autor: szef admin » 20 maja 2017, 20:15
Wyróżnienia.
Cały dzień myślę, komu, żeby, nie pominąć, nie sprawić, iżby ktoś poczuł się niedoceniony.
X Lecie Forum, czas na podsumowanie tego okresu, czas na wyróżnienia, podziękowania. Dokonamy tego na VII Spotkaniu Forumowiczów ze Specjalistami.
Krótka historia - forum zostało założone przez firmę Abbott na koniec 2006 roku, ale de facto swoje podwoje otworzyła na akcję' Rak To Nie Wyrok' na początku 2007 roku.
Jest nas trzech, którzy w owym roku zapisali się na forum. Obecnie najdłużej czynnym użytkownikiem jestem ja, nast. Smok45 i Kangur__2007.
Udzielaliśmy się, sporo koleżanek i kolegów doszło w 2008 roku i później.
Technicznie forum zaczęło upadać, nie znaliśmy administratora, aż doszło do tego, że w sierpniu 2010 roku nagle okazało się ogłoszenie, że forum będzie zlikwidowane. Powstało larum, także na innych forach, by je ratować. Nikt się nie zgłaszał, więc jako Gladiator podjąłem starania, o przejęcie cesji od Abbotta, co nie było takie łatwe. Zarządzała nim jakaś zewnętrzna firma informatyczna, ciężko było się dogadać.
I tak, od września 2010 roku zostałem administratorem, choć pod awatarem widnieje info, że od 2008 roku. Po prostu, wszedłem w uprawnienia poprzednika.
Forum burzliwie przechodziło wiele przemian. Kilka lat temu na forum było zarejestrowanych około 10'000 forumowiczów, ale po sukcesywnym czyszczeniu, pozostało kilka tysięcy. O ile jeszcze 2 lata temu zwracaliśmy uwagę na ilość, to aktualnie patrzymy na jakość. Jesteśmy otwartym forum i stąd dużo mamy stałych, niezarejestrowanych, teraz około 20000. Zyskaliśmy popularność, staliśmy się opiniotwórczy w systemie urologicznym. Nie mamy żadnych krytycznych uwag, niektóre zawodowe firmy, nawet, wysuwały propozycje kupna. Niedoczekanie.
Wiele kosztowało nas wszystkich, żeby doprowadzić do tak znakomitego poziomu, jak teraz.
Historia spotkań.
Jako administrator do organizowanych spotkań przez Włodka dołączyłem w 2013 roku, Włodek przyfruwał z Australii, by się spotykać z koleżeństwem w Warszawie, Krakowie i innych miejscowościach.
2013 III Spotkanie zorganizowaliśmy w warszawskiej restauracji Babooshka, potem 2014 znakomite w Starych Jabłonkach (nota bene byłem tam kiedyś szefem), 2015 w W-wie Cafe Flora, 2016 też w W-wie w hotelu Aramis.
W bieżącym roku szukaliśmy miejsca bliżej natury, cóż, nie wyszło, nie z naszej winy.
Rok X Lecia Forum, spotkanie odbędzie się centrum Polski, w Otwocku, myślę, iż to dobre miejsce.
Będziemy gościć znakomitych specjalistów, być może jeszcze ktoś dokooptuje, zapraszaliśmy więcej lekarzy. Bardzo cieszę się, że poznam znakomitych specjalistów, i dziękuję, ze przyjęli zaproszenia.
VII Spotkanie, jest bardziej oficjalnym. Jesteśmy forum edukacyjnym, informacyjnym, więc i spotkania powinny takimi być, tak uważałem i nadal uważam. Nasze działania zostały usankcjonowane poprzez współpracę z Fundacją i Stow. Gladiator.
Nasze spotkania, to także czas podziękowania, wyróżnienia za e-wolontariackie działania na forum. Uważam, ze każdemu człowiekowi, za jego społeczne starania, pomaganie, udzielanie się, należą się podziękowania. Od spotkania w Starych Jabłonkach wprowadziłem ten zwyczaj, tak trzeba.
- W 2014 na IV Spotkaniu, pierwszymi docenionymi w postaci statuetki i "Podziękowania" zostali Dunol i Włodek
- W 2015 na V Spotkaniu podobnie Kris1
- W 2016 na VI Spotkaniu Zosia Bluszcz, statuetkę i "Podziękowania" wysłałem do Australii
Od obecnego roku, żeby ujednolicić, wprowadziłem złotą i zwyczajną odznakę GLADIATORA. Kto zostanie wyróżniony, kto je otrzyma, koledzy, jako o najdłuższym stażu, decyzje pozostawili mnie.
Cały dzień obmyślam, komu, co? Niełatwe decyzje.