44l. PSA 319ng/ml BxGl.5+4 pT4 HT+CHT

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

Re: 44l. PSA 319ng/ml BxGl.5+4 pT4 HT+CHT

Nieprzeczytany postautor: roman123pako » 28 kwie 2018, 22:35

Chodzi mi o to, że gdy Eligard (taka sama dawka) byl podawany przez lekarza odczuwałem zgrubienie pod skórą, nawet więcej niż trzy miesiące, a gdy byl podawany przez pielęgniarkę zgrubienie znikało po czterech tygodniach i od tamtej pory roslo PSA.
ur.1973r,XI 2016r zdiagnozowano;nowotwór złośliwy gruczołu krokowego;PSA 319ng/ml,28 XI 2016r,wynik biopsii;wyc, gr.krokowego,(1-2 płat lewy,)(3-4 płat prawy);płat lewy;27477 GL7(4+3),27478 GL9(5+4) płat prawy,GL9(5+4)w wycinkach lite ogniska nisko zróżnicowanego raka naciekającego pęcherz moczowy.W naczyniach liczne zatory;w badaniu PET/CT zmiany naciekowe gr.krokowego aktywny proces rozrostu z naciekaniem na otaczające tkanki ,przerzuty do wezłów chłonnych miednicy,jamy brzusznej,klatki piersiowej i szyi.Układ kostny gromadzenie choliny w normie;od listopada 2016 do STYCZNIA 2017 binapic od 18 I 2017 ELIGARD 13 II CHT DO 06.VI morfologia w normie; PSA;17 XI 2016r;319,20ng/ml,24 IV 2017;17,264ng/ml,06X;6,526ng/ml Testosteron;0,20ng/ml kontynuacja eligard.15,I PSA25,624ng/ml dołączono Bicalutamide raz dziennie 50mg.26.02.2018 PSA-38,917 ng/ml.IV 2018r-PSA 59,600ng/ml binapik odstawiony brak reakcji.
roman123pako
Użytkownik
 
Posty: 94
Rejestracja: 13 kwie 2017, 12:14
Lokalizacja: Radom
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 44l. PSA 319ng/ml BxGl.5+4 pT4 HT+CHT

Nieprzeczytany postautor: roman123pako » 29 kwie 2018, 08:39

Witam.
Zaczyna się coś niedobrego, zaczynam odczuwać ból w okolicach kości miednicy, dość intensywny.
Bolą mnie żebra. Dzisiejsza noc nieprzespana, dobrze, że leki przeciwbólowe zadziałały, to nad ranem usnąłem.
ur.1973r,XI 2016r zdiagnozowano;nowotwór złośliwy gruczołu krokowego;PSA 319ng/ml,28 XI 2016r,wynik biopsii;wyc, gr.krokowego,(1-2 płat lewy,)(3-4 płat prawy);płat lewy;27477 GL7(4+3),27478 GL9(5+4) płat prawy,GL9(5+4)w wycinkach lite ogniska nisko zróżnicowanego raka naciekającego pęcherz moczowy.W naczyniach liczne zatory;w badaniu PET/CT zmiany naciekowe gr.krokowego aktywny proces rozrostu z naciekaniem na otaczające tkanki ,przerzuty do wezłów chłonnych miednicy,jamy brzusznej,klatki piersiowej i szyi.Układ kostny gromadzenie choliny w normie;od listopada 2016 do STYCZNIA 2017 binapic od 18 I 2017 ELIGARD 13 II CHT DO 06.VI morfologia w normie; PSA;17 XI 2016r;319,20ng/ml,24 IV 2017;17,264ng/ml,06X;6,526ng/ml Testosteron;0,20ng/ml kontynuacja eligard.15,I PSA25,624ng/ml dołączono Bicalutamide raz dziennie 50mg.26.02.2018 PSA-38,917 ng/ml.IV 2018r-PSA 59,600ng/ml binapik odstawiony brak reakcji.
roman123pako
Użytkownik
 
Posty: 94
Rejestracja: 13 kwie 2017, 12:14
Lokalizacja: Radom
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 44l. PSA 319ng/ml BxGl.5+4 pT4 HT+CHT

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 29 kwie 2018, 11:10

To niefajnie :(

Czy masz juz ustalone terminy wykonania badan obrazowych, o ktorych pisales w poscie z 10 kwietnia?

pzdr
zosia
[color=#FFBF00]..........................Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 7248
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 44l. PSA 319ng/ml BxGl.5+4 pT4 HT+CHT

Nieprzeczytany postautor: roman123pako » 29 kwie 2018, 11:27

Witam.
Badania ustalone najwcześniej jak tylko można.

11.05.2018 - TK klatki piersiowej, jamy brzusznej i miednicy mniejszej
05.06.2018 - scyntygrafia kośćca
18.06.2018 - wizyta w gabinecie chemioterapii

Co do dalszego leczenia - kontynuacja Eligardu.
Co najgorsze, dziś nie ustępuje ból okolicy lędżwiowej i okolicy lewej nerki. I krwiste zabarwienie moczu z lewej nerki. Z prawej mocz OK z cewnika.
ur.1973r,XI 2016r zdiagnozowano;nowotwór złośliwy gruczołu krokowego;PSA 319ng/ml,28 XI 2016r,wynik biopsii;wyc, gr.krokowego,(1-2 płat lewy,)(3-4 płat prawy);płat lewy;27477 GL7(4+3),27478 GL9(5+4) płat prawy,GL9(5+4)w wycinkach lite ogniska nisko zróżnicowanego raka naciekającego pęcherz moczowy.W naczyniach liczne zatory;w badaniu PET/CT zmiany naciekowe gr.krokowego aktywny proces rozrostu z naciekaniem na otaczające tkanki ,przerzuty do wezłów chłonnych miednicy,jamy brzusznej,klatki piersiowej i szyi.Układ kostny gromadzenie choliny w normie;od listopada 2016 do STYCZNIA 2017 binapic od 18 I 2017 ELIGARD 13 II CHT DO 06.VI morfologia w normie; PSA;17 XI 2016r;319,20ng/ml,24 IV 2017;17,264ng/ml,06X;6,526ng/ml Testosteron;0,20ng/ml kontynuacja eligard.15,I PSA25,624ng/ml dołączono Bicalutamide raz dziennie 50mg.26.02.2018 PSA-38,917 ng/ml.IV 2018r-PSA 59,600ng/ml binapik odstawiony brak reakcji.
roman123pako
Użytkownik
 
Posty: 94
Rejestracja: 13 kwie 2017, 12:14
Lokalizacja: Radom
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 44l. PSA 319ng/ml BxGl.5+4 pT4 HT+CHT

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 29 kwie 2018, 11:40

Co najgorsze, dziś nie ustępuje ból okolicy lędżwiowej i okolicy lewej nerki. I krwiste zabarwienie moczu z lewej nerki.


Uwazam, ze bez zwloki powinienes udac sie do szpitala.
[color=#FFBF00]..........................Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 7248
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 44l. PSA 319ng/ml BxGl.5+4 pT4 HT+CHT

Nieprzeczytany postautor: SYLWIA1980 » 30 kwie 2018, 22:11

Roman, napisz co u Ciebie.
1952r.
VII.2017 przewlekła bialaczka limfatyczna
XI.2017 PSA 271 niedowlad w okolicy ledzwiowej
TK , RM liczne przerzuty na kosci powiększone wezly zaotrzewniowe, naciek na nerce
16.XI naswietlenie moc 8
17.XI biopsja gruczołu 22.XI G 4+3
31.XI flutamid 13.XII Reseligo
04.01.18. PSA 9, T 0,34
13.02.18 PSA 1.480 T 0,1978
13.03.18 Reseligo
22.05.18 PSA 1.100
SYLWIA1980
Użytkownik
 
Posty: 274
Rejestracja: 10 lis 2017, 22:26
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 44l. PSA 319ng/ml BxGl.5+4 pT4 HT+CHT

Nieprzeczytany postautor: roman123pako » 01 maja 2018, 19:56

Witaj Sylwia.
U mnie nastąpiła progresja markerowa, czekam na badania i z wynikami badań będę się starał o enzalutamid.
Ale wszystko dopiero po 18 czerwca.
A mnie już zaczynają pobolewać kości, bez srodków przeciwbólowych, chociaz jestem twardy, nie dam rady.
Było dobrze do soboty 28 IV, ale teraz daje mi sie we znaki ból kości i bóle poniżej pasa, albo pęcherz, albo ta nieszczęsna prostata.
Tak, że nie jest dobrze.
Pozdrawiam.
ur.1973r,XI 2016r zdiagnozowano;nowotwór złośliwy gruczołu krokowego;PSA 319ng/ml,28 XI 2016r,wynik biopsii;wyc, gr.krokowego,(1-2 płat lewy,)(3-4 płat prawy);płat lewy;27477 GL7(4+3),27478 GL9(5+4) płat prawy,GL9(5+4)w wycinkach lite ogniska nisko zróżnicowanego raka naciekającego pęcherz moczowy.W naczyniach liczne zatory;w badaniu PET/CT zmiany naciekowe gr.krokowego aktywny proces rozrostu z naciekaniem na otaczające tkanki ,przerzuty do wezłów chłonnych miednicy,jamy brzusznej,klatki piersiowej i szyi.Układ kostny gromadzenie choliny w normie;od listopada 2016 do STYCZNIA 2017 binapic od 18 I 2017 ELIGARD 13 II CHT DO 06.VI morfologia w normie; PSA;17 XI 2016r;319,20ng/ml,24 IV 2017;17,264ng/ml,06X;6,526ng/ml Testosteron;0,20ng/ml kontynuacja eligard.15,I PSA25,624ng/ml dołączono Bicalutamide raz dziennie 50mg.26.02.2018 PSA-38,917 ng/ml.IV 2018r-PSA 59,600ng/ml binapik odstawiony brak reakcji.
roman123pako
Użytkownik
 
Posty: 94
Rejestracja: 13 kwie 2017, 12:14
Lokalizacja: Radom
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 44l. PSA 319ng/ml BxGl.5+4 pT4 HT+CHT

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 02 maja 2018, 20:59

A byłeś u lekarza w sprawie tego krwiomoczu?
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63; XI 2017 PSA 0,051, T 1,79; I 2018 PSA 0,06, T 2,13; II 18 PSA 0,06, T 1,84; IV 18 PSA 0,05 T 1,88

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie - zaobserwowana znaczna poprawa stanu śluzówki jelita w porównaniu do 2015
Wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2648
Rejestracja: 20 sty 2015, 01:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 44l. PSA 319ng/ml BxGl.5+4 pT4 HT+CHT

Nieprzeczytany postautor: roman123pako » 03 maja 2018, 06:20

Byłemu lekarza urologa na onkologii i prywatnie i obaj stwierdzili, że tragedii nie ma że tak ma być.
ur.1973r,XI 2016r zdiagnozowano;nowotwór złośliwy gruczołu krokowego;PSA 319ng/ml,28 XI 2016r,wynik biopsii;wyc, gr.krokowego,(1-2 płat lewy,)(3-4 płat prawy);płat lewy;27477 GL7(4+3),27478 GL9(5+4) płat prawy,GL9(5+4)w wycinkach lite ogniska nisko zróżnicowanego raka naciekającego pęcherz moczowy.W naczyniach liczne zatory;w badaniu PET/CT zmiany naciekowe gr.krokowego aktywny proces rozrostu z naciekaniem na otaczające tkanki ,przerzuty do wezłów chłonnych miednicy,jamy brzusznej,klatki piersiowej i szyi.Układ kostny gromadzenie choliny w normie;od listopada 2016 do STYCZNIA 2017 binapic od 18 I 2017 ELIGARD 13 II CHT DO 06.VI morfologia w normie; PSA;17 XI 2016r;319,20ng/ml,24 IV 2017;17,264ng/ml,06X;6,526ng/ml Testosteron;0,20ng/ml kontynuacja eligard.15,I PSA25,624ng/ml dołączono Bicalutamide raz dziennie 50mg.26.02.2018 PSA-38,917 ng/ml.IV 2018r-PSA 59,600ng/ml binapik odstawiony brak reakcji.
roman123pako
Użytkownik
 
Posty: 94
Rejestracja: 13 kwie 2017, 12:14
Lokalizacja: Radom
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 44l. PSA 319ng/ml BxGl.5+4 pT4 HT+CHT

Nieprzeczytany postautor: roman123pako » 10 maja 2018, 21:38

Witam.
Na razie krwiomocz ustąpił.
Odczuwam ból w okolicy tuż nad posladkmi.

Jutro mam TK a 5.VI, scyntygrafię kości.
18.VI wizyta u chemioterapeuty odnośnie enzalutamidu.
Cierpliwie czekam. Pozdrawiam Walczących.
ur.1973r,XI 2016r zdiagnozowano;nowotwór złośliwy gruczołu krokowego;PSA 319ng/ml,28 XI 2016r,wynik biopsii;wyc, gr.krokowego,(1-2 płat lewy,)(3-4 płat prawy);płat lewy;27477 GL7(4+3),27478 GL9(5+4) płat prawy,GL9(5+4)w wycinkach lite ogniska nisko zróżnicowanego raka naciekającego pęcherz moczowy.W naczyniach liczne zatory;w badaniu PET/CT zmiany naciekowe gr.krokowego aktywny proces rozrostu z naciekaniem na otaczające tkanki ,przerzuty do wezłów chłonnych miednicy,jamy brzusznej,klatki piersiowej i szyi.Układ kostny gromadzenie choliny w normie;od listopada 2016 do STYCZNIA 2017 binapic od 18 I 2017 ELIGARD 13 II CHT DO 06.VI morfologia w normie; PSA;17 XI 2016r;319,20ng/ml,24 IV 2017;17,264ng/ml,06X;6,526ng/ml Testosteron;0,20ng/ml kontynuacja eligard.15,I PSA25,624ng/ml dołączono Bicalutamide raz dziennie 50mg.26.02.2018 PSA-38,917 ng/ml.IV 2018r-PSA 59,600ng/ml binapik odstawiony brak reakcji.
roman123pako
Użytkownik
 
Posty: 94
Rejestracja: 13 kwie 2017, 12:14
Lokalizacja: Radom
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 44l. PSA 319ng/ml BxGl.5+4 pT4 HT+CHT

Nieprzeczytany postautor: roman123pako » 17 maja 2018, 21:35

Witam.
Mam pytanie czy ktoś z forumowiczów dostał lek enzalutamid i jakie są efekty jego działania.
Pozdrawiam.
ur.1973r,XI 2016r zdiagnozowano;nowotwór złośliwy gruczołu krokowego;PSA 319ng/ml,28 XI 2016r,wynik biopsii;wyc, gr.krokowego,(1-2 płat lewy,)(3-4 płat prawy);płat lewy;27477 GL7(4+3),27478 GL9(5+4) płat prawy,GL9(5+4)w wycinkach lite ogniska nisko zróżnicowanego raka naciekającego pęcherz moczowy.W naczyniach liczne zatory;w badaniu PET/CT zmiany naciekowe gr.krokowego aktywny proces rozrostu z naciekaniem na otaczające tkanki ,przerzuty do wezłów chłonnych miednicy,jamy brzusznej,klatki piersiowej i szyi.Układ kostny gromadzenie choliny w normie;od listopada 2016 do STYCZNIA 2017 binapic od 18 I 2017 ELIGARD 13 II CHT DO 06.VI morfologia w normie; PSA;17 XI 2016r;319,20ng/ml,24 IV 2017;17,264ng/ml,06X;6,526ng/ml Testosteron;0,20ng/ml kontynuacja eligard.15,I PSA25,624ng/ml dołączono Bicalutamide raz dziennie 50mg.26.02.2018 PSA-38,917 ng/ml.IV 2018r-PSA 59,600ng/ml binapik odstawiony brak reakcji.
roman123pako
Użytkownik
 
Posty: 94
Rejestracja: 13 kwie 2017, 12:14
Lokalizacja: Radom
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 44l. PSA 319ng/ml BxGl.5+4 pT4 HT+CHT

Nieprzeczytany postautor: rakar » 17 maja 2018, 22:08

roman123pako pisze:Witam.
Mam pytanie czy ktoś z forumowiczów dostał lek enzalutamid i jakie są efekty jego działania.
Pozdrawiam.

Nie dostałem ale zakupiłem prywatnie 1 opakowanie 112 tabletek na 28 dni przed zastosowaniem ChT. U mnie zadziałał b. dobrze.
Obrazek Trudno poważnie dyskutować z kimś pozbawionym poczucia humoru
Ur.1949
III'2007 PSA 8,28;biopsja Gl1+2!?;10/V/2007 limfadenektomia węzły b/z;IX'PSA 0,07;HT VIII-XII;RT XII'07-I'08 7400cGy/37frakcji;cTpN0M0
IV'2008 PSA 0,08; X’ TK ok XII' zastrzyki przeciwzakrzepicowe
I'2009 - XII' PSA 0,35 ng/ml - 0,60 ng/ml
I’2010 MRI ok, zastrzyki przeciwzakrzepicowe do IV’, III’ scyntygrafia & TRUSok, IX’ biopsja spartolona, VII' PSA 0,61;XII' 0,83;
VII'2011 1,03 T'2,33 MRI podejrzenie wznowy VIII’ biopsja- Sclerosis atrophicans prostatae;XI' MRI b/z - obserwować, PSA XI' 1,85;
V'2012 PSA 2,68 T 2,33;VII' 3,37 T'1,23;VII' PET-CT z octanem sugeruje proces nowotworowy; X' PSA 5,40;od X' Apo-Flutam 3x dziennie;po 1 mieś. PSA 1,28; 2 mieś. 1,05; 3 mieś. PSA 0,837;T 2,07
I'2013 zastrzyk Diphereline 11,25 mg na 3 mieś.; IV'2013 PSA 3,14 drugi Dipheriline+ Apo-flutam(zaniechany po 3,5 dniach);IV' w innym lab. PSA po 2 dniach 5,31, po 2 tyg. w swoim lab. PSA 1,92 ng/ml, T 0,19 ng/ml; VI' PET-CT z Choliną rak w obrębie stercza, VII' PSA 9,50 ng/ml, bikalutamid 50 mg * biopsja stercza = ogólnie Gleason 5+4, jeszcze w obrębie torebki (margines 0,2 mm); VIII' PSA 1,30 * T 1,51 bikalutamid 50mg; IX' Zmiana na Eligard PSA 0,85 przed BT IX/X' - 30 Gy=3x10;
I'2014 PSA 0,38 ng/ml {odstawiony bikalutamid}III' PSA 0,86{koniec działania Eligardu} IV' T 0,58 ng/ml*PSA 1,17 ng/ml; VI' T 2,35 & PSA 3,24;VII' T=2,25 & PSA 4,04* VIII' PSA 4,20 T 2,52 PET naciekanie na pęcherz, pęcherzyki nasienne, węzły chłonne| VIII' PSA 4,00 T 2,58 | IX' PSA 4,02 T 1,53 | XI' PSA 6,90 Apo-Flutam 2 tyg, po tym Eligard|
I'2015 PSA 1,65>II' PET-CT z choliną, praktycznie jak w roku poprz.>IV' PSA 8,83 ng/ml, T 1,69 ng/dl, zastosowano bikalutamid> 05' uretrotomia (pobrano próbki do badania histopatol.) V' PSA 1,10; VII' PSA 0,23 ng/ml; IX' 0,26 ng/ml, XI’ TURP, XI/XII' 0,35 ng/ml
I'2016 PSA 0,34 ng/ml, T 0,12 ng/dl / II/II'I PSA 0,41 ng/ml; IV' PSA 0,62 ng/ ml, T 0,23 ng/dl; VI' PSA 0,87 ng/ml, VII posiew ujemny(zaskoczenie), IX PSA 1,70 ng/ml; IX/X' PET-CT progresja, meta do węzła chłonnego biodrowego wspólnego prawego; X' PSA 1,66 ng/ml, T 0,17 ng/dl; XI' PSA 2,14 ng/ml; XII' PSA 3,03 ng/ml, T 0,104 ng/ml
I'2017 PSA 4,05 ng/ml, 08/02/2017 urestomia, II/III'2017 4,88 ng/ml, IV/V'17 PSA 5,36 ng/ml, 1-31maja badanie kliniczne ARAMIS, 5 maja Eligard pół roku, V/VI PSA 6,74 ng/ml, VI/VII 7,28 ng/ml; VIII PSA 9,87 ng/ml, T 0,091ng/dl 24/VIII Xtandi, 19/IX PSA 2,21 ng/ml, 04/X Eligard 45, 16/X PSA 1,55 ng/ml, 13/XI PSA 1,80 ng/ml, 05/XII PSA 3,43 ng/ml, T 0,127L ng/ml,
I'2018 PSA 9,67 ng/m/; scyntygrafia kości wolne od meta; 22/I' PSA 8,08 ng/ml; 24/I' liczne nacieki; 26/I' ChT I wlew docetakselu (jeszcze 9), II'2018 TURBT (koagulacja), badanie histopato: rak prostaty + wykryto drobnokomórkowy rak neuroendokrynny; III/IV' Eligard 45: IV' MRI pęcherz, węzły, odbyt nacieki PSA 7,97 ng/ml; V' PSA 5,92 ng/ml
Awatar użytkownika
rakar
Administrator
 
Posty: 8559
Rejestracja: 09 lip 2007, 10:09
Lokalizacja: Olsztyn
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Nasze historie * Our Stories

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Misza i 16 gości

logo zenbox