RaKaR - historia mojego leczenia

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

Re: RaKaR - historia mojego leczenia

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 04 lis 2021, 10:51

Już knujemy w temacie spotkania w Olsztynie :)
Wstępnie weekend 7 maja. Oficjalnie dam znać jak już będzie ustalony hotel.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41, VI 2019 PSA 0,52, VI 2019 PET PSMA F18, wznowa 6 mm w loży po pęcherzyku nasiennym, SUV 2,2, IX 2019 PSA 0,88, Binabic, X 2019 PSA 0,26, SBRT na zmianę z PET - 33,75Gy w 5 frakcjach, Binabic - stop, XII 2019 PSA 0,83, I 2020 PSA 1.38, II 2020 PSA 1.39, PET PSMA bez ognisk i przyczyn wzrostu PSA, III 2020 PSA 1.88, MRI bez ognisk nowotworowych, 1 IV 2020 Dipheriline, VI 2020, PSA <0,002, Testosteron 0,11 ng/ml, IX 2020 PSA 0,003, XI 6 wlewów kwasu salinomycyny, I 2021 PSA 0,002, III 2021 PSA 0,000, V 2021, resweratol, VI 2021 EGCG, Hydroxytyrozol, VI 2021 - III 2022 PSA 0,000, od II 2022 wlewy z salinomycyny i kurkuminy na przemian co 3 tygodnie, od IV 2022 bez HT
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 5474
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: RaKaR - historia mojego leczenia

Nieprzeczytany postautor: stanis » 04 lis 2021, 12:20

kemoturf pisze:Już knujemy w temacie spotkania w Olsztynie :)

Superowo :)

Tomku, może miałoby sens i stanowiło pewną symboliczną wymowę, gdyby spotkanie zlokalizować w hotelu, który był zabukowany przez Władka a które z wiadomych względów sie nie odbyło ?

Pozdrawiam ciepło z Ciechocinka ,
Staszek
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,088 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml; 09.2017 PSA=0,106 ng/ml; 12.2017 PSA=0,142 ng/ml; 03.2018 PSA=0,182 ng/ml
XII 2017 - powtórne badanie hist-pat operacyjny: GL=3+4, nwt w wielu miejscach GK także podtorebkowo, marginesy zbyt wąskie dla oceny (-), pęcherzyki,+ nasieniowody bez nacieku.

IV-V 2018 tomoRT 10-70 Gy, PSA przed RT 0,191 ng/ml
V.2018 PSA = 0,056 ng/ml; VI.2018 PSA = 0,039 ng/ml; VIII.2018 PSA = 0,023 ng/ml; XI.2018 PSA = 0,013 ng/ml; II.2019 PSA=0,012 ng/ml; VIII.2019 PSA=0,002 ng/ml, XI.2019 - koagulacja krwawiących naczyń jako skutek TomoRT ; II.2020 PSA=0,004 ng/ml ; X.2020 PSA=0,007 ng/ml; II.2021 PSA=0,010 ng/ml; X.2021 PSA=0,011ng/ml; I.2022 PSA=0,006 ng/ml

________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
stanis
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 3674
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: RaKaR - historia mojego leczenia

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 04 lis 2021, 13:37

stanis pisze:może miałoby sens i stanowiło pewną symboliczną wymowę, gdyby spotkanie zlokalizować w hotelu, który był zabukowany przez Władka a

Nie wydziwiajmy. I tak będzie mocno symbolicznie, 2 rocznica odejścia Władka, miejsce na X spotkanie Olsztyn, tak jak Władek planował.

Temat rozpoznaje Antek, z Olsztyna, więc na pewno będzie dobrze wybrane miejsce. Ja nawet nie wiem jaki to był hotel.
Okazuje się, że z terminami wcale już nie jest tak różowo, komunie itd.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41, VI 2019 PSA 0,52, VI 2019 PET PSMA F18, wznowa 6 mm w loży po pęcherzyku nasiennym, SUV 2,2, IX 2019 PSA 0,88, Binabic, X 2019 PSA 0,26, SBRT na zmianę z PET - 33,75Gy w 5 frakcjach, Binabic - stop, XII 2019 PSA 0,83, I 2020 PSA 1.38, II 2020 PSA 1.39, PET PSMA bez ognisk i przyczyn wzrostu PSA, III 2020 PSA 1.88, MRI bez ognisk nowotworowych, 1 IV 2020 Dipheriline, VI 2020, PSA <0,002, Testosteron 0,11 ng/ml, IX 2020 PSA 0,003, XI 6 wlewów kwasu salinomycyny, I 2021 PSA 0,002, III 2021 PSA 0,000, V 2021, resweratol, VI 2021 EGCG, Hydroxytyrozol, VI 2021 - III 2022 PSA 0,000, od II 2022 wlewy z salinomycyny i kurkuminy na przemian co 3 tygodnie, od IV 2022 bez HT
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 5474
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: RaKaR - historia mojego leczenia

Nieprzeczytany postautor: AKU » 04 lis 2021, 18:01

Witam,

czy znany jest termin? Jak będzie wyglądała dostępność i ew. rejestracja?
Może za wcześnie pytam, ale bardzo chciałbym uczestniczyć.

Pozdrawiam
Adam

_______________________________________________________
Tomek napisał już we wcześniejszym poście : wstępnie ustalony termin - weekend od 7 maja 2022 :)
Pozdr/Staszek
Ur. 1964r.

PSA przed operacją:
04.2015 – 2,91 ng/ml
05.2016 – 4,42 ng/ml
04.2017 – 6,36 ng/ml
07.2018 – 7,39 ng/ml
2016-2018 - wizyty u urologa (urologów) – badania palcem i TRUS – prawidłowe. Zalecenie – obserwacja.
10.07.2018 --> mpMR – Pi-RADS 3
07.2018 --> RTG klatki piersiowej, scyntygrafia kośca, TK jamy brzusznej i m/małej - prawidłowe
26.07.2018 --> Biopsja: rozpoznanie rak prostaty, Gleason 7 (3+4) – „4” stanowi 5% utkania raka

18.09.2018 - Radykalna prostatektomii – robot da Vinci (szpital w Singen, Niemcy)
“No tumor infiltration on the right side and a minimal tumor infiltration on the left side”
pT3a pN0(0/16) cM0 V0 L0 R0 ISUP 3 (Gleason 7b)
iPSA 7,4 ng/ml

Kontrola PSA po operacji:
12.2018 < 0,006 ng/ml
03.2019 < 0,006 ng/ml co 3 miesiące
06.2019 < 0,006 ng/ml co 3 miesiące
09.2019 < 0,006 ng/ml co 3 miesiące
12.2019 < 0,006 ng/ml co 3 miesiące
03.2020 = 0,015 ng/ml co 3 miesiące
04.2020 = 0,017 ng/ml co 6 tygodni
06.2020. = 0,021 ng/ml co 6 tygodni
07.2020 = 0,025 ng/ml co 6 tygodni
09.2020 = 0,028 ng/ml co 6 tygodni
11.2020 = 0,039 ng/ml co 2 miesiące
01.2021 = 0,039 ng/ml co 2 miesiące
04.2021 = 0,061 ng/ml po 3 miesiącach
06.2021 = 0,088 ng/ml po 2 miesiącach
07.2021 = 0,091 ng/ml po 1 miesiącu

05.07.2021 - 20.08.2021 - radioterapia. 35x 2Gy

Cd kontroli PSA

17.08.2021 (4 dni przed końcem RT) = 0,060 ng/ml
22.11.2021 (3 miesiące po RT) = 0,025 ng/ml
28.02.2022 (6 miesięcy po RT) = 0,011 ng/ml
20.06.2022 (10 miesięcy po RT)< 0,006 ng/ml
AKU
 
Posty: 83
Rejestracja: 05 cze 2020, 17:57
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: RaKaR - historia mojego leczenia

Nieprzeczytany postautor: szandor » 30 kwie 2022, 20:36

Mija druga rocznica...

20190607-1Y2A6619-2 kopia.jpg


Władku jesteś w naszej pamięci!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ur. 1954
2008-PSA 4,081; 2010-PSA 4,31; 2011-PSA 4,10; 2012-PSA 6,01; 2013-PSA 4,10
VII 2013 -biopsja -ujemna
6.11.2014-PSA 7,65; 17.02.2015-PSA 7,80; 12.06.20151-PSA 6,98; 22.10.2015-PSA 5,50; 30.11.2015-PSA 4,10
13.12.2015-biopsja fuzyjna w Gronau, wynik: T1c Nx Mx Gleason 3+3=6 (PSA-3,75)
09.02.2016 RARP(da Vinci) w PZ Gronau diagnoza pT2a PN0(0/14) MxR0 Gleason 3+3=6, objętość guza 0,09 ml/0,21% C61,9;8140/3 tylko w prawym płacie,
otoczki okołonerwowe, pęcherzyki nasienne, węzły chłonne, po obu stronach wolne od nowotworu
przed operacją 08.02.2016-PSA 3,67, 4 dni po 13.02.2016-PSA 1,05
PSA
lab nr 1 ........................................lab nr 2
06.04.2016 - 0,08 ng/ml..............06.04.2016 - 0,091 ng/ml
25.05.2016 - 0,07 ng/ml..............25.05.2016 - 0,089 ng/ml
18.08.2016 - 0,09 ng/ml
20.11.2016 - 0,01 ng/ml
07.02.2017 - 0,09 ng/ml
04.04.2017 - 0,09 ng/ml
19.06.2017 - 0,07 ng/ml
10.08.2017 - 0,19 ng/ml..............11.08.2017 - 0,091 ng/ml
22.09.2017 - 0,14 ng/ml..............22.09.2017 - 0,081 ng/ml
21.11.2017 - 0,04 ng/ml..............20.11.2017 - 0,910 ng/ml rozrzut 2200 %
01.02.2018 - 2 lata po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml ?????
09.05.2018 - 27 m. po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml ?????
22.11.2018 - 33 m. po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml ?????
04.03.2019 - 3 lata po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml ?????
07.08.2019 - 3,5 roku po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml , T=719 ng/dl
06.02.2020 - 4 lata po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml , T=818 ng/dl
13.08.2020 - 4,5 roku po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml , T=797 ng/dl
05.01.2021 - 5 lat po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml , T=880 ng/dl, w 4 labie PSA=0,00
12.08.2021 - 5,5 roku po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml , T=859 ng/dl
01.03.2022 - 6 lat po RARP w 3 labie w LCO .......PSA<0,03 ng/ml , T=818 ng/dl
szandor
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 329
Rejestracja: 01 kwie 2016, 19:33
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: RaKaR - historia mojego leczenia

Nieprzeczytany postautor: jarek59 » 13 cze 2022, 23:54

łza padła
nie znaliśmy się
nuty spadają
cześć i czołem
rok 2011 52 lata 7/11 PSA 52,25 HT eligard potemZoladex. PSA na HT:4,97 8,35 1,48 marzec2012-0,59 0,76 1,1 0,92 2,55 marzec 2013-2,06 4,84 8,35 8,48 pazdziernik 2013
30,47 14 stycznia 2014 odstawiono flutamid
2 razy scytygrafia nic nie wykazuje ( ostatnia styczeń 2014)
PET 20 lutego 2014 rak kosci....
scyntygrafia luty 2015 czysto...
scyntygrafia styczeń 2017 ???

5 marca 2014, PSA-21,56
kwiecien2014 PSA-19,85. Firmagon 2x120,firmagon 80 V,VI,VII,VIII
maj 2014 PSA-22,11
radioterapia paliatywna lipiec 2014 18 frakcji 45 Gy
22 września 2014 PSA 4,21, 22pazdziernika PSA 1,19
Eligard październik, 2015 styczeń, 16 IV, 21lipiec, 23X.2016 28sty, 10 maja, 23 sier ,3 gru. 2017 13III, 14VI, 25IX.2018 8 I,9 IV(45)8 października(45)
2019 eligard(45) 8 kwietnia 14 października eligard(45) 2020 16 IV eligard(45) 2 XI (45) 2021 12V (45) 1XII (45)
2015 luty PSA 0,24,...16IV PSA..0,218, czerwiec 0,112, październik 0,12
2016 rok luty PSA 0,13, marzec 0,15, czerwiec 0,21, październik 0,31 grudzień 0,43
2017 rok styczeń PSA 0,32 wrzesień 0,54 , grudzień 0,74
2018 olałem ??? chyba czas zrobić wynik? 05 wrzesień 0,044???, 28 listopad 0,21
2019 3 kwietnia 0,010 czerwiec<0,02, październik 0,020
2020 lipiec <0,02 październik<0,02
2021 kwiecień <0,02 pażdziernik <0,02


http://www.gladiator-olsztyn.pl/viewtopic.php?id=663
jarek59
 
Posty: 871
Rejestracja: 01 sie 2011, 01:24
Blog: Wyświetl blog (1)

Re: RaKaR - historia mojego leczenia

Nieprzeczytany postautor: Molisana » 23 cze 2022, 11:57

Drodzy Forumowicze,

Z premedytacją dokonuję świętokradztwa zielonej czcionki, której używał Rakar.

Jak pamiętacie 10-te Jubileuszowe Spotkanie Forumowiczów w Olsztynie miało dla Władka ogromne znaczenie. Niestety pandemia pokrzyżowała plany i odbędzie się ono z opóźnieniem.

Dlatego każdy, kto chce docenić jego wkład w istnienie forum, kto chce uczcić jego pamięć, niech rozważy poniższe:


Do 30 czerwca musimy zebrać 20 uczestników. Na dziś jest 13 osób, co grozi odwołaniem Spotkania!!


Wszelkie szczegóły Kemoturf umieścił tutaj:

viewtopic.php?f=70&t=3858

Mogą przyjechać również osoby, które nie są zarejestrowane na forum, ale są zainteresowane tematem.

Potrzebne są zapisy do minimalnej liczby uczestników do 30 czerwca.


"Moi drodzy, zapraszamy wszystkich na X Spotkanie Forumowiczów,

które odbędzie się 23 kwietnia 2022 16-18 września 2022 w Olsztynie

w Hotelu Omega, ul. Sielska 4a


W programie prelekcje i spotkania ze specjalistami oraz część towarzyska.
Władek nie doczekał tej chwili, ale chcemy zrealizować jego marzenie, aby X Spotkanie Forumowiczów odbyło się w Olsztynie, Jego rodzinnym mieście. Myślę, też że wielu z nas chętnie zapali świeczkę na Jego grobie.

Sobota 17 września 2022 będzie głównym dniem konferencyjnym zakończonym spotkaniem towarzyskim przy kolacji.
Można przyjechać w piątek i zostać do niedzieli, bo zdaję sobie sprawę, że Olsztyn to dla wielu to kawał drogi.

W ramach pieniędzy z fundacji pokrywamy koszty wynajęcia sali, kateringu w sobotę, sobotniej kolacji oraz noclegów dla prelegentów.
Zakładamy, że uczestnicy płacą za swoje noclegi sami (to zmiana względem zasad organizacyjnych poprzednich spotkań).

Rezerwacji/zgłoszenia uczestnictwa dokonujemy przez wpłacenie opłaty za nocleg na konto:

85147000022597391800000001

W tytule przelewu koniecznie podajcie forumowy nick, abym mógł go umieścić na liście obecności
(zachowujemy forumową anonimowość).


=> Nocleg w pokoju 2 osobowym ze śniadaniem kosztuje 165 zł.
=> Jeśli ktoś chce przyjechać w piątek i pozostać do niedzieli wpłaca 330 zł.
=> Jeśli ktoś chce przyjechać z osobą towarzyszącą, wpłaca odpowiednio wyższą kwotę.

Osoby, które chciałyby przyjechać, ale dla których koszt noclegu jest zbyt wysoki, proszone są o kontakt na priv. Postaramy się im pomóc.

"
Ewa
Mąż, 1954r. PSA: 2013.VII - 3,43 ng/ml, 2015.IV - 4,09 ng/ml, 2016.I - 5,27 ng/ml, 2016.IV - 4,68 ng/ml, 2017.III - 7,86 ng/ml, 2017.XII - 7,96 ng/ml
2018: II. PSA ? biopsja Gl 4+5, scyntygrafia ok, TK - cT3b
III.27 PSA ? HT Entanone (=Eligard) 3,75 mg (1 miesięczny)
15.V. PSA ? RARP i LAD Gl 5+4, 8/30 węzłów zaraczonych
pT3bN1M1a
PSA 4/6/8 tyg. po operacji 0,039 T: 6,91 ng/ml / 0,037 / 0,049
25.VII start HT Eligard 3,75 mg + Binabic 50 mg
17.IX-9.XI TomRT na lożę 74 Gy i węzły chlonne
PSA 25.VIII 0,003 15.IX <0,005 22.X <0,005 07.I.2019 0,155 T: 0,32 ng/ml, 22.I. <0,002,T:0,26 V<0,002 T:0,29 VII <0,002 T:0,23, XI <0,003 VI.2020 <0,003 T:0,22
Molisana
Za aktywność
Za aktywność
 
Posty: 373
Rejestracja: 28 mar 2018, 13:10
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do NASZE HISTORIE

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: szandor i 268 gości

logo zenbox