Zjazd forumowiczów 2012

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 14 wrz 2012, 00:41

Znowu siedze przy kompie na lotnisku w Hong Kongu. Przede mna ostatnie 9 godzin lotu. Tym razem jestem smiertelnie zmeczony bo mam za soba dwie nieprzespane noce. Smiertelnie zmczony ale szczesliwy, warto bylo. Warto bylo aby zobaczyc blysk nadzei w oczach zaraczonych kolegow, kiedy przekonywalem ich ze z rakiem mozna dlugo wojowac a czasem wygrac, warto bylo aby przeczytac jak milo wspominaja razem spedzone chwile.
Wlodek
Motto: Zanim potępisz staraj się zrozumieć.
Ur. 1941 VI/09 PSA5,3 X/09 PSA9,7 Biopsja Gl 9(5+4) Scany: wszystko czyste 30/XI/09 prostatektomia radykalna z usunieciem wiązki nerwowo-naczyniowej. Gleason 10 pT3aN0M0 21/I/10 PSA 0,7 4/III/10 PSA 0,77. 26/III/10 PSA 1.0 Doubling time 4,5 mca. V/10 hormony (Zoladex) i radioterapia 66Gy. VIII/10 PSA 0,04 X/10 PSA 0.03 XII/10 PSA 0,03 testosteron 23ng/dL(0,8nml/L) II/11 PSA<0,05/<0,03 IV/11 PSA<0,05 testosteron<0,5nmol/L(<14ng/dL) Przerwa w hormonoterapii :) VII/11 PSA 0,001 Testosteron 1,03/30 IX/11 PSA<0.05, Testosteron3.8/112, 11/2011 PSA 0,04 testosteron 7,1/208 1/2012 PSA 0,1 2/2012 PSA 0,18Obrazekpowrót do HT 4/2012 PSA 0,03. 5/2012 PSA<0.03 7/2012 PSA 0,03 9/2012PSA 0,01 11/2012 PSA <0,03 1/2013 PSA <0,03 3/2013PSA <0,03 testosteron <23/0,8 Ponowne przerwanie HT 6/2013 PSA <0,003 testosteron<2,6 ng/dl 10/2013 PSA <0,03 testosteron 17,6 ng/dl. 2/2014 PSA<0.03 testosteron 138 7/2014 PSA-0,62, 8/2014 PSA-1,85 10/2014 PSA-7,9 11/2014 PSA-7,57PET/CT zajęte cztery węzły chłonne w miednicy, skierowanie na RT (SBRT) powrót do HT(3 miesiące) 2/2015 PSA-3,43 4/2015 PSA-0,72 7/2015 PSA-0,72 testosteron 40/1,3 10/2015 PSA-1,2 testosteron 168/5,8 12/2015 PSA-0,78 3/2016 PSA-0,71 6/2016 PSA-0,34 9/2016 PSA-0,16 12/2016 PSA-0,22 3/2017 PSA-0,54 7/2017 PSA-1,7 11/2017 PSA-0,3 2/2018 PSA-0,11 5/2018 PSA-0,09 7/2018 PSA-0,169 testosteron 37/1,34 12/2018 PSA-0,22

Wykres obrazujący przebieg leczenia. http://www.fotosik.pl/zdjecie/4c0bd44ca8968802
Awatar użytkownika
wlobo135
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 4111
Rejestracja: 18 mar 2010, 08:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: dago » 14 wrz 2012, 22:47

Włodek napisał:
Smiertelnie zmęczony ale szczesliwy, warto bylo. Warto bylo aby zobaczyc blysk nadziei w oczach zaraczonych kolegow, kiedy przekonywalem ich ze z rakiem mozna dlugo wojowac a czasem wygrac, warto bylo aby przeczytac jak milo wspominaja razem spedzone chwile

Włodku!
Wykonałeś w Polsce kawał bardzo dobrej roboty. W ciągu tak krótkiego czasu ilu chorym dałeś wiarę, nadzieję na lepsze jutro.I za to wszystko należą się Tobie wielkie DZIĘKI :).Szkoda,że nie mieliśmy okazji poznać Ciebie osobiście , ale wiemy,że jesteś bardzo wartościowym, wrażliwym człowiekiem. Serdecznie Ciebie pozdrawiamy - dago z mężem
Mąż-lat 63, V/10-PSA=11,1, X/10 biopsja -G2,7(3+4), XII/2010 PR, węzły chłonne -ok,G2, pT2c, N0 , Gleason 6(3+3 po 6 tyg - PSA= 0.984, po 12 tyg.=1,15, 10.V/11 - PSA =1,27, scyntygrafia/ok, PSA- 1,29 VI-VII/11 - RT 74 Gy, IX/11- 1,91, X/11-2,41, XI/2011 PET/CT {18F} 2-FDG - bez ognisk procesu rozrostowego, XII/11- 2,23, II/12 - 2,69, 15.03.2012 - 2,75, 21.05.2012 - 3,21, VI/2012 PET/CT 11C Octan - bez cech procesu nowotworowego, 09.07.2012 - PSA 3,26 , 19.07.12 usg trust - bez uwag, 10.I/2013 - PSA- 5,44, 18.02.2013 = PSA/ 5,42 ,14.05.2013 - PSA 8,16, PET z octanem - czerwiec 2013 PSA = 7,680. Październik 2013 - PSA =9,850,
03.01.2014 /PSA =13,51 ,24.01.2014 /PSA 13,6, luty 2014 - badanie PET/Octan , wnioski - bez ognisk procesu rozrostowego, 02.06.2014/PSA 13,22, grudzień 2014 - PSA 18 , PET/cholina, wnioski - nadal bez ognisk procesu rozrostowego , czerwiec 2015 - PSA 24,1, grudzień 2015 - PSA -30,2 wynik PET-a - z choliną - bez ognisk procesu rozrostowego, 21.03.2016 /PSA - 39,13 05.09.2016 - PSA 43,62, 02.12.2016 - PSA 60,8, 04.07.2017 - PSA 68,5
dago
Użytkownik
 
Posty: 955
Rejestracja: 23 sty 2011, 15:45
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: Pitos7 » 16 wrz 2012, 06:07

Napisać coś czy nie pisać, sama nie wiem. Boję się odpowiedzi.
4.07Mąż 1946r, 22.07.2010r. - PSA 390, biopsja - CAP, Gl. 4+3,
scyntygr. -b. liczne przerz. do kości, płuca b.z. Luty 2011 PSA 0,874, próby wątrob. NORMA.
Bicalutamid 1x1, Eligard 22,5, 3.03. scyntygr. kości - regresja w por. z bad. poprzednim, ogniska charakteryzują się mniejszą intensywnościa wychwytu zwłaszcza w żebrach w por. z badaniem z VIII 2010r. 11.03 TK jamy brzusznej - ognisko 20mm osteoskl. w L-1 i liczne drobne.IV PSA 0,23, testost. 33,6, VI PSA 0,17, testost. 35,2, zmiana Eligard 22,5 na Lucrin Depo 11,25. VIII-11r. PSA-0,137, testost. 42,88. 6.09.11r. Test. 49,63, PSA - 0,108-11.10. Testost. 40,1 PSA 0,117, XI-11r. 0,135,testost. 40,6, 6.12 - PSA -0,147, testost. 0,30ng/ml= 9.01.2012 PSA 0,167, test. 0,18ng/ml, wolny test.-0,91pg/ml. fosfat. zasad. poniżej normy, 02.2012=PSA 0,232 i scyntygr.-utrzymujący się proces stabilizacji, 03.2012=PSA 0,363, Testost. 0,18, Bical 50mg+ piąta Prolia+Eligard 22,5/3m=ce, 23.04.12 - PSA 0,614, bicalutamid 150mg/dz. 25.05 PSA-1, 19.VI-PSA 1,52, 17.07 PSA 1,87, 22.08 PSA 2,35, 18.09 PSA 2,98,testost. 77,3 16.10 PSA 3,95, 14.11 PSA 3,71, test.39,4,PSA 12.12-3,4 14.01.13 PSA 3,5. PSA z 13.02.2013 - 3,1, testosteron 36, 18.02.13 scyntygrafia - utrzymujący się proces stabilizacji, 19.03 PSA 3,21, 9.04 PSA 3,15, 8.05 PSA 3,6, 7.06 PSA 4,2 4.07 PSA 4,99, VIII PSA 5,6, IX PSA 5,3 testost. 2,7ng/ml. 1.X. PSA 5.69, XI. PSA 7,6, XII>PSA 7,3 testost. 2,0ng/ml.Scynt. - regresja. Dalej Eligard 22,5 i bicalutamid 150mg. 2014, 7.01 - PSA 13,9 odstawiono Bicalu., podano Firmagon 2x 120mg. 12.02 - PSA 7,3 Firmagon 80 mg.11.3 - PSA 8,24- 7.04 PSA 12,6 testos. 21,9 ng/dl, 12.05 PSA 11.01, test. <2,5 ng/ml odst. biacal. dodano encorton 10mg. 11.06 PSA 11,25 Zoladex, Encorton,Bicalutamid 50 mg/dz. 9.07. PSA 15,7, bicalutamid 150mg/dz. 12.08. PSA - 19,58
Jak długo istnieje życie, tak długo istnieć będzie nadzieja.
Pitos7
Użytkownik
 
Posty: 314
Rejestracja: 31 lip 2010, 02:46
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: rakar » 16 wrz 2012, 08:27

Pitos7 pisze:Napisać coś czy nie pisać, sama nie wiem. Boję się odpowiedzi.
To się nazywa wzbudzanie ciekawości. Napisz.
Obrazek Trudno poważnie dyskutować z kimś pozbawionym poczucia humoru
2018 XV edycja Konkursu "Godni Naśladowania" wyróżniony POZARZĄDOWIEC GODNY NAŚLADOWANIA przez Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego
Ur.1949
III'2007 PSA 8,28;biopsja Gl1+2!?;10/V/2007 limfadenektomia węzły b/z;IX'PSA 0,07;HT VIII-XII;RT XII'07-I'08 7400cGy/37frakcji;cTpN0M0
IV'2008 PSA 0,08; X’ TK ok XII' zastrzyki przeciwzakrzepicowe
I'2009 - XII' PSA 0,35 ng/ml - 0,60 ng/ml
I’2010 MRI ok, zastrzyki przeciwzakrzepicowe do IV’, III’ scyntygrafia & TRUSok, IX’ biopsja spartolona, VII' PSA 0,61;XII' 0,83;
VII'2011 1,03 T'2,33 MRI podejrzenie wznowy VIII’ biopsja- Sclerosis atrophicans prostatae;XI' MRI b/z - obserwować, PSA XI' 1,85;
V'2012 PSA 2,68 T 2,33;VII' 3,37 T'1,23;VII' PET-CT z octanem sugeruje proces nowotworowy; X' PSA 5,40;od X' Apo-Flutam 3x dziennie;po 1 mieś. PSA 1,28; 2 mieś. 1,05; 3 mieś. PSA 0,837;T 2,07
I'2013 zastrzyk Diphereline 11,25 mg na 3 mieś.; IV'2013 PSA 3,14 drugi Dipheriline+ Apo-flutam(zaniechany po 3,5 dniach);IV' w innym lab. PSA po 2 dniach 5,31, po 2 tyg. w swoim lab. PSA 1,92 ng/ml, T 0,19 ng/ml; VI' PET-CT z Choliną rak w obrębie stercza, VII' PSA 9,50 ng/ml, bikalutamid 50 mg * biopsja stercza = ogólnie Gleason 5+4, jeszcze w obrębie torebki (margines 0,2 mm); VIII' PSA 1,30 * T 1,51 bikalutamid 50mg; IX' Zmiana na Eligard PSA 0,85 przed BT IX/X' - 30 Gy=3x10;
I'2014 PSA 0,38 ng/ml {odstawiony bikalutamid}III' PSA 0,86{koniec działania Eligardu} IV' T 0,58 ng/ml*PSA 1,17 ng/ml; VI' T 2,35 & PSA 3,24;VII' T=2,25 & PSA 4,04* VIII' PSA 4,20 T 2,52 PET naciekanie na pęcherz, pęcherzyki nasienne, węzły chłonne| VIII' PSA 4,00 T 2,58 | IX' PSA 4,02 T 1,53 | XI' PSA 6,90 Apo-Flutam 2 tyg, po tym Eligard|
I'2015 PSA 1,65>II' PET-CT z choliną, praktycznie jak w roku poprz.>IV' PSA 8,83 ng/ml, T 1,69 ng/dl, zastosowano bikalutamid> 05' uretrotomia (pobrano próbki do badania histopatol.) V' PSA 1,10; VII' PSA 0,23 ng/ml; IX' 0,26 ng/ml, XI’ TURP, XI/XII' 0,35 ng/ml
I'2016 PSA 0,34 ng/ml, T 0,12 ng/dl / II/II'I PSA 0,41 ng/ml; IV' PSA 0,62 ng/ ml, T 0,23 ng/dl; VI' PSA 0,87 ng/ml, VII posiew ujemny(zaskoczenie), IX PSA 1,70 ng/ml; IX/X' PET-CT progresja, meta do węzła chłonnego biodrowego wspólnego prawego; X' PSA 1,66 ng/ml, T 0,17 ng/dl; XI' PSA 2,14 ng/ml; XII' PSA 3,03 ng/ml, T 0,104 ng/ml
I'2017 PSA 4,05 ng/ml, 08/02/2017 urestomia, II/III'2017 4,88 ng/ml, IV/V'17 PSA 5,36 ng/ml, 1-31maja badanie kliniczne ARAMIS, 5 maja Eligard pół roku, V/VI PSA 6,74 ng/ml, VI/VII 7,28 ng/ml; VIII PSA 9,87 ng/ml, T 0,091ng/dl 24/VIII Xtandi, 19/IX PSA 2,21 ng/ml, 04/X Eligard 45, 16/X PSA 1,55 ng/ml, 13/XI PSA 1,80 ng/ml, 05/XII PSA 3,43 ng/ml, T 0,127L ng/ml,
I'2018 PSA 9,67 ng/m/; scyntygrafia kości wolne od meta; 22/I' PSA 8,08 ng/ml; 24/I' liczne nacieki; 26/I' ChT I wlew docetakselu (jeszcze 9), II'2018 TURBT (koagulacja), badanie histopato: rak prostaty + wykryto drobnokomórkowy rak neuroendokrynny; III/IV' Eligard 45: IV' MRI pęcherz, węzły, odbyt nacieki PSA 7,97 ng/ml; V' PSA 5,92 ng/ml; VI' PSA 3,22 ng/ml; 22/06 ostatni wlew, przerwano ChT; VIII' 2 mieś po ChT PSA 1,81 ng/ml; VIII'23 TK podobne do poprz.; X' PSA 6,44 ng/ml; XI' 4,01 ng/ml, 22.XI' Eligard na pół roku; XII PSA 3,63 ng/ml
I'2019 02.I.' PSA 4,69 ng/ml; PSA I/II 7,72 ng/ml; 22.I' PET-CT 18-F PSMA-1007
Awatar użytkownika
rakar
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 9307
Rejestracja: 09 lip 2007, 09:09
Lokalizacja: Olsztyn
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 17 wrz 2012, 00:25

Zanim podsumuje mój pobyt w Polsce chciałbym wspomnieć o jeszcze jednym, wydaje mi się, ważnym, spotkaniu. Przypominanie sobie zapewne krótki post naszego kolegi jarka59: " A wiecie, mam to wszystko w dupie! !!! " Nie ulegało wątpliwości że Jarek z T4N1M1 nie radzi sobie psychiczne z chorobą. Postanowiłem będąc w Polsce spotkać się Jarkiem i zmienić mu punkt widzenia na walkę z chorobą. Dzięki pomocy Pitos doszło do spotkania z Jarkiem i jego żoną. Mam nadzieję że po tym spotkaniu Jarek inaczej spojrzy na swoje leczenie.
Cdn
Przeniosłem ten post pisany w moim wątku przy końcu mojego pobytu u Was aby go kontynuować ale właściwie mój pobyt został już podsumowany przede wszystkim przez Was w postach powyżej. Przed chwilą przeczytałem relacje z Trzeciego Zlotu Forum DSS, który odbył się w ostatni weekend. Podobnie jak u nas najpierw był ogromny entuzjazm a potem im bliżej terminu zlotu tym więcej osób musiało się wycofać. Ale u nich na 6,5 tyś. zarejestrowanych na zlot przyjechało 14 osób plus rodziny a u nas na niecałe 1500 osób w zjeździe uczestniczyło 12 osób plus rodziny. A więc chyba nie tak źle wypadliśmy.
Drodzy przyjaciele, do zobaczenia za rok.
Włodek
Motto: Zanim potępisz staraj się zrozumieć.
Ur. 1941 VI/09 PSA5,3 X/09 PSA9,7 Biopsja Gl 9(5+4) Scany: wszystko czyste 30/XI/09 prostatektomia radykalna z usunieciem wiązki nerwowo-naczyniowej. Gleason 10 pT3aN0M0 21/I/10 PSA 0,7 4/III/10 PSA 0,77. 26/III/10 PSA 1.0 Doubling time 4,5 mca. V/10 hormony (Zoladex) i radioterapia 66Gy. VIII/10 PSA 0,04 X/10 PSA 0.03 XII/10 PSA 0,03 testosteron 23ng/dL(0,8nml/L) II/11 PSA<0,05/<0,03 IV/11 PSA<0,05 testosteron<0,5nmol/L(<14ng/dL) Przerwa w hormonoterapii :) VII/11 PSA 0,001 Testosteron 1,03/30 IX/11 PSA<0.05, Testosteron3.8/112, 11/2011 PSA 0,04 testosteron 7,1/208 1/2012 PSA 0,1 2/2012 PSA 0,18Obrazekpowrót do HT 4/2012 PSA 0,03. 5/2012 PSA<0.03 7/2012 PSA 0,03 9/2012PSA 0,01 11/2012 PSA <0,03 1/2013 PSA <0,03 3/2013PSA <0,03 testosteron <23/0,8 Ponowne przerwanie HT 6/2013 PSA <0,003 testosteron<2,6 ng/dl 10/2013 PSA <0,03 testosteron 17,6 ng/dl. 2/2014 PSA<0.03 testosteron 138 7/2014 PSA-0,62, 8/2014 PSA-1,85 10/2014 PSA-7,9 11/2014 PSA-7,57PET/CT zajęte cztery węzły chłonne w miednicy, skierowanie na RT (SBRT) powrót do HT(3 miesiące) 2/2015 PSA-3,43 4/2015 PSA-0,72 7/2015 PSA-0,72 testosteron 40/1,3 10/2015 PSA-1,2 testosteron 168/5,8 12/2015 PSA-0,78 3/2016 PSA-0,71 6/2016 PSA-0,34 9/2016 PSA-0,16 12/2016 PSA-0,22 3/2017 PSA-0,54 7/2017 PSA-1,7 11/2017 PSA-0,3 2/2018 PSA-0,11 5/2018 PSA-0,09 7/2018 PSA-0,169 testosteron 37/1,34 12/2018 PSA-0,22

Wykres obrazujący przebieg leczenia. http://www.fotosik.pl/zdjecie/4c0bd44ca8968802
Awatar użytkownika
wlobo135
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 4111
Rejestracja: 18 mar 2010, 08:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 18 wrz 2012, 04:17

Zdjęcia ze zjazdu w Warszawie i w Rypinie ze spotkania z Mietkiem (Kramal88) i Jzą (nergal) z mężem są dostępne. Chętni otrzymają je po wysłaniu na moje PW prośby o przesłanie im zdjęć.
Decyzja nie publikowania zdjęć na forum zapadła na wniosek uczestników.
Motto: Zanim potępisz staraj się zrozumieć.
Ur. 1941 VI/09 PSA5,3 X/09 PSA9,7 Biopsja Gl 9(5+4) Scany: wszystko czyste 30/XI/09 prostatektomia radykalna z usunieciem wiązki nerwowo-naczyniowej. Gleason 10 pT3aN0M0 21/I/10 PSA 0,7 4/III/10 PSA 0,77. 26/III/10 PSA 1.0 Doubling time 4,5 mca. V/10 hormony (Zoladex) i radioterapia 66Gy. VIII/10 PSA 0,04 X/10 PSA 0.03 XII/10 PSA 0,03 testosteron 23ng/dL(0,8nml/L) II/11 PSA<0,05/<0,03 IV/11 PSA<0,05 testosteron<0,5nmol/L(<14ng/dL) Przerwa w hormonoterapii :) VII/11 PSA 0,001 Testosteron 1,03/30 IX/11 PSA<0.05, Testosteron3.8/112, 11/2011 PSA 0,04 testosteron 7,1/208 1/2012 PSA 0,1 2/2012 PSA 0,18Obrazekpowrót do HT 4/2012 PSA 0,03. 5/2012 PSA<0.03 7/2012 PSA 0,03 9/2012PSA 0,01 11/2012 PSA <0,03 1/2013 PSA <0,03 3/2013PSA <0,03 testosteron <23/0,8 Ponowne przerwanie HT 6/2013 PSA <0,003 testosteron<2,6 ng/dl 10/2013 PSA <0,03 testosteron 17,6 ng/dl. 2/2014 PSA<0.03 testosteron 138 7/2014 PSA-0,62, 8/2014 PSA-1,85 10/2014 PSA-7,9 11/2014 PSA-7,57PET/CT zajęte cztery węzły chłonne w miednicy, skierowanie na RT (SBRT) powrót do HT(3 miesiące) 2/2015 PSA-3,43 4/2015 PSA-0,72 7/2015 PSA-0,72 testosteron 40/1,3 10/2015 PSA-1,2 testosteron 168/5,8 12/2015 PSA-0,78 3/2016 PSA-0,71 6/2016 PSA-0,34 9/2016 PSA-0,16 12/2016 PSA-0,22 3/2017 PSA-0,54 7/2017 PSA-1,7 11/2017 PSA-0,3 2/2018 PSA-0,11 5/2018 PSA-0,09 7/2018 PSA-0,169 testosteron 37/1,34 12/2018 PSA-0,22

Wykres obrazujący przebieg leczenia. http://www.fotosik.pl/zdjecie/4c0bd44ca8968802
Awatar użytkownika
wlobo135
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 4111
Rejestracja: 18 mar 2010, 08:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: smok45 » 22 wrz 2012, 18:20

wlobo135 pisze:Zdjęcia ze zjazdu w Warszawie i w Rypinie ze spotkania z Mietkiem (Kramal88) i Jzą (nergal) z mężem są dostępne. Chętni otrzymają je po wysłaniu na moje PW

Włodku.Nie wiem czy jeszcze nie zacząłeś wysyłać zdjęć,czy też nie zauważyłeś mojej prośby o ich przesłanie.Rozsyłając je nie zapomnij i o mnie.Andrzej
Wyśle Ci w poniedziałek
Rocznik 1945. maj 2007 PSA 7,1,T2b,NoMo,Gleason3+4,grudzień 2007 RP,histopatologia T2c,PSA-marzec 0,03,lipiec 0,21,wrzesień 0,23,grudzień 0,27,scyntygrafia-czysto,maj 2009 radioterapia 5460 cGy, PSA-sierpień 2009-0,06,październik-0,05, kwiecień 2010-0,02,czerwiec 2010-0,02,wrzesień 2010-0,015, styczeń 2011-0,021,luty-0,003,czerwiec -0,003,sierpień-0,017,listopad-0,008,marzec 2012-0,010,lipiec-0,004,listopad-0,008,2013 maj-0,010,grudzień-0,003, 2014 maj-0,005, grudzień- 0,007, 2015 maj-0,003
Awatar użytkownika
smok45
Użytkownik
 
Posty: 1606
Rejestracja: 12 sie 2007, 17:40
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Sprawy forum * Forum public

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

logo zenbox