Proszę założyć opis swojej choroby w dziale "Nasze historie"

Proszę założyć opis swojej choroby w dziale "Nasze historie"

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 04 maja 2016, 16:53

Aby uniknąć niepotrzebnej pracy administracyjnej proszę zakładać opisy swojej choroby w dziale Nasze historie
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41, VI 2019 PSA 0,52, VI 2019 PET PSMA F18, wznowa 6 mm w loży po pęcherzyku nasiennym, SUV 2,2, IX 2019 PSA 0,88, Binabic, X 2019 PSA 0,26, SBRT na zmianę z PET - 33,75Gy w 5 frakcjach, Binabic - stop, XII 2019 PSA 0,83, I 2020 PSA 1.38, II 2020 PSA 1.39, PET PSMA bez ognisk i przyczyn wzrostu PSA, III 2020 PSA 1.88, MRI bez ognisk nowotworowych, 1 IV 2020 Dipheriline, VI 2020, PSA <0,002, Testosteron 0,11 ng/ml, IX 2020 PSA 0,003, XI 6 wlewów kwasu salinomycyny, I 2021 PSA 0,002, III 2021 PSA 0,000, V 2021, resweratol, VI 2021 EGCG, Hydroxytyrozol, VI 2021 - III 2022 PSA 0,000, od II 2022 wlewy z salinomycyny i kurkuminy na przemian co 3 tygodnie, od IV 2022 bez HT, IX 2022 PSA 0,202, XI 2022 PSA 0,549, XII 2022 PSA 0,82 PET-PSMA wznowa w loży 5mm, bisko spojenia łonowego SUV 15,9
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 5901
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Proszę założyć opis swojej choroby w dziale "Nasze histo

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 06 maja 2016, 00:34

Do tego co napisał mój poprzednik chciałbym dodać jeszcze jeden apel, zanim zaczniecie pisać i pytać na forum zapoznajcie się z przynajmniej początkiem naszej podstawowej wiedzy na temat raka prostaty. Jest tutaj: viewtopic.php?f=9&t=1195
Po zapoznaniu się z nią mozna łatwiej sprecyzować pytania. Im wiecej wiesz, tym wiecej się dowiesz i szybciej.
Awatar użytkownika
wlobo135
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 4194
Rejestracja: 18 mar 2010, 09:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

Proszę założyć opis swojej choroby w dziale "Nasze histo

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 21 gru 2022, 11:33

Zanim cokolwiek napiszesz na Forum zapoznaj się z jego Regulaminem,

który znajdziesz TU:

page.php?p=regulamin




UWAGA!

Pierwszy wpis uczestnika forum powinien zawierać komplet uporządkowanych chronologicznie informacji na temat dotychczasowego przebiegu choroby, diagnostyki i ewentualnego leczenia.

=> Tytuł wątku powinien odnosić się do przypadku, np.: Tata 58l. PSA 25 ng/ml Bx Gl. 4+3 *)

=> Dokumenty **) powinny być wklejane jako załączniki w formacie JPEG (obrazek) z usuniętymi danymi osobowymi (ze stron hostingowych po pewnym czasie znikają).
Jeżeli to niemożliwe, należy je przepisywać w całości, pamiętając o podawaniu jednostek oraz norm laboratoryjnych.

=> Posty powinny być pisane zrozumiale, w miarę poprawną polszczyzną, z użyciem znaków przestankowych.

=> Pojedynczy przypadek opisujemy w jednym wątku, zadając w nim wszystkie pytania dotyczące danego pacjenta.

=> Uczestnik forum powinien utworzyć i na bieżąco uzupełniać tzw. stopkę (podpis), która jest dołączana do postów. Stopka powinna zawierać najważniejsze elementy diagnostyki wraz z kluczowymi wynikami oraz skrótowe informacje dotyczące przebiegu leczenia. Do stopki NIE kopiujemy opisów badań in extenso.



__________________
*) Skróty używane w tytule wątku:
Bx = biopsja
Bxf = biopsja fuzyjna
Gl. = suma Gleasona
cT = zaawansowanie kliniczne (2a = rak w jednym płacie prostaty < 50%, 2b = rak w jednym płacie prostaty >50%, 2c = rak w obu płatach, 3a = rak wyszedł poza torebkę prostaty, 3b = rak jest w pęcherzykach nasiennych, T4 = rak nacieka rectum lub pęcherz)
RT = radioterapia
BT = brachterapia
RP = prostatektomia otwarta
LPR = prostatektomia laparoskopowa
RARP = prostatektomia robotyczna (da Vinci)
p = zaawansowanie patologiczne (pathological))
T = guz (Tumor) - patrz klasyfikacja cT
N = węzły chłonne (Node) - N0 = brak przerzutów do węzłów chłonnych, N1= przerzut/y do wezła chłonnego/węzłów chłonnych)
M = przerzuty (Metastases) - M1a = przerzuty do odległych węzłów chłonnych, M1b = przerzuty do kośćca, M1c = przerzuty do narządów miękkich (wątroba, płuca)


**) Dokumenty, które powinny być załączone do pierwszego postu/kolejnych postów (w zależności od etapu diagnostyki i leczenia):-
- raport/y z wizyty u urologa
- opis USG miednicy/TRUS (= USG transrektalne)
- MRI miednicy małej/prostaty + schemat zmian
- wynik biopsji = histopatologia, ewentualnie również raport z pobrania biopsji, zwłaszcza jeśli fuzyjna
- wynik scyntygrafii
- wynik TK KLP i/lub jamy brzusznej i/lub miednicy
- histopatologia pooperacyjna
- wypis z zakładu radioterapii
- wynik badania PET/CT, najczęściej będzie to PET PSMA z 68GA lub 18F
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 10615
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do PIERWSZE KROKI NA FORUM

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

logo zenbox