COVID-19

Re: COVID-19

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 23 mar 2021, 15:18

Maciek, bardzo rozsądny głos. Tak trzeba się zachowywać i też to mówię mamie po dwóch szczepionkach.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41, VI 2019 PSA 0,52, VI 2019 PET PSMA F18, wznowa 6 mm w loży po pęcherzyku nasiennym, SUV 2,2, IX 2019 PSA 0,88, Binabic, X 2019 PSA 0,26, SBRT na zmianę z PET - 33,75Gy w 5 frakcjach, Binabic - stop, XII 2019 PSA 0,83, I 2020 PSA 1.38, II 2020 PSA 1.39, PET PSMA bez ognisk i przyczyn wzrostu PSA, III 2020 PSA 1.88, MRI bez ognisk nowotworowych, 1 IV 2020 Dipheriline, VI 2020, PSA <0,002, Testosteron 0,11 ng/ml, IX 2020 PSA 0,003, XI 6 wlewów kwasu salinomycyny, I 2021 PSA 0,002
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 4764
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: COVID-19

Nieprzeczytany postautor: 55 zbyszko » 27 mar 2021, 09:50

Ilu z forum jest zaszczepionych? Ja mam termin szczepienia wyznaczony na 31.03.2021.
2016 kwiecień. mam 61 l. ur. 1955r
Psa 51,1 Gleason 7 +9 =? zajętość 60% i 80% CT2NoMO c-61 nowotwór złośliwy.
Eligard + flutamid
Konsultacje szpital woj Bielsko-Biala Hormonoterapia i Radioterapia
Leczenie BCO
Radioterapia .Po zakończeniu
Psa -0,388
Psa-3, 970 16,05 2018 Skierowanie na badanie PET
PET Nowe ogniska węzły chłonne aorty brzusznej i śledzionej
8 cykli Docetakselu - leczenie paliatywne
Psa 1,720 - po zakończeniu chemi
07 01 2019 Radioterapia na węzły chłonne
Psa 9, 390 Następne badanie po radioterapi.
Psa 2,130 28 03 2019r + Eligard
Psa 1,540 09,05, 2019 + Eligard
Psa 4,540 01,08 2019r PROGRESJA
Psa 7,590 22 08 2019
TK i Scyntografia wklejona
Psa 7,590 mg\ml 03 09 2019
Testosteron 0,16 mg\ml 03 09 2019
Psa 10,770 ng\ml
20 09 2019r Enzalutamid Xtandi 1...........
Psa 2,139ng\ml 17 10 2019 Enzalutamid -Xtandi 2.....+Eligard
Psa 1,100 ng\ml 14 11 2019 Elzutamid-Xtandi 3.......... op
Psa 0,785 ng\ml 12 12 2019 Elzutamid-Xtandi 4..........opScyntografia i Tk przeżuty kręgosłup Th8
Psa 0,774ng\ml 05 03 2020 Xtandi 7 op.02,04 8i 9 op Xtandi skie. TK i SCYN. wizyta 28 05.
Psa 1, 120 ng\ml 28 05 20r XTANDI op 10 test, 0,199
Psa 1, 25 ng/ml 25 06 20r XTANDI OP 11 i 12
Psa 1,75 ng\ml 20 08 20r Xtandi op .13 skier TK
Psa 2,2 ng\ml 17 09 20 Xtandi op 14
Psa 2,39 ng/ml 15 10 20 2 op xtandi
Psa 4,27 ng\ml 10,12,20 1 op Xtandi
Psa 4,23 ng\ml 7 01 21r 1 op Xtandi
Psa 4,97ng\ml 4 02 21r 2 op Xtandi
Psa 7,410 ng\ml 01.04.21 2 op Xtandi
55 zbyszko
 
Posty: 158
Rejestracja: 12 kwie 2017, 17:03
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: COVID-19

Nieprzeczytany postautor: MarcinP » 28 mar 2021, 21:58

Ja zostałem zaszczepiony w poniedziałek, AstraZeneca, bez objawów gorączkowych, tylko lekki ból w miejscu szczepienia przez 3 dni.
Pozdrawiam
ur.1969, Historia: 03/2018 PSA 2,5 ng/ml, 09/2019 PSA 3,45ng/ml, 10/2019 MRI Pirads 3, 11/2019 biopsja GL 3+3, 1 z 12 bioptatów zajęty 1% przez komórki nowotworowe,
12/2019 TK -brak zmian. 01/2020 ponowne badanie próbek z biopsji : GL 3+3 1 z 12 bioptów zajęty w 8,5% przez komórki nowotworowe, 01/2020 PSA 3,8 ng/ml, 02/2020 PSA 3,2 ng/ml.
10/03/2020 Prostatectomia Radykalna z limfadenectomią zasłonową. 10.05.2020 PSA 0,08 ng/ml. 27.05.2020 początek radioterapii. 14.07.2020 koniec RT (34x2Gy), PSA 0,013 ng/ml. 15.10.2020 PSA 0,008ng/ml. 22.01.2021 PSA 0,008ng/ml.
MarcinP
 
Posty: 60
Rejestracja: 29 lis 2019, 15:47
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: COVID-19

Nieprzeczytany postautor: Mareckimt » 31 mar 2021, 14:39

Jestem po szczepieniu pierwszą dawką. Pfizer.
Absolutnie żadnych dolegliwości nie było i nie ma. Nawet nie ma bólu w ramieniu.
Ur. 1961, 09.2019 PSA 52 ng/ml, 09.2019 biopsja Gleason 4+4 w 12 na 12 wycinków.
10.2019 TK z kontrastem - prostata 40x55x54, brak innych zmian i bez meta w kościach.
10.2019 scyntygrafia z 99mTc-MDP - zmiany o charakterze przeciążeniowo-zwyrodnieniowym w stawach.
13.12.2019 podanie Eligard 45 mg + apalutamid/placebo w ramach badania klinicznego. Leczenie Szpital Uniwersytecki nr 1 im. Dr. A. Jurasza w Bydgoszczy.
22.04.2020 podanie Eligard 45 mg, w dalszym ciągu apalutamid/placebo w ramach badania klinicznego.
25.05.2020 przed LRP: PSA 0,343 ng/ml, testosteron 19,20 ng/dl
27.05.2020 zabieg LPR + PLND
12.06.2020 PSA 0,016 ng/ml, Testosteron 17,3 ng/dl
09.09.2020 podanie Eligard 45 mg, w dalszym ciągu apalutamid/placebo w ramach badania klinicznego.
02.12.2020 odstawienie Apalutamid/placebo w ramach badania klinicznego, PSA <0,006 ng/ml, testosteron 36,10 ng/dl
01.03.2021 PET PSMA - czysto, PSA 0,015 ng/ml, testosteron 154,0 ng/dl
Mareckimt
 
Posty: 46
Rejestracja: 18 lis 2019, 18:59
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: COVID-19

Nieprzeczytany postautor: wiatger » 29 kwie 2021, 20:33

21 kwietnia zostałem zaszczepiony pierwszą dawką Pfizera. Przez kilka dni lekko bolała ręka, ale podwyższonej temp. nie było.
Termin szczepienia drugą dawką mam wyznaczony na 26 maja.

Dzisiaj odbyłem wizytę w Poradni Pulmonologicznej postcovidowej.
Przed rozmową z lekarzem wykonano mi kilka badań laboratoryjnych (m.in. D-dimery) i badania spirometryczne.
Wygląda na to, że covid nie dokonał spustoszeń w moim organizmie. Gdy w dalszym ciągu nie będę miał objawów postcovidowych,
to za 3-4 miesiące wykonam TK klatki piersiowej i odbędę kolejną wizytę u tego lekarza.
ur. 1943. Od 2011 (PSA 1,87 ng/ml) leczenie BPH (Omnic Ocas).
02.2015 – PSA 4,12 ng/ml; MRI miednicy: podejrzenie zmiany npl gruczołu krokowego.
10.2016 – tPSA 6,19 ng/ml; fPSA 0,54 ng/ml; DRE: wyczuwalny guzek.
12.2016 – PSA 7,71 ng/ml; mpMRI: ognisko hipointensywne, cechy infiltracji lewych pęcherzyków nasiennych; miednica bez adenopatii- wysokie podejrzenie naciekającego raka stercza, PI-RADS 5. 02.01.2017 biopsja : płat prawy - w jednym z bioptatów mikroognisko raka gruczołowego ; płat lewy - rak gruczołowy, Gleason 8 (4+4). Naciekanie nerwów niewidoczne. Scyntygrafia b. z.,
Od 18.01.17 Flutamid 3x250mg; 02.17 PSA 2,44 ng/ml; 31.01.17 Eligard 22,5 mg;14.02.17 Flutamid stop. 20.03.17 PSA 0,786 ng/ml. 29.03.17 rozpoczęcie TomoTherapy. 05.2017 Eligard 45 mg. 25.05.17 zakończenie RT, PSA 0,184 ng/ml, T 34 ng/dl; 10.17 tPSA 0,02 ng/ml, T 8,5 ng/dl; 11.17 Eligard 22,5; 02.18 PSA <0,01, Diphereline 11,25; 05.18 PSA <0,006, T 5,0 ng/dl, Diphereline 11,25; 08.18 PSA <0,01, T 28 ng/dl (inne lab.), HT STOP!
po 3 m bez HT (11.18) – PSA 0,035 ; T 127; po 6 m bez HT (02.19) – PSA 0,828 ; T 255;
po 7 m bez HT (03.19) – PSA 0,911; T n.b.; po 8 m bez HT (04.19) – PSA 0,873; T 197;
po 9 m bez HT (05.19) - PSA 0,782; T – 189 ; 06.19 - scyntygrafia i SPECT/CT - bez zmian ogniskowych.
Po 11 m bez HT (07.19) - PSA 0,711; T - 216; po 14 m bez HT (10.19) - PSA 0,467; T - 238;
po 17 mieś. bez HT (02.20): PSA – 0,625; T - 250; po 20 mieś. bez HT (05.20): PSA - 1,62; T - 298;
08.06. - PET/CT PSMA z 18F - ogniska w Th3 i Th6, nie jasna sprawa prostaty. 03.08.20: PSA – 3,077.
06.08.20 - mpMRI prostaty: naciek npl. 21-27.08.20 - 3 frakcje po 8 Gy na zmianę na kręgosłup (Th3 iTh6) met. CK. 24.08.20 - biopsja prostaty - w dwóch (na 14) bioptatach wznowa Gl 8 (4+4 ). 07.10.20: PSA 4,296. 07-16.10.20 - 5 frakcji po 6,75 Gy na prostatę met. CK. Styczeń 2021 - covid. 02.21 PSA 5,58; 03.21 PSA 4,17; 04.21 PSA 6,01. 03.21 bad. genetyczne - mutacja c.444+1G>A w genie CHEK2.
wiatger
 
Posty: 228
Rejestracja: 11 lis 2016, 12:00
Lokalizacja: okolice Łodzi
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: COVID-19

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 01 maja 2021, 01:54

'W tym całym entuzjazmie, że mamy szczepionki, zapomnieliśmy o tym, że mogą one wywoływać silne reakcje'

- rozmowa z prof. Joanną Zajkowską, immunologiem z Kliniki Chorób Zakaźnych i Neuroinfekcji Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Białymstoku.


https://weekend.gazeta.pl/weekend/7,177 ... lismy.html
Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 9590
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: COVID-19

Nieprzeczytany postautor: szandor » 02 maja 2021, 11:00

zosia bluszcz pisze:'W tym całym entuzjazmie, że mamy szczepionki, zapomnieliśmy o tym, że mogą one wywoływać silne reakcje'
- rozmowa z prof. Joanną Zajkowską, immunologiem
[/size]

Myślę, że nikt z zaszczepionych o tym nie zapomniał. Jest to wybór mniejszego zła.

Wczoraj byłem na pogrzebie mojego byłego wspólnika z którym rozkręcaliśmy naszą działalność w latach 1992-2007. Miał 64 lata, pokonał go covid. W obliczu takiego faktu, działania niepożądane szczepionek bledną.
ur. 1954
2008-PSA 4,081; 2010-PSA 4,31; 2011-PSA 4,10; 2012-PSA 6,01; 2013-PSA 4,10
VII 2013 -biopsja -ujemna
6.11.2014-PSA 7,65; 17.02.2015-PSA 7,80; 12.06.20151-PSA 6,98; 22.10.2015-PSA 5,50; 30.11.2015-PSA 4,10
13.12.2015-biopsja fuzyjna w Gronau, wynik: T1c Nx Mx Gleason 3+3=6 (PSA-3,75)
09.02.2016 RARP(da Vinci) w PZ Gronau diagnoza pT2a PN0(0/14) MxR0 Gleason 3+3=6, objętość guza 0,09 ml/0,21% C61,9;8140/3 tylko w prawym płacie,
otoczki okołonerwowe, pęcherzyki nasienne, węzły chłonne, po obu stronach wolne od nowotworu
przed operacją 08.02.2016-PSA 3,67, 4 dni po 13.02.2016-PSA 1,05
PSA
lab nr 1 ........................................lab nr 2
06.04.2016 - 0,08 ng/ml..............06.04.2016 - 0,091 ng/ml
25.05.2016 - 0,07 ng/ml..............25.05.2016 - 0,089 ng/ml
18.08.2016 - 0,09 ng/ml
20.11.2016 - 0,01 ng/ml
07.02.2017 - 0,09 ng/ml
04.04.2017 - 0,09 ng/ml
19.06.2017 - 0,07 ng/ml
10.08.2017 - 0,19 ng/ml..............11.08.2017 - 0,091 ng/ml
22.09.2017 - 0,14 ng/ml..............22.09.2017 - 0,081 ng/ml
21.11.2017 - 0,04 ng/ml..............20.11.2017 - 0,910 ng/ml rozrzut 2200 %
01.02.2018 - 2 lata po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml ?????
09.05.2018 - 27 m. po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml ?????
22.11.2018 - 33 m. po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml ?????
04.03.2019 - 3 lata po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml ?????
07.08.2019 - 3,5 roku po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml , T=719 ng/dl
06.02.2020 - 4 lata po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml , T=818 ng/dl
13.08.2020 - 4,5 roku po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml , T=797 ng/dl
05.01.2021 - 5 lat po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml , T=880 ng/dl, w 4 labie PSA=0,00
szandor
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 293
Rejestracja: 01 kwie 2016, 19:33
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Pogaduchy * Conversations

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 40 gości

logo zenbox