Mąż 64l.PSA10.5ng/ml BxfG.3+4cT2bRARPG.4+3pT3aN0LV0R?>SRT

Re: Mąż 64l.PSA10.5ng/ml BxfG.3+4cT2bRARPG.4+3pT3aN0LV0R?>SR

Nieprzeczytany postautor: Violinek » 16 kwie 2022, 20:28

Wszystkim życzymy spokoju w naszych sercach, nadziei na lepsze dni , zdrowia i radości. Wszystkiego dobrego.
Ur.1957. PSA 03.21 -10,491.PSA 05.21- 15,486. MR miednicy małej 03.21- Pirads 4. SCYNTYGRAFIA 04.21- bez zmian. BIOPSJA dr. P.S 05.21- Gleason 3+4. RARP dr.P.S - 17.06. HISTOPATOLOGIA Gleason 4+3 T3aN0LV0.PSA 29.07.21- 0.161. PSA 31.08.21- 0,151. 06.10.21 RT Gliwice. 24.11.21 zakończenie RT z wynikiem PSA całkowite 0,047, po 3 miesiącach od RT- 0,008
Violinek
 
Posty: 158
Rejestracja: 04 cze 2021, 09:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA10.5ng/ml BxfG.3+4cT2bRARPG.4+3pT3aN0LV0R?>SR

Nieprzeczytany postautor: Violinek » 25 cze 2022, 15:09

Witam Wszystkich.

Wynik kolejnego kontrolnego badania PSA:

po 4 miesiącach od zakończenia SRT - 0,004 ng/ml.
po 3 miesiącach od zakończenia SRT - 0,008 ng/ml

Pozdrawiamy Wszystkich i zawsze jesteśmy z Wami myślami.
Ur.1957. PSA 03.21 -10,491.PSA 05.21- 15,486. MR miednicy małej 03.21- Pirads 4. SCYNTYGRAFIA 04.21- bez zmian. BIOPSJA dr. P.S 05.21- Gleason 3+4. RARP dr.P.S - 17.06. HISTOPATOLOGIA Gleason 4+3 T3aN0LV0.PSA 29.07.21- 0.161. PSA 31.08.21- 0,151. 06.10.21 RT Gliwice. 24.11.21 zakończenie RT z wynikiem PSA całkowite 0,047, po 3 miesiącach od RT- 0,008
Violinek
 
Posty: 158
Rejestracja: 04 cze 2021, 09:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA10.5ng/ml BxfG.3+4cT2bRARPG.4+3pT3aN0LV0R?>SR

Nieprzeczytany postautor: zdenerwowana » 25 cze 2022, 21:27

:) super!
Rocznik 1948r, kontrola PSA co rok, po skoku PSA w 2007 roku biopsja- czysto, Leki- Apo fina 5 mg, Tamispras,
czerwiec 2015 PSA 5,2- marzec 2016 6,3- październik 2016 5,8- marzec 2017 7,2- kwiecień 2017 mpMR Wrocław: obj. 120cm, ognisko hipointensywne o średnicy 7mm. PIRADS 4. Hashimoto- Letrox 100 od 2016 roku
Maj 2017 wynik PSA 7,3 ng/ml, wskaźnik f/tPSA 20,6%.
Powtórzenie mpMR trzy zmiany PIRADS 3/4
węzły bez cech powiększania, pęcherz o prawidłowym sygnale, biopsja dnia 17 lipca- 12  bioptatow, wynik w jednej kasetce GL 3+3, naciek raka zajmuje <5% powierzchni bioptatu, Grade graup=1,w pozostałych łagodny rozrost gruczolakowy.Konsultacje onkolog, radioterapeuta- sugestia RT, urolog- 3 konsultacje-RP.
Tomografia komputerowa z 08.2019-
Pluca,wątroba, trzustka, śledziona, nadnercza, nerki, pęcherz- bez zmian. Węzły bez cech powiększania. Kości w zakresie badania bez zmian podejrzanych onkologicznie.
Wniosek- w TK nie stwierdzono zmian podejrzanych o przerzuty raka.
8.10.2019 rok- Warszawa, Medicover: RP metodą robotyczną.
Wynik PSA po 6 tygodniach od RP 0,002, ponad 3 miesiące po RP wynik poniżej 0,004, wynik z maja 2020 roku- 0,005, wrzesień 2020 PSA 0,030, testosteron 6,300; koniec października 2020 PSA 0,030, 8 grudnia 2020 PSA 0,042 - ta sama próbka w tym samym laboratorium, ale na nowym sprzęcie 0,020. 25 III 2021 wynik 0,02; 26 V 2021 wynik 0,04, 6 lipca 2021 wynik 0,06, 21 lipca 2021 wynik 0,05, październik 2021 wynik 0,06, 12 stycznia 2022 rok wynik 0,05, kwiecień 2022 wynik 0,08, czerwiec 2022 rok 0,1-> po tygodniu PSA 0,08, testosteron 5,38, lipiec 2022 PSA 0,05- wynik powtórzony w Gliwicach dzień później PSA 0,12- zlecenie RT
zdenerwowana
 
Posty: 110
Rejestracja: 24 mar 2017, 04:55
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA10.5ng/ml BxfG.3+4cT2bRARPG.4+3pT3aN0LV0R?>SR

Nieprzeczytany postautor: Violinek » 25 cze 2022, 21:42

Dziękujemy!!!!
Ur.1957. PSA 03.21 -10,491.PSA 05.21- 15,486. MR miednicy małej 03.21- Pirads 4. SCYNTYGRAFIA 04.21- bez zmian. BIOPSJA dr. P.S 05.21- Gleason 3+4. RARP dr.P.S - 17.06. HISTOPATOLOGIA Gleason 4+3 T3aN0LV0.PSA 29.07.21- 0.161. PSA 31.08.21- 0,151. 06.10.21 RT Gliwice. 24.11.21 zakończenie RT z wynikiem PSA całkowite 0,047, po 3 miesiącach od RT- 0,008
Violinek
 
Posty: 158
Rejestracja: 04 cze 2021, 09:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA10.5ng/ml BxfG.3+4cT2bRARPG.4+3pT3aN0LV0R?>SR

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 26 cze 2022, 01:07

Brawo!
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 10219
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA10.5ng/ml BxfG.3+4cT2bRARPG.4+3pT3aN0LV0R?>SR

Nieprzeczytany postautor: Violinek » 26 cze 2022, 10:14

Zosiu dziękuję za uporządkowanie mojego wpisu. Dzięki za wszystko
Ur.1957. PSA 03.21 -10,491.PSA 05.21- 15,486. MR miednicy małej 03.21- Pirads 4. SCYNTYGRAFIA 04.21- bez zmian. BIOPSJA dr. P.S 05.21- Gleason 3+4. RARP dr.P.S - 17.06. HISTOPATOLOGIA Gleason 4+3 T3aN0LV0.PSA 29.07.21- 0.161. PSA 31.08.21- 0,151. 06.10.21 RT Gliwice. 24.11.21 zakończenie RT z wynikiem PSA całkowite 0,047, po 3 miesiącach od RT- 0,008
Violinek
 
Posty: 158
Rejestracja: 04 cze 2021, 09:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA10.5ng/ml BxfG.3+4cT2bRARPG.4+3pT3aN0LV0R?>SR

Nieprzeczytany postautor: Violinek » 10 lip 2022, 18:35

Witajcie.

Mąż właśnie odebrał wyniki badania kontrolnego krwi przed wizytą u prof. Majewskiego.
Wszystko, można powiedzieć w normie (hemoglobina w dolnej granicy normy); jedyną widoczną nieprawidłowością jest obecność leukocytów w moczu.

Na obecną chwilę mężowi doskwiera spora opuchlizna prawej nogi, powodem są usunięte węzły chłonne.
Mąż odbył wizytę u naczyniowca, który zalecił mu bandażowanie nogi i zabiegi z użyciem urządzenia o nazwie Vacumed.

Pozdrawiamy Wszystkich serdecznie.
Ur.1957. PSA 03.21 -10,491.PSA 05.21- 15,486. MR miednicy małej 03.21- Pirads 4. SCYNTYGRAFIA 04.21- bez zmian. BIOPSJA dr. P.S 05.21- Gleason 3+4. RARP dr.P.S - 17.06. HISTOPATOLOGIA Gleason 4+3 T3aN0LV0.PSA 29.07.21- 0.161. PSA 31.08.21- 0,151. 06.10.21 RT Gliwice. 24.11.21 zakończenie RT z wynikiem PSA całkowite 0,047, po 3 miesiącach od RT- 0,008
Violinek
 
Posty: 158
Rejestracja: 04 cze 2021, 09:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA10.5ng/ml BxfG.3+4cT2bRARPG.4+3pT3aN0LV0R?>SR

Nieprzeczytany postautor: Violinek » 17 lip 2022, 21:55

Witam Wszystkich. Mam prośbę, jesteście w stanie polecić nam dobrego urologa na terenie Śląska?
Ur.1957. PSA 03.21 -10,491.PSA 05.21- 15,486. MR miednicy małej 03.21- Pirads 4. SCYNTYGRAFIA 04.21- bez zmian. BIOPSJA dr. P.S 05.21- Gleason 3+4. RARP dr.P.S - 17.06. HISTOPATOLOGIA Gleason 4+3 T3aN0LV0.PSA 29.07.21- 0.161. PSA 31.08.21- 0,151. 06.10.21 RT Gliwice. 24.11.21 zakończenie RT z wynikiem PSA całkowite 0,047, po 3 miesiącach od RT- 0,008
Violinek
 
Posty: 158
Rejestracja: 04 cze 2021, 09:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA10.5ng/ml BxfG.3+4cT2bRARPG.4+3pT3aN0LV0R?>SR

Nieprzeczytany postautor: zdzich » 18 lip 2022, 09:30

Trzy lata temu w czasie RT kontaktowałem się z dr Andrzejem Kupilasem z Gliwic i mam o nim bardzo dobre zdanie.
ur. 1952, PSA: 09`2000 - 4,8 ng/ml, 11`2006 - 5,35, 02`2007 - 8,26, 05`2007 - 5,00, 08`2007 - 5,03(% 9,54), 1. biopsja (B) 10`2007 - negatywna (ng), PSA 08`2008 - 5,03, 2. B 09`2008 - ng, 3. B 03`2009 - ng, PSA: 01`2010 - 5,75, 02`2011 -7,50, 4. B 03`2011 - ng, 5. B 05`2012 - ng, PSA 02`2013 - 12,06, Od 12 maja 2013 Penester (finasteryd) do 29 stycznia 2019, 6. B 12`2013 - ng, PSA: 10`2013 - 5,63, 10`2013 - 7,21, 03`2014 - 6,54, 7. B 05`2014 - ng, PSA 04`2015 - 9,39, 8. B 07`2015 - ng, PSA 02`2017 - 9,84, 9. B 03`2017 - ng, PSA 22 stycznia 2018 - 18,89(%4,00), 26 stycznia 2018 mpMR miednicy, 10. B 15 marca 2018: Gruczolakorak stercza (Gleason score 3+3=6). Zmiana zajmuje około 3 mm na 22 mm długości wycinków.
27 sierpnia 2018 MR gruczołu krokowego, Aktywna (baczna) obserwacja, PSA: 09`2018 - 16,56, 01`2019 - 24,36, 25 stycznia 2019 scyntygrafia kości, 13 lutego 2019 TK KLP + j. brzuszna + miednica z kontrastem (CO Gliwice), 29 stycznia 2019 Penester stop, 30.01 - 9.04.2019 Flutamid Egis 250 mg (3x1), 20.02. zastrzyk Diphereline SR 11,25 mg, PSA: 18.03 - 11,40, 27.03 - 9,55, Testosteron: 27.03 - 11,65 ng/ml, 01.04 - 1169 ng/dl, 10 kwietnia rozpoczęcie RT w CO w Gliwicach (39 cykli IMRT/VMAT), 6 czerwca zakończenie RT, PSA: 01.07 - 6,38, 30.07 - 3,66
Testosteron: 30.07.2019 - 5,18 ng/ml
PSA: 29.08 - 2,61, 04.10 - 2,09, 28.11 - 1,30, 7.01.2020 - 1,11, 5.02 - 0,868, 6.03 - 0,715, 23.04 - 0,557, 01.06 - 0,568, 27.07 - 0,636, 28.09 - 0,378, 02.12 - 0,440, 01.03.2021 - 0,257, 31.05 - 0,190, 30.08 - 0,145, 04.01.2022 - 0,249, 4.05 - 0,064
zdzich
 
Posty: 106
Rejestracja: 09 maja 2018, 08:04
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż 64l.PSA10.5ng/ml BxfG.3+4cT2bRARPG.4+3pT3aN0LV0R?>SR

Nieprzeczytany postautor: Violinek » 18 lip 2022, 16:18

Witaj. Bardzo Ci dziękuję za namiar. Spróbujemy. Pozdrawiamy serdecznie.
Ur.1957. PSA 03.21 -10,491.PSA 05.21- 15,486. MR miednicy małej 03.21- Pirads 4. SCYNTYGRAFIA 04.21- bez zmian. BIOPSJA dr. P.S 05.21- Gleason 3+4. RARP dr.P.S - 17.06. HISTOPATOLOGIA Gleason 4+3 T3aN0LV0.PSA 29.07.21- 0.161. PSA 31.08.21- 0,151. 06.10.21 RT Gliwice. 24.11.21 zakończenie RT z wynikiem PSA całkowite 0,047, po 3 miesiącach od RT- 0,008
Violinek
 
Posty: 158
Rejestracja: 04 cze 2021, 09:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do PROSTATEKTOMIA DA VINCI (RARP)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 70 gości

logo zenbox