Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: rakar » 05 mar 2019, 23:16

Szanowni

Nasza Iza walczy o zdrowie, konkretnie o lepszy wzrok. Rozmawiałem z nią w ub. tygodniu. Planowała w tym tygodniu wrócić na Forum.
Niestety, pewnie dalej walczy.

Pozytywnymi myślami bądźmy z Nią, wspierajmy.

Iza, jak najprędzej wracaj do nas. Brak nam Ciebie.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
rakar
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 9515
Rejestracja: 09 lip 2007, 10:09
Lokalizacja: Olsztyn
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: matylda » 06 mar 2019, 01:28

Właśnie wczoraj szukałam ostatnich postów Izy. Były one pisane ponad miesiąc temu. Zastanawiałam się - co może się dziać. I jest odpowiedź - dobrze, że napisałeś. Dziękuję.

Izuniu,
jesteśmy z Tobą, wspieramy Ciebie i oczywiście trzymamy kciuki za pozytywne i dobre dla Ciebie wyniki leczenia.
Bardzo brakuje nam Ciebie na Forum, Twoich merytorycznych a jednocześnie bardzo ciepłych postów.

Pozdrawiam Ciebie bardzo, bardzo serdecznie i życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia.
matylda
 
Posty: 150
Rejestracja: 01 kwie 2016, 20:26
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: Marzens » 06 mar 2019, 07:54

Iza,
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Pozdrawiam serdecznie.
Marzena.
Tata PSa 22/ng/ml BX PF Gl.5+4 RARP
PSA 07/2017 -11ng/ml ,09/20018 - 23,50 ng/ml,09/2018 - 22,50 ng/ml,10/2018 -22,02 ng/ml ;Biopsja GL.5+4
11-2018-25,48 ng/ml,16-11-2018 Scyntygrafia-czysto,26-11-2018 PET/MRI PSMA 68 Ga- zmiany meta w węzłach(3) oraz naciek na kośc miednicy? , 05-12-2019 Apo-Flutam,16-12-2018 Rozpoczęcie HT, 10-01-2019 RARP Gl.5+4, 22-02-2019 PSA 0,04 ng/ml Testosteron <0,03 ng/ml 06-03-2019 PSA 0.029 ng/ml
19-03-2019 PSA 0,02 ng/ml
Marzens
 
Posty: 94
Rejestracja: 12 lis 2018, 21:06
Lokalizacja: Poznan
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: moni » 06 mar 2019, 16:52

Izo- to Ty na codzień wspierasz nas to teraz my wszyscy wspieramy i czekamy na Ciebie.
Wracaj szybko do zdrowia .

Pozdrawiam
Moni
Rocznik 1955, GL 8 (4+4), scyntygrafia - przerzuty do kości, RM - węzły chłonne powiekszone, PSA 750..
Wdrożone leczenie Firmagon+ Pamifos ,7.03.2016- PSA - 32,86 ng/ml Firmagon +Pamifos , 10.05.2016-PSA-6,6ng/ml Firmagon + Pamifos , 7.06.2016-PSA - 5,1ng/ml , 11.08.2016-PSA - 3,6 ng/ml , 16.10.2016- PSA - 2,9ng/ml , 13.02.2017.PSA- 3,5 ng/ml , 10.04.2017- PSA - 3,9 ng/ml w dalszym ciągu bez zmian Firmagon + Pamifos .
Maj zmiana Pamifos na Osporil
3.07.17r. - PSA - 4,93ng/ml
9.10.2017 - PSA - 8,01 ng/ml Ponownie Pamifos
4.12.2017r.PSA - 18 ng/ml
30.01.2018r. - Binabic 50
5.02.2018.- PSA - 42 ng/ml
27.02.2018- PSA - 19 ng/ml - zmiana Firmagon na Diphereline
24.04.2018- PSA - 15,74 ng/ml
16.05.2018 - PSA- 17,73 ng/ml Testosteron - 0,123 ng/ml
7.06.2018 - 1 wlew Docetaxel , zastrzyk Dipherelin ,Encorton
28.06.2018 - 2 wlew Docetaxel , Zomikos , Encorton
19.07.2018 - 3 wlew Docetaxel , Zomikos , Encorton
9.08.2018 - 4 wlew Docetaxel , Encorton , PSA - 24 ng/ml
30.08.2018 - 5 wlew Docetaxel , Encorton , Dexametasone , Zomikos
20.09.2018 - 6 wlew Docetaxel , Diphereline
11.10.2018 - Zomikos
8.11.2018 - Zomikos . PSA - 3.73 ng/ml
13.12.2018 - Zomikos, Diphereline . PSA - 8.72 ng/ml :(
10.01.2019 - Zomikos , PSA - 26 ng/ml .Rozpoczęta terapia Enzalutamid
7.02.2019 - Zomikos , cd.Enzalutamid
7.03.2109 - Zomikos, Enzalutamid.
4.04.2019 - Zomikos , Enzalutamid PSA - 1 ng/ml
moni
 
Posty: 300
Rejestracja: 19 lut 2016, 20:43
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: Piotres » 06 mar 2019, 19:56

Trzymamy kciuki :)
Tata, l. 79 (1939) | Wątek na forum | VI 2017: PSA 369 ng/ml, Gl. 4+5
IX 2017: Eligard 22,5 mg | Apo-flutam start - X 2017: PSA 0,47 ng/ml | T 0,04 ng/ml - XI 2017: PSA 0,08 ng/ml | T <0,025 ng/ml | Eligard
II 2018: PSA 0,03 ng/ml | Eligard - V 2018: PSA 0,29 ng/ml | Eligard - VIII 2018: PSA 3,7 ng/ml | Eligard | Apo-flutam stop - X 2018: PSA 5,5 ng/ml | Eligard
I 2019: PSA 21,5 ng/ml | Eligard | Binabic 150 mg start - II 2019: PSA 32,0 ng/ml | Binabic 150 mg stop - IV 2019: PSA 45,10 ng/ml
Awatar użytkownika
Piotres
 
Posty: 248
Rejestracja: 20 sie 2017, 17:42
Lokalizacja: Opolskie
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: walenty » 06 mar 2019, 21:41

Izo, również trzymam kciuki z całej siły, oby wszystko wyszło po Twojej myśli. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i do Twojej niekwestionowanej aktywności na naszym Forum. :)
Pozdrawiam Walenty
ur.01.1946 r.; leczony od 2001 r. systematyucznie w poradni urol. z PSA wyjsciowym 2,5 ng/ml.2011.05;-PSA-5,47 ng/ml.Biobsja15.05.2011. -wynik adenocarcinoma prostate:Gleason (3+3) Fragmenty stercza.-materiał skąpy.15.06.2011 RP załonowa bad.histopat.Gleason 5 (3+2) Guz nacieka torebkę gruczołu.20.07.2011 PSA-0,04 2011.09.--0,002 2012.08. 0,020 2013.01.---0,050 2013.06.---0,075 rozpoczecie Finasterydu - Finamef 5 mg x1 dziennie. 2013.10.--PSA-0.020
2014.03.--0,030 2015.10.--0,041 koniec finasrerydu. 2016.01.--0,105 2016.03. 0,158 2016.06.--0,197 2016-06-30 0,203
2016-08-17----0,202. 2016-09-29.----0,257 ng/ml 2016-10-20------0,254 ng/ml 15-11-2016---0,278 ng/ml 23-12-2016 0,262 ng/ml 20-01-2017---0,288 02-02-2017---0,268 ng/ml RT 66 Gy 33-sesje od 06-02 do 23-03-2017 21-04-2017
PSA 0,081 6-06-2017--PSA 0,037 ng/ml 11-07-2017 0,025 ng/ml 23-08-2017 0,027 ng/ml 21-09-2017 0,021ng/ml 2017-11-16---0,009 ng/ml 21-12-2017 0,006 ng/ml 01-2018--0,008 ng/ml 04-2018---0,009 ng/ml 05-2018--0,006 ng/ml 20-08-2018 0,005 ng/ml 29-11-2018 0,002 ng/ml 1-04-2019 0,017 ng/ml
walenty
 
Posty: 131
Rejestracja: 31 sty 2016, 20:41
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 06 mar 2019, 21:45

Iza, myślami jesteśmy z Tobą Wracaj nam szybko do zdrowia
Pozdrawiam
Włodek
Awatar użytkownika
wlobo135
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 4122
Rejestracja: 18 mar 2010, 09:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: ed1954 » 06 mar 2019, 22:58

Iza,

brakuje nam Ciebie. Cierpliwie czekamy na Twój powrót.

Pozdrawiam,
syn
1954 r., I biopsja 2009: prostatitis chronica, BPH; II biopsja 2010: PIN 2; III biopsja XI.2012: Gleason 3+4; 03.01.2013 RP z limfadenektomią zasłonową z dostępu załonowego - CO Wieliszew, pT3aN0Mx Gleason 7 (3+4); Histopatologia: Mikroskopowo, w wycinkach z lewego płata stercza stwierdzono rozległe nacieki gruczolakoraka (adenocarcinoma infiltrans prostatae), Naciek guza przekracza torebkę stercza i zajmuje okołosterczową tkankę tłuszczową. Linie cięcia operacyjnego wolne od zmian nowotworowych, oddalone od nacieku raka o nie mniej niż 0,5 mm. Pęcherzyki nasienne bez zmian nowotworowych, węzły chłonne (4/4) bez zmian.
PSA po RP II.2013 PSA 0,022 ng/ml , III.2013 PSA 0,015 ng/ml, VI.2013 PSA 0,017 ng/ml, IX.2015 PSA 0,033 ng/ml, XII.2013 PSA 0,044 ng/ml, III.2014 PSA 0,056 ng/ml, VI.2014 PSA 0,08 ng/ml, IX.2014 PSA 0,104 ng/ml
RT od X.2014 do XII.2014 teleradioterapia 3D IGRT 7000 cGy w 35 frakcjach w ciągu 58 dni.
PSA po RT: I.2015 0,083 ng/ml, IV.2015 0,073 ng/ml, VIII.2015 0,159 ng/ml, XI.2015 0,2 ng/ml, III.2016 0,14 ng/ml,VIII-IX 6x25g Vit.C, IX.2016 0,286 ng/ml, III.2017 0,42 ng/ml, VII.2017 1,1 ng/ml, PET CT przerzut do węzła chłonnego w miednicy mniejszej, IX.2017 SBRT węzła chłonnego CO Gliwice, IV.2018 0,4 ng/ml, XI.2018 6,6 ng/ml
ed1954
 
Posty: 78
Rejestracja: 21 kwie 2015, 22:13
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: starys » 07 mar 2019, 11:50

Iza,
wracaj do zdrowia i... do nas!
Serdeczności :)
starys
Ur. 1948; XII/2014-DRE, PSA-12,49; I/2015-TRUS stercz 29,5 ml; II/2015- biopsja formalna, CaP,Gl 4+3,lewy, utkanie 30%; Start HT 16.03.2015 Zoladex10,8 + Flutamid 3x1; III/2015- rtg klatki-płuca OK, zwyrodnienie kręgosłupa; III/2015 – TK jamy brzusznej i miednicy mn. - gruczoł krokowy powiększony (42x45x38), dobrze odgraniczony, niejednorodny. Pęcherzyki nasienne nie wykazują zmian. Nie stwierdzono powiększenia węzłów chłonnych. Ściany pęcherza wykazują cechy wzmożonej trabekulacji. Nie stwierdza się meta do kości i płuc. Zwyrodnienie stawów biodrowych i kręgosłupa, dyskopatia wielopoziomowa. Pozostałe organy OK.; 20.03.2015 – PSA 9,55; 02.06.2015 - PSA 0,83;Test. 0,33ng/ml ;08.06.2015 - Zoladex10.8 (2-gi zast.); Flutamid STOP; 02.09.2015 - PSA 0,67; 11.09.2015 -Zoladex10.8 (3-ci zast.); 08 i 15.09.2015 MRI miednicy i jamy brzusznej - OK; prostata 28,2 ml, brak zmian meta;17.09.2015 - Konsylium - zakwalifikowany do RT radykalnej,T2c; 16.10.2015 - Brak techn.możliwości wyk. RT w CO Opole, przekierowanie do Gliwic; 26.10.2015 - Zakwalifikowany do mono-brachyterapii HDR w COI Gliwice; HDR BT 05.11 - 3.12.2015 3x11Gy/g razem 33 Gy; HT stop 07.12.2015;19.04.2017- Scyntygr. kości -OK; 29.08.2017 włącz. HT Apo-Flutam (3x1) + 12.09.2017 Eligard 22,5; 15.09.2017- PET jedno ognisko meta w talerzu biodr.; 02.10.2017- Apo-Flutam STOP; 11.12.2017- Eligard 45; Luty 2018 -Eligard nie działa, błąd przy podawaniu; 20.02.2018 - włączono Bicalutamid 1x50 mg/doba; Czerwiec 2018- Eligard 45 + Bicalutamid 1x50/doba; 31.12.2019- TK v. PET b.z. stabilizacja; Grudzień 2018- Eligard 45 + Bicalutamid 1x50/doba;

PSA po HDR BT, kolor-inne lab.,w nawiasach testost.: 18.01.2016 - 0,493; 25.04.2016 - 0,709 (T-2,43); 08.08.2016 -0,773 (T-5,41); 14.11.2016 -0,863; 20.03.2017- 3,57 (T-5,86); 24.04.2017- 8,782; 28.08.2017-37,006 (T-7,88);12.10.2017-15,580;10.11.2017-13,730;(06.12.2017 T-0,22);11.12.2017-9,997; 10.01.2018-6,030 (T-0,27);08.02.2018-5,57 (T-3,99); 14.02.2018-6,94 (T-5,92); 20.02.2018-9,82 (T-8,02); 11.04.2018-3,713 (T-9,53); 18.06.2018-3,193 (T-9,79); 19.07.2018-3,020 (T-0,19:) 18.09.2018- 2,65 (T-0,19);16.11.2018- 2,69 (T-0,11); 17.12.2018- 3,404; 14.02.2019- 4,29 (T-0,20);

Szczegóły w moim wątku kliknij
starys
 
Posty: 701
Rejestracja: 14 mar 2015, 13:49
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: zdzich » 08 mar 2019, 17:24

Ja też życzę Ci Izo szybkiego powrotu do zdrowia i pozdrawiam serdecznie.
zdzich
 
Posty: 47
Rejestracja: 09 maja 2018, 08:04
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: Molisana » 11 mar 2019, 23:16

Też wypatrywałam naszej Izy i zastanawiałam się, gdzie się podziewa, dziękuję za wieści.
Iza, bardzo Cię brakuje... Trzymam kciuki za powodzenie Twojego leczenia! Gdyby można było, to wzięłabym od Ciebie po pół dioptrii...
pozdrawiam Cię bardzo bardzo ciepło
Ewa
Ewa
Mąż, 1954r. PSA: 2013.VII - 3,43 ng/ml, 2015.IV - 4,09 ng/ml, 2016.I - 5,27 ng/ml, 2016.IV - 4,68 ng/ml, 2017.III - 7,86 ng/ml, 2017.XII - 7,96 ng/ml
2018: II. PSA ? biopsja Gl 4+5, scyntygrafia ok, TK - cT3b
III.27 PSA ? HT Entanone (=Eligard) 3,75 mg (1 miesięczny)
15.V. PSA ? RARP i LAD Gl 5+4, 8/30 węzłów zaraczonych
pT3bN1M1a
PSA 4/6/8 tyg. po operacji 0,039 T: 6,91 ng/ml / 0,037 / 0,049
25.VII start HT Eligard 3,75 mg + Binabic 50 mg
17.IX-9.XI TomRT na lożę 74 Gy i węzły chlonne
PSA 25.VIII 0,003 15.IX <0,005 22.X <0,005 07.I.2019 0,155 T: 0,32 ng/ml, 22.01. <0,002, T: 0,26
Molisana
Za aktywność
Za aktywność
 
Posty: 165
Rejestracja: 28 mar 2018, 13:10
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: rakar » 13 mar 2019, 10:24

Radosna nowina

Dziś Iza powraca na Forum.
Awatar użytkownika
rakar
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 9515
Rejestracja: 09 lip 2007, 10:09
Lokalizacja: Olsztyn
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: zdzich » 13 mar 2019, 21:59

Cieszymy się, znowu będziemy mogli liczyć na mądre rady :)
zdzich
 
Posty: 47
Rejestracja: 09 maja 2018, 08:04
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 13 mar 2019, 22:20

Kochani, bardzo Wam wszystkim dziękuję :)

Sytuacja opanowana, wracam z wiosną.
bela71
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 3254
Rejestracja: 20 sty 2015, 01:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: Marzens » 13 mar 2019, 22:58

Iza,
Witam z radością.
Marzens
Tata PSa 22/ng/ml BX PF Gl.5+4 RARP
PSA 07/2017 -11ng/ml ,09/20018 - 23,50 ng/ml,09/2018 - 22,50 ng/ml,10/2018 -22,02 ng/ml ;Biopsja GL.5+4
11-2018-25,48 ng/ml,16-11-2018 Scyntygrafia-czysto,26-11-2018 PET/MRI PSMA 68 Ga- zmiany meta w węzłach(3) oraz naciek na kośc miednicy? , 05-12-2019 Apo-Flutam,16-12-2018 Rozpoczęcie HT, 10-01-2019 RARP Gl.5+4, 22-02-2019 PSA 0,04 ng/ml Testosteron <0,03 ng/ml 06-03-2019 PSA 0.029 ng/ml
19-03-2019 PSA 0,02 ng/ml
Marzens
 
Posty: 94
Rejestracja: 12 lis 2018, 21:06
Lokalizacja: Poznan
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Bela71, nasza Iza - jej walka o zdrowie

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 13 mar 2019, 23:16

Dzięki :) Też się cieszę, że Was czytam. Teraz tylko przeczytać zaległe wątki...
bela71
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 3254
Rejestracja: 20 sty 2015, 01:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Sprawy forum * Forum public

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

logo zenbox