CO Instytut w Gliwicach

CO Instytut w Gliwicach

Nieprzeczytany postautor: stanis » 08 lis 2019, 13:42

Mariolek68 pisze:My się pewnie też gdzieś miniemy w gliwickim CO bo będę tam z mężem 14tego listopada ( też mamy nadzieję na radio)
pozdrawiam
Mariola

Założyłem ten wątek powodowany faktem, iż wielu naszych forumowiczów to pacjenci COIG, najczęściej leczeni w Zakładzie Radioterapii.
Zwykle spędzamy tam mnóstwo czasu w oczekiwaniu albo na lekarza, albo na badanie (w pobliżu MRI i TK).

Proponuję zatem jako miejsce spotkań forumowiczów np. fontanę z rybkami, w pobliżu jest automat kawowy, mini-biblioteka a w bliskiej odległości PET oraz TrueBeam, CyberKnife, TomoRT.

Jestem także pacjentem COI, zwykle zanurzonym w lekturze podczas oczekiwania na konsultację. Mógłbym zastąpić książkę interesującą rozmową. Przyznam, że poznałem już kilku forumowiczów - pacjentów COIG.

Może ktoś inny zaproponuje inne, ciekawsze miejsce spotkań =D ?
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,088 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml; 09.2017 PSA=0,106 ng/ml; 12.2017 PSA=0,142 ng/ml; 03.2018 PSA=0,182 ng/ml
XII 2017 - powtórne badanie hist-pat operacyjny: GL=3+4, nwt w wielu miejscach GK także podtorebkowo, marginesy zbyt wąskie dla oceny (-), pęcherzyki,+ nasieniowody bez nacieku.

IV-V 2018 tomoRT 10-70 Gy, PSA przed RT 0,191 ng/ml
V.2018 PSA = 0,056 ng/ml; VI.2018 PSA = 0,039 ng/ml; VIII.2018 PSA = 0,023 ng/ml; XI.2018 PSA = 0,013 ng/ml; II.2019 PSA=0,012 ng/ml; VIII.2019 PSA=0,002 ng/ml, XI.2019 - koagulacja krwawiących naczyń jako skutek TomoRT ; II.2020 PSA =0,004 ng/ml

________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 3034
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: CO Instytut w Gliwicach

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 08 lis 2019, 15:41

Akwarium, a właściwie stawek w RT, jest OK, a spotkania, każdy wie.

Też tam się pierwszy raz umawiałem z Darkiem, chociaż w godzinach dopołudniowych jest tam tłoczno, bo wiele osób oczekuje na MRI nieopodal.
Zresztą trudno znaleźć na teremie RT miejsce niezatłoczone.

Polecam restaurację w CO. Całkiem smaczne obiady za 12-14 zł. (2 dania z kompotem), z reguły 3-4 drugie i 2-3 zupy do wyboru.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41, VI 2019 PSA 0,52, VI 2019 PET PSMA F18, wznowa 6 mm w loży po pęcherzyku nasiennym, SUV 2,2, IX 2019 PSA 0,88, Binabic, X 2019 PSA 0,26, SBRT na zmianę z PET - 33,75Gy w 5 frakcjach, Binabic - stop, XII 2019 PSA 0,83, I 2020 PSA 1.38, II 2020 PSA 1.39, PET PSMA bez ognisk i przyczyn wzrostu PSA, III 2020 PSA 1.88, MRI bez ognisk nowotworowych, 1 IV 2020 Dipheriline
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 3995
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: CO Instytut w Gliwicach

Nieprzeczytany postautor: stanis » 09 lis 2019, 12:02

odbędzie się pod patronatem COIG:

bieg-plansza-3-1[1].jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,088 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml; 09.2017 PSA=0,106 ng/ml; 12.2017 PSA=0,142 ng/ml; 03.2018 PSA=0,182 ng/ml
XII 2017 - powtórne badanie hist-pat operacyjny: GL=3+4, nwt w wielu miejscach GK także podtorebkowo, marginesy zbyt wąskie dla oceny (-), pęcherzyki,+ nasieniowody bez nacieku.

IV-V 2018 tomoRT 10-70 Gy, PSA przed RT 0,191 ng/ml
V.2018 PSA = 0,056 ng/ml; VI.2018 PSA = 0,039 ng/ml; VIII.2018 PSA = 0,023 ng/ml; XI.2018 PSA = 0,013 ng/ml; II.2019 PSA=0,012 ng/ml; VIII.2019 PSA=0,002 ng/ml, XI.2019 - koagulacja krwawiących naczyń jako skutek TomoRT ; II.2020 PSA =0,004 ng/ml

________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 3034
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: CO Instytut w Gliwicach

Nieprzeczytany postautor: stanis » 09 lis 2019, 12:07

kemoturf pisze:Zresztą trudno znaleźć na teremie RT miejsce niezatłoczone.

Latem bywa przyjemnie wśród otaczającej przyrody nad stawem, gdzie również pływają rybki.

mostek[1].jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,088 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml; 09.2017 PSA=0,106 ng/ml; 12.2017 PSA=0,142 ng/ml; 03.2018 PSA=0,182 ng/ml
XII 2017 - powtórne badanie hist-pat operacyjny: GL=3+4, nwt w wielu miejscach GK także podtorebkowo, marginesy zbyt wąskie dla oceny (-), pęcherzyki,+ nasieniowody bez nacieku.

IV-V 2018 tomoRT 10-70 Gy, PSA przed RT 0,191 ng/ml
V.2018 PSA = 0,056 ng/ml; VI.2018 PSA = 0,039 ng/ml; VIII.2018 PSA = 0,023 ng/ml; XI.2018 PSA = 0,013 ng/ml; II.2019 PSA=0,012 ng/ml; VIII.2019 PSA=0,002 ng/ml, XI.2019 - koagulacja krwawiących naczyń jako skutek TomoRT ; II.2020 PSA =0,004 ng/ml

________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 3034
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: CO Instytut w Gliwicach

Nieprzeczytany postautor: adarek » 12 lis 2019, 14:31

Dobry pomysł z tą propozycja spotkań. Ja w CO Gliwice będę przebywał planowo do 09 XII 2019 w każdy dzień roboczy od mniej więcej godziny 16.00 . Zapraszam na kawę, czas szybciej zleci a ostatnio na potęgę psuja się akceleratory to i czasu wolnego dużo. Jak ktoś coś to proszę na priv, dokładnie się umówimy.
Darek
Darek ur. 1967r. Historia i dane PSA w "ng/ml" : 2007-09-04 PSA 2,51/ 2007-12-10 PSA 2,65/ 2009-09-08 PSA 4,44/ 2011-07-22 PSA 4,28/ 2011-11-19 PSA 3,79/ 2014-03-24 PSA 5,34/ 2016-07-22 PSA 6,86/ 2017-01-23 PSA 8,37/ 2017-02-22 PSA 8,82/ 2017-08-30 PSA 9,31/ 2018-01-03 PSA 6,16/ 2018-04-24 PSA 7,37/ 2018-08-22 PSA 7,08/ 2018-11-29 PSA10,18/ 2019-01-08 PSA 8,24/. Pod koniec 2018 w końcu wybrałem się do lekarza na onkologię do Gliwic.
Wynik PSA 8,883 ng/ml . Badanie, "per rectum" , skierowanie na USG, biopsje i scyntygrafię. Biopsja 13punktowa wykazała rak prostaty Gleason 3+3 Grupa prognostyczna 1. Badania tomografem i rezonansem magnetycznym wykazywały, że nie ma nacieków poza torebkę, wskazana prosektomia radykalna.
Operację przeprowadzono 14 maja 2019r w Szpitalu św. Barbary w Sosnowcu. W wyniku histopatologii wynik pT2c pN0 Mx(R1(LV(-ujemne) Prawy płat Gleason (3+3) lewy płat Gleason (3+4) Na marginesach cięć chirurgicznych znaleziono ogniska raka. Histopatologia z dwóch laboratoriów w załącznikach.
4 tygodnie po RP - PSA 1,12 (lab.prywatne)-6 tygodni po RP - PSA 1,01 (lab. prywatne),PSA 0,943 (lab. CO Gliwice) - 8,5 tygodnia po RP PSA 0,902/wolne PSA 0,02 (lab. prywatne) - 11 tygodni po RP PSA 0,809(lab CO Gliwice)- 14 tygodni po RP PSA 0,899 (lab. prywatne) -17 tygodni po RP (10/11-09-2019) PSA 0,954 (lab. prywatne) , PSA 0,981 ( lab.CO Gliwice)
21,5 tygodni po RP (11-10-2019) PSA 1,15 (lab. prywatne)- 22,5 tygodni po RP (17-10-2019) PSA 1,27 ( lab.CO Gliwice- miałem zlecone przy okazji badania krwi przed rozpoczęciem radioterapii)
Radioterapia rozpoczęcie 14-10-2019r. 39 frakcji/78Gy. Koniec radioterapii 11-12-2019
(07-01-2020) PSA 0,4 - ( 03-02 2020) PSA 0,3 - (27-02-2020) PSA 0,239 - wszystko laboratorium prywatne - (12-03-2020) PSA 0,154 lab. CO Gliwice. (13-05-2020) PSA 0,121 lab. pryw.
adarek
 
Posty: 112
Rejestracja: 09 cze 2019, 12:28
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: CO Instytut w Gliwicach

Nieprzeczytany postautor: starys » 27 gru 2019, 10:59

http://www.io.gliwice.pl/instytut/zawia ... -instytutu


ZAWIADOMIENIE

Zawiadamiamy niniejszym, że na podstawie rozporządzenia Rady Ministrów z dnia
17 października 2019 r. w sprawie reorganizacji Centrum Onkologii – Instytutu im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie oraz nadania Instytutowi statusu państwowego instytutu badawczego (Dz.U. poz. 2153) od dnia 1 stycznia 2020 r. Centrum Onkologii – Instytut
im. Marii Skłodowskiej-Curie używa nazwy:

Narodowy Instytut Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie – Państwowy Instytut Badawczy


Adres Instytutu brzmi:
Narodowy Instytut Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie – Państwowy Instytut Badawczy
ul. W.K. Roentgena 5
02-781 Warszawa

Zmianie ulegnie również nazwa Oddziału w Gliwicach na:

Narodowy Instytut Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie – Państwowy Instytut Badawczy Oddział w Gliwicach

Adres Oddziału w Gliwicach:
Narodowy Instytut Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie – Państwowy Instytut Badawczy
Oddział w Gliwicach
ul. Wybrzeże Armii Krajowej 15
44-102 Gliwice

W związku z powyższym, uprzejmie prosimy o dokonanie aktualizacji w swoich bazach danych.

Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 17 października 2019 r. w sprawie reorganizacji Centrum Onkologii – Instytutu im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie oraz nadania Instytutowi statusu państwowego instytutu badawczego:


http://dziennikustaw.gov.pl/du/2019/2153/1
Ur. 1948; XII/2014-DRE, PSA-12,49; I/2015-TRUS stercz 29,5 ml; II/2015- biopsja formalna, CaP,Gl 4+3,lewy, utkanie 30%; Start HT 16.03.2015 Zoladex10,8 + Flutamid 3x1; III/2015- rtg klatki-płuca OK, zwyrodnienie kręgosłupa; III/2015 – TK jamy brzusznej i miednicy mn. - gruczoł krokowy powiększony (42x45x38), dobrze odgraniczony, niejednorodny. Pęcherzyki nasienne nie wykazują zmian. Nie stwierdzono powiększenia węzłów chłonnych. Ściany pęcherza wykazują cechy wzmożonej trabekulacji. Nie stwierdza się meta do kości i płuc. Zwyrodnienie stawów biodrowych i kręgosłupa, dyskopatia wielopoziomowa. Pozostałe organy OK.; 20.03.2015 – PSA 9,55; 02.06.2015 - PSA 0,83;Test. 0,33ng/ml ;08.06.2015 - Zoladex10.8 (2-gi zast.); Flutamid STOP; 02.09.2015 - PSA 0,67; 11.09.2015 -Zoladex10.8 (3-ci zast.); 08 i 15.09.2015 MRI miednicy i jamy brzusznej - OK; prostata 28,2 ml, brak zmian meta;17.09.2015 - Konsylium - zakwalifikowany do RT radykalnej,T2c; 16.10.2015 - Brak techn.możliwości wyk. RT w CO Opole, przekierowanie do Gliwic; 26.10.2015 - Zakwalifikowany do mono-brachyterapii HDR w COI Gliwice; HDR BT 05.11 - 3.12.2015 3x11Gy/g razem 33 Gy; HT stop 07.12.2015;19.04.2017- Scyntygr. kości -OK; 29.08.2017 włącz. HT Apo-Flutam (3x1) + 12.09.2017 Eligard 22,5; 15.09.2017- PET jedno ognisko meta w talerzu biodr.; 02.10.2017- Apo-Flutam STOP; 11.12.2017- Eligard 45; Luty 2018 -Eligard nie działa, błąd przy podawaniu; 20.02.2018 - włączono Bicalutamid 1x50 mg/doba; Czerwiec 2018- Eligard 45 + Bicalutamid 1x50/doba; 31.01.2019- TK v. PET b.z. stabilizacja; Grudzień 2018- Eligard 45 + Bicalutamid 1x50/doba; Czerwiec 2019- zamiana Eligardu 45 na Diphereline SR 11,25 +Bicalutamid 1x50/doba następnie zmiana na 1x150/doba: Wrzesień 2019 - Diphereline SR 11,25 +Bicalutamid 1x150/doba; 04.10.2019-PET ognisko meta w talerzu biodrowym nie jest już widoczne w badaniu, przerzuty do węzła pachwinowego i biodrowego; 13-27.11.2019-RT węzłów chłonnych 10x3 Gy do dawki całk.30Gy; 27.12.2019 - Diphereline SR 11,25; Bicalutamid - stop; Styczeń 2020- TK i SC -bez progresji; 31.03.2020 - Diphereline SR 11,25; Maj 2020 - TK, SC, Rtg; 28.05.2020 - RT 8Gy na kręgosłup lędźwiowy;

PSA po HDR BT - w nawiasach testost.: 18.01.2016 - 0,493; 25.04.2016 - 0,709 (T-2,43); 08.08.2016 -0,773 (T-5,41); 14.11.2016 -0,863; 20.03.2017- 3,57 (T-5,86); 24.04.2017- 8,782; 28.08.2017- 37,006 (T-7,88); 10.11.2017-13,730; 10.01.2018-6,030 (T-0,27); 08.02.2018-5,57 (T-3,99); 14.02.2018- 6,94 (T-5,92); 20.02.2018- 9,82 (T-8,02); 11.04.2018- 3,713 (T-9,53); 18.06.2018- 3,193 (T-9,79); 17.12.2018- 3,404; 14.02.2019- 4,29 (T-0,20); 26.06.2019- 16,730 (T-0,09); 26.09.2019- 48,861; 23.10.2019- 56,083; 03.12.2019- 66,337; 27.12.2019- 41,400 (T-0,15); 28.01.2020- 24,759 (T-0,21); 26.03.2020- 20,30 (T-0,12)??? ;26.05.2020- 23.910 (T-0,20);

Szczegóły w moim wątku kliknij
starys
 
Posty: 802
Rejestracja: 14 mar 2015, 13:49
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Gdzie się leczyć? * Where to undergo treatment?

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości

logo zenbox