Rakar pisze:Wolę młodych, bo taki pracownik, jak czegoś nie wie albo nie jest pewny, stara się zgłębić problem i nie stroi foch. .
kris1 pisze:No i co będzie z nami "trochę więcej niż pięćdziesiątkami" ???![]()
![]()
Może jakieś fajne pomysły???
pozdrawiam. kris.
edi pisze:Hm...
tak sobie pomyślałam.Skoro juz zarejestrowałam się tutaj u Was to może na cos się przydam.
O raku prostaty nie wiem nic wiec nie pomogę.
Ale moge pomóc w poradach dotyczacych ZUS-u czyli,chorobowe,świadczenia rehabilitacyjne i emerytalno rentowe. Zanim przeszłam na rentę to pracowałam w ZUS-ie i co nieco wiem na ten temat.
Moge również poradzic w zakresie orzekania o niepełnosprawnosci.
Z doświadczenia wiem,że mało osób stara się o uzyskanie tego orzeczenia a szkoda. Bo trochę mozna na tym skorzystać.
Jeśli administratorzy nie bedą przeciwni temu abym zamieściła tutaj konkretne informacje dotyczace obu tych zagadnień to z ochotą to uczynię.
edi pisze:Czyli rozumiem,że mogę tutaj troche ten wątek "zaśmiecić" wiadomościami
toma52 pisze:RAKAR ,nie dziw się,że tak było , bo w zeszłym roku (2009) zrezygnowano z przepisu ,który uzależniał otrzymanie emerytury wcześniejszej od zwolnienia się z pracy.I dopiero po tym zwoleniu pracownik mógł na nowo zatrudnić się chociażby u tego samego pracodawcy.Wystarczyło ,że przerwa wynosiła tylko jeden dzień.
rakar pisze:...uważam, że wiek w pracy ma znaczenie, w pozytywnym sensie tego słowa. Dobry, doświadczony pracownik, otwarty na postęp, to skarb dla firmy. Tylko, że u nas pracownik po 50 uważany jest za dziadka, jest spychany na out.....
edi pisze:Przez lata pracy w ZUS-ie ....
Lubiłam swoja pracę i teraz bardzo mi jej brakuje.
Mariusz pisze:edi pisze:Przez lata pracy w ZUS-ie ....
Lubiłam swoja pracę i teraz bardzo mi jej brakuje.
Podziwiam, byłem tam, widziałem kto i w jakim stanie przychodzi.
Swego czasu miałem robótkę, która wymagała kontaktu z klientami - nie wytrzymałem tego.
Ja wolę po cichutku dłubać swoje arkusiki, ekspertyzki, pisuły, jakieś tam korepetycje i inne "mądrości".
Ot - ktoś nawali i trzeba to wyprostować. Jest wyzwanie, jest satysfakcja.
To niby też dla ludzi, ale ja sam wybieram dla kogo...
I przypomniałem sobie jak w odpowiednim momencie powiedzieć "przerwa" i zrobić wolne.
dunol pisze:GUS to ostatnio ZUS-owi pięknie wyliczył, w związku z reformą emerytalna.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości