Ewuniu!
Przeszukałam wszystko,co się dało na temat temperatury suszenia mojego urządzenie,niestety nic nie znalazłam.Instrukcji obsługi już nie mam,w necie nic nie znalazłam.Jedno jest pewne:to temperatura stała,bez możliwości regulacji.W necie natknęłam się na informacje dotyczące sposobu suszenia różnych grup roślin.Jutro lub pojutrze pobuszuję jeszcze trochę i spróbuje coś Ci tu wrzucić z tych informacji.Pomidory w tym roku spróbuję wysuszyć na płatki,ale też i tradycyjnie.Pokrojone na ćwiartki lub ósemki,ususzone z dużą ilością ziół(proponuję estragon,zioła prowansalskie,tymianek,bazylię,czosnek),zalane oliwą z oliwek(podobno działanie oliwy zwiększa przyswajanie/działanie tych istotnych substancji)są doskonałe do makaronów,sałatek,sosów i innych szaleństw kulinarnych.
Ja w niewielu kwestiach mogę pomóc,ale chętnie podzielę się swoimi kulinarnymi odkryciami.Tylko proszę mnie od razu prostować,jeśli nie będą zgodne z naszymi założeniami.
Pozdrawiam.Justa