Inne metody

Tu zadaj pytanie ogólne nie związane bezpośrednio z Twoim leczeniem

Inne metody

Nieprzeczytany postautor: aaa03 » 16 sty 2018, 04:46

Witam

Jestesmy zdruzgotani, nasz tata ma raka prostaty z przerzutami do kosci.

Zaczelismy buszowac po internecie w poszukiwaniu wszystkiego co sie da.
Czy ktos z was ma jakas opinie na temat metody odkwaszania i zwalczania raka soda oczyszczona?
Czytalam artykul jednego czlowieka, ktory wyleczyl sie ta metoda.

Druga metoda to olej konopny, ten nielegalny czy daje efekty?
W rodzinie jedna kobieta ma raka i stosuje ten olej i stan jej zdrowia sie poprawia.
Co sadzicie o tych dwoch metodach?

Wiem, w zlym miejscu na forum dodalam posta, ale nie da sie tego zmienic. Znalazlam tez temat marihuany leczniczej we wczesniejszych postach.
aaa03
 
Posty: 1
Rejestracja: 16 sty 2018, 04:18
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Inne metody

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 16 sty 2018, 05:44


Wiem, w zlym miejscu na forum dodalam posta, ale nie da sie tego zmienic.


To nawet nie o to chodzi.

Z regulaminu forum (z ktorym najwyrazniej sie nie zapoznalas):

2. Pierwszy wpis uczestnika forum powinien zawierać komplet uporządkowanych informacji na temat dotychczasowego przebiegu choroby, diagnostyki i ew. leczenia. Tytuł wątku powinien odnosić się do przypadku, np.: Tata l.58, PSA 25 ng/ml Gl 4+3. Dokumenty powinny być wklejane, jako załączniki z usuniętymi danymi osobowymi (ze stron hostingowych po pewnym czasie znikają). Jeżeli to niemożliwe, należy je przepisywać w całości, pamiętając o podawaniu jednostek oraz norm laboratoryjnych. Posty powinny być pisane zrozumiale, w miarę poprawną polszczyzną, z użyciem znaków przestankowych.

5. Popieramy wyłącznie EBM (Evidence Based Medicine), czyli medycynę akademicką (konwencjonalną). Ewentualne postępowanie komplementarne/wspomagające zawsze należy uzgodnić z lekarzem prowadzącym. Propagowanie leczenia alternatywnego (zastępującego EBM) jest zakazane na forum.


page.php?p=regulamin


Rozumiemy szok pacjenta i rodziny po otrzymaniu diagnozy, zwlaszcza raka zaawansowanego, z przerzutami, ale jesli chcesz uzyskac pomoc na forum zastosuj sie do jego zasad i przedstaw wszystkie elementy, ktore umozliwia nam przedstawienie propozycji dalszego postepowania w ramach leczenia paliatywnego.

pzdr
zosia
Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 8837
Rejestracja: 13 cze 2009, 01:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Inne metody

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 16 sty 2018, 17:33

Oszczędźcie tacie "leczenia" sodą - zniszczy mu tylko żołądek, który będzie produkował nadmiar kwasu, żeby wyrównać zaburzone pH. Nic z tego do guza nie dotrze. Dużo skuteczniej oczyszcza organizm stabilna dieta z produktów niskoprzetworzonych (=robionych w domu z surowców), z dużą ilością warzyw i kasz, ograniczeniem czerwonego mięsa i nabiału oraz cukru.

Co do drugiego środka, jak wiadomo w niektórych krajach i stanach marihuana jest dopuszczona jako środek łagodzący dolegliwości związane z nowotworami i innymi chorobami. Tutaj jest niezły artykuł opisujący kwestię z wielu stron:

No, Cannabis Is Not a Cure for Cancer Yet
By Mary Otte
https://www.huffingtonpost.com/mary-ott ... 92238.html


Artykuł czy książkę zachwalające cudowne środki może napisać każdy, ale prawdziwe to nie musi być. Ludzie bywają podli, podsuwają nadzieję na cudowne wyleczenie żeby zarobić na zdesperowanych pacjentach i ich rodzinach. Mówią czy piszą tak pięknie, w odróżnieniu od sporej części naszych lekarzy. Ale to mogą być tylko słowa. Na każdego, kto twierdzi, że któryś cudowny środek mu pomógł (a mamy na to tylko jego słowo), przypadają dziesiątki ludzi, którzy próbowali tego samego bezskutecznie (w tym dwie osoby z mojej rodziny).

Zdroworozsądkowe zasady leczenia:

1) Nie rezygnuj z leczenia konwencjonalnego. Nie jest doskonałe, ale działanie - i skutki uboczne - ma potwierdzone przez rzetelne obserwacje dużych grup ludzi, z dowodami w postaci badań obrazowych, badań krwi itd.

2) Przed dołożeniem jakiegokolwiek innego środka wspomagającego organizm porozmawiaj z lekarzem - może wejść w interakcję z innym lekiem a produkt tej reakcji chemicznej może bardzo zaszkodzić.

3) Oceniaj krytycznie każdą propozycję terapii - czy są inne źródła na ten temat? Odnośniki do konkretnych badań naukowych? Czy tylko historie przypadków bez żadnych dowodów, jakie można napisać od ręki? Dobrym źródłem jest podstrona na portalu Memorial Sloan Kettering Cancer Center na temat jak to określają "medycyny integratywnej", gdzie znajdują się opisy (legalnych) ziół i innych substancji bezstronnie przedstawiające ich zastosowania, skutki uboczne, interakcje z innymi lekami i terapiami oraz listę artykułów z opisami rzetelnych badań naukowych nad danym środkiem.
https://www.mskcc.org/cancer-care/diagn ... h?letter=C


Jest na forum kilka osób, które do leczenia uznanymi metodami dokładają inne środki. Robią to bardzo świadomie, zapoznawszy się najpierw z wynikami badań i wybierają substancje, których działanie jest przynajmniej częściowo potwierdzone naukowo.

Napiszcie trochę więcej o tacie, może się uda coś podpowiedzieć.
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63; XI 2017 PSA 0,051, T 1,79; I 2018 PSA 0,06, T 2,13; II 18 PSA 0,06, T 1,84; IV 18 PSA 0,05 T 1,88; XII 18 PSA 0,05, T 1,57; III 2019 PSA 0.07, T 1,75; V 19 PSA 0.08, T 1,66

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie - zaobserwowana znaczna poprawa stanu śluzówki jelita w porównaniu do 2015
Wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 3417
Rejestracja: 20 sty 2015, 00:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Inne metody

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 17 sty 2018, 01:04

Witaj na forum aaa03,

Medycyna niekonwencjonalna, bo taka "leczy" raka przy pomocy sody oczyszczonej i oleju konopnego, zna znacznie skuteczniejsze "lekarstwa".

Napisalem kiedys o tym tutaj:
viewtopic.php?f=6&t=876&p=23841&hilit=medycyna+niekonwencjonalna+prze#p23841

Osobiscie lecze sie metodami medycyny konwencjonalnej i dzieki niej zyje juz osiem lat z najbardziej agresywnym rakiem prostaty i spodziewam sie jeszcze dlugo, dlugo pozyc.
Pozdrawiam
Wlodek
Motto: Zanim potępisz staraj się zrozumieć.
Ur. 1941 VI/09 PSA5,3 X/09 PSA9,7 Biopsja Gl 9(5+4) Scany: wszystko czyste 30/XI/09 prostatektomia radykalna z usunieciem wiązki nerwowo-naczyniowej. Gleason 10 pT3aN0M0 21/I/10 PSA 0,7 4/III/10 PSA 0,77. 26/III/10 PSA 1.0 Doubling time 4,5 mca. V/10 hormony (Zoladex) i radioterapia 66Gy. VIII/10 PSA 0,04 X/10 PSA 0.03 XII/10 PSA 0,03 testosteron 23ng/dL(0,8nml/L) II/11 PSA<0,05/<0,03 IV/11 PSA<0,05 testosteron<0,5nmol/L(<14ng/dL) Przerwa w hormonoterapii :) VII/11 PSA 0,001 Testosteron 1,03/30 IX/11 PSA<0.05, Testosteron3.8/112, 11/2011 PSA 0,04 testosteron 7,1/208 1/2012 PSA 0,1 2/2012 PSA 0,18Obrazekpowrót do HT 4/2012 PSA 0,03. 5/2012 PSA<0.03 7/2012 PSA 0,03 9/2012PSA 0,01 11/2012 PSA <0,03 1/2013 PSA <0,03 3/2013PSA <0,03 testosteron <23/0,8 Ponowne przerwanie HT 6/2013 PSA <0,003 testosteron<2,6 ng/dl 10/2013 PSA <0,03 testosteron 17,6 ng/dl. 2/2014 PSA<0.03 testosteron 138 7/2014 PSA-0,62, 8/2014 PSA-1,85 10/2014 PSA-7,9 11/2014 PSA-7,57PET/CT zajęte cztery węzły chłonne w miednicy, skierowanie na RT (SBRT) powrót do HT(3 miesiące) 2/2015 PSA-3,43 4/2015 PSA-0,72 7/2015 PSA-0,72 testosteron 40/1,3 10/2015 PSA-1,2 testosteron 168/5,8 12/2015 PSA-0,78 3/2016 PSA-0,71 6/2016 PSA-0,34 9/2016 PSA-0,16 12/2016 PSA-0,22 3/2017 PSA-0,54 7/2017 PSA-1,7 11/2017 PSA-0,3 2/2018 PSA-0,11 5/2018 PSA-0,09 7/2018 PSA-0,169 testosteron 37/1,34 12/2018 PSA-0,22 3/2019PSA-0,26 6/2019PSA-0,55 SBRT na jeden "świecący" węzeł chłonny

Wykres obrazujący przebieg leczenia. http://www.fotosik.pl/zdjecie/4c0bd44ca8968802
Awatar użytkownika
wlobo135
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 4095
Rejestracja: 18 mar 2010, 08:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Inne metody

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 17 sty 2018, 09:50

A ja leczę się zarówno metodami konwencjonalnymi i niekonwencjonalnymi, które rozsądnie dobrane uważam za bardzo pomocne.
Całkowita rezygnacja z metod konwencjonalnych na korzyść niekonwencjonalnych może okazać się zgubna w skutkach.
Chodzi o to, że te metody często działają wolno i może to nie wystarczyć, aby wygrać czasowo walkę z rakiem.
Rozsądne połączenie obu terapii daje dobre efekty. Część ludzi też łapie się metod niekonwencjonalnych jako ostatniej
cudownej deski ratunku. Wyniszczony chorobą i ciężkim leczeniem organizm nie zostanie ozdrowiony terapią cud, bo takiej po prostu nie ma.

Napisz więcej o chorobie taty, załącz dotychczasowe badania i opisz dotychczasowe leczenie.
Na forum mamy sporo doświadczenia własnego i możemy pomóc.

Pytasz o odkwaszanie. Po pierwsze odkwaszanie jest potrzebne, gdy organizm jest zakwaszony. Bela bardzo rozsądnie napisała, na ten temat. Ja próbowałem w pierwszym okresie odkwaszania posiłkować się sodą, ale wywoływała bóle żołądka, więc odpuściłem. Potem stosowałem wspomagająco Alkalę N - preparat z apteki. Ale generalnie to dieta, dieta i jeszcze raz dieta. Nie ma sensu obżerać się "zakwaszaczami" i potem zajadać to sodą. Kwas, który jest produkowany w żołądku jest potrzebny do trawienia. Wprowadzając chemię alkaliczną zobojętniamy kwas i trawienie nie przebiega poprawnie, a organizm musi wyprodukować więcej kwasu. Jeśli już stosować wspomagacze chemiczne to 30 min przed jedzeniem i najwcześniej 2 godziny po.

Po drugie odkwaszanie nie wyleczy raka, ale pomoże ustabilizować organizm, wzmocnić. Rak to deficyt układu odpornościowego, który dopuszcza do namnażania komórek rakowych, które zawsze w każdym organizmie się pojawiają, ale powinny być na bieżąco unicestwiane. Dbałość o ogólna kondycję, a w szczególności o układ odpornościowy to podstawowa kwestia przy leczeniu raka.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41, VI 2019 PSA 0,52, VI 2019 PET PSMA F18, wznowa 6 mm w loży po pęcherzyku nasiennym, SUV 2,2, IX 2019 PSA 0,88, Bicalutamid, X 2019 PSA 0,26, X 2019 SBRT na zmianę z PET - 33,75Gy w 5 frakcjach
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 3496
Rejestracja: 12 wrz 2014, 15:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Inne metody

Nieprzeczytany postautor: lechp » 27 sty 2019, 21:00

Ja stosuje olej RSO i wydaje mi się mocno, że mi pomaga. Przeczytaj sobie moje posty. Zdaje mi się że RSO robi porządek w systemie odpornościowym i on potem lepiej pracuje.

Lechp, autorka wątku napisala jeden post rok temu i nie pojawila sie więcej na forum, wiec nie sądze aby przeczytala Twoj wpis.
Uporczywego reklamowania RSO na polskim forum nie bedziemy tolerowac. Obrót tą substancja w Polsce jest nielegalny, podobnie jest, o ile wiem, w calej Europie. Nota bene, czyz nie jest to powod, dla ktorego wyjechales do Nevady? -zb
Rok urodzonia 1941, Gl 10 (5+5), Rozsiew do gruczolow chlonnych
24.07.2013 - PSA 10.83 ng/ml, Dlaczego nie podjęto zadnej akcji?; zaniedbanie.
01.11.2017 – PSA 98 ng/ml
08.12.2017 - HT - Zoladex (co 3 miesiące)+Casodex (bikalutamid) 50 mg
01-02.2018 - 2 cykle DX
Koniec lutego 2018: Stop Casodex50 mg
Poczatek kwietnia 2018: Terapia RSO Start
Koniec Kwietnia 2018: Kontynuacja RSO w Nevadzie (USA)
25.06.2018 - PSA 0.48 ng/ml
25.07.2018 - PSA 0.51 ng/ml
18.09.2018 - PSA 0.508 ng/ml (HT przerwana), data ostatniego implantu.
13.11.2018 - PSA 0.442 ng/ml
01.02.2019 - PSA 0.6 ng/ml
6.06.2019 CT z kontrastem, skan wygląda bardzo przyzwoicie :)
11.06.2019 - PSA 3.2 ng/ml
29.08.2019 - PSA 10.8 ng/ml
03.10.2019 - PSA 10.4 ng/ml
lechp
 
Posty: 24
Rejestracja: 20 sty 2019, 04:04
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Inne metody

Nieprzeczytany postautor: lechp » 28 sty 2019, 20:40

Uporczywego reklamowania RSO na polskim forum nie bedziemy tolerowac. Obrót tą substancja w Polsce jest nielegalny, podobnie jest, o ile wiem, w calej Europie. Nota bene, czyz nie jest to powod, dla ktorego wyjechales do Nevady? -zb

Nie mam najmniejszego powodu czegokolwiek reklamować, (uporczywie), bo nie mam w tym żadnego interesu.
Po prostu przypadkowo zobaczyłem zapytanie i nie patrząc na daty, chciałem pomóc informując.
W sumie jestem na forum od paru dni (i nie mam doświadczenia) i jak skończę mój eksperyment z RSO, to i tak się tu więcej nie pokaże. A czy jeśli coś jest nielegalne, to także jest zakazane na polskim forum o tym mówić czy pisać ? Jeśli tak, to przepraszam za nieznajomość przepisów.
Rok urodzonia 1941, Gl 10 (5+5), Rozsiew do gruczolow chlonnych
24.07.2013 - PSA 10.83 ng/ml, Dlaczego nie podjęto zadnej akcji?; zaniedbanie.
01.11.2017 – PSA 98 ng/ml
08.12.2017 - HT - Zoladex (co 3 miesiące)+Casodex (bikalutamid) 50 mg
01-02.2018 - 2 cykle DX
Koniec lutego 2018: Stop Casodex50 mg
Poczatek kwietnia 2018: Terapia RSO Start
Koniec Kwietnia 2018: Kontynuacja RSO w Nevadzie (USA)
25.06.2018 - PSA 0.48 ng/ml
25.07.2018 - PSA 0.51 ng/ml
18.09.2018 - PSA 0.508 ng/ml (HT przerwana), data ostatniego implantu.
13.11.2018 - PSA 0.442 ng/ml
01.02.2019 - PSA 0.6 ng/ml
6.06.2019 CT z kontrastem, skan wygląda bardzo przyzwoicie :)
11.06.2019 - PSA 3.2 ng/ml
29.08.2019 - PSA 10.8 ng/ml
03.10.2019 - PSA 10.4 ng/ml
lechp
 
Posty: 24
Rejestracja: 20 sty 2019, 04:04
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Inne metody

Nieprzeczytany postautor: kangur__2007 » 29 sty 2019, 02:01

Dyskusja na temat nielegalnych preparatów stawia forum w dwuznacznym świietle. Daj sobie siana.
KANGUR 2007 (Australia), ur.1954
zero objawów; VIII/2007 PSA 6,0; biopsja; diagnoza CaP cT2aNxMx, Gl.7 (3+4);
1/XI/2007 załonowa prostatektomia radykalna+PLND, wariant oszczędzający wiązki nerwowo-naczyniowe
Histopatologia pooperacyjna: pT2cN0Mx, Gl.7 (3+4);
PSA nieoznaczalne od 8 tyg. po operacji (wtedy – poniżej progu czułości analitycznej 0,04, teraz – poniżej progu czułości analitycznej 0,01)

25 IX 2018 - W PRAWIE JEDENAŚCIE LAT PO PROSTATEKTOMII, PSA NADAL NIEOZNACZALNE
(tzn.poniżej progu czułości analitycznej 0,01 - moje laboratorium kupiło sobie jakieś siedem lat temu czulszy analizator niż mieli przedtem,kiedy 'nieoznaczalne' znaczyło <0,04)
Cała historia opisana współcześnie pod: http://forum.gazeta.pl/forum/w,37372,72041707,,Prostata_australijska.html?v=2
Awatar użytkownika
kangur__2007
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2287
Rejestracja: 27 wrz 2008, 14:39
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Mam pytanie? * I have a question?

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości

logo zenbox