Sprawy potencji

Re: Sprawy potencji

Nieprzeczytany postautor: kubek » 22 sie 2017, 17:05

Ja także próbowałem vitaros i żadnej reakcji, wydaje się ze lek jest mocno przereklamowany.
Czy ktoś może polecić jakąś pompke próżniową?
Przetestowałem dwa egzemplarze, ogólnie nie ma problemu, aby przy ich użyciu wywołać wzwod, ale problem jest z utrzymaniem tego, po ściągnięciu cylindra i założeniu pierścienia uciskowego jest marny efekt. Oczywiście próbowałem też założyć pierścień przed ściągnięciem pompki.
kubek
 
Posty: 7
Rejestracja: 30 wrz 2014, 14:24
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Sprawy potencji

Nieprzeczytany postautor: DRE » 26 sie 2017, 18:16

Wysle Panu zaraz cos na priva...
dr n. med. Andrzej Krzysztof Przybyła
Specjalista urolog, Rehabilitacja urologiczna
Od lat zajmuje się tematyką Aging Male (problemy starzenia się u mężczyzn) (Männergesundheit, MensHealth) w organizacjach temu poświęconych. Chodzi tu o całościowy aspekt zdrowotny u facetów - łącznie z psychiką. Jednym z tematów jest także testosteron oraz ED u mężczyzn ...od 40-go roku życia.
Awatar użytkownika
DRE
 
Posty: 148
Rejestracja: 13 lis 2014, 10:08
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Sprawy potencji

Nieprzeczytany postautor: rakar » 15 paź 2017, 11:17

Gdzie ci mężczyźni, prawdziwi tacy, orły, sokoły, gladiatory?

Sprawdziłem, czy należałbym do obecnej grupy Amerykanów.
Nie należałbym.

Jak to sprawdziłem, zwłaszcza teraz? Aaa, to taki mój sekret.
E tam, a co mi tam. Może tak: "Mój koń nie mieści mi się na dłoń".

No to panowie, za miarkę i mierzyć, kto jeszcze może.

https://www.o2.pl/artykul/standardowe-p ... 858533505a


Ps.
Na VIII spotkaniu będę podglądał, który, jakiej wielkości ma dłoń.
Obrazek Trudno poważnie dyskutować z kimś pozbawionym poczucia humoru.
Ur.1949
III'2007 PSA 8,28;biopsja Gl1+2!?;10/V/2007 limfadenektomia węzły b/z;IX'PSA 0,07;HT VIII-XII;RT XII'07-I'08 7400cGy/37frakcji;cTpN0M0
IV'2008 PSA 0,08; X’ TK ok XII' zastrzyki przeciwzakrzepicowe
I'2009 - XII' PSA 0,35 ng/ml - 0,60 ng/ml
I’2010 MRI ok, zastrzyki przeciwzakrzepicowe do IV’, III’ scyntygrafia & TRUSok, IX’ biopsja spartolona, VII' PSA 0,61;XII' 0,83;
VII'2011 1,03 T'2,33 MRI podejrzenie wznowy VIII’ biopsja- Sclerosis atrophicans prostatae;XI' MRI b/z - obserwować, PSA XI' 1,85;
V'2012 PSA 2,68 T 2,33;VII' 3,37 T'1,23;VII' PET-CT z octanem sugeruje proces nowotworowy; X' PSA 5,40;od X' Apo-Flutam 3x dziennie;po 1 mieś. PSA 1,28; 2 mieś. 1,05; 3 mieś. PSA 0,837;T 2,07
I'2013 zastrzyk Diphereline 11,25 mg na 3 mieś.; IV'2013 PSA 3,14 drugi Dipheriline+ Apo-flutam(zaniechany po 3,5 dniach);IV' w innym lab. PSA po 2 dniach 5,31, po 2 tyg. w swoim lab. PSA 1,92 ng/ml, T 0,19 ng/ml; VI' PET-CT z Choliną rak w obrębie stercza, VII' PSA 9,50 ng/ml, bikalutamid 50 mg * biopsja stercza = ogólnie Gleason 5+4, jeszcze w obrębie torebki (margines 0,2 mm); VIII' PSA 1,30 * T 1,51 bikalutamid 50mg; IX' Zmiana na Eligard PSA 0,85 przed BT IX/X' - 30 Gy=3x10;
I'2014 PSA 0,38 ng/ml {odstawiony bikalutamid}III' PSA 0,86{koniec działania Eligardu} IV' T 0,58 ng/ml*PSA 1,17 ng/ml; VI' T 2,35 & PSA 3,24;VII' T=2,25 & PSA 4,04* VIII' PSA 4,20 T 2,52 PET naciekanie na pęcherz, pęcherzyki nasienne, węzły chłonne| VIII' PSA 4,00 T 2,58 | IX' PSA 4,02 T 1,53 | XI' PSA 6,90 Apo-Flutam 2 tyg, po tym Eligard|
I'2015 PSA 1,65>II' PET-CT z choliną, praktycznie jak w roku poprz.>IV' PSA 8,83 ng/ml, T 1,69 ng/dl, zastosowano bikalutamid> 05' uretrotomia (pobrano próbki do badania histopatol.) V' PSA 1,10; VII' PSA 0,23 ng/ml; IX' 0,26 ng/ml, XI’ TURP, XI/XII' 0,35 ng/ml
I'2016 PSA 0,34 ng/ml, T 0,12 ng/dl / II/II'I PSA 0,41 ng/ml; IV' PSA 0,62 ng/ ml, T 0,23 ng/dl; VI' PSA 0,87 ng/ml, VII posiew ujemny(zaskoczenie), IX PSA 1,70 ng/ml; IX/X' PET-CT progresja, meta do węzła chłonnego biodrowego wspólnego prawego; X' PSA 1,66 ng/ml, T 0,17 ng/dl; XI' PSA 2,14 ng/ml; XII' PSA 3,03 ng/ml, T 0,104 ng/ml
I'2017 PSA 4,05 ng/ml, 08/02/2017 urestomia, II/III'2017 4,88 ng/ml, IV/V'17 PSA 5,36 ng/ml, 1-31maja badanie kliniczne ARAMIS, 5 maja Eligard pół roku, V/VI PSA 6,74 ng/ml, VI/VII 7,28 ng/ml; VIII PSA 9,87 ng/ml, 0,091ng/dl 24/VIII Xtandi, 19/IX PSA 2,21 ng/ml, 04/X Eligard 45, 16/X PSA 1,55 ng/ml, 13/XI PSA 1,80 ng/ml
Awatar użytkownika
rakar
Administrator
 
Posty: 8058
Rejestracja: 09 lip 2007, 09:09
Lokalizacja: Olsztyn
Blog: Wyświetl blog (0)

Sprawy potencji

Nieprzeczytany postautor: Wojtek5 » 28 paź 2017, 20:39

Dzień dobry. Mam pytanie do kolegów czy w Polsce można zakupić gdzieś lek caverject lub jakiś odpowiednik tak samo skuteczny w bardziej przystępnej cenie niż w niemieckich aptekach? Pozdrawiam. Wojtek.
Wojtek5
 
Posty: 9
Rejestracja: 09 mar 2014, 21:23
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Sprawy potencji

Nieprzeczytany postautor: MariK » 16 lis 2017, 17:37

Czy ktoś z szanownych kolegów ma problem ze wzwodem przy pozostawionych obu wiązkach nerwowych po RP. U mnie po 4 miesiącach od LPR nie ma nawet śladu wzwodu, przez pierwszy miesiąc od operacji brałem Cialis, ale efekt był zerowy więc zaprzestałem jego stosowania. Obecnie jestem w trakcie tomoterapii, więc nie myślę o igraszkach, ale po zakończeniu RT coś muszę z tym zrobić. Nie jestem pewien tylko, czy operator rzeczywiście zostawił wiązki (chociaż dwukrotnie mnie zapewniał, że zostawił obie). Ale jak to sprawdzić?
Pozdrawiam wszystkich walczących o swoją męskość.
MariK, 1964, PSA 10'2015-7,91ng/ml, 04'2016-4,24 ng/ml, 09'2016-6,39 ng/ml, 11'2016-4,16 ng/ml, fPSA 11'2016-0,772 ng/ml, 20.05'2017-4,625 ng/ml;
biopsja 11'2015 neg. 02'2017 w 14 pobranych bioptatach Gl.3+3, po konsultacji w Warszawie GL. 3+4;
LPR-24.07.2017 pT2cN0, komórki raka w linii cięcia, naciekanie pni nerwowych, GL.3+3,
PSA pooperacyjne 4 tyg. 0,039 ng/ml, 6 tyg. 0,019 ng/ml, 10 tyg. 0,018 ng/ml
Testosteron: 4.10.17 - 635,48 ng/dl
TomoRT od 16.10.2017 - 35 frakcji po 2Gy
MariK
 
Posty: 27
Rejestracja: 22 kwie 2017, 20:50
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Sprawy potencji

Nieprzeczytany postautor: stanis » 16 lis 2017, 17:54

MariK,

Napisalem długiego posta ale mi go wcięło. Nie mam niestety czasu aby napisać go powtórnie.

W skrócie więć odpowiem, iż u mnie jest podobnie i w 3 lata po RP żadne wspomagacze nie zadziałały. Erekcja zniknęla mimo zapewnien mojego operatora, iż nie było powodu usuwania wiązek N/N.

Jeśli nie ufasz swojemu lekarzowi możesz domagać się dostępu do protokołu operacyjnego, który jest archiwizowany w szpitalu. Tam ten fakt musi być odnotowany.

Polecam konsultacje oraz rehabilitację u dra DRE , dr Andrzej Przybyła, przyjmuje we Wrocławiu i Karpaczu. Może w tej kwestii odezwą się koledzy, którzy takową rehabilitację zaliczyli.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,088 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml; 09.2017 PSA=0,106 ng/ml; 11.2017 PSA=0,170 ng/ml
_________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
Administrator
 
Posty: 1772
Rejestracja: 10 sie 2014, 11:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Sprawy potencji

Nieprzeczytany postautor: kaczor » 16 lis 2017, 18:19

MariK pisze:Czy ktoś z szanownych kolegów ma problem ze wzwodem przy pozostawionych obu wiązkach nerwowych po RP. U mnie po 4 miesiącach od LPR nie ma nawet śladu wzwodu, przez pierwszy miesiąc od operacji brałem Cialis, ale efekt był zerowy więc zaprzestałem jego stosowania. Obecnie jestem w trakcie tomoterapii, więc nie myślę o igraszkach, ale po zakończeniu RT coś muszę z tym zrobić. Nie jestem pewien tylko, czy operator rzeczywiście zostawił wiązki (chociaż dwukrotnie mnie zapewniał, że zostawił obie). Ale jak to sprawdzić?
Pozdrawiam wszystkich walczących o swoją męskość.


Cześć, jestem ponad dwa lata od RP i rok od RT. Mimo pozostawienia wg operatora obu wiązek nic się nie dzieje :( Żadne wiagry ani cialisy nic nie pomagają. Ale z tego co się konsultowałem, warto brać coś na potencję, bo pomaga to uniknąć zwłóknienia ciał jamistych, tak że sugerowałbym aby jednak systematycznie coś brać (ja biorę).
Rocznik 1962.
PSA VIII 2013: 4.14, PSA VIII 2014: 4.44, PSA XI 2014: 4.44; PSA 28 III 2015 (po biopsji): 4.72
Biopsja prostaty: 17 III 2015:Opis makroskopowy:1. płat prawy 2. płat lewy
Rozpoznanie histopatologiczne
1)ADENOCARCINOMA PROSTATAE:Gleason scrore 7 (3+4)
Naciek raka o największym wymiarze do 8mm, widoczny w czterech wałeczkach (4/6), stanowi około 40% zbadanego materiału tkankowego. Nie stwierdzono inwazji nowotworowej przestrzeni okołonerwowych ani cech zajęcia tkanek okołosterczowych.
2)ADENOCARCINOMA PROSTATAE; Gleason scrore 7 (3+4)
Naciek raka o największym wymiarze do 4mm, widoczny w czterech wałeczkach (4/5), stanowi około 20% zbadanego materiału tkankowego. Nie stwierdzono inwazji nowotworowej przestrzeni okołonerwowych ani cech zajęcia tkanek okołosterczowych.
22.V.15 - RP
Histopatologia po operacji: Do badania nadesłano węzły chłonne zasłonowo biodrowe prawe - mikroskopowo widoczne 2 węzły chłonne bez zmian nowotworowych i zasłonowo biodrowe lewe - mikroskopowo widoczne 3 węzły chłonne bez zmian nowotworowych. Gruczoł krokowy z pęcherzykami nasiennymi. Wycinki do badania mikroskopowego pobrano z całości materiału. Mikroskopowo, w wycinkach z lewego płata nadesłanego stercza widoczne, ograniczone do miąższu narządu stosunkowo niewielkie ognisko nacieku gruczolakoraka (adenocacinoma infiltrans prostatae, Gleason 4+3=7). Linie cięcia operacyjnego bez zmian nowotworowych, odległe od nacieku raka o nie mniej niż 0.5 mm. Pęcherzyki nasienne obustronnie bez zmian nowotworowych. Guz o zaawansowaniu pT2a N0.
3 IX 15 PSA=0.036; 10 XI 15 PSA=0.057; 10 III 16 PSA=0.098, 16 VI 16 PSA=0.204, w terminie od 21 VII do 13 IX RT. 26 X 16 PSA=0.054, 14 XII 16 PSA=0.035, 16 III 17 PSA=0.065, 8 VI 17 PSA=0.167, 12 VI 17 PSA=0.020, 16 X 17 PSA=0.406, 18 XI 17 PSA=0.447
kaczor
 
Posty: 58
Rejestracja: 31 mar 2015, 14:40
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Sprawy potencji

Nieprzeczytany postautor: Krzy50 » 16 lis 2017, 18:50

Witam, mój operator twierdził, że ratuje mi życie i usuwał wszystko, więc nawet nie próbowałem cokolwiek zażywać. Aż sam się zaczął "odzywać", nawet nie pamiętam po jakim czasie.
W tej chwili mogę bez tabletki, jednak po zażyciu jest o wiele ciekawiej.
ur.1959 ,PSA 01.2012 -8,02.2012 biopsja- Adenocarcinoma prostatae (G2) , pT1c , Gleason 3+3=6 ,04.2012 PR.Wyniki-stercz - Adenocarcinoma prostatae (G2) , pT3a , pNO , Gleason 3+3=6
Nowotwór po stronie lewej przerasta torebkę stercza.
PSA po 6 tyg - 0,01,
po 1 roku - 0,00,
po 2 roku - 0,002,
po 3 roku - 0,002.
po 4 roku - 0,002
po 5 roku - 0,002.
Krzy50
 
Posty: 632
Rejestracja: 18 lut 2012, 21:01
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Sprawy potencji

Nieprzeczytany postautor: armands » 16 lis 2017, 23:37

Ja po prostatektomii również brałem Cialis w dawce 5mg. Efektów na początku prawie nie było, ale łykałem i szukałem kasy na kolejne opakowanie. Pamiętam, że zużyłem pięć pudełek po 28 tabletek.
Erekcje pojawiły się, początkowo słabe, bolesne i rozczarowujące. Prawdziwa droga pod górkę. Walka z upartą materią.
Lekarz powiedział, że trzeba stosować pełne dawki. Łatwo powiedzieć, a skąd brać kasę na codzienne branie 20mg Cialisu?
Przeszedłem na tańszy Sildenafil. Brałem 100 mg dziennie. Efekt był podobny, a mało przyjemne objawy uboczne większe.
Równo rok po operacji miałem potwierdzenie, że wiązka działa i erekcja była wystarczająca do pełnego współżycia. No może tak na 80% :)
Kolejne miesiące, to jako taka stabilizacja w tym kierunku. Odstawiłam Sildenafil, bo jak nie ból głowy, to objawy z oczami.
Więcej złego niż dobrego. Praktycznie od dwóch i pół roku jestem bez "dopalaczy".
Wiązka daje radę. Penis również. Ale od razu wyjaśniam, że do filmów xxx raczej się nie nadaję.

Ty niestety jesteś też po RT. Negatywne skutki mogą się kumulować. Może i nie.
Każdy organizm zachowuje się inaczej. Dwa takie same zabiegi, a różne reakcje.
Oczywiście wiedzą o stanie układu naczyniowe nerwowego ma znaczenie. Jeśli możesz, to zdobądź wiedzę, jak faktycznie przedstawia się sprawa wiązek n-n.
Bez tego i zaklęcia nie pomogą.

Pozdrawiam
Armands
Rocznik 1961
Historia badań PSA: 03.2009 - PSA 3,60 / 12.2010 - PSA 4,70 / 09.2013 - PSA 13,31 Pierwsza wizyta u urologa / 10.2013 - PSA 10,70 / 01.2014- PSA 15,28
Badania dodatkowe:DRE (09.2013): stercz nie powiększony, symetryczny, jednorodny / TRUS: Stercz o wym. (HxLxW) 29,6x43,4x51,4 Objętość 34,5ml. Pęcherzyki nasienne gładkie, symetryczne bez patologii. Pęczki naczyniowo-nerwowe prawidłowe.
Biopsja (10.2013) (12 rdzeni): Prawy szczyt (1 rdzeń) - Prostatic carcinoma G 2+2=4/10, Reszta rdzeni czysta.
Scyntygrafia (01.2014): bez ognisk aktywnego proc. rozrostowego. MRI (01.2014): Gruczoł krokowy o zachowanej budowie strefowej. Zarys zewnętrzny gładki. W tylnej strefie obwodowej po str. lewej obszar o niskim sygnale w sekw. T2, wielk. 13x8mm. Obustronnie w pachwinach węzły chłonne wielk. do 10 mm po stronie prawej. Oba UKM-y i moczowody bez cech poszerzenia. Kości miednicy bez cech meta.
RP ( metodą otwartą) w CO w Bydgoszczy (03.2014)
Trzymanie moczu po dwóch miesiącach od zabiegu, do teraz - idealne. Potencja osłabiona, ale umożliwiająca współżycie (od 2 lat bez wspomagania lekami)
Badanie histopatologiczne po RP: węzły chłonne (12 szt.) - czyste (pN0), gruczoł krokowy - Adenocarcinoma acinare prostatea, Gl 3+3=6 (pT2c N0), pęcherzyki nasienne - czyste, marginesy (-).
PSA po RP: - po 3 miesiącach - 0,028 ng/ml, od 6 miesiąca do chwili obecnej (3 lata od RP) <0,002 ng/ml
http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=1418
Mój dzienniczek- instruktaż pobytu w bydgoskim CO
http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=38&t=1536
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Awatar użytkownika
armands
 
Posty: 2605
Rejestracja: 31 paź 2013, 10:27
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Zaburzenia potencji-gdzie i jak leczyć * Erectile disfunction and the treatmens

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

logo zenbox