Wykład "Przez żołądek do serca" Warszawa, 29.01.2011r

Wykład "Przez żołądek do serca" Warszawa, 29.01.2011r

Nieprzeczytany postautor: IMZ » 06 sty 2011, 19:13

W ramach inauguracji otwarcia pierwszego w Polsce Centrum Medycyny Żywienia w Carolina Medical Center zapraszamy na wykład :

PRZEZ ŻOŁĄDEK DO ZDROWEGO SERCA


Czy wiesz, że współczesna dieta Polaków promuje rozwój miażdżycy już u małych dzieci?

Miażdżyca, leżąca u podstaw choroby niedokrwiennej serca i udarów, jest odpowiedzialna za prawie połowę zgonów w Polsce. W krajach uprzemysłowionych zmiany miażdżycowe zaczynają się już u małych dzieci, choć nie istnieją nawet u starszych ludzi w niektórych tradycyjnych społecznościach Azji czy Afryki. Badania wykazują, że oficjalne zalecenia dietetyczne w profilaktyce chorób serca nie są skuteczne. Już ponad 20 lat temu Dr Ornish w USA udowodnił, że poprzez kompleksowe zmiany w diecie można cofnąć najbardziej zaawansowaną miażdżycę i chorobę niedokrwienną serca. Jego program oferowany jest teraz w ponad 20 szpitalach w USA jako alternatywa dla operacji wszczepienia by-passów, stentów oraz angioplastyki.

Na wykładzie dowiesz się:

* W jaki sposób współczesna dieta wpływa na niszczenie naczyń krwionośnych już od dzieciństwa
* Co jedzą społeczeństwa, w których nie zaobserwowano miażdżycy nawet u osób starszych
* Że nie tylko tłuszcz nasycony oraz cholesterol wpływają na aktywację genów promujących miażdżycę
* Jak odwrócić miażdżycę czy chorobę niedokrwienną serca poprzez zmiany w żywieniu
* Jak skomponować dietę minimalizującą ryzyko zachorowania na choroby krążenia oraz cukrzycę, otyłość czy pewne nowotwory już od dzieciństwa

Przewidziana degustacja potraw przyjaznych sercu

Wykład poprowadzi mgr Małgorzata Desmond, specjalista w dziedzinie Medycyny Żywienia i Dietetyki, absolwentka University of West London, London Imperial College oraz Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego

Wstęp; 60 PLN, po wcześniejszej rezerwacji pod adresem cemed@cemed.pl lub numerem telefonu 223558501

Sobota, 29 stycznia 2011, godz. 11, Warszawa, Medyczne Centrum Konferencyjne CEMED, ul. Pory. 78 - V piętro
IMZ
 
Posty: 11
Rejestracja: 03 paź 2008, 20:52
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: ewaryn » 06 sty 2011, 21:06

Tak sobie myślę, że jak ktoś za wykład z dietetyki chce wyciągnąć z kieszeni klienta 60 zł, to powinno go być stać na płatną reklamę w mediach, a nie na zarzucanie tym ogłoszeniem wszystkich możliwych forów.
ewaryn
 
Posty: 2895
Rejestracja: 17 lis 2008, 09:40
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: IMZ » 06 sty 2011, 22:26

ewaryn pisze:Tak sobie myślę, że jak ktoś za wykład z dietetyki chce wyciągnąć z kieszeni klienta 60 zł, to powinno go być stać na płatną reklamę w mediach, a nie na zarzucanie tym ogłoszeniem wszystkich możliwych forów.


Wykład kosztuje 60zł, ze względu na to, że będzie połączony z degustacją roślinnych potraw przyjaznych sercu i mini-warsztatem gotowania. A na forum wrzuciłam, bo jak najbardziej pasuje do działu "Kuchnia antyrakowa" i wydaję mi się, że forumowicze mogą być zainteresowani tą tematyką.
Pozdrawiam serdecznie!
IMZ
 
Posty: 11
Rejestracja: 03 paź 2008, 20:52
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: zygmunt » 06 sty 2011, 22:48

A czy tam w tej kuchni przestrzega się HACCP?
Zygmunt(POLAND)ur.24.07.1944(rocz.PRL) 0/objawów,IX/2007 PSA 9,2,biopsja:adenocarcinoma prostatae,Gl(3+2);13.XII.2007 radykalna prostatektomia w Poznaniu/klinika,wariant oszczędzający wiązki NN.Histopato:pT2c NO, Gl(3+3),PSA po 3 mies.0,000 ,PSA-25.V.2009-0,000.Nie stosowano RT,ChT,HT."Końskie zdrowie"i emeryt.
zygmunt
 
Posty: 441
Rejestracja: 27 gru 2008, 00:44
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: IMZ » 06 sty 2011, 22:53

zygmunt pisze:A czy tam w tej kuchni przestrzega się HACCP?


Absolutnie :)
IMZ
 
Posty: 11
Rejestracja: 03 paź 2008, 20:52
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: zygmunt » 06 sty 2011, 23:42

Będzie dokładnie sprawdzone w myśl starej rosyjskiej maxymy;"...dowieraj no prowieraj".
Nasz człowiek ,spec z tej branży będzie tam obecny incognito.Służbista,,skandalista,gorszy od "słynnego"Tomka, ja się jego boję bez powodu. OK?
Zygmunt(POLAND)ur.24.07.1944(rocz.PRL) 0/objawów,IX/2007 PSA 9,2,biopsja:adenocarcinoma prostatae,Gl(3+2);13.XII.2007 radykalna prostatektomia w Poznaniu/klinika,wariant oszczędzający wiązki NN.Histopato:pT2c NO, Gl(3+3),PSA po 3 mies.0,000 ,PSA-25.V.2009-0,000.Nie stosowano RT,ChT,HT."Końskie zdrowie"i emeryt.
zygmunt
 
Posty: 441
Rejestracja: 27 gru 2008, 00:44
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: IMZ » 06 sty 2011, 23:53

zygmunt pisze:Będzie dokładnie sprawdzone w myśl starej rosyjskiej maxymy;"...dowieraj no prowieraj".
Nasz człowiek ,spec z tej branży będzie tam obecny incognito.Służbista,,skandalista,gorszy od "słynnego"Tomka, ja się jego boję bez powodu. OK?


Znaczy się ten skandalista będzie w kuchni antyrakowej? ;)
IMZ
 
Posty: 11
Rejestracja: 03 paź 2008, 20:52
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: zygmunt » 07 sty 2011, 09:40

Czepiam się jak.....pijany płotu.
Zwykle jak coś piszę , w jakikolwiek adres(prócz anonimów) to się podpisuję. Zygmunt albo Siggi albo mgr Zygmunt albo graff Siggi albo prawdziwy patriota albo Żyd,itd.itp.

Tu w tej wrzucie na forum tzw."kuchni antyrakowej" przyzwoitość by nakazywała jak się pisze"Pozdrawiam"to jeszcze się podpisać jakimś przezwiskiem.
Celowo zapytałem o HACCP (nie mylić z CCCP!!!),bo rygory san.hig.Unii są nieubłagalne i przy takiej okazji jaką się proponuje w W-wie-nie ma cudów-żeby wszyskie wymogi przestrzegano.
I tu się idea"rypnie".Nasz człowiek to zobaczy i oceni.Ja wiem co piszę bo w tej branży aż się zasiedziałem.
Za nieetyczne jednak uważam propagowanie właśnie tu na tym specjalnym forum,gdzie liczy się na większą klientelę bo główną ideą inicjatorów jest "łapanie"rynku.Tu łatwiej o klienta,bo osoba dotknięta groźnym dla zdrowia i życia przypadkiem łatwiej się da skusić "na cuda".
Skoro to tak wspaniałe to wypadałoby ogłosić w mediach jako informacje sponsorowane.A tu nic nie kosztuje a grupa dość liczna.

Mimo wszystko od leczenia są lekarze. Pozdrawiam ciepło Zygmunt.


www.youtube.com/watch?v=KFiiZJYLrPc&feature=related
Zygmunt(POLAND)ur.24.07.1944(rocz.PRL) 0/objawów,IX/2007 PSA 9,2,biopsja:adenocarcinoma prostatae,Gl(3+2);13.XII.2007 radykalna prostatektomia w Poznaniu/klinika,wariant oszczędzający wiązki NN.Histopato:pT2c NO, Gl(3+3),PSA po 3 mies.0,000 ,PSA-25.V.2009-0,000.Nie stosowano RT,ChT,HT."Końskie zdrowie"i emeryt.
zygmunt
 
Posty: 441
Rejestracja: 27 gru 2008, 00:44
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: IMZ » 07 sty 2011, 11:32

zygmunt pisze:Czepiam się jak.....pijany płotu.
Zwykle jak coś piszę , w jakikolwiek adres(prócz anonimów) to się podpisuję. Zygmunt albo Siggi albo mgr Zygmunt albo graff Siggi albo prawdziwy patriota albo Żyd,itd.itp.

Tu w tej wrzucie na forum tzw."kuchni antyrakowej" przyzwoitość by nakazywała jak się pisze"Pozdrawiam"to jeszcze się podpisać jakimś przezwiskiem.
Celowo zapytałem o HACCP (nie mylić z CCCP!!!),bo rygory san.hig.Unii są nieubłagalne i przy takiej okazji jaką się proponuje w W-wie-nie ma cudów-żeby wszyskie wymogi przestrzegano.
I tu się idea"rypnie".Nasz człowiek to zobaczy i oceni.Ja wiem co piszę bo w tej branży aż się zasiedziałem.
Za nieetyczne jednak uważam propagowanie właśnie tu na tym specjalnym forum,gdzie liczy się na większą klientelę bo główną ideą inicjatorów jest "łapanie"rynku.Tu łatwiej o klienta,bo osoba dotknięta groźnym dla zdrowia i życia przypadkiem łatwiej się da skusić "na cuda".
Skoro to tak wspaniałe to wypadałoby ogłosić w mediach jako informacje sponsorowane.A tu nic nie kosztuje a grupa dość liczna.

Mimo wszystko od leczenia są lekarze. Pozdrawiam ciepło Zygmunt.


Nie wiem za bardzo o jakich "cudach" mowa. Informacja rzeczywiście mogła być odebrana jako reklama, mimo, że nie było to moją intencją. W takim razie poproszę moderatora o skasowanie wątku i koniec dyskusji.
Pozdrawiam serdecznie,
Imza
IMZ
 
Posty: 11
Rejestracja: 03 paź 2008, 20:52
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: szef admin » 07 sty 2011, 12:19

IMZ pisze:W takim razie poproszę moderatora o skasowanie wątku i koniec dyskusji.

Sama oceń, czy można zostawić albo usunąć, jednak reklamę. Sprawdziliśmy, w/g administracji, post może zostać.
Nie można nam się dziwić, że do tego typu ogłoszeń podchodzimy ostrożnie. Osobiście uważam za nie fair pobieranie
opłat za propagowanie zdrowego żywienia. Ktoś tu jest wyraźnie nastawiony na zysk, a to koliduje z celami naszego forum.
Wiem, że nie ma nic za darmo. My, jako "Gladiator" działamy społecznie, a nie żądamy, np. datków na forum,
bo dla nas najważniejsza jest wymiana informacji, edukacja, pomoc w tym zakresie, w jakim forum może to czynić.


Zygmuś, Ty "KACAPie" , no bo skoro CCCP, czemuś tak przesiąkł HACCPem? Może jeszcze powiesz, że ten system
wdrożyłeś do systemu ISO? Już widzę jak żonie przeprowadzasz audyt w lodówce i zapisujesz uwagi do kontrolki.
A jakie kary stosujesz, w razie przekroczenia przepisów? Dwie żółte kartki, a może już czerwoną jej wlepiłeś?


Swoją drogą wytyczne GMP, GHP, i ten HACCP często trącą o "głupotę". Mam tu na myśli małą gastronomię czy sklepy.
Obrazek Trudno poważnie dyskutować z kimś pozbawionym poczucia humoru
2018 XV edycja Konkursu "Godni Naśladowania" wyróżniony POZARZĄDOWIEC GODNY NAŚLADOWANIA przez Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego
Ur.1949 T4NxMOGlx+x (klasyfikacja TNM wg. Pana prof. M. Roslana po cysteprostatektomii)
III'2007 PSA 8,28;biopsja Gl1+2!?;10/V/2007 limfadenektomia węzły b/z;IX'PSA 0,07;HT VIII-XII;RT XII'07-I'08 7400cGy/37frakcji;cTpN0M0
IV'2008 PSA 0,08; X’ TK ok XII' zastrzyki przeciwzakrzepicowe
I'2009 - XII' PSA 0,35 ng/ml - 0,60 ng/ml
I’2010 MRI ok, zastrzyki przeciwzakrzepicowe do IV’, III’ scyntygrafia & TRUSok, IX’ biopsja spartolona, VII' PSA 0,61;XII' 0,83;
VII'2011 1,03 T'2,33 MRI podejrzenie wznowy VIII’ biopsja- Sclerosis atrophicans prostatae;XI' MRI b/z - obserwować, PSA XI' 1,85;
V'2012 PSA 2,68 T 2,33;VII' 3,37 T'1,23;VII' PET-CT z octanem sugeruje proces nowotworowy; X' PSA 5,40;od X' Apo-Flutam 3x dziennie;po 1 mieś. PSA 1,28; 2 mieś. 1,05; 3 mieś. PSA 0,837;T 2,07
I'2013 zastrzyk Diphereline 11,25 mg na 3 mieś.; IV'2013 PSA 3,14 drugi Dipheriline+ Apo-flutam(zaniechany po 3,5 dniach);IV' w innym lab. PSA po 2 dniach 5,31, po 2 tyg. w swoim lab. PSA 1,92 ng/ml, T 0,19 ng/ml; VI' PET-CT z Choliną rak w obrębie stercza, VII' PSA 9,50 ng/ml, bikalutamid 50 mg * biopsja stercza = ogólnie Gleason 5+4, jeszcze w obrębie torebki (margines 0,2 mm); VIII' PSA 1,30 * T 1,51 bikalutamid 50mg; IX' Zmiana na Eligard PSA 0,85 przed BT IX/X' - 30 Gy=3x10;
I'2014 PSA 0,38 ng/ml {odstawiony bikalutamid}III' PSA 0,86{koniec działania Eligardu} IV' T 0,58 ng/ml*PSA 1,17 ng/ml; VI' T 2,35 & PSA 3,24;VII' T=2,25 & PSA 4,04* VIII' PSA 4,20 T 2,52 PET naciekanie na pęcherz, pęcherzyki nasienne, węzły chłonne| VIII' PSA 4,00 T 2,58 | IX' PSA 4,02 T 1,53 | XI' PSA 6,90 Apo-Flutam 2 tyg, po tym Eligard|
I'2015 PSA 1,65>II' PET-CT z choliną, praktycznie jak w roku poprz.>IV' PSA 8,83 ng/ml, T 1,69 ng/dl, zastosowano bikalutamid> 05' uretrotomia (pobrano próbki do badania histopatol.) V' PSA 1,10; VII' PSA 0,23 ng/ml; IX' 0,26 ng/ml, XI’ TURP, XI/XII' 0,35 ng/ml
I'2016 PSA 0,34 ng/ml, T 0,12 ng/dl / II/II'I PSA 0,41 ng/ml; IV' PSA 0,62 ng/ ml, T 0,23 ng/dl; VI' PSA 0,87 ng/ml, VII posiew ujemny(zaskoczenie), IX PSA 1,70 ng/ml; IX/X' PET-CT progresja, meta do węzła chłonnego biodrowego wspólnego prawego; X' PSA 1,66 ng/ml, T 0,17 ng/dl; XI' PSA 2,14 ng/ml; XII' PSA 3,03 ng/ml, T 0,104 ng/ml
I'2017 PSA 4,05 ng/ml, 08/02/2017 Urestomia, II/III'2017 4,88 ng/ml, IV/V'17 PSA 5,36 ng/ml, 1-31maja badanie kliniczne ARAMIS, 5 maja Eligard pół roku, V/VI PSA 6,74 ng/ml, VI/VII 7,28 ng/ml; VIII PSA 9,87 ng/ml, T 0,091ng/dl 24/VIII Xtandi, 19/IX PSA 2,21 ng/ml, 04/X Eligard 45, 16/X PSA 1,55 ng/ml, 13/XI PSA 1,80 ng/ml, 05/XII PSA 3,43 ng/ml, T 0,127L ng/ml,
I'2018 PSA 9,67 ng/m/; scyntygrafia kości wolne od meta; 22/I' PSA 8,08 ng/ml; 24/I' liczne nacieki; 26/I' ChT I wlew docetakselu (jeszcze 9), II'2018 TURBT (koagulacja), badanie histopato: rak prostaty + wykryto drobnokomórkowy rak neuroendokrynny; III/IV' Eligard 45: IV' MRI pęcherz, węzły, odbyt nacieki PSA 7,97 ng/ml; V' PSA 5,92 ng/ml; VI' PSA 3,22 ng/ml; 22/06 ostatni wlew, przerwano ChT; Opiody OxyContin20mg + Lyrica75mg; VIII' 2 mieś po ChT PSA 1,81 ng/ml; VIII'23 TK podobne do poprz.; X' PSA 6,44 ng/ml; XI' 4,01 ng/ml, 22.XI' Eligard na pół roku; XII PSA 3,63 ng/ml
I'2019 02.I.' PSA 4,69 ng/ml; PSA I/II 7,72 ng/ml; 22.I' PET-CT 18-F PSMA-1007; II/III PSA 6,50 ng/ml; III/IV PSA 2,93 ng/ml (inne lab.) od 15'III Xtandi do 10'VII; 29.IV PSA 1.70 ng/ml; 30.04 cysteprostatektomia badanie pooperac. histo-pato potwierdza raka drobnokomórkowego endokrynnego; 26'VI PSA 3,03 ng/ml; 09.07 - ? ChT na drobnokomórkowca; RT 18-26.07.2019 na 5 kręg 3 frakcje x 8 Gy = 24 Gy;
Awatar użytkownika
szef admin
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 856
Rejestracja: 13 mar 2008, 14:50
Lokalizacja: Olsztyn
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: IMZ » 07 sty 2011, 14:30

admin pisze:
IMZ pisze:W takim razie poproszę moderatora o skasowanie wątku i koniec dyskusji.
Sama oceń, czy można zostawić albo usunąć, jednak reklamę. Sprawdziliśmy, w/g administracji, post może zostać.
Nie można nam się dziwić, że do tego typu ogłoszeń podchodzimy ostrożnie. Osobiście uważam za nie fair pobieranie
opłat za propagowanie zdrowego żywienia. Ktoś tu jest wyraźnie nastawiony na zysk, a to koliduje z celami naszego forum.
Wiem, że nie ma nic za darmo. My, jako "Gladiator" działamy społecznie, a nie żądamy, np. datków na forum,



Oczywiście nie dziwię się, że podchodzicie do takich postów ostrożnie. Spojrzałam teraz na niego raz jeszcze i rzeczywiście wygląda jak chamska reklama, bo przekleiłam info z ich strony, nawet nie dodając komentarza.. Z tego też względu poproszę o usunięcie wątku, bo nie chce, aby z mojej winy organizatorzy byli posądzani o spamowanie.

Co do pobierania opłat za tego typu imprezy, to zastanawia mnie, czemu w Polsce ludzi cały czas to dziwi.. Ktoś organizuje wykład, musi zapłacić za wynajem sali i sprzętu oraz za poczęstunek i jego przygotowanie, czyli pewnie za catering. Poza tym zakładam, że samo opracowanie treści wykładu wymaga trochę czasu i pracy oraz przede wszystkim wiedzy. Równie dobrze można by powiedzie-, że dietetycy są nie fair, bo pobierają opłaty za udzielanie porad o zdrowym żywieniu.
Takie jest moje zdanie.

W każdym razie poproszą o skasowanie wątku, żeby nie było niedomówień.
Serdecznie pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie,
Imza
IMZ
 
Posty: 11
Rejestracja: 03 paź 2008, 20:52
Blog: Wyświetl blog (0)

Nieprzeczytany postautor: rakar » 07 sty 2011, 18:04

Zależy, kto jak do tego podchodzi. Jeżeli jest to w ramach działalności gospodarczej, degustację można, nawet trzeba robić bezpłatnie. Chyba, że jest to na zasadzie klubowego przyjęcia, party. Nie rozumiem intencji organizatorów. Poza tym, dla takich fachowców, z takim przygotowaniem zawodowym, taki wykład - pokaz - degustacja to betka. Stare powiedzenie, "Ile trzeba stracić, żeby mieć" jest zawsze aktualne.
Osobiście, współpracuję z pewną dietetyczką (ale nie w spr. diet), która na swoich klientów mówi 'pacjenci'. Współpracuje ona też z firmami farmaceutycznymi, np. z Abbottem, prowadzą badania.
Zastanawiam się, mamy tyle porad dot. żywienia, diet na rynku, że trudno jest dokonywać wyborów. Wiem, że odpowiednio dobranie produktów, może wiele dobrego w naszym organizmie uczynić, jednak ich zanieczyszczenie, modyfikowanie genetycznie etc. niweluje te wszystkie zalety. Na prawdę, trzeba wile zachodu, by taką żywność znaleźć na rynku.
Obrazek Trudno poważnie dyskutować z kimś pozbawionym poczucia humoru
2018 XV edycja Konkursu "Godni Naśladowania" wyróżniony POZARZĄDOWIEC GODNY NAŚLADOWANIA przez Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego
Ur.1949 T4NxMOGlx+x (klasyfikacja TNM wg. Pana prof. M. Roslana po cysteprostatektomii)
III'2007 PSA 8,28;biopsja Gl1+2!?;10/V/2007 limfadenektomia węzły b/z;IX'PSA 0,07;HT VIII-XII;RT XII'07-I'08 7400cGy/37frakcji;cTpN0M0
IV'2008 PSA 0,08; X’ TK ok XII' zastrzyki przeciwzakrzepicowe
I'2009 - XII' PSA 0,35 ng/ml - 0,60 ng/ml
I’2010 MRI ok, zastrzyki przeciwzakrzepicowe do IV’, III’ scyntygrafia & TRUSok, IX’ biopsja spartolona, VII' PSA 0,61;XII' 0,83;
VII'2011 1,03 T'2,33 MRI podejrzenie wznowy VIII’ biopsja- Sclerosis atrophicans prostatae;XI' MRI b/z - obserwować, PSA XI' 1,85;
V'2012 PSA 2,68 T 2,33;VII' 3,37 T'1,23;VII' PET-CT z octanem sugeruje proces nowotworowy; X' PSA 5,40;od X' Apo-Flutam 3x dziennie;po 1 mieś. PSA 1,28; 2 mieś. 1,05; 3 mieś. PSA 0,837;T 2,07
I'2013 zastrzyk Diphereline 11,25 mg na 3 mieś.; IV'2013 PSA 3,14 drugi Dipheriline+ Apo-flutam(zaniechany po 3,5 dniach);IV' w innym lab. PSA po 2 dniach 5,31, po 2 tyg. w swoim lab. PSA 1,92 ng/ml, T 0,19 ng/ml; VI' PET-CT z Choliną rak w obrębie stercza, VII' PSA 9,50 ng/ml, bikalutamid 50 mg * biopsja stercza = ogólnie Gleason 5+4, jeszcze w obrębie torebki (margines 0,2 mm); VIII' PSA 1,30 * T 1,51 bikalutamid 50mg; IX' Zmiana na Eligard PSA 0,85 przed BT IX/X' - 30 Gy=3x10;
I'2014 PSA 0,38 ng/ml {odstawiony bikalutamid}III' PSA 0,86{koniec działania Eligardu} IV' T 0,58 ng/ml*PSA 1,17 ng/ml; VI' T 2,35 & PSA 3,24;VII' T=2,25 & PSA 4,04* VIII' PSA 4,20 T 2,52 PET naciekanie na pęcherz, pęcherzyki nasienne, węzły chłonne| VIII' PSA 4,00 T 2,58 | IX' PSA 4,02 T 1,53 | XI' PSA 6,90 Apo-Flutam 2 tyg, po tym Eligard|
I'2015 PSA 1,65>II' PET-CT z choliną, praktycznie jak w roku poprz.>IV' PSA 8,83 ng/ml, T 1,69 ng/dl, zastosowano bikalutamid> 05' uretrotomia (pobrano próbki do badania histopatol.) V' PSA 1,10; VII' PSA 0,23 ng/ml; IX' 0,26 ng/ml, XI’ TURP, XI/XII' 0,35 ng/ml
I'2016 PSA 0,34 ng/ml, T 0,12 ng/dl / II/II'I PSA 0,41 ng/ml; IV' PSA 0,62 ng/ ml, T 0,23 ng/dl; VI' PSA 0,87 ng/ml, VII posiew ujemny(zaskoczenie), IX PSA 1,70 ng/ml; IX/X' PET-CT progresja, meta do węzła chłonnego biodrowego wspólnego prawego; X' PSA 1,66 ng/ml, T 0,17 ng/dl; XI' PSA 2,14 ng/ml; XII' PSA 3,03 ng/ml, T 0,104 ng/ml
I'2017 PSA 4,05 ng/ml, 08/02/2017 Urestomia, II/III'2017 4,88 ng/ml, IV/V'17 PSA 5,36 ng/ml, 1-31maja badanie kliniczne ARAMIS, 5 maja Eligard pół roku, V/VI PSA 6,74 ng/ml, VI/VII 7,28 ng/ml; VIII PSA 9,87 ng/ml, T 0,091ng/dl 24/VIII Xtandi, 19/IX PSA 2,21 ng/ml, 04/X Eligard 45, 16/X PSA 1,55 ng/ml, 13/XI PSA 1,80 ng/ml, 05/XII PSA 3,43 ng/ml, T 0,127L ng/ml,
I'2018 PSA 9,67 ng/m/; scyntygrafia kości wolne od meta; 22/I' PSA 8,08 ng/ml; 24/I' liczne nacieki; 26/I' ChT I wlew docetakselu (jeszcze 9), II'2018 TURBT (koagulacja), badanie histopato: rak prostaty + wykryto drobnokomórkowy rak neuroendokrynny; III/IV' Eligard 45: IV' MRI pęcherz, węzły, odbyt nacieki PSA 7,97 ng/ml; V' PSA 5,92 ng/ml; VI' PSA 3,22 ng/ml; 22/06 ostatni wlew, przerwano ChT; Opiody OxyContin20mg + Lyrica75mg; VIII' 2 mieś po ChT PSA 1,81 ng/ml; VIII'23 TK podobne do poprz.; X' PSA 6,44 ng/ml; XI' 4,01 ng/ml, 22.XI' Eligard na pół roku; XII PSA 3,63 ng/ml
I'2019 02.I.' PSA 4,69 ng/ml; PSA I/II 7,72 ng/ml; 22.I' PET-CT 18-F PSMA-1007; II/III PSA 6,50 ng/ml; III/IV PSA 2,93 ng/ml (inne lab.) od 15'III Xtandi do 10'VII; 29.IV PSA 1.70 ng/ml; 30.04 cysteprostatektomia badanie pooperac. histo-pato potwierdza raka drobnokomórkowego endokrynnego; 26'VI PSA 3,03 ng/ml; 09.07 - ? ChT na drobnokomórkowca; RT 18-26.07.2019 na 5 kręg 3 frakcje x 8 Gy = 24 Gy;
Awatar użytkownika
rakar
Złoty Gladiator
Złoty Gladiator
 
Posty: 9833
Rejestracja: 09 lip 2007, 10:09
Lokalizacja: Olsztyn
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Diety na zdrowie * Diets for Health

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

logo zenbox