r.1946 PSA 5.7ng/ml BxGl.3+3 RP Gl.3+2pT3b Finast. TomoRT

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

Re: r.1946 PSA 5.7ng/ml BxGl.3+3 RP Gl.3+2pT3b Finast. TomoR

Nieprzeczytany postautor: walenty » 24 lip 2017, 20:21

Witam wszystkich Forumowiczów !
Wróciło wszystko do normy,odnośnie dolegliwości opisywanych w ostatnim moim poście, poza jedną sprawą.Od pół roku odczuwam dolegliwości prawej nogi, konkretnie , podudzie od pachwiny do kolana i pod kolanem wewnętrzna strona uda, tak jak by ścięgna czy jakieś żyly byly za krótkie- normalnie funkcjonuję ale trochę dokucza.Lekki obrzęk stawu kolanowego.RTG- opis zmiany zwyrodniewowe w stawie rzepkowo-udowym.Rodzinny,ortopeda,radioterapełta bez konkretnej diagnozy-obecnie przyjmować Structum 500 mg i zobaczymy co będzie.Raczej to nie jest od spraw onkologicznych- oby tak było.
Poza tym wszysto w porządku, samopoczucie dobre i energia do wszystkiego bez ograniczeń - czyli ok.
Wyniki laboratoryjne krwi: morfologia bez zastrzeżeń, po RTH wrócilo wszystko do normy.
PSA z dnia 11-07-2017 caly czas w dół to 0,025 ng/mg zobaczymy jak dalej, oby spadło do paru tysięcznych tzn. 0,003 - lub o,000
Następna wizyta w poradni onkologicznej w m-cu pażdzierniku br. oby bez niespodzianek.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do nastepnego razu Walenty
ur.01.1946 r.; leczony od 2001 r. systematyucznie w poradni urol. z PSA wyjsciowym 2,5 ng/ml.2011.05;-PSA-5,47 ng/ml.Biobsja15.05.2011. -wynik adenocarcinoma prostate:Gleason (3+3) Fragmenty stercza.-materiał skąpy.15.06.2011 RP załonowa bad.histopat.Gleason 5 (3+2) Guz nacieka torebkę gruczołu.20.07.2011 PSA-0,04 2011.09.--0,002 2012.08. 0,020 2013.01.---0,050 2013.06.---0,075 rozpoczecie Finasterydu - Finamef 5 mg x1 dziennie. 2013.10.--PSA-0.020
2014.03.--0,030 2015.10.--0,041 koniec finasrerydu. 2016.01.--0,105 2016.03. 0,158 2016.06.--0,197 2016-06-30 0,203
2016-08-17----0,202. 2016-09-29.----0,257 ng/ml 2016-10-20------0,254 ng/ml 15-11-2016---0,278 ng/ml 23-12-2016 0,262 ng/ml 20-01-2017---0,288 02-02-2017---0,268 ng/ml RT 66 Gy 33-sesje od 06-02 do 23-03-2017 21-04-2017
PSA 0,081 6-06-2017--PSA 0,037 ng/ml 11-07-2017 0,025 ng/ml 23-08-2017 0,027 ng/ml 21-09-2017 0,021ng/ml 2017-11-16---0,009 ng/ml
walenty
 
Posty: 77
Rejestracja: 31 sty 2016, 19:41
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1946 PSA 5.7ng/ml BxGl.3+3 RP Gl.3+2pT3b Finast. TomoR

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 24 lip 2017, 20:27

Gratulacje i niech dalej spada, a kolano się leczy :)
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63; XI 2017 PSA 0,051, T 1,79

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie
Wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2157
Rejestracja: 20 sty 2015, 00:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1946 PSA 5.7ng/ml BxGl.3+3 RP Gl.3+2pT3b Finast. TomoR

Nieprzeczytany postautor: walenty » 21 wrz 2017, 21:05

Witam wszyst.kich !
Niestety noga /udo-kolano/ zaczyna dokuczać coraz bardziej, zaczynam się denerwować, że może to zmiany neo od węzłów chłonnych-czyli objawy kliniczne :rolleyes: Sam nie wiem co o tym myśleć ? Dzisiejszy wynik PSA 0,021 ng/ml czyli od dwóch miesięcy prawie na tym samym poziomie a do tej pory po RTH spadało mocniej- co jest grane?
Obecnie wszystkie siły kieruję w zdgiagnozowaniu prawej nogi/udo-kolano/ 27-09-2017 wizyta u chirurga-naczyniowca z USG-dopler oraz wykonanie MRI kolana z tym , że mam skierowanie od ortopedy i bez kontrastu i tu mam mieszane odczucia-niepewność.
Przypomnę, że dolegliwości które opisuję tzn.pachwina,udo,kolano zaczęły się już około rok temu o słabszym natężeniu.
Gdyby potwierdził się ten najgorszy scenariusz/obrzęk lifatyczny/ to już wchodzić w terapię hormonalną -czy jeszcze jakieś badania obrazowe.
Czas pokaże ale pewne schematy trzeba brać pod uwagę.Nie jestem wojownikiem ani żadnym twardzielem , dlatego proszę o pocieszenie i szczerą rzeczywistość.
Do nastepnego razu a może nie jest tak żle :)
Pozdrawiam Walenty
ur.01.1946 r.; leczony od 2001 r. systematyucznie w poradni urol. z PSA wyjsciowym 2,5 ng/ml.2011.05;-PSA-5,47 ng/ml.Biobsja15.05.2011. -wynik adenocarcinoma prostate:Gleason (3+3) Fragmenty stercza.-materiał skąpy.15.06.2011 RP załonowa bad.histopat.Gleason 5 (3+2) Guz nacieka torebkę gruczołu.20.07.2011 PSA-0,04 2011.09.--0,002 2012.08. 0,020 2013.01.---0,050 2013.06.---0,075 rozpoczecie Finasterydu - Finamef 5 mg x1 dziennie. 2013.10.--PSA-0.020
2014.03.--0,030 2015.10.--0,041 koniec finasrerydu. 2016.01.--0,105 2016.03. 0,158 2016.06.--0,197 2016-06-30 0,203
2016-08-17----0,202. 2016-09-29.----0,257 ng/ml 2016-10-20------0,254 ng/ml 15-11-2016---0,278 ng/ml 23-12-2016 0,262 ng/ml 20-01-2017---0,288 02-02-2017---0,268 ng/ml RT 66 Gy 33-sesje od 06-02 do 23-03-2017 21-04-2017
PSA 0,081 6-06-2017--PSA 0,037 ng/ml 11-07-2017 0,025 ng/ml 23-08-2017 0,027 ng/ml 21-09-2017 0,021ng/ml 2017-11-16---0,009 ng/ml
walenty
 
Posty: 77
Rejestracja: 31 sty 2016, 19:41
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1946 PSA 5.7ng/ml BxGl.3+3 RP Gl.3+2pT3b Finast. TomoR

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 22 wrz 2017, 00:01

Jeżeli PSA się ustabilizuje między 0,02 a 0,03 ng/ml to nieźle.

Dobrze, że próbujesz zdiagnozowac co się dzieje z nogą. Niestety trzeba prowadzić diagnozę różnicową (szukać kolejnych wersji i wykluczać inne), a coś takiego od ręki to tylko doktor House w serialu umiał zrobić.

Obrzęk limfatyczny - gdyby to się okazało przyczyną - niekoniecznie musi być od przerzutów, może wystąpić też jako skutek radioterapii czy limfadenektomii. Zdarza sie np. w ręce u kobiet po mastektomii + radioterapii.

Gdyby to był aktywny przerzut do węzła, PSA raczej byłoby dużo wyższe, przynajmniej ze 20-30 razy.

Na razie nic nie wskazuje na czarny scenariusz, żadne badania obrazowe nic nie pokażą. PSA jeszcze spada, więc nie ma mowy nawet o wznowie biochemicznej, a co dopiero klinicznej (wykrywalnej badaniami obrazowymi) czy wystąpieniu objawów zauważanych przez pacjenta. U cześci pacjentów z niskim Gleasonem pomimo wznowy biochemicznej do wznowy klinicznej nie dochodzi.

Hipotetycznie, gdyby PSA zaczęło rosnąć (3 kolejne wzrosty), wtedy trzeba się zastanowić - wchodzić z HT? Ciągłą czy przerywaną? Czekać aż podrośnie i zacząć HT z wyższego progu, np. od 2/4/10 ng/ml? Zaczekać do 2 ng/ml i zrobic PETa z choliną? Czekać aż badania obrazowe pokażą cokolwiek, nieważne jaka wysokość PSA?

Powodzenia w diagnozowaniu kłopotów z nogą.
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63; XI 2017 PSA 0,051, T 1,79

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie
Wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2157
Rejestracja: 20 sty 2015, 00:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1946 PSA 5.7ng/ml BxGl.3+3 RP Gl.3+2pT3b Finast. TomoR

Nieprzeczytany postautor: walenty » 22 wrz 2017, 05:49

Izo ! serdeczne dzięki za tak szybkie rozjasnienie mi opisu moich dylematów, jest to dla mnie bardzo budujące i z głowa do góry będe kroczył do przodu :)
Ze szczerą prawdą mozna stwierdzić, że są ludzie dobrej woli, niesienia pomocy innym.
DUŻE BRAWA :) :)
pozdrawiam Walenty
ur.01.1946 r.; leczony od 2001 r. systematyucznie w poradni urol. z PSA wyjsciowym 2,5 ng/ml.2011.05;-PSA-5,47 ng/ml.Biobsja15.05.2011. -wynik adenocarcinoma prostate:Gleason (3+3) Fragmenty stercza.-materiał skąpy.15.06.2011 RP załonowa bad.histopat.Gleason 5 (3+2) Guz nacieka torebkę gruczołu.20.07.2011 PSA-0,04 2011.09.--0,002 2012.08. 0,020 2013.01.---0,050 2013.06.---0,075 rozpoczecie Finasterydu - Finamef 5 mg x1 dziennie. 2013.10.--PSA-0.020
2014.03.--0,030 2015.10.--0,041 koniec finasrerydu. 2016.01.--0,105 2016.03. 0,158 2016.06.--0,197 2016-06-30 0,203
2016-08-17----0,202. 2016-09-29.----0,257 ng/ml 2016-10-20------0,254 ng/ml 15-11-2016---0,278 ng/ml 23-12-2016 0,262 ng/ml 20-01-2017---0,288 02-02-2017---0,268 ng/ml RT 66 Gy 33-sesje od 06-02 do 23-03-2017 21-04-2017
PSA 0,081 6-06-2017--PSA 0,037 ng/ml 11-07-2017 0,025 ng/ml 23-08-2017 0,027 ng/ml 21-09-2017 0,021ng/ml 2017-11-16---0,009 ng/ml
walenty
 
Posty: 77
Rejestracja: 31 sty 2016, 19:41
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1946 PSA 5.7ng/ml BxGl.3+3 RP Gl.3+2pT3b Finast. TomoR

Nieprzeczytany postautor: walenty » 16 lis 2017, 20:49

walenty napisał:24-07-2017

i]PSA z dnia 11-07-2017 caly czas w dół to 0,025 ng/mg zobaczymy jak dalej, oby spadło do paru tysięcznych tzn. 0,003 - lub o,000[/i]

Dzisiaj zrobiłem wyniki: PSA całkowity 0,009 ng/ml :) i to mnie trochę podbudowało ,że 8-mies. po SRT i jeszcze komórki nt.obumierają oby tak dalej.
Kreatynina --0,87 mg/dl norma 0,70 - 1,20 eGFR powyżej 90 prawidłow
21.11.2017 będę miał badanie MRI kolana w związku z tym zrobiłem Kreatynine , skierowanie od ortopedy.
Nie mogę więcej pisać mój laptop stał się bardzo powolny - wiesza się /chyba do wymiany znowu ok. 2 tys./ ale nic nie poradzimy.
Do następnego razu .
Pozdrawiam walenty
ur.01.1946 r.; leczony od 2001 r. systematyucznie w poradni urol. z PSA wyjsciowym 2,5 ng/ml.2011.05;-PSA-5,47 ng/ml.Biobsja15.05.2011. -wynik adenocarcinoma prostate:Gleason (3+3) Fragmenty stercza.-materiał skąpy.15.06.2011 RP załonowa bad.histopat.Gleason 5 (3+2) Guz nacieka torebkę gruczołu.20.07.2011 PSA-0,04 2011.09.--0,002 2012.08. 0,020 2013.01.---0,050 2013.06.---0,075 rozpoczecie Finasterydu - Finamef 5 mg x1 dziennie. 2013.10.--PSA-0.020
2014.03.--0,030 2015.10.--0,041 koniec finasrerydu. 2016.01.--0,105 2016.03. 0,158 2016.06.--0,197 2016-06-30 0,203
2016-08-17----0,202. 2016-09-29.----0,257 ng/ml 2016-10-20------0,254 ng/ml 15-11-2016---0,278 ng/ml 23-12-2016 0,262 ng/ml 20-01-2017---0,288 02-02-2017---0,268 ng/ml RT 66 Gy 33-sesje od 06-02 do 23-03-2017 21-04-2017
PSA 0,081 6-06-2017--PSA 0,037 ng/ml 11-07-2017 0,025 ng/ml 23-08-2017 0,027 ng/ml 21-09-2017 0,021ng/ml 2017-11-16---0,009 ng/ml
walenty
 
Posty: 77
Rejestracja: 31 sty 2016, 19:41
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1946 PSA 5.7ng/ml BxGl.3+3 RP Gl.3+2pT3b Finast. TomoR

Nieprzeczytany postautor: juliusz56 » 16 lis 2017, 21:16

Walęty tylko pogratulować . Świetny wynik, kupuj nowego laptopa bo będziesz go potrzebował na wiele lat, oczywiście o nas nie zapomnisz :) .
ur.1956
X/2009 .PSA 71.44 v=51,7 G-2 3+4=7 pT1cNxMo (100%) Hormonoterapia 3.6 XII/09 PSA18.10.
2010.01/10 KTpłuc-czyste 01/10 PSA 0.24 02/10 scyntografia ok Zoladex 10.6 co 3 miesi 03/10 KT miednicy ok 22.03.10 IMRT 50 Gy PSA 0.729 27.04.10 Brachyterapia HDR 15 GY PSA 0.543 co 3mies 0.366 0.178 0.164. 0.172.
2011. 08/11 0.144 12/11 nadir 0.095
2012.03/12 0.154 06/12 0.130 09/12 0.159 12/12 PSA 0.194
2013 . 03/13 PSA 0.254 05/13 PSA 0.73 06/13 PSA 1.04 scyntygrafia ok TRUS 36x30x34 v20 07/13 PSA 1.7 tes 1.9 08/13 1.88 biopsja G-3 5+3=8 09/13 PSA 2.27 Apo-Flutam 3x30dni Eligard 45 10/13 PSA 0.10 12/13 PSA 0.246
2014 .CYBERKNIFE 25Gy PSA 03/14 0.518 06/14 1.3 08/14 2.210 08/14 3.00 +Binabic 50 PSA 09/14 0.992 10/14 0.470
2015.02/15 0.660 PET/CT przerzut do Th5 kręgosłup na wysokości piersi (SUW 4.1) 04/15 3DCRT 20 Gyna Th5. PSA 0.825. 15.10.2015. scyntygrafia : przerzuty do kości miednicy, żeber i kręgosłupa 29.10 PSA 2.41.Eligard + B 150 . 03.12. kwas zoledronowy I PSA 2.88 . 16.12 PSA 3.05
2016 . 04.01.16 II wlew PSA 5.38. 03.02.16 III wlew PSA 6.63. 03.03.16 IV wlew PSA 10.33. 07.04.16 V wlew PSA 15.09. 05.05.16 VI wlew PSA 19.86 18.05.16 PSA 26.103. 20.05.16 RT 30 Gy .na L4,L5,S1. 22.06.16 PSA 48,19.05.07.16 PSA 76.96.22.07.16 PSA 97,64.02.08.16.PSA 147.25.08.16.PSA 223 na ból biodra i miednicy plastry Matrifen . Kwas zoledronowy co cztery tyg. VII.VIII.IX.X.przerwa cztery miesiące XI.XII.XIII.XIV.XV.XVI.XVII.XVIII.XIX.XX.
DOCETAXEL+ENNCORTON 2x5mg. 09.09.16 I 23.09. II 07.10. III PSA 74 21.10. IV 04.11. V PSA 17.8. 25.11. VI PSA 11.22 . VII 29.12. VIII
2017.20.01.17. PSA 9.08. 10.02. IX PSA 10.76 03.03. X. 17.03. XI. PSA 13.35. 31.03. XII.29.04. PSA 18. 29.05. PSA 22. 29.06. PSA 37. 21.07.PSA 110.09.08.PSA 171. 11.09.PSA 376. 13.09. XIII. 04.10. XIV 25.10. XV. 06.11. PSA 407. 10.11. PSA 495 . 15.11. XVI . PSA 476. 06.12. PSA 530. XVII .


http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?t=801
Awatar użytkownika
juliusz56
 
Posty: 315
Rejestracja: 18 lis 2011, 21:05
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1946 PSA 5.7ng/ml BxGl.3+3 RP Gl.3+2pT3b Finast. TomoR

Nieprzeczytany postautor: walenty » 05 gru 2017, 17:17

Nie za bardzo mi wyszło, to jest moje pierwsze wklejenie zdięcia no cóz trzeba się uczyć.

Wkleilam czytelne zdjecie. -zb



Z tym opisem 14 grudnia idę do ortopedy- myślę, że to nie jest nic wspólnego z moim RGK.
Dokładnie rok bedzie w m-cu styczniu jak nastapił lekki obrzęk i ból kolana. Na chwilę obecną jest dużo lepiej, oby chciało całkowicie ustąpić.
Po wizycie napiszę opinie dr. ortop. oraz wykonam badanie swojego PSA po dziesięciu mies. od zakończenia mojej radioterapii ratującej.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich Forumowiczów :)
Walenty


MR kolana Walenty.jpg
ur.01.1946 r.; leczony od 2001 r. systematyucznie w poradni urol. z PSA wyjsciowym 2,5 ng/ml.2011.05;-PSA-5,47 ng/ml.Biobsja15.05.2011. -wynik adenocarcinoma prostate:Gleason (3+3) Fragmenty stercza.-materiał skąpy.15.06.2011 RP załonowa bad.histopat.Gleason 5 (3+2) Guz nacieka torebkę gruczołu.20.07.2011 PSA-0,04 2011.09.--0,002 2012.08. 0,020 2013.01.---0,050 2013.06.---0,075 rozpoczecie Finasterydu - Finamef 5 mg x1 dziennie. 2013.10.--PSA-0.020
2014.03.--0,030 2015.10.--0,041 koniec finasrerydu. 2016.01.--0,105 2016.03. 0,158 2016.06.--0,197 2016-06-30 0,203
2016-08-17----0,202. 2016-09-29.----0,257 ng/ml 2016-10-20------0,254 ng/ml 15-11-2016---0,278 ng/ml 23-12-2016 0,262 ng/ml 20-01-2017---0,288 02-02-2017---0,268 ng/ml RT 66 Gy 33-sesje od 06-02 do 23-03-2017 21-04-2017
PSA 0,081 6-06-2017--PSA 0,037 ng/ml 11-07-2017 0,025 ng/ml 23-08-2017 0,027 ng/ml 21-09-2017 0,021ng/ml 2017-11-16---0,009 ng/ml
walenty
 
Posty: 77
Rejestracja: 31 sty 2016, 19:41
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1946 PSA 5.7ng/ml BxGl.3+3 RP Gl.3+2pT3b Finast. TomoR

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 07 gru 2017, 02:32

Powodzenia w leczeniu kolana i dalszych dobrych wyników.

A co do laptopa - zgraj istotne dane. U mnie takie objawy zapowiadały padnięcie twardego dysku. Wymiana to 1/6-1/10 ceny nowego laptopa.
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63; XI 2017 PSA 0,051, T 1,79

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie
Wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 2157
Rejestracja: 20 sty 2015, 00:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1946 PSA 5.7ng/ml BxGl.3+3 RP Gl.3+2pT3b Finast. TomoR

Nieprzeczytany postautor: walenty » 07 gru 2017, 07:37

Dzięki Iza ! tyle linków tej nocy za jednym podejściem, to już prawdziwy wyczyn :) :) Jakim trzeba być konsekwentnym ażeby tak działać w komunikacji miedzyludzkiej-wolontarjackiej , no cóż moge tylko pogratulować i zyczyć dużo zdrowia dla dobra nas wszystkich.
Mój laptop chodzi już lepiej , przez siedem lat tylko wbijałem wszystkie niepotrzebne rzeczy i to sie nazbierało tej pamięci podręcznej/usunięto co szło/
Pozdrawiam Walenty
ur.01.1946 r.; leczony od 2001 r. systematyucznie w poradni urol. z PSA wyjsciowym 2,5 ng/ml.2011.05;-PSA-5,47 ng/ml.Biobsja15.05.2011. -wynik adenocarcinoma prostate:Gleason (3+3) Fragmenty stercza.-materiał skąpy.15.06.2011 RP załonowa bad.histopat.Gleason 5 (3+2) Guz nacieka torebkę gruczołu.20.07.2011 PSA-0,04 2011.09.--0,002 2012.08. 0,020 2013.01.---0,050 2013.06.---0,075 rozpoczecie Finasterydu - Finamef 5 mg x1 dziennie. 2013.10.--PSA-0.020
2014.03.--0,030 2015.10.--0,041 koniec finasrerydu. 2016.01.--0,105 2016.03. 0,158 2016.06.--0,197 2016-06-30 0,203
2016-08-17----0,202. 2016-09-29.----0,257 ng/ml 2016-10-20------0,254 ng/ml 15-11-2016---0,278 ng/ml 23-12-2016 0,262 ng/ml 20-01-2017---0,288 02-02-2017---0,268 ng/ml RT 66 Gy 33-sesje od 06-02 do 23-03-2017 21-04-2017
PSA 0,081 6-06-2017--PSA 0,037 ng/ml 11-07-2017 0,025 ng/ml 23-08-2017 0,027 ng/ml 21-09-2017 0,021ng/ml 2017-11-16---0,009 ng/ml
walenty
 
Posty: 77
Rejestracja: 31 sty 2016, 19:41
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Nasze historie * Our Stories

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Ave, bela71, dowgiallo, ed1954, Janek61KR, judin, Nina0209, Norbert83, Yahoo [Bot] i 62 gości

logo zenbox