59l. PSA 150 ng/ml BxGl.4+3cT4M1b HT

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

59l. PSA 150 ng/ml BxGl.4+3cT4M1b HT

Nieprzeczytany postautor: andrzej61 » 31 lip 2020, 19:23

Mam 59 lat,

PSA 150 ng/ml

GL 3+4
przerzuty do kości
andrzej61
 
Posty: 5
Rejestracja: 21 lip 2020, 22:10
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Moja historia

Nieprzeczytany postautor: walka_2019 » 31 lip 2020, 22:13

A jak się leczysz?
Tata 70 lat, GS 4+5, IV 2019 PSA >100. HT: IX 2019 PSA 22, X 2019 PSA 9 (w trakcie RT kręgosłupa), XII 2019 PSA 8, II 2020 PSA 25, IV 2020 PSA 150, VI 2020 PSA 900, VII 2020 PSA 1300 (w trakcie RT kręgosłupa) | 1700 (w trakcie RT prostaty)
walka_2019
 
Posty: 20
Rejestracja: 24 maja 2020, 22:48
Blog: Wyświetl blog (0)

59l. PSA 150 ng/ml BxGl.4+3cT4M1b HT

Nieprzeczytany postautor: andrzej61 » 31 lip 2020, 22:57

Witam.

Orzeczenie Konsylium z 14.07.2020 brzmi:
ADT + po 3 miesiącach kwalifikacja do CTH 6 x DXL z uwagi na wiek + RT objawowa.


Od 27.07.2020 - Apo-Flutam (30 dni, 3 x dziennie),
10.08.2020 - implant Eligard

15.09.2020 mam być w WCO Poznań na czczo, to chyba badanie krwi.
andrzej61
 
Posty: 5
Rejestracja: 21 lip 2020, 22:10
Blog: Wyświetl blog (0)

59l. PSA 150 ng/ml BxGl.4+3cT4M1b HT

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 01 sie 2020, 02:44

Witaj na forum, Andrzeju.


andrzej61 pisze:Orzeczenie Konsylium z 14.07.2020 brzmi:
ADT + po 3 miesiącach kwalifikacja do CTH 6 x DXL z uwagi na wiek + RT objawowa.
(...)
15.09.2020 mam być w WCO Poznań na czczo, to chyba badanie krwi.

Chyba? Jak to możliwe, że nie zostałeś poinformowany co dokładnie zaplanowano na 15 września?
A czy przynajmniej rozszyfrowano Ci ten zapis z orzeczenia o wczesnej chemioterapii, CHT 6x DXL czyli 6 wlewów Docetaxelu w cyklach 3 tygodniowych z osłoną sterydową?
Czy powiedziano co kryje się za objawową RT, że polega ona na paliatywnym naświetlaniu bolących zmian kostnych?


Czy mógłbyś wkleić jako załączniki (pamiętając o uprzednim usunięciu danych osobowych:
- opis histopatologii pobiopsyjnej
- opisy wykonanych badań obrazowych (scyntygrafia, TK, MRI, etc.)
- orzeczenie konsylium

Oraz napisać w jaki sposób doszło w Twoim przypadku do diagnozy zaawansowanego raka prostaty,
jakie masz objawy, czy musisz brać środki p/bólowe (jakie?), czy cierpisz na towrzyszące choroby przewlekłe (jakie?), czy bierzesz regularnie jakieś leki (jakie?)?


Z życzeniami aby leczenie HT+CHT było skuteczna i z małymi skutkami ubocznymi,
zosia
Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 9338
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 59l. PSA 150 ng/ml BxGl.4+3cT4M1b HT

Nieprzeczytany postautor: andrzej61 » 01 sie 2020, 11:05

Witam Zosia.


09.06.2020
BIOPSJA


Opis badania histopatologicznego:

bx ah 12.06.20.jpg




30.06.2020
MRI MIEDNICY + SCYNTYGRAFIA


mr2 30.06..jpg




14.07.2020
KONSYLIUM - DECYZJA TERAPEUTYCZNA


konsylium 14.07.20.jpg




Pozostałe wyniki prześlę później.

Biorę przeciwbólowo Olfen 75.
Pozdrawiam.



______________________
Przeslane dokumenty, histopatologię po Bx, decyzję terapeutyczną konsylium oraz opis MRI miednicy/opis scyntygrafii, wkleilam wyżej.
-zb
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
andrzej61
 
Posty: 5
Rejestracja: 21 lip 2020, 22:10
Blog: Wyświetl blog (0)

59l. PSA 150 ng/ml BxGl.4+3cT4M1b HT

Nieprzeczytany postautor: 55 zbyszko » 01 sie 2020, 15:28

Andrzej, postaraj się to wyciąć, mnie nie miał kto doradzić. Może uda się w Bydgoszczy?
I wklej te wyniki i załóż podpis.
Pozdrówka.
2016 kwiecień. mam 61 l. ur. 1955r
Psa 51,1 Gleason 7 +9 =? zajętość 60% i 80% CT2NoMO c-61 nowotwór złośliwy.
Eligard + flutamid
Konsultacje szpital woj Bielsko-Biala Hormonoterapia i Radioterapia
Leczenie BCO
Radioterapia .Po zakończeniu
Psa -0,388
Psa-3, 970 16,05 2018 Skierowanie na badanie PET
PET Nowe ogniska węzły chłonne aorty brzusznej i śledzionej
8 cykli Docetakselu - leczenie paliatywne
Psa 1,720 - po zakończeniu chemi
07 01 2019 Radioterapia na węzły chłonne
Psa 9, 390 Następne badanie po radioterapi.
Psa 2,130 28 03 2019r + Eligard
Psa 1,540 09,05, 2019 + Eligard
Psa 4,540 01,08 2019r PROGRESJA
Psa 7,590 22 08 2019
TK i Scyntografia wklejona
Psa 7,590 mg\ml 03 09 2019
Testosteron 0,16 mg\ml 03 09 2019
Psa 10,770 ng\ml
20 09 2019r Enzalutamid Xtandi 1...........
Psa 2,139ng\ml 17 10 2019 Enzalutamid -Xtandi 2.....+Eligard
Psa 1,100 ng\ml 14 11 2019 Elzutamid-Xtandi 3.......... op
Psa 0,785 ng\ml 12 12 2019 Elzutamid-Xtandi 4..........opScyntografia i Tk przeżuty kręgosłup Th8
Psa 0,774ng\ml 05 03 2020 Xtandi 7 op.02,04 8i 9 op Xtandi skie. TK i SCYN. wizyta 28 05.
Psa 1, 120 ng\ml 28 05 20r XTANDI op 10 test, 0,199
Psa 1, 25 ng/ml 25 06 20r XTANDI OP 11 i 12
55 zbyszko
 
Posty: 108
Rejestracja: 12 kwie 2017, 17:03
Blog: Wyświetl blog (2)

59l. PSA 150 ng/ml BxGl.4+3cT4M1b HT

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 01 sie 2020, 15:56

Zbyszko, nie pisz głupstw. Andrzej ma raka rozsianego do kości, ma dostać 6 cykli Docetaxelu (wczesna chemioterapia w zdiagnozowanym de novo przerzutowym CaP). Ty, z PSA 50 ng/ml oraz M0, mogleś ew. zawalczyć o RP. PSA Andrzeja jest 3 x wyższe niż Twoje przy zaawansowaniu M1!
Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 9338
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 59l. PSA 150 ng/ml BxGl.4+3cT4M1b HT

Nieprzeczytany postautor: andrzej61 » 04 sie 2020, 22:06

Witam,
liczę na cenne wskazówki, odniesienia do wyników badań i drogi leczenia.
andrzej61
 
Posty: 5
Rejestracja: 21 lip 2020, 22:10
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 59l. PSA 150 ng/ml BxGl.4+3cT4M1b HT

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 09 sie 2020, 11:47

andrzej61 pisze:liczę na cenne wskazówki, odniesienia do wyników badań i drogi leczenia.

Andrzej uważam, że decyzja i sposób leczenia określony w WCO jest przy Twoim zaawansowaniu choroby najlepszy z możliwych. Hormonoterapia i wczesna chemioterapia poprawiają znacząco czas przeżycia przy przerzutowym raku prostaty. W kolejnym etapie przewidywana jest RT na ogniska, które będą się słabo poddawały leczeniu lub będą niebezpieczne dla zdrowia. Leczenie o charakterze paliatywnym.
Dalsze scenariusze i rokowania będą mocno zależały od odpowiedzi na pierwszą linię leczenia, HT, a potem HT w polączeniu z CHT.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41, VI 2019 PSA 0,52, VI 2019 PET PSMA F18, wznowa 6 mm w loży po pęcherzyku nasiennym, SUV 2,2, IX 2019 PSA 0,88, Binabic, X 2019 PSA 0,26, SBRT na zmianę z PET - 33,75Gy w 5 frakcjach, Binabic - stop, XII 2019 PSA 0,83, I 2020 PSA 1.38, II 2020 PSA 1.39, PET PSMA bez ognisk i przyczyn wzrostu PSA, III 2020 PSA 1.88, MRI bez ognisk nowotworowych, 1 IV 2020 Dipheriline, VI 2020, PSA <0,002, Testosteron 0,11 ng/ml.
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 4154
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 59l. PSA 150 ng/ml BxGl.4+3cT4M1b HT

Nieprzeczytany postautor: andrzej61 » 09 sie 2020, 14:41

Dzięki, że się odniosłeś do mojego zapytania. Proszę jednak o rozwinięcie zdania zamykającego Twój wpis. Pozdrawiam.
andrzej61
 
Posty: 5
Rejestracja: 21 lip 2020, 22:10
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 59l. PSA 150 ng/ml BxGl.4+3cT4M1b HT

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 09 sie 2020, 15:08

andrzej61 pisze:Proszę jednak o rozwinięcie zdania zamykającego Twój wpis.

Trudno rozwijać, bo to niewiadoma. Kluczowym elementem jest hormonozależność czyli podatność na leczenie HT.
Mediana czasu hormonozależnosci to trochę ponad 2 lata. U mnie hormonozależnosc trwa już 6 lat, ale u innych to może być tylko kilka miesięcy. Hormonozależność zależy od genetyki nowotworu, ale twardych danych w tej kwestii jest mało.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41, VI 2019 PSA 0,52, VI 2019 PET PSMA F18, wznowa 6 mm w loży po pęcherzyku nasiennym, SUV 2,2, IX 2019 PSA 0,88, Binabic, X 2019 PSA 0,26, SBRT na zmianę z PET - 33,75Gy w 5 frakcjach, Binabic - stop, XII 2019 PSA 0,83, I 2020 PSA 1.38, II 2020 PSA 1.39, PET PSMA bez ognisk i przyczyn wzrostu PSA, III 2020 PSA 1.88, MRI bez ognisk nowotworowych, 1 IV 2020 Dipheriline, VI 2020, PSA <0,002, Testosteron 0,11 ng/ml.
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 4154
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Nasze historie * Our Stories

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], kemoturf i 249 gości

logo zenbox