pisze:U mnie całkiem dobrze działaja dwa motta, wytarte, ale ze sporą dozą prawdy:
- miej nadzieję na najlepsze, bądź przygotowany na najgorsze /hope for the best, be prepared for the worst
- nie pożyczaj smutków z jutrzejszego dnia / don't borrow sorrow from tomorrow
kinaszle pisze:Pytanie- kiedy należy się spodziewać odbicia leukocytemii po RT? Czy ktoś stosował coś jeszcze w tym celu i z jakim efektem?
kemoturf pisze:
W celu rasowania leukocytów można też suplementować kwas foliowy i witaminę E, choć ta ma większe znaczenie dla RBC
Wróć do RADIOTERAPIA RADYKALNA
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 26 gości