Medycyna alternatywna

Medycyna alternatywna

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 22 lut 2012, 02:02

Drodzy koledzy, szukając w internecie wiedzy o leczeniu raka prostaty zapoznałem się z treścią kilku forum i stron internetowych propagujących leczenie metodami alternatywnymi. Przeczytane wiadomości są szokujące. Podczas gdy medycyna konwencjonalna drepce małymi kroczkami do przodu badając skuteczność nowych leków przez 5 -10 lat, testując je na setkach pacjentów, medycyna niekonwencjonalna prze do przodu i znajduje mnóstwo genialnych i uniwersalnych leków. Parę przykładów. Flawon, umiejętne pomieszanie kilku witamin i antyoksydantów leczy wysokie nadciśnienie w cztery dni, poprawia wzrok, wzmacnia serce, wzmacnia kręgosłup, wyleczył z raka, przewlekłej choroby nerek, zapaleń migdałków i spowodował że siwe włosy odzyskały stój dawny kolor, wyleczył z padaczki, cukrzycy, bólu zębów, żołądka, migren. Nie wierzycie? Potwierdzenie zobaczycie tutaj: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=GkAX3CqlzV0 Jeszcze genialniejsze wyniki leczenia daje picie soku noni. Leczy 120 chorób. Zobaczcie tutaj: http://www.noni.com.pl/choroby.html My chorzy na raka prostaty, poddajemy się niosącym liczne dolegliwe skutki uboczne operacjom, naświetlaniom śmiercionośnym promieniowaniem i zabójczej chemioterapii, a co doradza nam doświadczony forumowicz na poważnym forum propagującym ziołolecznictwo: Oto co ja bym zrobił, gdybym dowiedział się o raku prostaty.
Chemioterapię i radioterapię oraz operację odstawiłbym na bok.
Do diety wprowadziłbym witaminę C (kwas L-askorbinowy), nie wiem jaka dawka byłaby wtedy optymalna (kwestia tolerancji jelit), ale zakładam, że na początek ok 20g dziennie (2g/h)
Do tego wprowadziłbym rośliny bogate w kontrowersyjną witaminę B17, tran (antyrakowe działanie witaminy D), kurkumę z pieprzem.
Starałbym się również spożywać dużo ekologicznych warzyw i owoców.

Ale jest jeszcze skuteczniejsze lekarstwo na raka prostaty. Amerykański Institute of Health Sciences, 819 N. L.L.C. Charles Street Baltimore , MD 1201. dowodzi że jedzenie cytryn jest 10 tyś.!! razy skuteczniejsze w zwalczaniu raka prostaty niż Adriamycyna, lek zwykle używany w chemioterapii. I już ostatni kwiatek. Jeżeli chcecie zostać wyleczeni z raka w trzy minuty to udajcie się do tego geniusza: http://www.youtube.com/watch?v=4Ij8PExvwu0&feature=related (najciekawszy jest środek tego klipu między piątą a siódmą minutą pokazujący jak w trzy minuty znika rak pod wpływem zaklęć wymawianych przez chińskiego lekarza.). Dzisiaj nawet nominacja do nagrody Nobla nie daje gwarancji że ta osoba podaje prawdziwe informacje (Dr.H.Caldicott). Przykłady podobnych nonsensów mógł bym przytaczać tysiącami. Niestety, internet zawalony jest tym podobnymi rewelacjami wysyłanymi przez oszustów, którzy bez skrupułów chcą wyciągnąć często grube pieniądza od ludzi stojących w obliczu śmiertelnej choroby.
Drugą grupę uzdrowicieli stanowią ludzie, którzy bezinteresownie starają się nam doradzić jak się leczyć, bo gdzieś usłyszeli że komuś coś pomogło i święcie w to wierzą. Najczęściej polecane przez nich medykamenty to wit.B17. Kapsilicyjna, wit.C -1000 w dużych dawkach ,chrząstka rekina, koci pazur,(nie żartuję, tak się nazywa zioło) aspiryna i t.d.
Czuję że po tym poście posypią się na mnie gromy od tych święcie wierzących w skuteczność medycyny niekonwencjonalnej. Będą mi udowadniać że gdzieś tam komuś pomogło i znajdą badania naukowe, które potwierdzą prawdziwość ich twierdzeń.( jak cytowany powyżej Amerykański Institute of Health Sciences istniejący tylko jako strona internetowa).
Aby być całkowicie bezstronnym muszę przyznać że medycyna niekonwencjonalna czasem pomaga leczyć choroby. Pomaga leczyć gdy się bardzo mocno wierzy że pomoże. Pomaga, bo wiara mobilizuje nasz system immunologiczny do walki z chorobą. Niecodziennym przypadkiem potwierdzającym to twierdzenie jest historia pana Wrighta. Znajdziecie ją w artykule: http://simonton.pl/literatura/nadzieja-matka-madrych/ w części zatytułowanej Mózg i ciało - psychoneuroimmunologia nadziei.
Ja obecnie nie całkiem wierzę we wszystkie internetowe informacje dopóki nie sprawdzę ich prawdziwości porównując z innymi źródłami. Wysoko cenię sobie informacje z Wikipedii bo przekonałem się że jest bardzo obiektywna nawet w tak kontrowersyjnych tematach jak religia czy polityka. Swoją wiedzę o leczeniu raka prostaty czerpię przede wszystkim z wydanych przez European Association of Urology, Wytycznych postępowania u chorych na raka stercza i książek napisanych przez Dr. Patricka Walsha oraz Dr. Petera Scardino z Memorial Sloan-Kettering Cancer Center w New Yorku.
Napisałem powyższy post aby osobom czytającym nasze forum uświadomić że niestety internet zawalony jest nieprawdziwymi informacjami o leczeniu chorób i do wszystkich informacji na nim zamieszczonych trzeba podchodzić bardzo sceptycznie.
Pozdrawiam
Włodek
Motto: Zanim potępisz staraj się zrozumieć.
Ur. 1941 VI/09 PSA5,3 X/09 PSA9,7 Biopsja Gl 9(5+4) Scany: wszystko czyste 30/XI/09 prostatektomia radykalna z usunieciem wiązki nerwowo-naczyniowej. Gleason 10 pT3aN0M0 21/I/10 PSA 0,7 4/III/10 PSA 0,77. 26/III/10 PSA 1.0 Doubling time 4,5 mca. V/10 hormony (Zoladex) i radioterapia 66Gy. VIII/10 PSA 0,04 X/10 PSA 0.03 XII/10 PSA 0,03 testosteron 23ng/dL(0,8nml/L) II/11 PSA<0,05/<0,03 IV/11 PSA<0,05 testosteron<0,5nmol/L(<14ng/dL) Przerwa w hormonoterapii :) VII/11 PSA 0,001 Testosteron 1,03/30 IX/11 PSA<0.05, Testosteron3.8/112, 11/2011 PSA 0,04 testosteron 7,1/208 1/2012 PSA 0,1 2/2012 PSA 0,18Obrazekpowrót do HT 4/2012 PSA 0,03. 5/2012 PSA<0.03 7/2012 PSA 0,03 9/2012PSA 0,01 11/2012 PSA <0,03 1/2013 PSA <0,03 3/2013PSA <0,03 testosteron <23/0,8 Ponowne przerwanie HT 6/2013 PSA <0,003 testosteron<2,6 ng/dl 10/2013 PSA <0,03 testosteron 17,6 ng/dl. 2/2014 PSA<0.03 testosteron 138 7/2014 PSA-0,62, 8/2014 PSA-1,85 10/2014 PSA-7,9 11/2014 PSA-7,57PET/CT zajęte cztery węzły chłonne w miednicy, skierowanie na RT (SBRT) powrót do HT(3 miesiące) 2/2015 PSA-3,43 4/2015 PSA-0,72 7/2015 PSA-0,72 testosteron 40/1,3 10/2015 PSA-1,2 testosteron 168/5,8 12/2015 PSA-0,78 3/2016 PSA-0,71 6/2016 PSA-0,34 9/2016 PSA-0,16 12/2016 PSA-0,22 3/2017 PSA-0,547/2017 PSA-1,7

Wykres obrazujący przebieg leczenia. http://www.fotosik.pl/zdjecie/4c0bd44ca8968802
Awatar użytkownika
wlobo135
Administrator senior
 
Posty: 4019
Rejestracja: 18 mar 2010, 08:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 22 lut 2012, 07:31

Wlodek,
Niniejszm udzielam Ci upomnienia z wpisaniem do akt za pominiecie:

a/ cudownego specyfiku jakim jest kubanski jad ze skorpiona blekitnego
oraz
b/ metody nawiedzonego Ormianina polegajacej na wtykaniu sobie w otwarta rane na skorze chick pea i przykrywanie calosci lisciem kapuchy

pozdro z deszczowej C.
zosia
Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 07:32 przez zosia bluszcz, łącznie zmieniany 1 raz
[color=#FFBF00]..........................Obrazek
zosia bluszcz
Administrator
 
Posty: 6757
Rejestracja: 13 cze 2009, 01:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: edi » 22 lut 2012, 12:27

Włodku ja na prosalute przez zwolenników alternatywnych metod jestem ciągle atakowana. Przywykłam już do tego...

Jakiś czas temu pojawił się tam kolejny zwolennik b17. Taka oto wymiana zdań się rozwinęła. Oczywiscie jestem ble... Normalnie szkodzę tym metodom sposobem moderowania.

http://www.prosalute.info/forum/viewtopic.php?f=6&t=9114873
Obrazek

Dopóki walczysz,jesteś zwycięzcą
edi
 
Posty: 399
Rejestracja: 06 cze 2011, 21:18
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 23 lut 2012, 00:40

Edytka,czytałem posty tego typa na ProSalute, i nawet z jego postu przekopiowałem te genialne lekarstwa z kocim pazurem włącznie, którymi leczy sobie guza mózgu. Miałem mu nagadać za arogancję w stosunku do Ciebie, ale się zreflektował po przeczytaniu Twojego wątku. Zastanawiam się aby po pewnych zmianach zamieścić mój post na ProSalute w alternatywnej medycynie. Ale mnie obsmarują wielbiciele alternatywnej. :D Ale może któryś z nich choć trochę zacznie myśleć i może Zosia cofnie mi upomnienie za pewne niedociągnięcia w moim poście. :D Wydawało mi się że znalezienie w dwudziestym pierwszym wieku takiego oszołoma jak Greeg Braden to sukces.
Na poważnie, to jest tragedia że takie oszołomy nadal istnieją i robią ciężką forsę na ludzkim nieszczęściu.
Motto: Zanim potępisz staraj się zrozumieć.
Ur. 1941 VI/09 PSA5,3 X/09 PSA9,7 Biopsja Gl 9(5+4) Scany: wszystko czyste 30/XI/09 prostatektomia radykalna z usunieciem wiązki nerwowo-naczyniowej. Gleason 10 pT3aN0M0 21/I/10 PSA 0,7 4/III/10 PSA 0,77. 26/III/10 PSA 1.0 Doubling time 4,5 mca. V/10 hormony (Zoladex) i radioterapia 66Gy. VIII/10 PSA 0,04 X/10 PSA 0.03 XII/10 PSA 0,03 testosteron 23ng/dL(0,8nml/L) II/11 PSA<0,05/<0,03 IV/11 PSA<0,05 testosteron<0,5nmol/L(<14ng/dL) Przerwa w hormonoterapii :) VII/11 PSA 0,001 Testosteron 1,03/30 IX/11 PSA<0.05, Testosteron3.8/112, 11/2011 PSA 0,04 testosteron 7,1/208 1/2012 PSA 0,1 2/2012 PSA 0,18Obrazekpowrót do HT 4/2012 PSA 0,03. 5/2012 PSA<0.03 7/2012 PSA 0,03 9/2012PSA 0,01 11/2012 PSA <0,03 1/2013 PSA <0,03 3/2013PSA <0,03 testosteron <23/0,8 Ponowne przerwanie HT 6/2013 PSA <0,003 testosteron<2,6 ng/dl 10/2013 PSA <0,03 testosteron 17,6 ng/dl. 2/2014 PSA<0.03 testosteron 138 7/2014 PSA-0,62, 8/2014 PSA-1,85 10/2014 PSA-7,9 11/2014 PSA-7,57PET/CT zajęte cztery węzły chłonne w miednicy, skierowanie na RT (SBRT) powrót do HT(3 miesiące) 2/2015 PSA-3,43 4/2015 PSA-0,72 7/2015 PSA-0,72 testosteron 40/1,3 10/2015 PSA-1,2 testosteron 168/5,8 12/2015 PSA-0,78 3/2016 PSA-0,71 6/2016 PSA-0,34 9/2016 PSA-0,16 12/2016 PSA-0,22 3/2017 PSA-0,547/2017 PSA-1,7

Wykres obrazujący przebieg leczenia. http://www.fotosik.pl/zdjecie/4c0bd44ca8968802
Awatar użytkownika
wlobo135
Administrator senior
 
Posty: 4019
Rejestracja: 18 mar 2010, 08:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: edi » 23 lut 2012, 09:21

Włodku-ja myślę,że spokojnie możesz zamieścić swój post na Prosalute.A że Cię obsmarują wielbiciele??? Nie mów mi że się załamiesz,strzelisz focha i przestanie się udzielać na forum :)

A co do pana Greega Bradena. Ale jajca. No czegoś takiego bym się nie spodziewała.
Nigdy nie życzę ludziom źle-nawet moim wrogom. Ale temu panu życzę jakiejś fajnej odmiany raka,potem podróży do Chin i wyleczenia sie w 3 minuty.
Nie życzę mu guza mózgu bo to niemożliwe- najpierw trzeba mieć mózg...
Obrazek

Dopóki walczysz,jesteś zwycięzcą
edi
 
Posty: 399
Rejestracja: 06 cze 2011, 21:18
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: Leszek12 » 23 lut 2012, 11:40

Witam; edi i to się liczy że nie życzysz swoim wrogom żle bo nigdy nie wiadomo czy w przyszłości nie zostanie Twoim najlepszym Przyjacielem. A Wto żePrzestanie się udzielać na forum NIE WIERZĘ. ZOMO'82-89 /Przykład Kargule i Pawlaki/
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 16:56 przez Leszek12, łącznie zmieniany 1 raz
Lat 74 (1941) 4/2010 PSA 7,17ng/ml 7/2010 biopsja ujemna 11/2010 PSA 10,6ng/ml 1/2011 biopsja cT2cN0M0 Gl 4+4 HT całkowita, Scyntygrafia/TK ujemne, 04/2011 RT 74Gy 9/2011 PSA 0,001 Popromienne porażenie jelit 12/2011 PSA 0,002ng/ml 3/2012 PSA 0,006 ng/ml 04/2012 PSA 0.002 ng/ml 09/2012, PSA0,004 ng/ml 10/2012 PSA 0,004 ng/ml 01/2013 PSA 0,015 ng/ml Hormony STOP do 23/04/2013 03/2013 PSA 0,033 ng/ml Testosteron 145,50ng/dl 23/04/2013 Eligard 22,5 (3 mies.) 07/2013 PSA 0.007 ng/ml 23/07/2013 Eligard 22,5 10/2013 PSA <0,002 ng/ml Hormony STOP 02/2014 PSA 0,01 ng/ml 05/2014 PSA 0,033ng/ml
07/2014 PSA 0,062 ng/ml Eligard 22.5 (3 mies.)15, 10,014.PSA 0,010.3,12, 014 PSA 0,005.04,02 2015 PSA 0,010.PSA0,021 dnia11, o3,2015, 11,05,2015, PSA 0,049, Eligard 0,04545MG, pół roczny.
Leszek12
 
Posty: 1380
Rejestracja: 03 lis 2011, 11:01
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Pogaduchy * Conversations

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości