Nie wiem [czy w ramach badania klinicznego Tata] otrzymuje Niraparib, ale na pewno dostaje abirateron.
Tata złapał po raz drugi mocniejsze przeziębienie i w nocy ma taki mocny glut w gardle i zaczyna się dusić, tak jakby coś zalegało mocno na oskrzelach.
Surfer pisze:Mam zatem pytanie do forumowych praktykow - czy w trakcie leczenia warto stosować jakieś środki na wzmocnienie kości?
Wprawdzie jestem sceptyczny co do większości suplementów, gdyż ich działanie jest często kwestią dyskusyjną, ale może ktoś z was stosował coś, co mógłby polecić?
Surfer pisze:Czy warto oprócz scyntygrafii wykonać jakieś dodatkowe badania, np. z krwi, żeby określić w jakim stanie jest faktycznie układ kostny?
Surfer pisze:Sterydy niestety wywołały nadwagę, ale oprócz tego brak inny dolegliwości.
Surfer pisze:Na razie TK i SC stabilne, bez progresji.
Surfer pisze:Próbki zostały pobrane, ale nie otrzymaliśmy informacji na temat wyniku badania genetycznego.
Surfer pisze:Wiemy jednak, że Tata nie otrzymuje Niraparibu, więc był w tej połówce pacjentów, którzy otrzymywali placebo + Abirateron.
Surfer pisze:Więc najwidoczniej dobrze zareagował na Abirateron.
Surfer pisze:Czy mógłbyś coś podpowiedzieć- w kwestii tych badań genetycznych- czy i dlaczego warto je wykonać?
Surfer pisze:Historia taty pokazuje, ze nawet jak diagnoza ścina z nóg na początku, to trzeba szukać wyjścia.
Surfer pisze:Tata otrzymuje HT i abirateron. Niraparibu nie dostaje, to już pewne info.
Ja mam ostrożne podejście, bo na forum czytałem dużo historii, niestety raczej mniej pozytywnych
Wróć do PROSTATEKTOMIA DA VINCI (RARP)
Użytkownicy przeglądający to forum: dpo i 23 gości