Testowanie,informacje i porady techniczne

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 11 gru 2012, 06:20

Ponawiam swój techniczny post z przed kilkunastu dni bo był umieszczony w złym wątku i prawdopodobnie uszedł uwadze większości forumowiczów.
Nie wszyscy radzą sobie z edytorem tekstu i nie wiedzą jak zmienić z chimerycznego na ten pewny. Aby zmienić trzeba kliknąć na słowo WYSIWYG Bar.


W coraz większej ilości postów nie wyświetlają się emotikonki, zamiast uśmieszku jest to :-) Nie wiem jeszcze dokładnie co jest tego przyczyną ale doradzam abyście chcąc wstawić uśmieszek :) napisali dwukropek i zamykający nawias:) bez myślnika między nimi :-). I jeszcze jedna uwaga, przed i po emotikonce lub między nimi, gdy chcecie wstawić ich więcej , musi być przerwa. W poprzedniej linijce po słowie nawias nie zrobiłem przerwy i emotikonka nie wyświetliła się. Przed i po adresach www też musi być przerwa.

Teraz najważniejsza uwaga, którą kieruję do nowych forumowiczów, zaczynając uczestniczyć w forum, twórzcie swój wątek (temat) a nie zaczynajcie pisać o sobie w cudzym wątku. Jak to zrobić jest instrukcja tutaj: http://www.gladiator-olsztyn.pl/viewtopic.php?id=337 Jeżeli utworzyliście swój wątek i znajduje się on gdzieś daleko na liście nie obawiajcie się że inni forumowicze nie znajdą i nie przeczytają go. Każdy nowy post znajdzie się natychmiast na czele listy Nowe posty i Aktywne tematy.

Każdy z Was w swoim "Profilu" ma rubrykę Lokalizacja. Zachęcam do wpisania tam swojego miasta bo umożliwi nam to precyzyjniejsze doradzanie gdzie się leczyć.
Motto: Zanim potępisz staraj się zrozumieć.
Ur. 1941 VI/09 PSA5,3 X/09 PSA9,7 Biopsja Gl 9(5+4) Scany: wszystko czyste 30/XI/09 prostatektomia radykalna z usunieciem wiązki nerwowo-naczyniowej. Gleason 10 pT3aN0M0 21/I/10 PSA 0,7 4/III/10 PSA 0,77. 26/III/10 PSA 1.0 Doubling time 4,5 mca. V/10 hormony (Zoladex) i radioterapia 66Gy. VIII/10 PSA 0,04 X/10 PSA 0.03 XII/10 PSA 0,03 testosteron 23ng/dL(0,8nml/L) II/11 PSA<0,05/<0,03 IV/11 PSA<0,05 testosteron<0,5nmol/L(<14ng/dL) Przerwa w hormonoterapii :) VII/11 PSA 0,001 Testosteron 1,03/30 IX/11 PSA<0.05, Testosteron3.8/112, 11/2011 PSA 0,04 testosteron 7,1/208 1/2012 PSA 0,1 2/2012 PSA 0,18Obrazekpowrót do HT 4/2012 PSA 0,03. 5/2012 PSA<0.03 7/2012 PSA 0,03 9/2012PSA 0,01 11/2012 PSA <0,03 1/2013 PSA <0,03 3/2013PSA <0,03 testosteron <23/0,8 Ponowne przerwanie HT 6/2013 PSA <0,003 testosteron<2,6 ng/dl 10/2013 PSA <0,03 testosteron 17,6 ng/dl. 2/2014 PSA<0.03 testosteron 138 7/2014 PSA-0,62, 8/2014 PSA-1,85 10/2014 PSA-7,9 11/2014 PSA-7,57PET/CT zajęte cztery węzły chłonne w miednicy, skierowanie na RT (SBRT) powrót do HT(3 miesiące) 2/2015 PSA-3,43 4/2015 PSA-0,72 7/2015 PSA-0,72 testosteron 40/1,3 10/2015 PSA-1,2 testosteron 168/5,8 12/2015 PSA-0,78 3/2016 PSA-0,71 6/2016 PSA-0,34 9/2016 PSA-0,16 12/2016 PSA-0,22 3/2017 PSA-0,54 7/2017 PSA-1,7 11/2017 PSA-0,3

Wykres obrazujący przebieg leczenia. http://www.fotosik.pl/zdjecie/4c0bd44ca8968802
Awatar użytkownika
wlobo135
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 4044
Rejestracja: 18 mar 2010, 09:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 11 lut 2013, 02:52

Drodzy koledzy, zwracam się przede wszystkim do tych z krótkim stażem na forum. Twórzcie stopkę(sygnaturkę). Jak to zrobić jest tutaj http://www.gladiator-olsztyn.pl/viewtopic.php?id=313 Stopka jest bardzo dużym ułatwieniem i oszczędnością czasu, dla kolegów którzy Wam doradzają i jest w Waszym interesie. Kilka dni temu chciałem odpowiedzieć na post jednego z forumowiczów, ale aby się zapoznać z przebiegiem leczenia musiałem przeczytać kilkanaście postów użytkownika bo nie było stopki z zebranymi najważniejszymi informacjami. W połowie szukania doszedłem do wniosku, że zajmie mi to zbyt dużo czasu a mam jeszcze kilka nowych postów do przeczytania. Odłożyłem więc napisanie odpowiedzi na później i w rezultacie nie napisałem jej. Obawiam się że nie jestem jedynym któremu przydarzyło się nienapisanie postu z powodu braku stopki.
Druga ważna sprawa to uzupełnianie stopki o nowe wyniki badań. Pamiętajcie też o tym, bo nieaktualna stopka wprowadza nas doradzających w błąd.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Włodek
Motto: Zanim potępisz staraj się zrozumieć.
Ur. 1941 VI/09 PSA5,3 X/09 PSA9,7 Biopsja Gl 9(5+4) Scany: wszystko czyste 30/XI/09 prostatektomia radykalna z usunieciem wiązki nerwowo-naczyniowej. Gleason 10 pT3aN0M0 21/I/10 PSA 0,7 4/III/10 PSA 0,77. 26/III/10 PSA 1.0 Doubling time 4,5 mca. V/10 hormony (Zoladex) i radioterapia 66Gy. VIII/10 PSA 0,04 X/10 PSA 0.03 XII/10 PSA 0,03 testosteron 23ng/dL(0,8nml/L) II/11 PSA<0,05/<0,03 IV/11 PSA<0,05 testosteron<0,5nmol/L(<14ng/dL) Przerwa w hormonoterapii :) VII/11 PSA 0,001 Testosteron 1,03/30 IX/11 PSA<0.05, Testosteron3.8/112, 11/2011 PSA 0,04 testosteron 7,1/208 1/2012 PSA 0,1 2/2012 PSA 0,18Obrazekpowrót do HT 4/2012 PSA 0,03. 5/2012 PSA<0.03 7/2012 PSA 0,03 9/2012PSA 0,01 11/2012 PSA <0,03 1/2013 PSA <0,03 3/2013PSA <0,03 testosteron <23/0,8 Ponowne przerwanie HT 6/2013 PSA <0,003 testosteron<2,6 ng/dl 10/2013 PSA <0,03 testosteron 17,6 ng/dl. 2/2014 PSA<0.03 testosteron 138 7/2014 PSA-0,62, 8/2014 PSA-1,85 10/2014 PSA-7,9 11/2014 PSA-7,57PET/CT zajęte cztery węzły chłonne w miednicy, skierowanie na RT (SBRT) powrót do HT(3 miesiące) 2/2015 PSA-3,43 4/2015 PSA-0,72 7/2015 PSA-0,72 testosteron 40/1,3 10/2015 PSA-1,2 testosteron 168/5,8 12/2015 PSA-0,78 3/2016 PSA-0,71 6/2016 PSA-0,34 9/2016 PSA-0,16 12/2016 PSA-0,22 3/2017 PSA-0,54 7/2017 PSA-1,7 11/2017 PSA-0,3

Wykres obrazujący przebieg leczenia. http://www.fotosik.pl/zdjecie/4c0bd44ca8968802
Awatar użytkownika
wlobo135
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 4044
Rejestracja: 18 mar 2010, 09:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Sprawy forum * Forum public

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości

logo zenbox
cron