63l.PSA3.4ng/mlBxGl3+3RPGl.3+3pT3bN0>T4>HT>RT>sPLND

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

Re: 63l.PSA3.4ng/mlBxGl3+3RPGl.3+3pT3bN0>T4>HT>RT>sPLND

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 07 paź 2019, 16:10

kotek5050 pisze:Prostata została wycięta 8 lat temu, więc... jak zbadać?

Bloczki i preparaty w przypadku diagnozy raka przechowywane są ad infinitum. Idziesz do zakladu patologii, ktory wykonal badanie, wypozyczasz material za rewersem i wysylasz do powtornej oceny gdzie indziej (np. do Synewo w Lodzi).
Jesli chodzi o badania genetyczne, to wystarczy uzyc Google (np. Szczecin albo firma Uniwersytetu Warszawkiego) - sa na forum osoby, ktore takie badania robily.

A może udaloby sie zrobić biopsję zmiany w wątrobie?
Porozmawiaj na ten temat z lekarzem prowadzącym.

Myślę, że dobrym początkiem dzialania mogloby być oznaczenie poziomu markerów raka neuroendokrynnego (chromograniny A czyli CgA oraz NSE) - patrz mój post w wątku Rakara.

pzdr
zosia
Obrazek
zosia bluszcz
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 8794
Rejestracja: 13 cze 2009, 02:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 63l.PSA3.4ng/mlBxGl3+3RPGl.3+3pT3bN0>T4>HT>RT>sPLND

Nieprzeczytany postautor: kotek5050 » 09 paź 2019, 11:48

Zosiu jesteś kochana! Piszesz o biopsji, zaproponować lekarzowi to? To młody człowiek, przyszedł z Lublina, przemyską onkologię postawił "na nogi". Napisz mi skąd wziął się ten przerzut do wątroby? Rak prostaty, jak czytałem, raczej nie daje przerzutów do wątroby. Pytałem o rokowania, nie odpisałaś jest aż tak źle? Jutro mam wizytę. Zapytam, Zytiga nie zatrzymała tego przerzutu? Dlaczego? SERDECZNOŚCI!
Lat 63 1/2011 Per rec. pozytywne, PSA-3,4. Biopsja: GL6. 4/2011 RP 6/2011 PSA,0,04. Następne PSA 2/2012 PSA-46! powtórne bad.PSA-53. CT koścca:"liczne obszary wzmożonego gromadzenia się znacznika w obrębie kręgosłupa, żeber, mostka, miednicy o typie rozsianych meta" 3/2012 Diphereline 5/2012 HT: Triptorelin 6/2012 CT kości: Zniknęły zmiany rakowe w kościach!! PSA-<0,04!!! Testosteron <20 ng/dl Obrazek
kotek5050
 
Posty: 54
Rejestracja: 23 kwie 2012, 16:34
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 63l.PSA3.4ng/mlBxGl3+3RPGl.3+3pT3bN0>T4>HT>RT>sPLND

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 09 paź 2019, 12:04

kotek5050 pisze: Napisz mi skąd wziął się ten przerzut do wątroby? Rak prostaty jak czytałem raczej nie daje przerzutów do wątroby.

Raczej, to nie znaczy w ogóle. Są opisywane przypadki przerzutów do wątroby, płuc, mózgu, choć rzadkie.


kotek5050 pisze:Piszesz o biopsji, zaproponować lekarzowi to? (...) Zapytam, zytiga nie zatrzymała tego przerzutu? Dlaczego? SERDECZNOŚCI!

Biopsja ma na celu upewnienie się, że to przerzut raka prostaty. Może być to drugi rak, dlatego Zytiga nie zatrzymała tego przerzutu. Badania obrazowe nie dadzą odpowiedzi na to pytanie, tylko analiza histopatologiczna. Wątroba może być ogniskiem raka pierwotnego lub, co z kolei jest częste, przerzutu z jelita grubego.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41, VI 2019 PSA 0,52, VI 2019 PET PSMA F18, wznowa 6 mm w loży po pęcherzyku nasiennym, SUV 2,2, IX 2019 PSA 0,88, Bicalutamid, X 2019 PSA 0,26
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 3356
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 63l.PSA3.4ng/mlBxGl3+3RPGl.3+3pT3bN0>T4>HT>RT>sPLND

Nieprzeczytany postautor: kotek5050 » 09 paź 2019, 12:49

Dzięki. Dam znać po wizycie u onkologa. DOBREGO!
Lat 63 1/2011 Per rec. pozytywne, PSA-3,4. Biopsja: GL6. 4/2011 RP 6/2011 PSA,0,04. Następne PSA 2/2012 PSA-46! powtórne bad.PSA-53. CT koścca:"liczne obszary wzmożonego gromadzenia się znacznika w obrębie kręgosłupa, żeber, mostka, miednicy o typie rozsianych meta" 3/2012 Diphereline 5/2012 HT: Triptorelin 6/2012 CT kości: Zniknęły zmiany rakowe w kościach!! PSA-<0,04!!! Testosteron <20 ng/dl Obrazek
kotek5050
 
Posty: 54
Rejestracja: 23 kwie 2012, 16:34
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 63l.PSA3.4ng/mlBxGl3+3RPGl.3+3pT3bN0>T4>HT>RT>sPLND

Nieprzeczytany postautor: kotek5050 » 11 paź 2019, 09:47

Uszanowanie. Byłem wczoraj u onkologa. Zytiga NIESKUTECZNA! PSA - 44 ng. Zytigę nakazał odstawić. Zalecił chemioterapię. Zapamiętałem, że proponuje co dwa tygodnie, zaczynam w środę.
Napisz mi proszę: Biorę leki na cukrzycę, nadciśnienie czy można je brać przed kroplówką? Czy można zjeść śniadanie? Czy należy się jakoś specjalnie przygotować, itp. Zapytasz czemu lekarz nie wyjaśnił, byłem tak zakręcony, że nie pytałem. Zapisał mi jeszcze dexametazon. Serdeczności.
Lat 63 1/2011 Per rec. pozytywne, PSA-3,4. Biopsja: GL6. 4/2011 RP 6/2011 PSA,0,04. Następne PSA 2/2012 PSA-46! powtórne bad.PSA-53. CT koścca:"liczne obszary wzmożonego gromadzenia się znacznika w obrębie kręgosłupa, żeber, mostka, miednicy o typie rozsianych meta" 3/2012 Diphereline 5/2012 HT: Triptorelin 6/2012 CT kości: Zniknęły zmiany rakowe w kościach!! PSA-<0,04!!! Testosteron <20 ng/dl Obrazek
kotek5050
 
Posty: 54
Rejestracja: 23 kwie 2012, 16:34
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 63l.PSA3.4ng/mlBxGl3+3RPGl.3+3pT3bN0>T4>HT>RT>sPLND

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 11 paź 2019, 17:54

Zwykłe leki trzeba przyjąć, żeby nie destabilizować organizmu. Lekkie śniadanie też (zwłaszcza diabetycy), ale trzeba pamietać, że mogą wystąpić wymioty. Jeśli zacznie cie mdlić, powinni ci podać zastrzyk z ondansetronu. Jeśli będzie ci niedobrze po, dopominaj się o receptę na ten lek, niekoniecznie w standardowych tabletkach, które trudno czasem utrzymać w żołądku - jest wersja rozpuszczalna pod językiem, są czopki i są zastrzyki.

Deksametazon to steryd, ma wytłumić reakcje alergiczne organizmu na docetaksel. Jest spora szansa, ze wywoła skok poziomu cukru, więc powinieneś się zabezpieczyć - jeśli bierzesz insulinę, dobrze by było mieć pod ręką także taką szybko działajacą. I glukometr, bo w szpitalu różnie bywa.

3-4 dnia po wlewie możesz się czuć gorzej, to najczęściej są objawy grypopodobne o różnym nasileniu. Dobrze by mieć w zapasie jakieś leki przeciwbólowe o jedno oczko mocniejsze od tego, co zwykle bierzesz.

Jeśli lekarz planuje podawanie DX co 2 tygodnie, będziesz dostawać dawkę nieco mniejszą niż przy standardowych wlewach co trzy tygodnie. Dobrą stroną jest mniejsza szansa na silne efekty uboczne.

Docetaksel uszkadza szybko mnożące sie komórki. Te najszybsze to oczywiście nowotworowe, ale inne wrażliwe to:

szpik - może spaść morfologia, zwłaszcza ilość białych ciałek. Unikaj źródeł zakażenia, czyli zbiorowisk ludzkich. Jeśłi pojawi się gorączka, skontaktuj się z lekarzem. Jeśłi będzie powyżej 38 stopni - do szpitala. Powinni ci badać morfologię, jeśli białe ciałka mocno spadną, podaje sie leki na ich szybszy rozrost.

paznokcie - mogą się zrobić żółte/czarne, pofałdowane, spękane. Trzeba dbać o higienę, nosić nieuciskające buty i miękkie, bawełniane skarpety, a przy spadku temperatury - rękawiczki. Można smarować płytki paznokci jakimś dobrym mazidłem (zapytaj w aptece albo na forum Amazonek o więcej trików)

włosy - cóż, po chemii zwykle odrastają

końcówki nerwów - może pojawić się uczucie mrowienia, drętwienia itp. w palcach czy całych dłoniach/stopach. Jeśłi się nasili, stosuje sie te same leki, co przy neuropatii cukrzycowej.
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63; XI 2017 PSA 0,051, T 1,79; I 2018 PSA 0,06, T 2,13; II 18 PSA 0,06, T 1,84; IV 18 PSA 0,05 T 1,88; XII 18 PSA 0,05, T 1,57; III 2019 PSA 0.07, T 1,75; V 19 PSA 0.08, T 1,66

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie - zaobserwowana znaczna poprawa stanu śluzówki jelita w porównaniu do 2015
Wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 3417
Rejestracja: 20 sty 2015, 01:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 63l.PSA3.4ng/mlBxGl3+3RPGl.3+3pT3bN0>T4>HT>RT>sPLND

Nieprzeczytany postautor: kotek5050 » 12 paź 2019, 08:28

Dzięki. Dam znać jak znoszę chemię. Dobrego.
Lat 63 1/2011 Per rec. pozytywne, PSA-3,4. Biopsja: GL6. 4/2011 RP 6/2011 PSA,0,04. Następne PSA 2/2012 PSA-46! powtórne bad.PSA-53. CT koścca:"liczne obszary wzmożonego gromadzenia się znacznika w obrębie kręgosłupa, żeber, mostka, miednicy o typie rozsianych meta" 3/2012 Diphereline 5/2012 HT: Triptorelin 6/2012 CT kości: Zniknęły zmiany rakowe w kościach!! PSA-<0,04!!! Testosteron <20 ng/dl Obrazek
kotek5050
 
Posty: 54
Rejestracja: 23 kwie 2012, 16:34
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 63l.PSA3.4ng/mlBxGl3+3RPGl.3+3pT3bN0>T4>HT>RT>sPLND

Nieprzeczytany postautor: kotek5050 » 18 paź 2019, 10:27

Uszanowanie.

Jestem po pierwszej sesji chemii (16.10.2019).
Dostałem wlew DXL 50 mg/m2, [następne w cyklu] co 14 dni.
Oczywiście przed wlewem, kilka innych specyfików (przeciwwymiotne i jakieś inne (związek sodu) ... <= Dostaleś po prostu Dexamethason (steryd). -zb
Jak na razie brak skutków ubocznych, no może lekkie osłabienie, lekkie drżenie rąk.
Proszę mi napisać coś na ten temat. Serdeczności!
Lat 63 1/2011 Per rec. pozytywne, PSA-3,4. Biopsja: GL6. 4/2011 RP 6/2011 PSA,0,04. Następne PSA 2/2012 PSA-46! powtórne bad.PSA-53. CT koścca:"liczne obszary wzmożonego gromadzenia się znacznika w obrębie kręgosłupa, żeber, mostka, miednicy o typie rozsianych meta" 3/2012 Diphereline 5/2012 HT: Triptorelin 6/2012 CT kości: Zniknęły zmiany rakowe w kościach!! PSA-<0,04!!! Testosteron <20 ng/dl Obrazek
kotek5050
 
Posty: 54
Rejestracja: 23 kwie 2012, 16:34
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 63l.PSA3.4ng/mlBxGl3+3RPGl.3+3pT3bN0>T4>HT>RT>sPLND

Nieprzeczytany postautor: stanis » 18 paź 2019, 10:34

kotek5050 pisze:Jak na razie nie mam działań ubocznych, no może lekkie osłabienie, lekkie drżenie rąk.
Proszę mi napisać coś na ten temat...


Kotek,

Zanim ktokolwiek Tobie odpisze zachęcam w tzw. międzyczasie do poszukiwań aby czerpać wiedzę z zasobów naszego forum. Jak ? Ano to jest proste : wpisałem w naszej wyszukiwarce (w prawym górnym roku) hasło: "Docetaxel" search.php?keywords=Docetaxel

Pojawilo się mnóstwo wpisów, po przewertowaniu kilku stron znajdziesz odpowiedzi na nie zadane jeszcze przez Ciebie pytania szczegółowe lub wątpliwości :)
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,088 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml; 09.2017 PSA=0,106 ng/ml; 12.2017 PSA=0,142 ng/ml; 03.2018 PSA=0,182 ng/ml
XII 2017 - powtórne badanie hist-pat operacyjny: GL=3+4, nwt w wielu miejscach GK także podtorebkowo, marginesy zbyt wąskie dla oceny (-), pęcherzyki,+ nasieniowody bez nacieku.

IV-V 2018 tomoRT 10-70 Gy, PSA przed RT 0,191 ng/ml
V.2018 PSA = 0,056 ng/ml; VI.2018 PSA = 0,039 ng/ml; VIII.2018 PSA = 0,023 ng/ml; XI.2018 PSA = 0,013 ng/ml; II.2019 PSA=0,012 ng/ml; VIII.2019 PSA=0,002 ng/ml
________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 2743
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: 63l.PSA3.4ng/mlBxGl3+3RPGl.3+3pT3bN0>T4>HT>RT>sPLND

Nieprzeczytany postautor: Cytrynka251 » 18 paź 2019, 10:50

Witaj. Trzymam kciuki za brak skutków ubocznych chemioterapii. Mój tato też dostał 16.10 pierwszą chemię tylko dużo większą tj. 140 mg co 3 tyg. Póki co czuje się dobrze. Dzisiaj bolał go brzuch. A po za tym ok. Zobaczymy jutro.
Powodzenia :)
Tato ur 1951 r
31.05.2018r- PSA 470
7.06.2018r- PSA 530
13.06.2018- biopsja Gleason 3+3 - apo flutam
29.06.2018r - Reseligo
17.07.2018r - scyntygrafia przerzuty do kości
17.08.2018- PSA 20
22.08.2018r - podanie izotopów Samar 153
18.09.2018r- PSA 12- Reseligo
11.12.2018 -PSA 5.5
6.02.2019 - scyntygrafia. Regresja zmian w porownaniu do badania z lipca. Brak nowych przerzutow w kościach.
12.03.2019- PSA 6.0 ng/ml ,trojglicerydy 370, wykryto cukrzyce
11.06.2019 - PSA 8.970 ng/ml - od 15.06.19 bicalutamid 1×1
09.09.2019-PSA 9.270 ng/ml. Testosteron <2.5 ng/dl
15.10.2019 - wlew zabezpieczający kości
16.10.2019- PSA 18.4 ng/ml. Pierwszy wlew Docetaxel.
Cytrynka251
 
Posty: 83
Rejestracja: 03 cze 2018, 18:51
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 63l.PSA3.4ng/mlBxGl3+3RPGl.3+3pT3bN0>T4>HT>RT>sPLND

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 18 paź 2019, 11:37

Jesteś leczony trybem dwutygodniowym. Standardowa, pierwotna dawka docetaxelu była 75/80 mg/m2 i podawano ją co 3 tygodnie. Potem przeprowadzono badania dla dawek zmniejszonych, ale podawanych częściej co 2 tygodnie i co tydzień. Efekty badań były pozytywne i przy mniejszych dawkach jednorazowych uzyskiwano zdecydowanie mniejsze skutki uboczne oraz możliwy dłuższy całkowity czas leczenia. Zbliżone były też czasy do progresji choroby określanej jako wzrost PSA. Myślę, że to dobra opcja. Oby pomogła na jak najdłużej.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41, VI 2019 PSA 0,52, VI 2019 PET PSMA F18, wznowa 6 mm w loży po pęcherzyku nasiennym, SUV 2,2, IX 2019 PSA 0,88, Bicalutamid, X 2019 PSA 0,26
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 3356
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: 63l.PSA3.4ng/mlBxGl3+3RPGl.3+3pT3bN0>T4>HT>RT>sPLND

Nieprzeczytany postautor: kotek5050 » 21 paź 2019, 10:52

Dzięki Wam!
Lat 63 1/2011 Per rec. pozytywne, PSA-3,4. Biopsja: GL6. 4/2011 RP 6/2011 PSA,0,04. Następne PSA 2/2012 PSA-46! powtórne bad.PSA-53. CT koścca:"liczne obszary wzmożonego gromadzenia się znacznika w obrębie kręgosłupa, żeber, mostka, miednicy o typie rozsianych meta" 3/2012 Diphereline 5/2012 HT: Triptorelin 6/2012 CT kości: Zniknęły zmiany rakowe w kościach!! PSA-<0,04!!! Testosteron <20 ng/dl Obrazek
kotek5050
 
Posty: 54
Rejestracja: 23 kwie 2012, 16:34
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Nasze historie * Our Stories

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: adam822, Jester_ka78, mateusz1987, Piotres, szandor, Tom 53, wowa i 111 gości

logo zenbox