40l. PSA 6.6ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP GL.3+3pT2cN0

Moderowane przez: rakar, wlobo135

Re: 40l. PSA 6.6ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP GL.3+3pT2cN0

Nieprzeczytany postautor: irq » 07 mar 2019, 18:48

-pawel- pisze:W przyszłym tygodniu planuję powrót do regularnych treningów na siłowni

z brzuszkami na razie ostrożnie


-pawel- pisze:zobaczymy jak z "uciekaniem" przy większym wysiłku fizycznym.

do kilku miesięcy może coś skapnąć, ale przy nieuwadze, zmęczeniu czy sytuacji zaskoczenia czymś. Mnie na siłce nic nie uciekało, za to na przykład, raz za kierownicą, zagapiwszy się, popuściłem kilka kropel zmuszony do hamowania ostrego.
Ur. 1962. PSA przed: 2012: 1,795, 2013: 1,867, 2014: 2,504, 2015-03: 4,69 2015-04: 3,74, 2015-09: 4,32, 2015-10: 4,36, 2016-01: 6,15, 2016-02 MRI: niejednoznaczne, 2016-03 Biopsja: T1c, Gleason 7 - 8 (4+3) - (4+4), 2016-04 TK: czysto, 2016-05 LPR: pT2c N0, Gleason 3+4=7; węzły chłonne czyste, pęcherzyki nasienne czyste, linie cięcia czyste, trzymanie moczu: 100,00%, potencja: 0,00% PSA po: 2016-08 - 2017-08 : < 0,003; 2017-11: 0,007; 2017-12 < 0,003; 2018-02: 0,005; 2018-05: 0,006; 2018-08: 0,004; 2018-11: 0,006; 2019-02: 0,004; 2019-05: < 0,003; 2019-08: 0,004; Geny: mutacja BRCA2
5km: 00:21:00; 10km: 00:43:16 !!!; 21,098km: 01:35:45 !!;
Mój wątek: viewtopic.php?f=2&t=2365
irq
 
Posty: 184
Rejestracja: 21 cze 2016, 12:27
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 40l. PSA 6.6ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP GL.3+3pT2cN0

Nieprzeczytany postautor: -pawel- » 07 mar 2019, 18:53

torpedo pisze:Zamęczysz się z tymi dwoma labami i w nerwicę jakowąś popadniesz :)

Masz rację, zostaje przy labie w szpitalu, tam wszystko jest na miejscu. W tym drugim próbki są zbierane a potem przewożone ileś tam kilometrów :)


irq pisze: z brzuszkami na razie ostrożnie.

Oczywiście, na razie wszystko z rozwagą i powoli na zasadzie "rozruchu" po dłuższej przerwie :)
Rocznik 1978.
29.12.2014 - zapalenie gruczołu prostaty - Cipronex
13.11.2018 - badania kontrolne - PSA 6,6 ng/ml
17.11.2018 - powtórzenie badań - PSA 6,086 ng/ml, fPSA 0,68 ng/ml - fPSA/PSA=11%
10.12.2018 - biopsja - w dwóch bioptatach Gleason 3+3<20% i 3+3<10%
18.12.2018 - TK jamy brzusznej i miednicy - bez uchwytnych cech diss
23.01.2019 - RP w asyście da Vinci (dr. Salwa)
PSA - 6 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (07.03.2019), PSA - 12 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (26.04.2019), PSA - 17 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (31.05.2019), PSA - 21 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (04.07.2019), PSA - 40 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (31.10.2019),
Awatar użytkownika
-pawel-
 
Posty: 27
Rejestracja: 11 gru 2018, 16:17
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 40l. PSA 6.6ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP GL.3+3pT2cN0

Nieprzeczytany postautor: -pawel- » 31 maja 2019, 15:16

Dziś kolejne badanie PSA wynik 0,01 ng/ml... oby tak dalej...
Rocznik 1978.
29.12.2014 - zapalenie gruczołu prostaty - Cipronex
13.11.2018 - badania kontrolne - PSA 6,6 ng/ml
17.11.2018 - powtórzenie badań - PSA 6,086 ng/ml, fPSA 0,68 ng/ml - fPSA/PSA=11%
10.12.2018 - biopsja - w dwóch bioptatach Gleason 3+3<20% i 3+3<10%
18.12.2018 - TK jamy brzusznej i miednicy - bez uchwytnych cech diss
23.01.2019 - RP w asyście da Vinci (dr. Salwa)
PSA - 6 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (07.03.2019), PSA - 12 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (26.04.2019), PSA - 17 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (31.05.2019), PSA - 21 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (04.07.2019), PSA - 40 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (31.10.2019),
Awatar użytkownika
-pawel-
 
Posty: 27
Rejestracja: 11 gru 2018, 16:17
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 40l. PSA 6.6ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP GL.3+3pT2cN0

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 31 maja 2019, 15:21

Gratulacje!
Jeszcze 4 lata i 9 miesięcy takich wyników i zostaniesz oficjalnie uznany za wyleczonego :)
Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 8826
Rejestracja: 13 cze 2009, 01:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 40l. PSA 6.6ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP GL.3+3pT2cN0

Nieprzeczytany postautor: irq » 31 maja 2019, 16:03

Gratulacje.
Jak brzuszki?
Ur. 1962. PSA przed: 2012: 1,795, 2013: 1,867, 2014: 2,504, 2015-03: 4,69 2015-04: 3,74, 2015-09: 4,32, 2015-10: 4,36, 2016-01: 6,15, 2016-02 MRI: niejednoznaczne, 2016-03 Biopsja: T1c, Gleason 7 - 8 (4+3) - (4+4), 2016-04 TK: czysto, 2016-05 LPR: pT2c N0, Gleason 3+4=7; węzły chłonne czyste, pęcherzyki nasienne czyste, linie cięcia czyste, trzymanie moczu: 100,00%, potencja: 0,00% PSA po: 2016-08 - 2017-08 : < 0,003; 2017-11: 0,007; 2017-12 < 0,003; 2018-02: 0,005; 2018-05: 0,006; 2018-08: 0,004; 2018-11: 0,006; 2019-02: 0,004; 2019-05: < 0,003; 2019-08: 0,004; Geny: mutacja BRCA2
5km: 00:21:00; 10km: 00:43:16 !!!; 21,098km: 01:35:45 !!;
Mój wątek: viewtopic.php?f=2&t=2365
irq
 
Posty: 184
Rejestracja: 21 cze 2016, 12:27
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 40l. PSA 6.6ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP GL.3+3pT2cN0

Nieprzeczytany postautor: -pawel- » 01 cze 2019, 05:42

zosia bluszcz pisze:Gratulacje!
Jeszcze 4 lata i 9 miesięcy takich wyników i zostaniesz oficjalnie uznany za wyleczonego :)


Trochę jeszcze przede mną ;)

irq pisze:Gratulacje.
Jak brzuszki?


Całkiem nieźle, blizny już "nie ciągną" ;)
Rocznik 1978.
29.12.2014 - zapalenie gruczołu prostaty - Cipronex
13.11.2018 - badania kontrolne - PSA 6,6 ng/ml
17.11.2018 - powtórzenie badań - PSA 6,086 ng/ml, fPSA 0,68 ng/ml - fPSA/PSA=11%
10.12.2018 - biopsja - w dwóch bioptatach Gleason 3+3<20% i 3+3<10%
18.12.2018 - TK jamy brzusznej i miednicy - bez uchwytnych cech diss
23.01.2019 - RP w asyście da Vinci (dr. Salwa)
PSA - 6 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (07.03.2019), PSA - 12 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (26.04.2019), PSA - 17 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (31.05.2019), PSA - 21 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (04.07.2019), PSA - 40 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (31.10.2019),
Awatar użytkownika
-pawel-
 
Posty: 27
Rejestracja: 11 gru 2018, 16:17
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 40l. PSA 6.6ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP GL.3+3pT2cN0

Nieprzeczytany postautor: marekk » 01 cze 2019, 22:12

Pawle, gratulacje z udanej operacji da Vinci.

Ostatnio miałem konsultację z doświadczonym urologiem (miałem już jedną biopsję, kiedyś to opiszę).
Otóż dopytywałem się o różnice pomiędzy RP a operacją laparoskopową.
Dr przedstawił pokrótce plusy i minusy obu technik, ale dodał coś, czego nie było chyba no forum. Powiedział, że podczas operacji otwartej doświadczony operator czuje w palcach czy tkanki np. pęcherzyki są zmienione nowotworowo, jakby twardsze. Natomiast operator techniką laparoskopową, nie ma możliwości "czucia" tkanek, bo nie ma z nimi bezpośredniego kontaktu i operuje wg określonej procedury technicznej. Minęły 3 miesiące od czasu tej rozmowy, więc mogłem niezbyt precyzyjnie powtórzyć słowa lekarza.
Pozdrawiam wszystkich.
marekk
 
Posty: 6
Rejestracja: 05 lut 2016, 18:54
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 40l. PSA 6.6ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP GL.3+3pT2cN0

Nieprzeczytany postautor: -pawel- » 10 lip 2019, 06:06

Mija pół roku po operacji, wynik na szczęście dalej <0,01 ng/ml. Wczoraj miałem wizytę kontrolną u urologa i kazał teraz robić badania co pół roku. Czy to nie za rzadko? Boję się, że nie wytrzymam i tak będę robił częściej ...
Rocznik 1978.
29.12.2014 - zapalenie gruczołu prostaty - Cipronex
13.11.2018 - badania kontrolne - PSA 6,6 ng/ml
17.11.2018 - powtórzenie badań - PSA 6,086 ng/ml, fPSA 0,68 ng/ml - fPSA/PSA=11%
10.12.2018 - biopsja - w dwóch bioptatach Gleason 3+3<20% i 3+3<10%
18.12.2018 - TK jamy brzusznej i miednicy - bez uchwytnych cech diss
23.01.2019 - RP w asyście da Vinci (dr. Salwa)
PSA - 6 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (07.03.2019), PSA - 12 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (26.04.2019), PSA - 17 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (31.05.2019), PSA - 21 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (04.07.2019), PSA - 40 tyg. po RARP - 0,01 ng/ml (31.10.2019),
Awatar użytkownika
-pawel-
 
Posty: 27
Rejestracja: 11 gru 2018, 16:17
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 40l. PSA 6.6ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP GL.3+3pT2cN0

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 23 lip 2019, 13:33

Wynik stabilny i satysfakcjonujący.

Tu masz odpowiedź na Twoje wątpliwości, co do częstości badania kontrolnego.
viewtopic.php?f=4&t=3328
Oczywiście, jak zbadasz częściej to nic się nie stanie poza małym stresikiem przed odbiorem wyniku. Z czasem stresik zmaleje i odpuścisz zbyt częstą kontrolę :)
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41, VI 2019 PSA 0,52, VI 2019 PET PSMA F18, wznowa 6 mm w loży po pęcherzyku nasiennym, SUV 2,2, IX 2019 PSA 0,88, Bicalutamid, X 2019 PSA 0,26, X 2019 SBRT na zmianę z PET - 33,75Gy w 5 frakcjach
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 3468
Rejestracja: 12 wrz 2014, 15:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Leczenie przy pomocy instrumentu Da Vinci

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości

logo zenbox