Tata 53l. PSA 32ng/ml

Tata 53l. PSA 32ng/ml

Nieprzeczytany postautor: BartekB » 02 lis 2018, 11:18

Cześć,

Przepraszam, że tak bezpośrednio i zdawkowo, ale potrzebuję adresów i nazwisk z województw lubelskiego i mazowieckiego, w którym mógłbym zasięgnąć informacji i przede wszystkim poprowadzić leczenie mojego taty. Niestety w mojej małej mieścinie, oczywiście to nic personalnego, ale boję się o zaangażowanie i kompetencje lekarzy.

Tata ma 53 lata, póki co rutynowe badania wykazały PSA na poziomie 32 ng/mL. Do tej pory nie leczone. W najbliższych dniach ma zaplanowaną biopsję i prawdopodobnie rezonans.

Proszę o informacje dotyczące zaufanych specjalistów. Bardzo się boję, a nie chciałbym tracić czasu na poszukiwanie odpowiednich osób, gdy chodzi o zdrowie mojego Taty.

Pozdrawiam
Bartek
BartekB
Użytkownik
 
Posty: 8
Rejestracja: 02 lis 2018, 11:12
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Poszukuję lekarza, Lubelskie-Mazowieckie

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 02 lis 2018, 11:48

Witaj na forum, Bartek,

Z Warszawy to pojawiający się czasem na forum dr Roman Sosnowski - rozsądny, śledzący nowe trendy w leczeniu, dobry kontakt z pacjentem, na pewno dobrze tatę pokieruje.
Dużo zależy od wyników biopsji, rezonansu i obowiązkowo scyntygrafii kości - czy tata ma umówioną? Po tych badaniach będzie wiadomo, czy szukać chirurga, radiologa, czy onkologa.

W Zamościu pracuje radioterapeuta Andrzej Kukiełka, na forum występuje jako aqq.

Z okolic lubelskiego są np. Leszek48 i Szandor, może kogoś polecą jako urologa pierwszego kontaktu.

Pozdrawiam,
Iza
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63; XI 2017 PSA 0,051, T 1,79; I 2018 PSA 0,06, T 2,13; II 18 PSA 0,06, T 1,84; IV 18 PSA 0,05 T 1,88

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie - zaobserwowana znaczna poprawa stanu śluzówki jelita w porównaniu do 2015
Wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2989
Rejestracja: 19 sty 2015, 23:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Poszukuję lekarza, Lubelskie-Mazowieckie

Nieprzeczytany postautor: BartekB » 02 lis 2018, 11:54

Dziękuję za powyższe, czy mogę prosić także o opinię o dr Skonecznej, czy znalezione informacje na forum sprzed kilku lat są nadal aktualne?

Jeśli chodzi o zadane pytania to żeby nie wprowadzać w błąd - dowiem się wszystkiego w weekend i kolejne informacje przytoczę w specjalnie założonym wątku, nieoceniona będzie Wasza pomoc i doświadczenie.

Pozdrawiam
Bartek
BartekB
Użytkownik
 
Posty: 8
Rejestracja: 02 lis 2018, 11:12
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Poszukuję lekarza, Lubelskie-Mazowieckie

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 02 lis 2018, 12:25

Dr Skoneczna jest bardzo dobrym urologiem-onkologiem. Ale może jeszcze nie będzie potrzebna. Jeśli tata nie będzie mieć przerzutów, lub też będzie ich niewiele a dostępnie położonych - wtedy trzeba leczyć radykalnie, albo usuwajac tkankę nowotworową z organizmu operacyjnie, albo naświetlając (a czasem jednym i drugim sposobem). Czyli optymistycznie zakładamy, że potrzebny jest chirurg i/lub radioterapeuta. Dopiero jeśli leczenie radykalne się nie powiedzie, trzeba będzie się udać do onkologa, który będzie prowadzić leczenie farmakologiczne, które nie wyleczy, ale ma za zadanie utrzymywać chorobę w ryzach jak najdłużej.

Twój tata jest młody, u takich pacjentów choroba bywa agresywna, więc i leczenie musi być odpowiednio mocniejsze. Trzeba się liczyć, że potrzebna będzie kombinacja metod. Czy tata jest ogólnie zdrowy?

Ale najpierw biopsja i jak najlepsze badania obrazowe - MRI miednicy mniejszej, żeby zobaczyć, jak wygląda prostata i okolice; MRI lub TK jamy brzusznej, RTG lub lepsze badanie płuc i scyntygrafia kośćca - żeby sprawdzić, czy nie ma gdzieś przerzutów.

Najlepiej by było, gdybyś pisał już w tym wątku, żeby ich nie mnożyć - można go przenieść i zmienić tytuł.
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63; XI 2017 PSA 0,051, T 1,79; I 2018 PSA 0,06, T 2,13; II 18 PSA 0,06, T 1,84; IV 18 PSA 0,05 T 1,88

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie - zaobserwowana znaczna poprawa stanu śluzówki jelita w porównaniu do 2015
Wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2989
Rejestracja: 19 sty 2015, 23:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Tata 53l. PSA 32ng/ml

Nieprzeczytany postautor: BartekB » 02 lis 2018, 12:53

Nie ma problemu, zastosuję się do rad odnośnie prowadzenia wątku.

Jeśli chodzi o tatę to generalnie cieszy się wg. mnie dobrą, nawet bardzo dobrą, formą fizyczną, w przeszłości cierpiał na kamicę nerkową, kilka kamieni urodził, ale ta sprawa została podjęta i utrzymuje się na bardzo akceptowalnym poziomie - nie doskwiera praktycznie w ogóle.

Poza tym tata jest nadciśnieniowcem i to był jego główny powód jakichś tam dolegliwości i leczenia, ostatnio badał kwestie jelit (z powodu nowotworu jelita u dziadka) - tam nie było na szczęście żadnych problemów.

Po wykonaniu pierwszych badań w naszym mieście postaram się wyniki przekleić do tego wątku, po czym moją gorącą prośbą będzie skomentowanie przez Was, zorientowanych w temacie, co dalej, jak, gdzie itd.

Dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam
Bartek
BartekB
Użytkownik
 
Posty: 8
Rejestracja: 02 lis 2018, 11:12
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Tata 53l. PSA 32ng/ml

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 02 lis 2018, 13:12

Gdzie ma byc wykonana (i opisana) biopsja?
Dobrze byloby gdyby biopsje wykonal fachowiec wspolpracujący z dobrym, znającym sie na prostacie patomorfologiem (często mamy na forum do czynienia z kiepsko pobranymi biopsjami i rownie kiepskimi opisami :( )
[color=#FFBF00]..........................Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 7740
Rejestracja: 13 cze 2009, 00:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Tata 53l. PSA 32ng/ml

Nieprzeczytany postautor: BartekB » 02 lis 2018, 13:38

Biopsja umówiona jest u nas w szpitalu, na pewno można wybrać lepiej.

Kategorycznie próbować przenieść biopsję w inne miejsce? Jakie? (woj. lubelskie i mazowieckie)
BartekB
Użytkownik
 
Posty: 8
Rejestracja: 02 lis 2018, 11:12
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Tata 53l. PSA 32ng/ml

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 02 lis 2018, 14:18

Przed biopsją warto zrobić MRI.
Po pierwsze pomoże to lekarzowi przygotować się do biopsji i skoncentrować na podejrzanych miejscach.
Po drugie będzie widać zaawansowanie lokalne nowotworu. Po biopsji powstają artefakty, które zacierają obraz i trzeba znowu odczekać 6-8 tygodni.

Zważywszy na wysokie PSA trzeba działać rozważnie tracąc jak najmniej czasu.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2301
Rejestracja: 12 wrz 2014, 14:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Tata 53l. PSA 32ng/ml

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 02 lis 2018, 19:52

Biopsja umówiona jest u nas w szpitalu, na pewno można wybrać lepiej.

Ale konkretnie, gdzie?

Tomek, zauwaz, ze w tym pięknym kraju wykonanie mpMRI przed biopsją najczesciej nie ma zadnego wplywu na jakosc wykonanej biopsji. Zeby mialo, wykonujący biopsję urolog albo musi byc sam przeszkolony w odczytywaniu obrazow mp MRI (patrz dr Salwa), albo musi scisle wspolpracowac z radiologiem odczytującym i opisującym uzyskane w wyniku badania mpMRI (rowniez odpowiednio przeszkolonym).
Potem potrzebny jest rowniez wlasciwy patomorfolog, ktory opisze biopsję zgodnie ze standardami a nie odwali robotę na kolanie, w 3 linijkach.
[color=#FFBF00]..........................Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 7740
Rejestracja: 13 cze 2009, 00:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Tata 53l. PSA 32ng/ml

Nieprzeczytany postautor: BartekB » 04 lis 2018, 21:22

biała podlaska, próbki są wysyłane prawdopodobnie do lublina, jeszcze nie wiem gdzie dokładnie.

czy uważacie, że lepiej od razu kierować się do dr Sosnowskiego?

Pozdrawiam
Bartek
BartekB
Użytkownik
 
Posty: 8
Rejestracja: 02 lis 2018, 11:12
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Tata 53l. PSA 32ng/ml

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 05 lis 2018, 00:34

Skonsultować się ze specjalistami warto, posprawdzać gdzie jakie terminy na badania obrazowe, ale o ile się da - nie zrywać kontaktów z miejscowym urologiem (chyba, że konował wyjątkowy) i szpitalem. W razie nagłych komplikacji (odpukać) przy leczeniu dobrze mieć wsparcie pod ręką.

Mój tata ma bardzo rozsądnego urologa - powiedział od razu co może zrobić na miejscu, a co lepiej poza miejscem zamieszkania.

Mimo uwag Zosi, dobrze jest mieć MRI sprzed biopsji - jeśli jest płytka, można ja dać komuś innemu do opisu, później posłuży do porównań.
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63; XI 2017 PSA 0,051, T 1,79; I 2018 PSA 0,06, T 2,13; II 18 PSA 0,06, T 1,84; IV 18 PSA 0,05 T 1,88

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie - zaobserwowana znaczna poprawa stanu śluzówki jelita w porównaniu do 2015
Wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2989
Rejestracja: 19 sty 2015, 23:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Tata 53l. PSA 32ng/ml

Nieprzeczytany postautor: BartekB » 07 lis 2018, 11:56

Hej,
Tata ma dziś biopsje i umawia się na scyntygrafie. Uzgodniliśmy z dr Sosnowskim, że lepiej zrobić badania na miejscu a z wynikami udać się do niego.
Poza tym, rano tata miał USG jamy brzusznej i zarówno węzły jak i narządy wyglądają w porządku - poza kamieniami w nerkach.
Jeśli chodzi o prostatę, to jest normalnych rozmiarów, z tego co zrozumiałem, ma małe ognisko zwapnienia(?). Dodatkowo lekarz podczas badania per rectum wyczuł inna strukturę prostaty z prawej strony.
Dodam, że poprzednie badanie PSA (z sierpnia 2018), to wynik 32 ng/ml, w październiku/listopadzie 34 ng/ml.

Czy badanie USG dowodzi czegoss w tym przypadku?
BartekB
Użytkownik
 
Posty: 8
Rejestracja: 02 lis 2018, 11:12
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Tata 53l. PSA 32ng/ml

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 07 lis 2018, 13:08

BartekB pisze:Czy badanie USG dowodzi czemus w tym przypadku?

Tylko temu, że jeżeli są zmiany rakowe, to nie są widziane w USG. Prostata nie nie jest przerośnięta, więc jedna z ewentualnych przyczyn wysokiego PSA została wyeliminowana. USG to badanie niskiej czułości, bez kontrastu, dlatego proponowaliśmy MRI, a właściwie mpMRI.
Dziwię się, że przy PSA ponad 30 ng/ml w sierpniu nie zrobiliście nic w zakresie diagnostyki raka. Mamy listopad. Na swoim przykładzie wiem, ze ten rak potrafi rosnąć szybko.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2301
Rejestracja: 12 wrz 2014, 14:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Tata 53l. PSA 32ng/ml

Nieprzeczytany postautor: BartekB » 07 lis 2018, 13:21

My też się dziwimy, że wynik został potraktowany jako 3.2 ng/ml...
Jeśli chodzi o MRI, to dr Sosnowski powiedzial, żeby najpierw zrobić biopsje i przyjechać z wynikami, potem dalsze badania.
O USG dowiedziałem się dopiero po wykonaniu badania.
Czekamy zatem na wyniki biopsji i scyntygrafii.
BartekB
Użytkownik
 
Posty: 8
Rejestracja: 02 lis 2018, 11:12
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Tata 53l. PSA 32ng/ml

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 07 lis 2018, 13:45

BartekB pisze:My też się dziwimy, że wynik został potraktowany jako 3.2 ng/ml...

Piszesz tak jakby Was tam nie było. Na wynikach badań jest norma - dla PSA jest to 4 ng/ml. Wynik 32 ng/ml, to 8x przekroczona norma. Takie przekroczenie powinno spowodować refleksję, zarówno u lekarza, który ten wynik odczytał, jak i u badanego.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2301
Rejestracja: 12 wrz 2014, 14:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Tata 53l. PSA 32ng/ml

Nieprzeczytany postautor: BartekB » 07 lis 2018, 13:56

Bo nie miałem o tym badaniu pojęcia, tata źle spojrzał i stąd brak reakcji, a braku reakcji lekarza nie jestem w stanie wytłumaczyć, po prostu nie wiem jak to wtedy wyglądało.
Wiem, ze lepiej było działać od razu, ale niestety działamy od teraz, wierzymy mocno, że wszystko będzie dobrze.
BartekB
Użytkownik
 
Posty: 8
Rejestracja: 02 lis 2018, 11:12
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Gdzie się leczyć? * Where to undergo treatment?

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

logo zenbox