Sylwestroo pisze: PSA, wynik niespodzianka - 0,23 ng/ml.
Sylwestroo pisze:Ja wiem dlaczego spadło, ale nie mogę napisać, żeby nie siać herezji
Sylwestroo pisze:Podejrzewam, że PSA nadal będzie spadało. Może przesunąć inicjację hormonoterapii o jeszcze jeden miesiąc? Czy wspomnieć urologowi-onkologowi o moich poczynaniach?
Sylwestroo pisze:Jedna jaskółka wiosny nie czyni, poinformuje Was jeśli PSA obniży mi się jeszcze dwukrotnie.
Sylwestroo pisze:nie poinformuję lekarzy, oni nie mają wiedzy i totalnie ignorują takie formy wspomagania leczenia.
\Sylwestroo pisze:Wiem jedynie to, ze to co stosuje nie koliduje z niczym, ani z HT, ani z RT, ani hormonoterapią
Sylwestroo pisze:Lekarz jest dobrej myśli i prawie zagwarantował mi, że będzie dobrze.
Sylwestroo pisze:Następnie wizyta na Szaserów. Hormonoterapie rozpocznę 11.12.2023, lekarka chce wiedzieć jak działa na mnie immunoterapia. Zastrzyk co 3 miesiące. Jeśli będzie regres, to być może zastosowana zostanie radioterapia.
Sylwestroo pisze:Jeśli chodzi o specyfiki, których używam, to onkolog powiedział, że nie widzi przeszkód w ich stosowaniu, oprócz jednego, który przestanę brać na 3 dni przed godzina zero
Plaster52 pisze:Czy konsultująca Cię Pani doktor wspominała konieczności poprzedzenia implantu wcześniejszym podaniem flutamidu lub bikalutamidu?
Sylwestroo pisze:Generalnie lekarz z WIM jest mało komunikatywny, myślę, że opiera się na swoim wielkim doświadczeniu. Poinformuję go swoich wątpliwościach.
Plaster52 pisze:Ad HT - skoro zostałeś przez urologa poinformowany o zamiarze wdrożenia HT w postaci implantów wstrzykiwanych co 3 miesiące, to dziwny jest brak informacji o uprzednim podaniu flutamidu lub bikalutamidu.
Sylwestroo pisze:Wczoraj miałem pierwszą immunoterapię cemiplimabem
Sylwestroo pisze:Proszę uszanować moja decyzje, bo nie mam zamiaru czytać kpin od osób, które są tylko i wyłącznie zapatrzone w poczynania lekarzy. Uważam, że należy współpracować z lekarzem, jeżeli jest takie jego zainteresowanie
Sylwestroo pisze:Żeby to wszystko było wiarygodne potrzebny mi trzeci wynik i dlatego chcę przesunięcia, lub nawet zrezygnowania z HT. Nie znajdując na tym forum odpowiedzi na na zadane pytania, zrobię tak jak uważam za słuszne.
Sylwestroo pisze:Mam z lekarzem z Płockiej plan działania. On robi swoje i ja swoje.
Sylwestroo pisze:Delikatnie, ale stanowczo objąłem w gabinecie przewodnictwo.
Sylwestroo pisze:Mam taką cichą nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży (PSA dalej będzie spadało), i że będę mógł w przyszłości wszystko opisać.
Mam tez chęć pomóc osobom w podobnym przypadku. Wiem nawet jak to uczynię, forum również by na tym skorzystało
Sylwestroo pisze:W międzyczasie ja działam z moimi specyfikami.
Sylwestroo pisze:Czy wznowa jest w loży umiejscowiona, czy już rozsiana?
Sylwestroo pisze:Jak myślisz, jakiego wyniku PSA można się spodziewać?
Sylwestroo pisze:Wynik jest troszkę wyższy, bo wcześniej było 0,199 ng/ml
Sylwestroo pisze:Cytuje: Obecnie ma pan stosowaną immunoterapie cemiplimabem, robi to pan na własna odpowiedzialność, czy lekarz przedstawił panu jaka jest możliwość wyleczenia, czy przedstawił panu statystyki o umieralności ? Lekarz powinien napisać jak jest [pańska] szansa na długie życie (5 miesięcy czy 5 lat) i RT jak długie przeżycie, albo HT, o ile krótsze życie. A tak, to po co pan do mnie przyszedł? (...) Jestem umówiona na 18.00 i mi się spieszy.
Sylwestroo pisze:Następne badanie PSA wykonam 08.01.2024 przed wizytą u radioterapeuty.
17.01.2024 mam następny wlew i będę też miał odpowiedz na "zarzuty" onkologa klinicznego z wczorajszej wizyty.
A skoro już mówimy o zaordynowanej przez Ciebie terapii - ten wątek wydaje mi się również interesujący.Sylwestroo pisze:Jest jeden niespodziewany i uboczny skutek brania tych specyfików - miałem łysinę na głowie. Już nie mam włosy mi urosły.
Szybciej mi włosy rosną i częściej muszę się golić. Lepiej mi się śpi.
Plaster52 pisze:Mam wrażenie, że osób zainteresowanych taką wiedzą może być stosunkowo sporo - a więc opublikowanie tych informacji zaoszczędzi Ci również odpisywania na prywatne wiadomości, które będą co Ciebie napływały cyklicznie od kolejnych uczestników naszego Forum.
Sylwestroo pisze:A phase I trial of mushroom powder in patients with biochemically recurrent prostate cancer: roles of cytokines and myeloid-derived suppressor cells (MDSCs) for Agaricus bisporus induced PSA responses
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5685188/
Wróć do RARP - DA VINCI & VERSIUS
Użytkownicy przeglądający to forum: Cancerfree23 i 19 gości