Humor i melodia na dziś

Re: Humor i melodia na dziś

Nieprzeczytany postautor: RaKaR-szef forum » 12 gru 2019, 10:06

Dziś czuję lepiej, nie atakuje mnie neuropatia, jak wczoraj mnie wymęczyła, pośmiejmy się. Oczywiście, o polityce i religii na forum nie rozmawiamy. Ujęcie w ramach humoru, nie obrażając "uczuć", nie powinny nikomu przeszkadzać.

Moje zdarzenie z ost. soboty. Nawiedzili mnie Świadkowie Jehowy. Pan pod krawatem, gładko ogolony zapytał, czy zechcę porozmawiać o sensie życia. Odpowiedziałem, że chyba bezsensie, bo już raz mnie skołowaliście, twierdząc na koniec ostatniego millenium, że w przyszłym roku, tj. 25 stycznia (zapamiętałem) nastąpi koniec świata i w zw. z tym trzeba przygotować się, zrobić to i owo, doczesne dobra będą już mi niepotrzebne. Posłuchałem, wyprzedałem się, zostałem gołopupcem i teraz mam bezsens życia (taki sobie żart). Żądam od Was naprawy szkody, jakiej doznałem. Spłynęło po nim, jak po kaczce ale zaczął gęsto się tłumaczyć. Podziękowałem im za rozmowę, bo w ogóle była bez sensu.

Na FB przysłali mi takie coś, co mnie rozbawiło, może i Was? Załącznik:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
RaKaR-szef forum
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 10223
Rejestracja: 09 lip 2007, 10:09
Lokalizacja: Olsztyn
Blog: Wyświetl blog (0)

Nowy rodzaj terapii

Nieprzeczytany postautor: wiatger » 08 sie 2020, 21:39

Podczas ostatniego pobytu w I O w Gliwicach usłyszałem w poczekalni Z-du Radioterapii fragment rozmowy dwóch kobiet:
"a wie pani, mój mąż jest poddawany homoterapii".
Czego to ludzie nie wymyślą.
ur. 1943. Od 2011 (PSA 1,87 ng/ml) leczenie BPH (Omnic Ocas).
02.2015 – PSA 4,12 ng/ml; MRI miednicy: podejrzenie zmiany npl gruczołu krokowego.
10.2016 – tPSA 6,19 ng/ml; fPSA 0,54 ng/ml; DRE: wyczuwalny guzek.
12.2016 – PSA 7,71 ng/ml; mpMRI: ognisko hipointensywne, cechy infiltracji lewych pęcherzyków nasiennych; miednica bez adenopatii- wysokie podejrzenie naciekającego raka stercza, PI-RADS 5. 02.01.2017 biopsja : płat prawy - w jednym z bioptatów mikroognisko raka gruczołowego ; płat lewy - rak gruczołowy, Gleason 8 (4+4). Naciekanie nerwów niewidoczne. Scyntygrafia b. z.,
Od 18.01.17 Flutamid 3x250mg; 02.17 PSA 2,44 ng/ml; 31.01.17 Eligard 22,5 mg;14.02.17 Flutamid stop. 20.03.17 PSA 0,786 ng/ml. 29.03.17 rozpoczęcie TomoTherapy. 05.2017 Eligard 45 mg. 25.05.17 zakończenie RT, PSA 0,184 ng/ml, T 34 ng/dl; 10.17 tPSA 0,02 ng/ml, T 8,5 ng/dl; 11.17 Eligard 22,5; 02.18 PSA <0,01, Diphereline 11,25; 05.18 PSA <0,006, T 5,0 ng/dl, Diphereline 11,25; 08.18 PSA <0,01, T 28 ng/dl (inne lab.), HT STOP!
po 3 m bez HT (11.18) – PSA 0,035 ; T 127; po 6 m bez HT (02.19) – PSA 0,828 ; T 255;
po 7 m bez HT (03.19) – PSA 0,911; T n.b.; po 8 m bez HT (04.19) – PSA 0,873; T 197;
po 9 m bez HT (05.19) - PSA 0,782; T – 189 ; 06.19 - scyntygrafia i SPECT/CT - bez zmian ogniskowych.
Po 11 m bez HT (07.19) - PSA 0,711; T - 216; po 14 m bez HT (10.19) - PSA 0,467; T - 238;
po 17 mieś. bez HT (02.20): PSA – 0,625; T - 250; po 20 mieś. bez HT (05.20): PSA - 1,62; T - 298;
08.06. - PET/CT PSMA z 18F - ogniska w Th3 i Th6, nie jasna sprawa prostaty. 03.08.20: PSA – 3,077.
06.08.20 - mpMRI prostaty: naciek npl. 21-27.08.20 - 3 frakcje po 8 Gy na zmianę na kręgosłup (Th3 iTh6) met. CK. 24.08.20 - biopsja prostaty - w dwóch (na 14) bioptatach wznowa Gl 8 (4+4 ). 07.10.20: PSA 4,296. 07-16.10.20 - 5 frakcji po 6,75 Gy na prostatę met. CK. Styczeń 2021 - covid. 02.21 PSA 5,58; 03.21 PSA 4,17; 04.21 PSA 6,01. 03.21 bad. genetyczne - mutacja c.444+1G>A w genie CHEK2. 04.21-PET 68Ga PSMA - podejrzany pęcherzyk. 05.21 PSA 8,13; Diphereline 11,25.
wiatger
 
Posty: 245
Rejestracja: 11 lis 2016, 12:00
Lokalizacja: okolice Łodzi
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Nowy rodzaj terapii

Nieprzeczytany postautor: irq » 09 sie 2020, 20:00

no popatrz, istna hatakumba
irq
 
Posty: 275
Rejestracja: 21 cze 2016, 13:27
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Humor i melodia na dziś

Nieprzeczytany postautor: walenty » 07 lut 2021, 15:01

received_141707461113804.jpeg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ur.01.1946 r.; leczony od 2001 r. systematyucznie w poradni urol. z PSA wyjsciowym 2,5 ng/ml.2011.05;-PSA-5,47 ng/ml.Biobsja15.05.2011. -wynik adenocarcinoma prostate:Gleason (3+3) Fragmenty stercza.-materiał skąpy.15.06.2011 RP załonowa bad.histopat.Gleason 5 (3+2) Guz nacieka torebkę gruczołu.20.07.2011 PSA-0,04 2011.09.--0,002 2012.08. 0,020 2013.01.---0,050 2013.06.---0,075 rozpoczecie Finasterydu - Finamef 5 mg x1 dziennie. 2013.10.--PSA-0.020
2014.03.--0,030 2015.10.--0,041 koniec finasrerydu. 2016.01.--0,105 2016.03. 0,158 2016.06.--0,197 2016-06-30 0,203
2016-08-17----0,202. 2016-09-29.----0,257 ng/ml 2016-10-20------0,254 ng/ml 15-11-2016---0,278 ng/ml 23-12-2016 0,262 ng/ml 20-01-2017---0,288 02-02-2017---0,268 ng/ml RT 66 Gy 33-sesje od 06-02 do 23-03-2017 21-04-2017
PSA 0,081 6-06-2017--PSA 0,037 ng/ml 11-07-2017 0,025 ng/ml 23-08-2017 0,027 ng/ml 21-09-2017 0,021ng/ml 2017-11-16---0,009 ng/ml 21-12-2017 0,006 ng/ml 01-2018--0,008 ng/ml 04-2018---0,009 ng/ml 05-2018--0,006 ng/ml 20-08-2018 0,005 ng/ml 29-11-2018 0,002 ng/ml 1-04-2019 0,017 ng/ml 6-06-2019 0,009 ng/ml 29.11.2019 0,006 ng/ml 6-05-2020 0,003 ng/ml
5-10-2020 0,013 ng/ml 13-11-2020 0,015 ng/ml 08-02-2021 0,015 ng/ml 05-05-2021 0,006 ng/ml
walenty
 
Posty: 169
Rejestracja: 31 sty 2016, 20:41
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Nowy rodzaj terapii

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 08 lut 2021, 11:51

wiatger pisze:Podczas ostatniego pobytu w I O w Gliwicach usłyszałem w poczekalni Z-du Radioterapii fragment rozmowy dwóch kobiet:
"a wie pani, mój mąż jest poddawany homoterapii".

Pani, a wszystkiemu winien ten gender i Unia.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml, CTC - 300/ml, VIII'2017 0,000ng/ml, 3 x kurkumina i 3 x salinomycyna dożylnie, I 2018 CTC 1800/ml, III 2018 PSA 0,000ng/ml, Zoladex STOP, wlewy 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, CTC 850/ml V 2018 PSA 0.000 ng/ml Testosteron 162 ng/dl, wlewy 2 x Artesunate i 4 x Salinomycyna, VIII 2018 PSA 0.002 ng/ml Testosteron 924 ng/dl, CTC 100/ml, 4 x Artesunate i 2 x Salinomycyna, XI 2018 PSA 0,029, I 2019 PSA 0,079, II 2019 PSA 0,092 - 11 mcy bez HT, II 2019 CT - brak podejrzanych ognisk, powiększona głowa trzustki 55x45, III 2019 PSA 0,186, V 2019 PSA 0,41, VI 2019 PSA 0,52, VI 2019 PET PSMA F18, wznowa 6 mm w loży po pęcherzyku nasiennym, SUV 2,2, IX 2019 PSA 0,88, Binabic, X 2019 PSA 0,26, SBRT na zmianę z PET - 33,75Gy w 5 frakcjach, Binabic - stop, XII 2019 PSA 0,83, I 2020 PSA 1.38, II 2020 PSA 1.39, PET PSMA bez ognisk i przyczyn wzrostu PSA, III 2020 PSA 1.88, MRI bez ognisk nowotworowych, 1 IV 2020 Dipheriline, VI 2020, PSA <0,002, Testosteron 0,11 ng/ml, IX 2020 PSA 0,003, XI 6 wlewów kwasu salinomycyny, I 2021 PSA 0,002, III 2021 PSA 0,000, V 2021, resweratol, VI 2021 EGCG, Hydroxytyrozol, VI 2021 PSA 0,000
Mój wątek z forum
kemoturf
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 4948
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Humor i melodia na dziś

Nieprzeczytany postautor: stanis » 08 lut 2021, 14:06

:) =D :/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,088 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml; 09.2017 PSA=0,106 ng/ml; 12.2017 PSA=0,142 ng/ml; 03.2018 PSA=0,182 ng/ml
XII 2017 - powtórne badanie hist-pat operacyjny: GL=3+4, nwt w wielu miejscach GK także podtorebkowo, marginesy zbyt wąskie dla oceny (-), pęcherzyki,+ nasieniowody bez nacieku.

IV-V 2018 tomoRT 10-70 Gy, PSA przed RT 0,191 ng/ml
V.2018 PSA = 0,056 ng/ml; VI.2018 PSA = 0,039 ng/ml; VIII.2018 PSA = 0,023 ng/ml; XI.2018 PSA = 0,013 ng/ml; II.2019 PSA=0,012 ng/ml; VIII.2019 PSA=0,002 ng/ml, XI.2019 - koagulacja krwawiących naczyń jako skutek TomoRT ; II.2020 PSA=0,004 ng/ml ; X.2020 PSA=0,007 ng/ml; II.2021 PSA=0,010 ng/ml

________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
stanis
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 3409
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Humor i melodia na dziś

Nieprzeczytany postautor: stanis » 11 lut 2021, 12:58

Dzisiaj Tłusty Czwartek a więc pączkujemy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,088 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml; 09.2017 PSA=0,106 ng/ml; 12.2017 PSA=0,142 ng/ml; 03.2018 PSA=0,182 ng/ml
XII 2017 - powtórne badanie hist-pat operacyjny: GL=3+4, nwt w wielu miejscach GK także podtorebkowo, marginesy zbyt wąskie dla oceny (-), pęcherzyki,+ nasieniowody bez nacieku.

IV-V 2018 tomoRT 10-70 Gy, PSA przed RT 0,191 ng/ml
V.2018 PSA = 0,056 ng/ml; VI.2018 PSA = 0,039 ng/ml; VIII.2018 PSA = 0,023 ng/ml; XI.2018 PSA = 0,013 ng/ml; II.2019 PSA=0,012 ng/ml; VIII.2019 PSA=0,002 ng/ml, XI.2019 - koagulacja krwawiących naczyń jako skutek TomoRT ; II.2020 PSA=0,004 ng/ml ; X.2020 PSA=0,007 ng/ml; II.2021 PSA=0,010 ng/ml

________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
stanis
Gladiator
Gladiator
 
Posty: 3409
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Poprzednia

Wróć do Humor * Humour

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości

logo zenbox