r.1964 PSA 6.88ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP Gl3+4pT2bN0MxV0L0R0

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

r.1964 PSA 6.88ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP Gl3+4pT2bN0MxV0L0R0

Nieprzeczytany postautor: escobar » 06 lis 2017, 15:22

Witam wszystkich Gladiatorów.

Chciałem się z Wami podzielić swoją historią. Od wielu lat obserwuje swoje wyniki badań PSA.
W marcu 2017 r. osiągnąłem wynik 6,88 mg/ml.
Mój lekarz prowadzący skierował mnie na biopsję (była to wtedy trzecia już biopsja). Tym razem wynik był pozytywny.
W dwóch bioptatach rozpoznano raka gruczołu stercza.

Oczywiście wielki strach w oczach, rozmowy z lekarzami na temat możliwości leczenia i dalszego postępowania. Co robić? Jak działać?
Podjąłem poszukiwania kliniki na własną rękę, poprzez poszukiwania w internecie oraz wśród znajomych i przy pomocy poczty pantoflowej.
Zdecydowałem się na zabieg radykalnej prostatektomii w klinice w Gronau (?)(Niemcy) przy pomocy robota Da Vinci. Jako operatora wskazałem naszego rodaka dr Pawla S(?), który pracuje w tej klinice od wielu lat.

Zabieg miałem wykonany w październiku 2017 r.
Dzień przed zabiegiem moje PSA wynosiło 9,8 mg/ml, a pięć dni po zabiegu 1,55 mg/ml.
W szóstym dniu po zabiegu siedziałem już w samolocie wraz ze swoją małżonką w drodze do domu - byliśmy szczęśliwi jak nigdy.
Następnego dnia po powrocie do domu, byłem już w pracy.

Czekam na ponowne zrobienie PSA po 6 tygodniach od zabiegu.

Czytając na tym forum Wasze historie, zwłaszcza wszelkie powikłania tzn. z utrzymaniem moczu, czy też erekcją, chce się podzielić swoim odwrotnym doświadczeniem.
W szóstym dniu po zabiegu byłem całkiem "suchym" facetem, bez popuszczania, żadnej kropelki, nawet przy kichaniu czy wysiłku, a pierwsza erekcja pojawiła się w dziesiątym dniu po zabiegu.

Uważam, że jest to zasługa dr który jest wybitnym operatorem i ma do dyspozycji fantastyczne urządzenia, do wspierania zabiegu - robota Da Vinci. Ten duet jest w stanie tak precyzyjnie przeprowadzić zabieg, aby zminimalizować skutki niekomfortowego życia.

Gladiatorzy, nie lękajcie się przed wyjazdem za granicę, nie musicie nawet znać obcego języka. Od pierwszych kroków w klinice, do Waszej dyspozycji jest polski tłumacz (na ten moment rolę tą pełniła Pani S.(?), która wspiera na duchu i udziela wszelkiej pomocy nam pacjentom i osobom towarzyszącym w tych trudnych dla nas chwilach. Organizacją pobytu i kwalifikacji do zabiegu w sposób profesjonalny zajmuję się firma z Warszawy.
Jeśli macie jakieś pytania, chętnie na nie odpowiem i podzielę się większą ilością szczegółów.

Pozdrawiam
escobar
 
Posty: 3
Rejestracja: 01 lis 2017, 17:05
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Escobar 1964 po zabiegu Da Vinci Niemcy

Nieprzeczytany postautor: chief_admin » 06 lis 2017, 16:15

Kolego, znamy tę klinikę, znamy doktora Pawła. Zacny to człowiek.
Nawet on tak nie reklamował wymienionej kliniki, jak Ty to robisz.
Na ostatnim spotkaniu prze 45 minut omawiał tę metodę leczenia.
Znam pośrednika z firmy ..Care Pana Marcina Mączyńskiego.
(---)
Mamy założony temat o tej metodzie leczenia.
Chcielibyśmy poznać Twoją historię leczenie, a nie wrzucenie kilku info.

To jak? Co zrobisz?
Obrazek Trudno poważnie dyskutować z kimś pozbawionym poczucia humoru.
Ur.1949
III'2007 PSA 8,28;biopsja Gl1+2!?;10/V/2007 limfadenektomia węzły b/z;IX'PSA 0,07;HT VIII-XII;RT XII'07-I'08 7400cGy/37frakcji;cTpN0M0
IV'2008 PSA 0,08; X’ TK ok XII' zastrzyki przeciwzakrzepicowe
I'2009 - XII' PSA 0,35 ng/ml - 0,60 ng/ml
I’2010 MRI ok, zastrzyki przeciwzakrzepicowe do IV’, III’ scyntygrafia & TRUSok, IX’ biopsja spartolona, VII' PSA 0,61;XII' 0,83;
VII'2011 1,03 T'2,33 MRI podejrzenie wznowy VIII’ biopsja- Sclerosis atrophicans prostatae;XI' MRI b/z - obserwować, PSA XI' 1,85;
V'2012 PSA 2,68 T 2,33;VII' 3,37 T'1,23;VII' PET-CT z octanem sugeruje proces nowotworowy; X' PSA 5,40;od X' Apo-Flutam 3x dziennie;po 1 mieś. PSA 1,28; 2 mieś. 1,05; 3 mieś. PSA 0,837;T 2,07
I'2013 zastrzyk Diphereline 11,25 mg na 3 mieś.; IV'2013 PSA 3,14 drugi Dipheriline+ Apo-flutam(zaniechany po 3,5 dniach);IV' w innym lab. PSA po 2 dniach 5,31, po 2 tyg. w swoim lab. PSA 1,92 ng/ml, T 0,19 ng/ml; VI' PET-CT z Choliną rak w obrębie stercza, VII' PSA 9,50 ng/ml, bikalutamid 50 mg * biopsja stercza = ogólnie Gleason 5+4, jeszcze w obrębie torebki (margines 0,2 mm); VIII' PSA 1,30 * T 1,51 bikalutamid 50mg; IX' Zmiana na Eligard PSA 0,85 przed BT IX/X' - 30 Gy=3x10;
I'2014 PSA 0,38 ng/ml {odstawiony bikalutamid}III' PSA 0,86{koniec działania Eligardu} IV' T 0,58 ng/ml*PSA 1,17 ng/ml; VI' T 2,35 & PSA 3,24;VII' T=2,25 & PSA 4,04* VIII' PSA 4,20 T 2,52 PET naciekanie na pęcherz, pęcherzyki nasienne, węzły chłonne| VIII' PSA 4,00 T 2,58 | IX' PSA 4,02 T 1,53 | XI' PSA 6,90 Apo-Flutam 2 tyg, po tym Eligard|
I'2015 PSA 1,65>II' PET-CT z choliną, praktycznie jak w roku poprz.>IV' PSA 8,83 ng/ml, T 1,69 ng/dl, zastosowano bikalutamid> 05' uretrotomia (pobrano próbki do badania histopatol.) V' PSA 1,10; VII' PSA 0,23 ng/ml; IX' 0,26 ng/ml, XI’ TURP, XI/XII' 0,35 ng/ml
I'2016 PSA 0,34 ng/ml, T 0,12 ng/dl / II/II'I PSA 0,41 ng/ml; IV' PSA 0,62 ng/ ml, T 0,23 ng/dl; VI' PSA 0,87 ng/ml, VII posiew ujemny(zaskoczenie), IX PSA 1,70 ng/ml; IX/X' PET-CT progresja, meta do węzła chłonnego biodrowego wspólnego prawego; X' PSA 1,66 ng/ml, T 0,17 ng/dl; XI' PSA 2,14 ng/ml; XII' PSA 3,03 ng/ml, T 0,104 ng/ml
I'2017 PSA 4,05 ng/ml, 08/02/2017 urestomia, II/III'2017 4,88 ng/ml, IV/V'17 PSA 5,36 ng/ml, 1-31maja badanie kliniczne ARAMIS, 5 maja Eligard pół roku, V/VI PSA 6,74 ng/ml, VI/VII 7,28 ng/ml; VIII PSA 9,87 ng/ml, 24/VIII Xtandi, 19/IX PSA 2,21 ng/ml, 04/X Eligard 45, 16/X PSA 1,55 ng/ml
Awatar użytkownika
chief_admin
Administrator
 
Posty: 757
Rejestracja: 13 mar 2008, 13:50
Lokalizacja: Olsztyn
Blog: Wyświetl blog (0)

r.1964 PSA 6.88ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP Gl3+4pT2bN0MxV0L0R0

Nieprzeczytany postautor: miromat » 06 lis 2017, 17:03

escobar pisze:

Gladiatorzy, nie lękajcie się przed wyjazdem za granicę, nie musicie nawet znać obcego języka. Od pierwszych kroków w klinice, do Waszej dyspozycji jest polski tłumacz...


Tak sobie myślę że większość (jak nie wszyscy tu piszący) nie miałoby żadnych obiekcji by leczyć się w sposób opisany przez Ciebie. Jest tylko jedna podstawowa przeszkoda dla tej większości.

Nie muszę pisać jaka? :/

pzdr
Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym całego świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa.
ur.1962. X/2011 PSA 4.09; biopsja; diagnoza CaP cT1cN0Mx Gl. 6 (3+3);
9/II/2012 załonowa prostatektomia radykalna + PLND; Histopatologia: pT2bN0Mx; PSA po 6 tyg. - 0.008 ng/ml; po 3 mies. - 0.023 ng/ml; po 6 mies. - 0.005 ng/ml; po 9 mies. - 0,021 ng/ml; po 12 mies. - 0,017ng/ml; po 15 mies. - 0,010 ng/ml; po 1.5 roku - 0,017ng/ml; po 21 mies. - 0,008ng/ml; po 2 latach - 0,006ng/ml; po 2.5 roku - 0,008ng/ml; po 3 latach - 0,008ng/ml; po 3.5 roku - 0,007ng/ml; po 4 latach - 0,011ng/ml; po 4.5 roku - 0,009ng/ml; po 5 latach - 0,010ng/ml
Awatar użytkownika
miromat
 
Posty: 172
Rejestracja: 22 lis 2011, 16:46
Lokalizacja: Szczecin
Blog: Wyświetl blog (0)

r.1964 PSA 6.88ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP Gl3+4pT2bN0MxV0L0R0

Nieprzeczytany postautor: escobar » 06 lis 2017, 22:47

witam Cię chief_admin

Czuje w Twoich słowach irytacje. Nie jestem reklamodawcą a swoją historie choroby z wynikami opisałem w stopce ale się nie załączyła.
Może popełniłem jakiś błąd przy pierwszym wpisie.
Proszę podpowiedz jak i gdzie tę historię poprawnie zamieścić.
Chcę się podzielić swoim przypadkiem nie dla chwalenia "Niemców" ale aby być może uratować komfort wielu użytkowników tego forum.
O klinice w Niemczech dowiedziałem się, m.in., na tym forum, za co dzięki tym gladiatorom, którzy o tym pisali.


Czekając na odpowiedź
Pozdrawiam
escobar
escobar
 
Posty: 3
Rejestracja: 01 lis 2017, 17:05
Blog: Wyświetl blog (0)

r.1964 PSA 6.88ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP Gl3+4pT2bN0MxV0L0R0

Nieprzeczytany postautor: chief_admin » 06 lis 2017, 23:42

Nie chciałbym Cię urazić. Jednak tak napisałeś o tym leczeniu, jakby była to reklama.

Proszę bardzo, spróbuj teraz. Wejdź w profil, znajdź podpis i opisz treściwie, ale w skrótowo swoich wynikach.

W treści, jak możesz, załącz wyniki (pod postem 'Dodaj załącznik", biopsji, obrazowe, z zamazanymi nazwiskami.

Prosimy o to, nie po to by utrudniać, ale żeby lepiej móc coś doradzić.
Jak zauważyłeś, w nazwie mamy "forum edukacyjno-informacyjne".
Niech inni korzystają z naszych przejść.

Witaj na forum i zapraszam do udzielania się, a jeżeli czymś uraziłem - przepraszam.

Pozdrawiam
Obrazek Trudno poważnie dyskutować z kimś pozbawionym poczucia humoru.
Ur.1949
III'2007 PSA 8,28;biopsja Gl1+2!?;10/V/2007 limfadenektomia węzły b/z;IX'PSA 0,07;HT VIII-XII;RT XII'07-I'08 7400cGy/37frakcji;cTpN0M0
IV'2008 PSA 0,08; X’ TK ok XII' zastrzyki przeciwzakrzepicowe
I'2009 - XII' PSA 0,35 ng/ml - 0,60 ng/ml
I’2010 MRI ok, zastrzyki przeciwzakrzepicowe do IV’, III’ scyntygrafia & TRUSok, IX’ biopsja spartolona, VII' PSA 0,61;XII' 0,83;
VII'2011 1,03 T'2,33 MRI podejrzenie wznowy VIII’ biopsja- Sclerosis atrophicans prostatae;XI' MRI b/z - obserwować, PSA XI' 1,85;
V'2012 PSA 2,68 T 2,33;VII' 3,37 T'1,23;VII' PET-CT z octanem sugeruje proces nowotworowy; X' PSA 5,40;od X' Apo-Flutam 3x dziennie;po 1 mieś. PSA 1,28; 2 mieś. 1,05; 3 mieś. PSA 0,837;T 2,07
I'2013 zastrzyk Diphereline 11,25 mg na 3 mieś.; IV'2013 PSA 3,14 drugi Dipheriline+ Apo-flutam(zaniechany po 3,5 dniach);IV' w innym lab. PSA po 2 dniach 5,31, po 2 tyg. w swoim lab. PSA 1,92 ng/ml, T 0,19 ng/ml; VI' PET-CT z Choliną rak w obrębie stercza, VII' PSA 9,50 ng/ml, bikalutamid 50 mg * biopsja stercza = ogólnie Gleason 5+4, jeszcze w obrębie torebki (margines 0,2 mm); VIII' PSA 1,30 * T 1,51 bikalutamid 50mg; IX' Zmiana na Eligard PSA 0,85 przed BT IX/X' - 30 Gy=3x10;
I'2014 PSA 0,38 ng/ml {odstawiony bikalutamid}III' PSA 0,86{koniec działania Eligardu} IV' T 0,58 ng/ml*PSA 1,17 ng/ml; VI' T 2,35 & PSA 3,24;VII' T=2,25 & PSA 4,04* VIII' PSA 4,20 T 2,52 PET naciekanie na pęcherz, pęcherzyki nasienne, węzły chłonne| VIII' PSA 4,00 T 2,58 | IX' PSA 4,02 T 1,53 | XI' PSA 6,90 Apo-Flutam 2 tyg, po tym Eligard|
I'2015 PSA 1,65>II' PET-CT z choliną, praktycznie jak w roku poprz.>IV' PSA 8,83 ng/ml, T 1,69 ng/dl, zastosowano bikalutamid> 05' uretrotomia (pobrano próbki do badania histopatol.) V' PSA 1,10; VII' PSA 0,23 ng/ml; IX' 0,26 ng/ml, XI’ TURP, XI/XII' 0,35 ng/ml
I'2016 PSA 0,34 ng/ml, T 0,12 ng/dl / II/II'I PSA 0,41 ng/ml; IV' PSA 0,62 ng/ ml, T 0,23 ng/dl; VI' PSA 0,87 ng/ml, VII posiew ujemny(zaskoczenie), IX PSA 1,70 ng/ml; IX/X' PET-CT progresja, meta do węzła chłonnego biodrowego wspólnego prawego; X' PSA 1,66 ng/ml, T 0,17 ng/dl; XI' PSA 2,14 ng/ml; XII' PSA 3,03 ng/ml, T 0,104 ng/ml
I'2017 PSA 4,05 ng/ml, 08/02/2017 urestomia, II/III'2017 4,88 ng/ml, IV/V'17 PSA 5,36 ng/ml, 1-31maja badanie kliniczne ARAMIS, 5 maja Eligard pół roku, V/VI PSA 6,74 ng/ml, VI/VII 7,28 ng/ml; VIII PSA 9,87 ng/ml, 24/VIII Xtandi, 19/IX PSA 2,21 ng/ml, 04/X Eligard 45, 16/X PSA 1,55 ng/ml
Awatar użytkownika
chief_admin
Administrator
 
Posty: 757
Rejestracja: 13 mar 2008, 13:50
Lokalizacja: Olsztyn
Blog: Wyświetl blog (0)

r.1964 PSA 6.88ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP Gl3+4pT2bN0MxV0L0R0

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 06 lis 2017, 23:45

....swoją historie choroby z wynikami opisałem w stopce ale się nie załączyła. Może popełniłem jakiś błąd przy pierwszym wpisie.


W poniższym adresie znajdziesz informację jak zrobić stopkę. Jeżeli nadal będziesz miał kłopoty to prześlij mi ją na PW a ja ją zamieszczę.
viewtopic.php?f=8&t=313&p=77105#p77105
Motto: Zanim potępisz staraj się zrozumieć.
Ur. 1941 VI/09 PSA5,3 X/09 PSA9,7 Biopsja Gl 9(5+4) Scany: wszystko czyste 30/XI/09 prostatektomia radykalna z usunieciem wiązki nerwowo-naczyniowej. Gleason 10 pT3aN0M0 21/I/10 PSA 0,7 4/III/10 PSA 0,77. 26/III/10 PSA 1.0 Doubling time 4,5 mca. V/10 hormony (Zoladex) i radioterapia 66Gy. VIII/10 PSA 0,04 X/10 PSA 0.03 XII/10 PSA 0,03 testosteron 23ng/dL(0,8nml/L) II/11 PSA<0,05/<0,03 IV/11 PSA<0,05 testosteron<0,5nmol/L(<14ng/dL) Przerwa w hormonoterapii :) VII/11 PSA 0,001 Testosteron 1,03/30 IX/11 PSA<0.05, Testosteron3.8/112, 11/2011 PSA 0,04 testosteron 7,1/208 1/2012 PSA 0,1 2/2012 PSA 0,18Obrazekpowrót do HT 4/2012 PSA 0,03. 5/2012 PSA<0.03 7/2012 PSA 0,03 9/2012PSA 0,01 11/2012 PSA <0,03 1/2013 PSA <0,03 3/2013PSA <0,03 testosteron <23/0,8 Ponowne przerwanie HT 6/2013 PSA <0,003 testosteron<2,6 ng/dl 10/2013 PSA <0,03 testosteron 17,6 ng/dl. 2/2014 PSA<0.03 testosteron 138 7/2014 PSA-0,62, 8/2014 PSA-1,85 10/2014 PSA-7,9 11/2014 PSA-7,57PET/CT zajęte cztery węzły chłonne w miednicy, skierowanie na RT (SBRT) powrót do HT(3 miesiące) 2/2015 PSA-3,43 4/2015 PSA-0,72 7/2015 PSA-0,72 testosteron 40/1,3 10/2015 PSA-1,2 testosteron 168/5,8 12/2015 PSA-0,78 3/2016 PSA-0,71 6/2016 PSA-0,34 9/2016 PSA-0,16 12/2016 PSA-0,22 3/2017 PSA-0,547/2017 PSA-1,7

Wykres obrazujący przebieg leczenia. http://www.fotosik.pl/zdjecie/4c0bd44ca8968802
Awatar użytkownika
wlobo135
Administrator senior
 
Posty: 4019
Rejestracja: 18 mar 2010, 08:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

r.1964 PSA 6.88ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP Gl3+4pT2bN0MxV0L0R0

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 07 lis 2017, 11:36

swoją historie choroby z wynikami opisałem w stopce ale się nie załączyła.


Historia choroby, przebieg badan diagnostycznych (z datami i opisami), opis biopsji oraz histopatologia pooperacyjna, powinny byc zamieszczone w postach.(Preferujemu kany/zdjecia dokumentow zamieszczone jako załączniki.)
Stopka powinna zawierac jedynie esencję informacji - suche wyniki, chronologie PSA przed- i pooperacyjnego, etc.

Oczekujemy zatem na brakujace informacje i dokumenty.
pzdr
zosia
[color=#FFBF00]..........................Obrazek
zosia bluszcz
Administrator
 
Posty: 6758
Rejestracja: 13 cze 2009, 01:06
Blog: Wyświetl blog (0)

r.1964 PSA 6.88ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP Gl3+4pT2bN0MxV0L0R0

Nieprzeczytany postautor: escobar » 08 lis 2017, 12:08

escobar 1964
PSA 17.03.2017 6.88 ng/ml
22.03.2017- badanie MR w lewej połowie strefy obwodowej ognisko o cechach PIRADS 2 3, zmiana o niejednoznacznym charakterze
Biopsja 8.08.2017 wykonany profil IHC podejrzanych komórek w bioptatach 5 i 12 pozwala na rozpoznanie raka gruczołu
stercza, Gleason score 6 (3+3),
29.09.2017 Scyntygrafia nie wykazała rozsiewu do układu kostnego,
10.2017 Zabieg RP
PSA 17.10.2017 1,55 ng/ml
escobar
 
Posty: 3
Rejestracja: 01 lis 2017, 17:05
Blog: Wyświetl blog (0)

r.1964 PSA 6.88ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP Gl3+4pT2bN0MxV0L0R0

Nieprzeczytany postautor: stanis » 08 lis 2017, 12:48

Witaj,

Jednak pooperacyjny Gleason 3+4 podczas gdy w biopsji został niedoszacowany jako GL 3+3.
Dobrze rokują wyniki hist-pat tj. ujemne marginesy oraz nie stwierdzono przerzutów do węzłow chłonnych (0/12)-zb
Niestety występuje pewien zły czynnik rokowniczy : infiltracja nwt do torebki prostaty.

Około 27.11.2017 proponuję wykonać pomiar PSA.

Życzę zerowego wyniku PSA.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,088 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml; 09.2017 PSA=0,106 ng/ml; 11.2017 PSA=0,170 ng/ml
_________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
Administrator
 
Posty: 1760
Rejestracja: 10 sie 2014, 11:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: r.1964 PSA 6.88ng/ml BxGl.3+3 cT? RARP Gl3+4pT2bN0MxV0L

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 08 lis 2017, 12:55

Dzięki za pełną dokumentację.
Trzymam kciuki, żeby do 24 listopada PSA zjechało do 0,003 i juz na tym poziomie zostało.
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63; XI 2017 PSA 0,051, T 1,79

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie
Wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Administrator
 
Posty: 2090
Rejestracja: 20 sty 2015, 00:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1964 PSA 6.88ng/ml BxGl.3+3cT2b RARP Gl3+4pT2bN0MxV0L0

Nieprzeczytany postautor: kangur__2007 » 09 lis 2017, 00:07

Masz teraz tyle lat co ja w chwili postawienia diagnozy i leczenia chirurgicznego 10 lat temu. Wyniki pooperacyjnej histopatologii są w porządku. Niedoszacowanie sumy Gleasona z biopsji jest rzeczą pospolitą. Negatywny czynnik rokowniczy (naciekanie torebki) jest prawdopodobnie czysto teoretyczny, bo torebka nie jest przekroczona, czyli twój lokator to zdecydowanie wyleczalny T2. PSA po 6-8 tygodniach od operacji (czyli do 27 listopada - 12 grudnia) powinno zejść do wartości nieoznaczalnych (w praktyce <0,01 ng/ml). Odpoczywaj i nie martw się na zapas – przy odrobinie szczęścia wyjdzie tak jak u mnie, czyli koniec na tym, co zostało zrobione i nic więcej nie będzie potrzebne. Pozdrawiam.
KANGUR 2007 (Australia), ur.1954
zero objawów; VIII/2007 PSA 6,0; biopsja; diagnoza CaP cT2aNxMx, Gl.7 (3+4);
1/XI/2007 załonowa prostatektomia radykalna+PLND, wariant oszczędzający wiązki nerwowo-naczyniowe
Histopatologia pooperacyjna: pT2aN0Mx, Gl.7 (3+4);
PSA nieoznaczalne od 8 tyg. po operacji (wtedy – poniżej progu czułości analitycznej 0,04, teraz – poniżej progu cvzułości analitycznej 0,01)

5/XI/2017- W DZIESIĘĆ LAT PO PROSTATEKTOMII, PSA NADAL NIEOZNACZALNE
(poniżej progu czułości analitycznej 0,01 - moje laboratorium kupiło sobie jakieś sześć lat temu czulszy analizator niż mieli przedtem,kiedy 'nieoznaczalne' znaczyło <0,04)
Cała historia opisana współcześnie pod: http://forum.gazeta.pl/forum/w,37372,72041707,,Prostata_australijska.html?v=2
Awatar użytkownika
kangur__2007
 
Posty: 2195
Rejestracja: 27 wrz 2008, 14:39
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Nasze historie * Our Stories

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: aga59, Aisza, Bing [Bot], jurg, kemoturf, rene1970, stanis, walenty i 64 gości