Leszku, nie załatwisz żadnego spamera! Przeczytaj, czym jest serwis Twoo:ZOMO'82-89 pisze:Kochani ;lepiej pomyślmy jak załatwić tego spamera tam było fotka mego syna/młodszego/ ale on jest tylko FB. kto ma jakiś pomysł?.Jak powiedziałem o tym synowi/ to na pewno wyśle mu młodzieżowe pozdrowienie.
ZOMO'82-89
Pozbycie się nie jest trudne. W Twoo trzeba wejść do edycji profilu i tam jest możliwość jego usunięcia.wlobo135 pisze:Ja oczywiście też dostałem zaproszenie do Twoo ale "wyczułem pismo nosem" i nie otwierałem. Trzeba będzie poszukać w necie rady jak się tego pozbyć bo rozsiejemy to nie tylko po całym forum.
To nie jest wina naszego forum, to osobista sprawa użytkownika i lekkiego potraktowania przysłanych wiadomości. Każdy, kto korzysta z internetowych usług bankowych jest ostrzegany o wyłudzeniach danych, albo podobnych stronach do banku.ewaryn pisze:Intryguje mnie to co się podziało.
Na końcu wypowiedzi podam link.
W tym linku pisze, że:
"Rejestracja jest zupełnie darmowa i wystarczy właściwie podać maila i kilka danych, co trwa kilka minut. Jednak UWAGA!!! W drugim kroku rejestracji pojawia się napis "Sprawdź kto z twoich znajomych korzysta z TWOO" i proszony jesteś o podanie hasła do poczty mailowej. Jeśli podasz hasło, to do wszystkich twoich kontaktów zostanie wysłane zaproszenie do korzystania z TWOO."
Po otrzymaniu zaproszenia od Mariusza 55, które wcale nie musiało wyjść od niego, nie znając portalu i nie podejrzewając niczego, zrobiłam krok nr1. Czyli dostali mój adres e-mail. Potem nie rejstrowałam się, nawet bliżej temu poratalowi się nie przyjrzałam. Zresztą nigdy nikomu nie podałabym hasła do swojej poczty e-mail.
Jednak od tego czasu dostawałam jakieś powiadomienia, których nie otwierałam tylko usuwałam.
Do wczoraj nie miałam pojęcia, że to jest portal randkowy Dowiedziałam się o tym po wypowiedzi Edwarda.
Jednak cały czas intryguje mnie jak moje zaproszenie dostało się na pocztę męża....tu mi coś zaświtało, ale nie mogę nikogo publicznie oskarżać, a poza tym nie mam dowodów.
Wygląda na to, że nie wystarczy wyedytować profil i usunąć go - jeśli ktoś go tam ma.. Ja tam swojego profilu nigdy nie miałam. Na dole powiadomienia jest opcja: zrezygnuj. Zrobiłam to i mam nadzieję, że na tym się skończy.
http://portale-randkowe.net/index.php/portale-randkowe/88-portale-randkowe-twoo
rakar pisze:To nie jest wina naszego forum, to osobista sprawa użytkownika i lekkiego potraktowania przysłanych wiadomości. Każdy, kto korzysta z internetowych usług bankowych jest ostrzegany o wyłudzeniach danych, albo podobnych stronach do banku.ewaryn pisze:Intryguje mnie to co się podziało.
Na końcu wypowiedzi podam link.
W tym linku pisze, że:
"Rejestracja jest zupełnie darmowa i wystarczy właściwie podać maila i kilka danych, co trwa kilka minut. Jednak UWAGA!!! W drugim kroku rejestracji pojawia się napis "Sprawdź kto z twoich znajomych korzysta z TWOO" i proszony jesteś o podanie hasła do poczty mailowej. Jeśli podasz hasło, to do wszystkich twoich kontaktów zostanie wysłane zaproszenie do korzystania z TWOO."
Po otrzymaniu zaproszenia od Mariusza 55, które wcale nie musiało wyjść od niego, nie znając portalu i nie podejrzewając niczego, zrobiłam krok nr1. Czyli dostali mój adres e-mail. Potem nie rejstrowałam się, nawet bliżej temu poratalowi się nie przyjrzałam. Zresztą nigdy nikomu nie podałabym hasła do swojej poczty e-mail.
Jednak od tego czasu dostawałam jakieś powiadomienia, których nie otwierałam tylko usuwałam.
Do wczoraj nie miałam pojęcia, że to jest portal randkowy Dowiedziałam się o tym po wypowiedzi Edwarda.
Jednak cały czas intryguje mnie jak moje zaproszenie dostało się na pocztę męża....tu mi coś zaświtało, ale nie mogę nikogo publicznie oskarżać, a poza tym nie mam dowodów.
Wygląda na to, że nie wystarczy wyedytować profil i usunąć go - jeśli ktoś go tam ma.. Ja tam swojego profilu nigdy nie miałam. Na dole powiadomienia jest opcja: zrezygnuj. Zrobiłam to i mam nadzieję, że na tym się skończy.
http://portale-randkowe.net/index.php/portale-randkowe/88-portale-randkowe-twoo
Różne działania podejmują przestępcy internetowi, jak np. to; http://pl.norton.com/spear-phishing-scam-not-sport/article.
Nie twórzmy teorii spiskowych. Czasami coś takiego zrobi się z ciekawości, ale podawać hasło - to głupota.
Optymistka jesteś, ale może będziesz miała rację. Wszyscy, którzy to otwarli, też niech klikną na zrezygnuj. Zobaczymy po tygodniu czy problem zniknie.ewaryn pisze: Na dole powiadomienia jest opcja: zrezygnuj. Zrobiłam to i mam nadzieję, że na tym się skończy.
rakar pisze:[justify]Mnie także zdarzyło się kliknąć (wdepnąć) w coś, w co nie należało, szczególnie na początku przygody z internetem.
"Jak sie nie psewrócis, to sie nie naucys".
[/justify]
Może rozwieję Państwa obawy.
Szymon wyjaśnia że spam nie rozchodzi się przez forum a przez naszą prywatną pocztę internetową, a ponieważ wielu z nas ma w pamięci poczty adresy innych członków forum więc oni dostają zaproszenia do Twoozosia bluszcz pisze:Może rozwieję Państwa obawy.
"Rozwieję" ?
Chyba "potwierdzę"...
Jestem za inicjatywą Maćka. Jeżeli ma to pomóc w bezpieczeństwie forum?
No to robimy ściepę po 10,00 zł, uzbieramy, informatyk przeniesie na ich serwer.
Przy okazji muszę poinformować, że jest osoba, czasami dwie, które właśnie po 10,00 zł wpłacają niemal co miesiąc.
Bardzo dziękuję.
Bank BGŻ Paribas
77 2030 0045 1110 0000 0413 0240
rakar pisze:Jestem za inicjatywą Maćka. Jeżeli ma to pomóc w bezpieczeństwie forum?
No to robimy ściepę po 10,00 zł, uzbieramy, informatyk przeniesie na ich serwer.
Przy okazji muszę poinformować, że jest osoba, czasami dwie, które właśnie po 10,00 zł wpłacają niemal co miesiąc.
Bardzo dziękuję.
Bank BGŻ Paribas
77 2030 0045 1110 0000 0413 0240
rakar pisze:Widzę, że forum skacze do wstecznej daty.
MariK pisze:Zniknęły wszystkie posty z 19 października.
Pozdrawiam
MariK
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości