Europejskie Centrum Kontynencji w Karpaczu

Moderowane przez Dr n. med. Andrzej Przybyła

Europejskie Centrum Kontynencji w Karpaczu

Nieprzeczytany postautor: DRE » 01 sie 2016, 15:29

Witam wszystkich Forumowiczow,

Tak, udalo sie!

Od dzisiaj ruszamy z rehabilitacja urologiczna w PL - w Karpaczu.

Adres strony internetowej u Administratorow.

Pozdrawiam i do zobaczenia w Karkonoszach

DRE

PS. Nie zapomnijcie o partnerkach - im tez sie pobyt przyda ;)
dr n. med. Andrzej Krzysztof Przybyła
Specjalista urolog, Rehabilitacja urologiczna, Wrocław
Od lat zajmuje się tematyką Aging Male (problemy starzenia się u mężczyzn) (Männergesundheit, MensHealth) w organizacjach temu poświęconych. Chodzi tu o całościowy aspekt zdrowotny u facetów - łącznie z psychiką. Jednym z tematów jest także testosteron oraz ED u mężczyzn ...od 40-go roku życia.
Awatar użytkownika
DRE
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 154
Rejestracja: 13 lis 2014, 09:08
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Europejskie Centrum Kontynencji w Karpaczu

Nieprzeczytany postautor: dowalki » 02 sie 2016, 18:20

Nie ma co się kry(gowa)ć, doktorze: link ukryty zb

Rada: Ponieważ "zb" ukryła link, wpiszcie w wyszukiwarkę tytuł tego wątku. Nie ma, moim zdaniem, potrzeby niepokoić administratorów.
dowalki ur. 1951 mój wątek

XII 2010 - PSA 0,44; I 2013 - PSA 1,34; XI 2013 - PSA 1,88; III 2014 - PSA 2,53; V 2014 - PSA 2,51; VII 2014 - PSA 3,05; X 2014 - PSA 3,37
XI 2014 - biopsja prostaty (ujemna, BPH)
II 2015 - PSA 5,03; VII 2015 - PCA3 193 (high); VIII 2015 - PSA 6,99; X 2015 - PSA 10,17
X 2015 - MR zmiany prawy płat - PIRADS 5; XI 2015 - biopsja prostaty (celowana) rak prawy płat Gleason 6 (3+3) 50%; RTG płuc OK, scyntygrafia OK, TK OK
XII 2015 - rozpoczęto przyjmowanie Bi.Bran 1000 i B17; PSA 9,27; I 2016 - PSA 9,07; III 2016 - PSA 8,66
I 2016 - karta DILO
31 III 2016 - RP w CO Bydgoszcz
Badanie histopatologiczne po RP: węzły chłonne (7 szt.) - czyste (pN0), gruczoł krokowy - Adenocarcinoma acinare prostatea, Gl 3+4=7 (pT2cN0) (Grade group 2; WHO 2016), pęcherzyki nasienne - czyste, marginesy (-).
V 2016 PSA < 0,003;
VI 2016; IX 2016; XII 2016; III 2017; IX 2017; III 2018, IX 2018 - PSA < 0,003;
dowalki
Użytkownik
 
Posty: 185
Rejestracja: 31 sty 2016, 22:12
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Europejskie Centrum Kontynencji w Karpaczu

Nieprzeczytany postautor: DRE » 02 sie 2016, 18:53

Witam.
Dziekuje za zaufanie, ale umowilem sie tak z Administratorami, ze takie decyzje jak ujawnianie roznych linkow i adresow pozostawiam Wam - Administratorom wlasnie.
To jest bardzo rzetelne forum i uwazam, ze savoir vivre powinien nas wszystkich obowiazywac. Tylko wtedy jest szansa utrzymania nalezytej jakosci i kultury.
Dziekuje, pozostaje w kontakcie i zapraszam.
dr n. med. Andrzej Krzysztof Przybyła
Specjalista urolog, Rehabilitacja urologiczna, Wrocław
Od lat zajmuje się tematyką Aging Male (problemy starzenia się u mężczyzn) (Männergesundheit, MensHealth) w organizacjach temu poświęconych. Chodzi tu o całościowy aspekt zdrowotny u facetów - łącznie z psychiką. Jednym z tematów jest także testosteron oraz ED u mężczyzn ...od 40-go roku życia.
Awatar użytkownika
DRE
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 154
Rejestracja: 13 lis 2014, 09:08
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Europejskie Centrum Kontynencji w Karpaczu

Nieprzeczytany postautor: DRE » 26 sie 2016, 17:50

Drodzy Forumowicze!

VI Spotkanie w Warszawie sie zbliza. Widzimy sie w stolicy. Prosze przygotowac duzo pytan;)

Przywioze Wam swieze wrazenia z pierwszego polskiego stacjonarnego turnusu rehabilitacji urologicznej (turnus startuje 10-go wrzesnia).

Do zobaczenia!

DRE
dr n. med. Andrzej Krzysztof Przybyła
Specjalista urolog, Rehabilitacja urologiczna, Wrocław
Od lat zajmuje się tematyką Aging Male (problemy starzenia się u mężczyzn) (Männergesundheit, MensHealth) w organizacjach temu poświęconych. Chodzi tu o całościowy aspekt zdrowotny u facetów - łącznie z psychiką. Jednym z tematów jest także testosteron oraz ED u mężczyzn ...od 40-go roku życia.
Awatar użytkownika
DRE
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 154
Rejestracja: 13 lis 2014, 09:08
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Europejskie Centrum Kontynencji w Karpaczu

Nieprzeczytany postautor: DRE » 03 paź 2016, 15:26

Witam wszystkich Forumowiczów!

Spotkanie w Warszawie już za nami. Jeszcze raz dziękuję za wspólnie spędzony czas. Było bardzo miło a zarazem konkretnie.

Cieszę się, że mogłem Was poznać. Trzymam kciuki za następne spotkania.

Tymczasem pierwsze turnusy rehabilitacji urologicznej już za nami. Mam nadzieję, że Pacjenci podzielą się na Forum wrażeniami z pobytu i postępów.

W załączeniu pierwsze impresje :)

Pozdrawiam i 3mam kciuki!!!

DRE
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dr n. med. Andrzej Krzysztof Przybyła
Specjalista urolog, Rehabilitacja urologiczna, Wrocław
Od lat zajmuje się tematyką Aging Male (problemy starzenia się u mężczyzn) (Männergesundheit, MensHealth) w organizacjach temu poświęconych. Chodzi tu o całościowy aspekt zdrowotny u facetów - łącznie z psychiką. Jednym z tematów jest także testosteron oraz ED u mężczyzn ...od 40-go roku życia.
Awatar użytkownika
DRE
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 154
Rejestracja: 13 lis 2014, 09:08
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Europejskie Centrum Kontynencji w Karpaczu

Nieprzeczytany postautor: szef admin » 04 paź 2016, 07:20

Panie doktorze, cieszę się, ze Pana poznałem na spotkaniu. Tak jak wynika z postów, tak w bezpośrednich rozmów widać, jak bardzo jest Pan zaangażowanym specjalistą, stara się pomóc pacjentom, przybliżać stosunki lekarz - pacjent.

Dziękuję, że jest Pan z nami na forum.

Wszystkiego najlepszego

administrator
Obrazek Trudno poważnie dyskutować z kimś pozbawionym poczucia humoru
2018 XV edycja Konkursu "Godni Naśladowania" wyróżniony POZARZĄDOWIEC GODNY NAŚLADOWANIA przez Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego
Ur.1949
III'2007 PSA 8,28;biopsja Gl1+2!?;10/V/2007 limfadenektomia węzły b/z;IX'PSA 0,07;HT VIII-XII;RT XII'07-I'08 7400cGy/37frakcji;cTpN0M0
IV'2008 PSA 0,08; X’ TK ok XII' zastrzyki przeciwzakrzepicowe
I'2009 - XII' PSA 0,35 ng/ml - 0,60 ng/ml
I’2010 MRI ok, zastrzyki przeciwzakrzepicowe do IV’, III’ scyntygrafia & TRUSok, IX’ biopsja spartolona, VII' PSA 0,61;XII' 0,83;
VII'2011 1,03 T'2,33 MRI podejrzenie wznowy VIII’ biopsja- Sclerosis atrophicans prostatae;XI' MRI b/z - obserwować, PSA XI' 1,85;
V'2012 PSA 2,68 T 2,33;VII' 3,37 T'1,23;VII' PET-CT z octanem sugeruje proces nowotworowy; X' PSA 5,40;od X' Apo-Flutam 3x dziennie;po 1 mieś. PSA 1,28; 2 mieś. 1,05; 3 mieś. PSA 0,837;T 2,07
I'2013 zastrzyk Diphereline 11,25 mg na 3 mieś.; IV'2013 PSA 3,14 drugi Dipheriline+ Apo-flutam(zaniechany po 3,5 dniach);IV' w innym lab. PSA po 2 dniach 5,31, po 2 tyg. w swoim lab. PSA 1,92 ng/ml, T 0,19 ng/ml; VI' PET-CT z Choliną rak w obrębie stercza, VII' PSA 9,50 ng/ml, bikalutamid 50 mg * biopsja stercza = ogólnie Gleason 5+4, jeszcze w obrębie torebki (margines 0,2 mm); VIII' PSA 1,30 * T 1,51 bikalutamid 50mg; IX' Zmiana na Eligard PSA 0,85 przed BT IX/X' - 30 Gy=3x10;
I'2014 PSA 0,38 ng/ml {odstawiony bikalutamid}III' PSA 0,86{koniec działania Eligardu} IV' T 0,58 ng/ml*PSA 1,17 ng/ml; VI' T 2,35 & PSA 3,24;VII' T=2,25 & PSA 4,04* VIII' PSA 4,20 T 2,52 PET naciekanie na pęcherz, pęcherzyki nasienne, węzły chłonne| VIII' PSA 4,00 T 2,58 | IX' PSA 4,02 T 1,53 | XI' PSA 6,90 Apo-Flutam 2 tyg, po tym Eligard|
I'2015 PSA 1,65>II' PET-CT z choliną, praktycznie jak w roku poprz.>IV' PSA 8,83 ng/ml, T 1,69 ng/dl, zastosowano bikalutamid> 05' uretrotomia (pobrano próbki do badania histopatol.) V' PSA 1,10; VII' PSA 0,23 ng/ml; IX' 0,26 ng/ml, XI’ TURP, XI/XII' 0,35 ng/ml
I'2016 PSA 0,34 ng/ml, T 0,12 ng/dl / II/II'I PSA 0,41 ng/ml; IV' PSA 0,62 ng/ ml, T 0,23 ng/dl; VI' PSA 0,87 ng/ml, VII posiew ujemny(zaskoczenie), IX PSA 1,70 ng/ml; IX/X' PET-CT progresja, meta do węzła chłonnego biodrowego wspólnego prawego; X' PSA 1,66 ng/ml, T 0,17 ng/dl; XI' PSA 2,14 ng/ml; XII' PSA 3,03 ng/ml, T 0,104 ng/ml
I'2017 PSA 4,05 ng/ml, 08/02/2017 urestomia, II/III'2017 4,88 ng/ml, IV/V'17 PSA 5,36 ng/ml, 1-31maja badanie kliniczne ARAMIS, 5 maja Eligard pół roku, V/VI PSA 6,74 ng/ml, VI/VII 7,28 ng/ml; VIII PSA 9,87 ng/ml, T 0,091ng/dl 24/VIII Xtandi, 19/IX PSA 2,21 ng/ml, 04/X Eligard 45, 16/X PSA 1,55 ng/ml, 13/XI PSA 1,80 ng/ml, 05/XII PSA 3,43 ng/ml, T 0,127L ng/ml,
I'2018 PSA 9,67 ng/m/; scyntygrafia kości wolne od meta; 22/I' PSA 8,08 ng/ml; 24/I' liczne nacieki; 26/I' ChT I wlew docetakselu (jeszcze 9), II'2018 TURBT (koagulacja), badanie histopato: rak prostaty + wykryto drobnokomórkowy rak neuroendokrynny; III/IV' Eligard 45: IV' MRI pęcherz, węzły, odbyt nacieki PSA 7,97 ng/ml; V' PSA 5,92 ng/ml; VI' PSA 3,22 ng/ml; 22/06 ostatni wlew, przerwano ChT; VIII' 2 mieś po ChT PSA 1,81 ng/ml; VIII'23 TK podobne do poprz.; X' PSA 6,44 ng/ml; XI' 4,01 ng/ml, 22.XI' Eligard na pół roku; XII 3,63 ng/ml
Awatar użytkownika
szef admin
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 838
Rejestracja: 13 mar 2008, 12:50
Lokalizacja: Olsztyn
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Europejskie Centrum Kontynencji w Karpaczu

Nieprzeczytany postautor: DRE » 17 paź 2016, 11:55

Witam rowniez.

Dziekuje bardzo, ale to w Panstwa = Forumowiczow strone naleza sie uklony za to, co robicie.

Ciesze sie, ze Jestescie i ze moge byc z Wami.

A tymczasem dalej do boju!

Pozostaje w kontakcie
DRE
dr n. med. Andrzej Krzysztof Przybyła
Specjalista urolog, Rehabilitacja urologiczna, Wrocław
Od lat zajmuje się tematyką Aging Male (problemy starzenia się u mężczyzn) (Männergesundheit, MensHealth) w organizacjach temu poświęconych. Chodzi tu o całościowy aspekt zdrowotny u facetów - łącznie z psychiką. Jednym z tematów jest także testosteron oraz ED u mężczyzn ...od 40-go roku życia.
Awatar użytkownika
DRE
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 154
Rejestracja: 13 lis 2014, 09:08
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Europejskie Centrum Kontynencji w Karpaczu

Nieprzeczytany postautor: MARK » 02 gru 2016, 22:54

A ja jestem trochę spóźniony z wpisem. Co mogę powiedzieć ośrodek extra. Ćwiczenia - odnoszę wrażenie że, najważniejsze były ćwiczone, Po ECK miałem jeszcze 2 tg, rehabilitacji w Instytucie Onkologii (na NFZ) + indywidualne porady. Tak polecam ECK bo i można nauczyć się ćwiczeń jak i nauczyć się diety. Owszem jest to wydatek ale i odpoczynek który, jest nam konieczny. Dieta super a i można innej diety (tej prawdziwej/efektywnej) podpatrzeć. To tj. ćwiczenia w ECK czy Instytucie etc. nie zwalniają nas od samokontroli. Chwila nerwów i zapomnienia i problem wraca. Myślę że, warto wybrać się do ECK Karpacz nawet na tydzień czy dwa.
MARK
Użytkownik
 
Posty: 3
Rejestracja: 14 wrz 2016, 18:06
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Europejskie Centrum Kontynencji w Karpaczu

Nieprzeczytany postautor: kicanty » 22 mar 2017, 21:04

Dzień dobry.
Mój wpis jest mocno spóżniony ( byłem w ECK w listopadzie 2016 ), za co przepraszam ale z racji pracy przez dość długi czas miałem bardzo ograniczony dostęp do internetu.


A więc po kolei:
Prostatektomię miałem 14 marca 2016.
Po usunięciu cewnika trzymanie moczu dzień/noc 0/0. Tragedia. Oczywiście dużo ćwiczyłem samodzielnie mięśnie dna miednicy mniejszej z zerowym skutkiem.
Trochę mi pomógł fizjoterapeuta, którego znalazłem w Gdańsku, poprawa była, ale do szczelności było daleko.

Bez wielkiej nadziei na sukces pojechałem do ECK w Karpaczu i tu, po zaledwie dwóch tygodniach pobytu, pełnego intensywnych ćwiczeń zadziwiający efekt!
Kontynencja w nocy 100%, a w dzień "przeciek" na poziomie kilkunastu ml.

Dzisiaj, po 3 miesiącach mam szczelność prawie 100%.
Oczywiście realizuję zalecenia jakie uzyskałem od Pana Doktora na zakończenie mojego pobytu w Karpaczu (wykonywanie ćwiczeń wg. wyuczonego schematu i redukcja masy ciała- moje BMI było około 35- dzisiaj z moją wagą jest już dużo lepiej).

Rehabilitacja urologiczna, jaką ofiarowuje pacjentom ECK jest fantastyczna. Właśnie tam się przekonałem, jak trudno jest (jest to moim zdaniem wręcz niemożliwe) samodzielnie nauczyć się wykonywać prawidłowo ćwiczenia mięśni dna miednicy mniejszej, co, jak się sam przekonałem, jest bardzo ważne. Trzeba ze sobą skoordynować kilka elementów, m.in., oddech!
Cały pobyt w Karpaczu, to między innymi nauka poprawnego wykonywania w/w ćwiczeń.


Sam program zajęć był bardzo fajny (od poniedziałku do piątku- weekend jest wolny i przeznaczony na wypoczynek):

0750 - zaprawa poranna na boisku
1010 - gimnastyka oddechowo- kręgosłupowa
1045 - trening kontynencji klasyczny- tu uczyliśmy się prawidłowo wykonywać ćwiczenia dna miednicy mniejszej, ćwiczenia, które każdy z pacjentów ma wykonywać po powrocie do domu
1500 - Trening kontynencji przyrządowy (Projekt Andros)- te przyrządy to prawdziwa rewelacja. Są bardzo pomysłowe i dają dużo większe napięcie mięśni w trakcie ćwiczeń.

Ja po takim dniu odczuwałem pogorszenie kontynencji, ale wystarczył weekend wypoczynku (poprzedzony pięcioma dniami intensywnych ćwiczeń) i poprawa szczelności u mnie była naprawdę odczuwalna. :) Widać wyrażnie, że cały program ćwiczeń jest naprawdę dobrze pomyślany.

Osobny temat, to wyżywienie. Mam wrażenie, że nigdy w życiu tak dobrze nie jadałem. Każdy posiłek, to właściwie warsztaty z zasad zdrowego odżywiania, a urozmaicenie posiłków i ich jakość- to bajka.
Do Karpacza przyjechałem z ciężką depresją, ale zaangażowanie pracujących tam ludzi, atmosfera + efekt terapeutyczny ćwiczeń zrobiły swoje. Mam wrażenie, że wyjechałem stamtąd już jako inny człowiek. Cudowne miejsce! Dziękuję.
lat 55
18.01.2016 PSA CALKOWITY 8.58 ng/ml
PSA WOLNY 0.592 ng/ml

18.02.2016 BIOPSJA
Nowotwór znajduje się w 4 wycinkach z płata lewego, zajmując od 10 do 40% ich powierzchni, nie dochodzi do ich końców zewnętrznych.
RP metodą otwartą 14.03.2016 Szpital Gdańsk- Zaspa- oddział urologii
Wynik badania his.pat
acinar adenocarcinoma G1, Gleason 3+3, grade group1; WHO 2016
Nowotwór obecny w obu płatach prostaty, jest ograniczony do gruczołu krokowego, jakkolwiek margines do płaszczyzny cewkowej po stronie prawej ma wymiar poniżej 0,1mm.
pT2c, pN0, R0

PSA 8 tygodni po operacji <0,003 ng/ml
PSA 3 miesiące po operacji ( 14.06.2016 )<0,003 ng/ml
PSA 6 miesięcy po operacji ( 14.09.2016) = 0,005 ng/ml
PSA 12 miesięcy po operacji ( 14.03.2017 )= 0,026 ng/ml
PSA 15 miesięcy po operacji ( 21.06.2017)<0,003 ng/ml
PSA 21 miesięcy po operacji ( 13.12.2017) = 0,006 ng/ml
kicanty
Użytkownik
 
Posty: 35
Rejestracja: 03 kwie 2016, 20:09
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Europejskie Centrum Kontynencji w Karpaczu

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 23 lis 2018, 02:41

Ponizej wklejam fragment postu Magnolii dotyczacy pobytu jej męza Zibi w ECK w sierpniu 2018.


autor: Magnolia » 23 lis 2018, 9:54
Zibi r.1954 PSA11.6ng/ml BxGl3+3 cT2c RP Gl. 3+4 pT2c

viewtopic.php?f=2&t=2348&start=105

W sierpniu 2018 mąz był na 2 tygodniowym turnusie rehabilitacji urologicznej w Karpaczu.
Po pobycie spodziewałam się czegoś więcej - przynajmniej pełnej diagnostyki i realnej oceny stanu zdrowia po operacji.
Pobyt polegał na relaksującym odpoczynku: 3 zabiegi 45 minutowe dziennie i 2 konsultacje z lekarzem, prywatne spacery i czytanie lektury.
Nie było żadnego pacjenta z podobnymi dolegliwościami, żadnych pogadanek i spotkań. Jeden z pacjentów przychodził na ćwiczenia w ramach zleconych ćwiczeń rehabilitacyjnych -bez zakwaterowania. Dr Przybyła (DRE) nie kieruje już kliniką i nawet w niej nie bywa (miałam ogromna nadzieję spotkania Dr).
Nie było też lekarza prowadzącego. Ćwiczenia prowadziły dyżurujące rehabilitantki.
Pobyt nie zachęcił męża do ćwiczeń, wręcz przeciwnie - mąż wrócił z Karpacza obojętny i zniechęcony.
Tyle na temat 14 dniowego pobytu w Europejskim Centrum Kontynencji.

Dlaczego podzieliłam się wiedzą o Klinice? Bo bardzo liczyłam na profesjonalne ćwiczenia, badania i zaszczepienie mężowi chęci do dalszych ćwiczeń w domu.
[color=#FFBF00]..........................Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 7848
Rejestracja: 13 cze 2009, 00:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Europejskie Centrum Kontynencji w Karpaczu

Nieprzeczytany postautor: stanis » 23 lis 2018, 06:14

A zatem na podstawie wypowiedzi Magnolii - poprzednie referencje dla ośrodka w Karpaczu a udzielone przez naszych forumowiczów tracą swoją aktualność =(

Prosimy dr Andrzeja Przybyłę, (obecnie przyjmuje pacjentów we Wrocławiu), o komentarz w przedmiotowej sprawie.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,088 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml; 09.2017 PSA=0,106 ng/ml; 12.2017 PSA=0,142 ng/ml; 03.2018 PSA=0,182 ng/ml
XII 2017 - powtórne badanie hist-pat operacyjny: GL=3+4, nwt w wielu miejscach GK także podtorebkowo, marginesy zbyt wąskie dla oceny (-), pęcherzyki,+ nasieniowody bez nacieku.

IV-V 2018 tomoRT 35 x 10-70 Gy, PSA przed RT 0,191 ng/ml
V.2018 PSA = 0,056 ng/ml; VI.2018 PSA = 0,039 ng/ml; VIII.2018 PSA = 0,023 ng/ml; XI.2018 PSA = 0,013 ng/ml
________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 2358
Rejestracja: 10 sie 2014, 10:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Europejskie Centrum Kontynencji w Karpaczu

Nieprzeczytany postautor: DRE » 23 lis 2018, 09:58

Ave!
1. Tak, to prawda - nie ma mnie w Karpaczu już od ponad roku i niestety nie wiem co się tam dzieje.
2. Mam nadzieję, że Pani Zosia i Pani Monika tam nadal pracują, bo są to bardzo dobrze wyszkolone fizjoterapeutki, które z całym przekonaniem mogę polecić jeśli chodzi o fizjoterapię nietrzymania moczu.
3. Co do organizacji ośrodka i zaplecza medycznego - nie mam nad tym kontroli ani żadnej wiedzy o personelu.
4. Na najbliższym spotkaniu Forumowiczów 2019 dobre wiadomości - przedstawię plan na rehabilitację urologiczną w Polsce.

Pozdr. i życzę wszystkim zdrówka!
dr n. med. Andrzej Krzysztof Przybyła
Specjalista urolog, Rehabilitacja urologiczna, Wrocław
Od lat zajmuje się tematyką Aging Male (problemy starzenia się u mężczyzn) (Männergesundheit, MensHealth) w organizacjach temu poświęconych. Chodzi tu o całościowy aspekt zdrowotny u facetów - łącznie z psychiką. Jednym z tematów jest także testosteron oraz ED u mężczyzn ...od 40-go roku życia.
Awatar użytkownika
DRE
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 154
Rejestracja: 13 lis 2014, 09:08
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Rehabilitacja urologiczna * Urological rehabilitation

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

logo zenbox