Problem

Re: Problem

Nieprzeczytany postautor: rakar » 23 maja 2016, 23:03

Wiem, ale mam kompa do pracy, i społecznej. Czasami muszę coś zrobić w kolorze, np. ulotki, nalepki.
Tak wiele przeglądarek i setki zakładek, nawet takich, które, jak zacząłem swoją przygodę z kompem.
To tak, jak w piwnicy latami trzymasz pierdoły, bo przyda się.
W człowieku pozostał nawyk z PRLowskich czasów. Np. niech mi ktoś powie, na chrem wymontowałem silnik z pralki frania, albo z automatycznej czechosł. Tamat?
Pewnie pomyślałem, ze zrobię sobie szlifierkę, też coś. 'Przydasie'
Obrazek Trudno poważnie dyskutować z kimś pozbawionym poczucia humoru
2018 XV edycja Konkursu "Godni Naśladowania" wyróżniony POZARZĄDOWIEC GODNY NAŚLADOWANIA przez Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego
Ur.1949 T4NxMOGlx+x (klasyfikacja TNM wg. Pana prof. M. Roslana po cysteprostatektomii)
III'2007 PSA 8,28;biopsja Gl1+2!?;10/V/2007 limfadenektomia węzły b/z;IX'PSA 0,07;HT VIII-XII;RT XII'07-I'08 7400cGy/37frakcji;cTpN0M0
IV'2008 PSA 0,08; X’ TK ok XII' zastrzyki przeciwzakrzepicowe
I'2009 - XII' PSA 0,35 ng/ml - 0,60 ng/ml
I’2010 MRI ok, zastrzyki przeciwzakrzepicowe do IV’, III’ scyntygrafia & TRUSok, IX’ biopsja spartolona, VII' PSA 0,61;XII' 0,83;
VII'2011 1,03 T'2,33 MRI podejrzenie wznowy VIII’ biopsja- Sclerosis atrophicans prostatae;XI' MRI b/z - obserwować, PSA XI' 1,85;
V'2012 PSA 2,68 T 2,33;VII' 3,37 T'1,23;VII' PET-CT z octanem sugeruje proces nowotworowy; X' PSA 5,40;od X' Apo-Flutam 3x dziennie;po 1 mieś. PSA 1,28; 2 mieś. 1,05; 3 mieś. PSA 0,837;T 2,07
I'2013 zastrzyk Diphereline 11,25 mg na 3 mieś.; IV'2013 PSA 3,14 drugi Dipheriline+ Apo-flutam(zaniechany po 3,5 dniach);IV' w innym lab. PSA po 2 dniach 5,31, po 2 tyg. w swoim lab. PSA 1,92 ng/ml, T 0,19 ng/ml; VI' PET-CT z Choliną rak w obrębie stercza, VII' PSA 9,50 ng/ml, bikalutamid 50 mg * biopsja stercza = ogólnie Gleason 5+4, jeszcze w obrębie torebki (margines 0,2 mm); VIII' PSA 1,30 * T 1,51 bikalutamid 50mg; IX' Zmiana na Eligard PSA 0,85 przed BT IX/X' - 30 Gy=3x10;
I'2014 PSA 0,38 ng/ml {odstawiony bikalutamid}III' PSA 0,86{koniec działania Eligardu} IV' T 0,58 ng/ml*PSA 1,17 ng/ml; VI' T 2,35 & PSA 3,24;VII' T=2,25 & PSA 4,04* VIII' PSA 4,20 T 2,52 PET naciekanie na pęcherz, pęcherzyki nasienne, węzły chłonne| VIII' PSA 4,00 T 2,58 | IX' PSA 4,02 T 1,53 | XI' PSA 6,90 Apo-Flutam 2 tyg, po tym Eligard|
I'2015 PSA 1,65>II' PET-CT z choliną, praktycznie jak w roku poprz.>IV' PSA 8,83 ng/ml, T 1,69 ng/dl, zastosowano bikalutamid> 05' uretrotomia (pobrano próbki do badania histopatol.) V' PSA 1,10; VII' PSA 0,23 ng/ml; IX' 0,26 ng/ml, XI’ TURP, XI/XII' 0,35 ng/ml
I'2016 PSA 0,34 ng/ml, T 0,12 ng/dl / II/II'I PSA 0,41 ng/ml; IV' PSA 0,62 ng/ ml, T 0,23 ng/dl; VI' PSA 0,87 ng/ml, VII posiew ujemny(zaskoczenie), IX PSA 1,70 ng/ml; IX/X' PET-CT progresja, meta do węzła chłonnego biodrowego wspólnego prawego; X' PSA 1,66 ng/ml, T 0,17 ng/dl; XI' PSA 2,14 ng/ml; XII' PSA 3,03 ng/ml, T 0,104 ng/ml
I'2017 PSA 4,05 ng/ml, 08/02/2017 Urestomia, II/III'2017 4,88 ng/ml, IV/V'17 PSA 5,36 ng/ml, 1-31maja badanie kliniczne ARAMIS, 5 maja Eligard pół roku, V/VI PSA 6,74 ng/ml, VI/VII 7,28 ng/ml; VIII PSA 9,87 ng/ml, T 0,091ng/dl 24/VIII Xtandi, 19/IX PSA 2,21 ng/ml, 04/X Eligard 45, 16/X PSA 1,55 ng/ml, 13/XI PSA 1,80 ng/ml, 05/XII PSA 3,43 ng/ml, T 0,127L ng/ml,
I'2018 PSA 9,67 ng/m/; scyntygrafia kości wolne od meta; 22/I' PSA 8,08 ng/ml; 24/I' liczne nacieki; 26/I' ChT I wlew docetakselu (jeszcze 9), II'2018 TURBT (koagulacja), badanie histopato: rak prostaty + wykryto drobnokomórkowy rak neuroendokrynny; III/IV' Eligard 45: IV' MRI pęcherz, węzły, odbyt nacieki PSA 7,97 ng/ml; V' PSA 5,92 ng/ml; VI' PSA 3,22 ng/ml; 22/06 ostatni wlew, przerwano ChT; Opiody OxyContin20mg + Lyrica75mg; VIII' 2 mieś po ChT PSA 1,81 ng/ml; VIII'23 TK podobne do poprz.; X' PSA 6,44 ng/ml; XI' 4,01 ng/ml, 22.XI' Eligard na pół roku; XII PSA 3,63 ng/ml
I'2019 02.I.' PSA 4,69 ng/ml; PSA I/II 7,72 ng/ml; 22.I' PET-CT 18-F PSMA-1007; II/III PSA 6,50 ng/ml; III/IV PSA 2,93 ng/ml (inne lab.) od 15'III Xtandi do 10'VII; 29.IV PSA 1.70 ng/ml; 30.04 cysteprostatektomia badanie pooperac. histo-pato potwierdza raka drobnokomórkowego endokrynnego; 26'VI PSA 3,03 ng/ml; 09.07 - ? ChT na drobnokomórkowca; RT 18-26.07.2019 na 5 kręg 3 frakcje x 8 Gy = 24 Gy;
Awatar użytkownika
rakar
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 9832
Rejestracja: 09 lip 2007, 10:09
Lokalizacja: Olsztyn
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Problem

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 24 maja 2016, 01:21

Pewnie pomyślałem, ze zrobię sobie szlifierkę, też coś. 'Przydasie'


Skąd ja to znam? =D

Pamiętacie zapewne że 13 lipca kończy się darmowy upgrade do Windows 10. Ja już od paru miesięcy na głównym komputerze przeszedłem na dziesiątkę. Na początku było kupę problemów z ustawieniami i przyzwyczajeniem się ale powoli się przyzwyczajam.
Dziesiątka wyrzuciła mi CCleanera i podobno zawiesza się na ponownie zainstalowanym.
Awatar użytkownika
wlobo135
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 4121
Rejestracja: 18 mar 2010, 09:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Problem

Nieprzeczytany postautor: dowalki » 24 maja 2016, 08:19

On się kończy 29. lipca. Jakoś nie umiem sobie wyobrazić, że wszystkie moje aplikacje będą nadal działać po aktualizacji, więc raczej się na nią nie zdecyduję.
dowalki ur. 1951 mój wątek

XII 2010 - PSA 0,44; I 2013 - PSA 1,34; XI 2013 - PSA 1,88; III 2014 - PSA 2,53; V 2014 - PSA 2,51; VII 2014 - PSA 3,05; X 2014 - PSA 3,37
XI 2014 - biopsja prostaty (ujemna, BPH)
II 2015 - PSA 5,03; VII 2015 - PCA3 193 (high); VIII 2015 - PSA 6,99; X 2015 - PSA 10,17
X 2015 - MR zmiany prawy płat - PIRADS 5; XI 2015 - biopsja prostaty (celowana) rak prawy płat Gleason 6 (3+3) 50%; RTG płuc OK, scyntygrafia OK, TK OK
XII 2015 - rozpoczęto przyjmowanie Bi.Bran 1000 i B17; PSA 9,27; I 2016 - PSA 9,07; III 2016 - PSA 8,66
I 2016 - karta DILO
31 III 2016 - RP w CO Bydgoszcz
Badanie histopatologiczne po RP: węzły chłonne (7 szt.) - czyste (pN0), gruczoł krokowy - Adenocarcinoma acinare prostatea, Gl 3+4=7 (pT2cN0) (Grade group 2; WHO 2016), pęcherzyki nasienne - czyste, marginesy (-).
V 2016 PSA < 0,003;
VI 2016; IX 2016; XII 2016; III 2017; IX 2017; III 2018, IX 2018 - PSA < 0,003, III 2019 - PSA = 0,000;
dowalki
Za aktywność
Za aktywność
 
Posty: 216
Rejestracja: 01 lut 2016, 00:12
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Problem

Nieprzeczytany postautor: walczący » 24 maja 2016, 18:47

Witajcie.
Dawno temu zrobiłem aktualizacje z 8.1 na 10, ale się wycofałem, bo nie miałem tych 'gierek' co na 8.1 .
1/ SLOTS PRO
To jest kasyno. Mam 3 gry i czekam na 4 .

2/ Microsoft Solitaire Collection.
Sa to 'Codzienne Wyzwania' oraz Gwiezdny Klub i inne gry.

Mam pytanie: czy na '10' można mieć te gry no i za darmo ? :p
Lat 63
PSA
I/2011 4,09 ng/ml -> XII/2011 tPSA 6,2 ng/ml , fPSA 0,69 ng/ml, fPSA/tPSA 11,2% -> X/2012 4,3 ng/ml -> XII/2012 5,46 ng/ml
BIOPSJA 20/12/2012
TRUS+TRU-CUT Gleason 6 (3+3) T2aNxM0 1. naciek raka do 5mm w 4 wałeczkach (4/4), zajmuje ok. 20% zbad.mat.tkank. Widać inwazję nowotworową przestrzeni okolonerw. Brak zaj. tkanek okołostercz. 2. 4 bioptaty dł.do10mm brak atypowego rozrostu, HG PIN czy raka 0/4
HORMONOTERAPIA
6/II-19/II/2013 Apo-Flutam 250mg 3x1---- 20/II ELIGARD 22,5mg (1 szt.)
PSA przed RT
20 III 2013 1,2 ng/ml -> 16 V 2013 0,2 ng/ml
RADIOTERAPIA V-VI/2013
Napromienianie GK fotonami x15MV w/g 3D CBTC. Frakcje 260 cGy/g dawkę całk. 6500 cGy/g
PSA po RT
VIII/2013 0,045 ng/ml -> II/2014 0,111 -> VI/2014 0,090 -> X/2014 0,077 -> I/2015 0,302 ng/ml !!! -> III/2015 0,130 -> V/2015 0,100 -> IX/2015 0,150 -> XII/2015 0,080 -> III/2016 0,118 -> VII/2016 0,105 ng/ml
TESTOSTERON
III/2014 7,45 ng/ml -> XI/2014 9,17 ng/ml -> II/2015 10,20ng/ml -> V/2015 10,00 ng/ml -> III/2016 6,00ng/ml
http://www.gladiator-olsztyn.pl/viewtopic.php?id=1170
Awatar użytkownika
walczący
 
Posty: 137
Rejestracja: 04 sty 2013, 20:15
Lokalizacja: warszawa i okolice
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Problem

Nieprzeczytany postautor: rakar » 24 maja 2016, 19:52

Choć mam dwa komputery o parametrach do gier, nie mam żadnej gry, więc nie mam pojęcia.

Oho, nie wiedziałem, że jesteś takim graczem.

Ciekawe, czy ktoś jeszcze na forum "pogrywa"?
Awatar użytkownika
rakar
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 9832
Rejestracja: 09 lip 2007, 10:09
Lokalizacja: Olsztyn
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Problem

Nieprzeczytany postautor: starys » 25 maja 2016, 07:37

Ja pogrywam =D a zaraziła mnie tym moja latorośl wiele lat temu.
Mam ulubione, czasami już niezbyt świeże, strzelanki,strategiczne (Star Wars, Far Cry, Snajper itp.)
Gdy jestem cholernie zmęczony lub gdy nie chce mi się myśleć o jakimś problemie zasiadam do gier. I jak tak pozabijam, pozabijam wrogów (teraz wyobrażam sobie że zabijam CaPa) relaksuję się :lol:
Ur. 1948; XII/2014-DRE, PSA-12,49; I/2015-TRUS stercz 29,5 ml; II/2015- biopsja formalna, CaP,Gl 4+3,lewy, utkanie 30%; Start HT 16.03.2015 Zoladex10,8 + Flutamid 3x1; III/2015- rtg klatki-płuca OK, zwyrodnienie kręgosłupa; III/2015 – TK jamy brzusznej i miednicy mn. - gruczoł krokowy powiększony (42x45x38), dobrze odgraniczony, niejednorodny. Pęcherzyki nasienne nie wykazują zmian. Nie stwierdzono powiększenia węzłów chłonnych. Ściany pęcherza wykazują cechy wzmożonej trabekulacji. Nie stwierdza się meta do kości i płuc. Zwyrodnienie stawów biodrowych i kręgosłupa, dyskopatia wielopoziomowa. Pozostałe organy OK.; 20.03.2015 – PSA 9,55; 02.06.2015 - PSA 0,83;Test. 0,33ng/ml ;08.06.2015 - Zoladex10.8 (2-gi zast.); Flutamid STOP; 02.09.2015 - PSA 0,67; 11.09.2015 -Zoladex10.8 (3-ci zast.); 08 i 15.09.2015 MRI miednicy i jamy brzusznej - OK; prostata 28,2 ml, brak zmian meta;17.09.2015 - Konsylium - zakwalifikowany do RT radykalnej,T2c; 16.10.2015 - Brak techn.możliwości wyk. RT w CO Opole, przekierowanie do Gliwic; 26.10.2015 - Zakwalifikowany do mono-brachyterapii HDR w COI Gliwice; HDR BT 05.11 - 3.12.2015 3x11Gy/g razem 33 Gy; HT stop 07.12.2015;19.04.2017- Scyntygr. kości -OK; 29.08.2017 włącz. HT Apo-Flutam (3x1) + 12.09.2017 Eligard 22,5; 15.09.2017- PET jedno ognisko meta w talerzu biodr.; 02.10.2017- Apo-Flutam STOP; 11.12.2017- Eligard 45; Luty 2018 -Eligard nie działa, błąd przy podawaniu; 20.02.2018 - włączono Bicalutamid 1x50 mg/doba; Czerwiec 2018- Eligard 45 + Bicalutamid 1x50/doba; 31.01.2019- TK v. PET b.z. stabilizacja; Grudzień 2018- Eligard 45 + Bicalutamid 1x50/doba; Czerwiec 2019- zamiana Eligardu 45 na Diphereline SR 11,25 +Bicalutamid 1x50 doba

PSA po HDR BT - w nawiasach testost.: 18.01.2016 - 0,493; 25.04.2016 - 0,709 (T-2,43); 08.08.2016 -0,773 (T-5,41); 14.11.2016 -0,863; 20.03.2017- 3,57 (T-5,86); 24.04.2017- 8,782; 28.08.2017- 37,006 (T-7,88); 10.11.2017-13,730; 10.01.2018-6,030 (T-0,27); 08.02.2018-5,57 (T-3,99); 14.02.2018- 6,94 (T-5,92); 20.02.2018- 9,82 (T-8,02); 11.04.2018- 3,713 (T-9,53); 18.06.2018- 3,193 (T-9,79); 17.12.2018- 3,404; 14.02.2019- 4,29 (T-0,20); 26.06.2019- 16,730 (T-0,09)

Szczegóły w moim wątku kliknij
starys
 
Posty: 729
Rejestracja: 14 mar 2015, 13:49
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Porady komputerowe

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

logo zenbox