Proszę o pilną odpowiedź

Tu zadaj pytanie ogólne nie związane bezpośrednio z Twoim leczeniem

Proszę o pilną odpowiedź

Nieprzeczytany postautor: zawodnik09 » 13 wrz 2017, 10:53

Witam wczoraj mialem badanie u urologa przez palec. Wsadzil mi palec w odbyt, najpierw prosto, pyta sie, boli?
Pozniej jakos w lewo mowie, ze troche, a kurde to nie wiem, ze stresu tak chyba powiedzialem a mnie bolalo.
Boje sie, ze moze przez to, ze powiedzialem troche nie stwierdzil mi innej choroby.

Stwierdzil mi zapalenie gruczolu krokowego. Dostalem ulotke z Multipresti. Mam lykac trzy miesiace tabletki. Pokazywalem mu, ze wyskoczyly mi czerwone popekane zylki na penisie, on ogladal i mowi, ze nic nie widzi. Zylki mam. Podczas sexu nie czuje zadnych przyjemnosci, dodam tez, ze mam problemy z erekcja poranną. Zdarzaja sie raz na jakis czas a przy partnerce na jakies 20 zblizen mialem 4 razy erekcje. Przy oddawaniu noczu nieraz mnie szczypie.
Prosze o jakas pomoc.
zawodnik09
 
Posty: 3
Rejestracja: 13 wrz 2017, 10:46
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: prosze.o pilna odpowiedz

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 13 wrz 2017, 14:39

Zawodnik,

W jakim jesteś wieku? Jeśli poniżej 40, rak prostaty jest bardzo mało prawdopodobny, raczej zapalenie. Czy oprócz zestawu suplementow Multiprosti lekarz przepisał ci jakiś antybiotyk?
Czy badałeś marker PSA/wolne PSA z krwi?

Co do problemów z seksem, musisz poszukać pomocy gdzie indziej, najlepeij u lekarza - to forum chorych na raka prostaty. Oprócz urologa i seksuologa, jeden z lekarzy udzielających się na forum wspomniał, że przy problemach z erekcją dobrze jest odwiedzić kardiologa, bo często powodem problemów może być miazdżyca czy zaburzenia krążenia.
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63; XI 2017 PSA 0,051, T 1,79

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie
Wątek: http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Administrator
 
Posty: 2100
Rejestracja: 20 sty 2015, 00:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: prosze.o pilna odpowiedz

Nieprzeczytany postautor: zawodnik09 » 13 wrz 2017, 16:56

Dzieki za odpowiedz.
Mam 22 lata. Poszedlem do urologa z tymi plamami i z problemem erekcyjnym.
Nie widzial zadnych plam a ja je widze codziennie. Mowil, ze przy zapaleniu gruczolu krokowego, ktore mam wystepuja problemy erekcyjne. Badan z krwi nie robilem, ale bede robil w tym tygodniu.
zawodnik09
 
Posty: 3
Rejestracja: 13 wrz 2017, 10:46
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: prosze.o pilna odpowiedz

Nieprzeczytany postautor: starys » 14 wrz 2017, 09:31

Młody Człowieku :)
czerwone plamki na penisie, mogą być objawem grzybicy. Dolegliwość dość powszechna wśród mężczyzn, prowadzących intensywne życie seksualne - poczytasz na ten temat w necie.
Kup sobie w aptece krem Clotrimazol, po tygodniu smarowania plamki powinny znikać, a jeśli to nie nastąpi to idź do innego urologa.
Dbaj o higienę!!! ale odradzam jakieś super żele i płyny. Tylko woda i najzwyklejsze mydło np. Biały jeleń.
Dopiero jak się uporasz z tymi plamkami itd. zajmij się sprawą erekcji, o ile nadal będzie taka potrzeba... Być może powstała u ciebie taka psychiczna blokada z powodu dolegliwości urologicznych i gdy te ustąpią to erekcja powróci.
Podzielam zdanie Izy, że raka prostaty to ty raczej na pewno nie masz.
Ur. 1948; XII/2014-DRE, PSA-12,49; I/2015-TRUS stercz 29,5 ml; II/2015- biopsja formalna, CaP,Gl 4+3,lewy bioptat utkanie 30%; 16.03.2015 start HT Zoladex10,8 + Flutamid 3x1; III/2015- rtg klatki-płuca OK, zwyrodnienie kręgosłupa; III/2015 – TK jamy brzusznej i miednicy mn. - gruczoł krokowy powiększony (42x45x38), dobrze odgraniczony, niejednorodny. Pęcherzyki nasienne nie wykazują zmian. Nie stwierdzono powiększenia węzłów chłonnych. Ściany pęcherza wykazują cechy wzmożonej trabekulacji. Nie stwierdza się meta do kości i płuc. Zwyrodnienie stawów biodrowych i kręgosłupa, dyskopatia wielopoziomowa. Pozostałe organy OK.; 20.03.2015 – PSA 9,55; 02.06.2015 - PSA 0,83;Test. 0,33ng/ml ;08.06.2015 - Zoladex10.8 (2-gi zastrzyk); Flutamid STOP; 02.09.2015 - PSA 0,67; 11.09.2015 -Zoladex10.8 (3 zastrzyk); 08 i 15.09.2015 MRI miednicy i jamy brzusznej - OK; prostata 28,2 ml, brak zmian meta;17.09.2015 - Konsylium - zakwalifikowany do RT radykalnej,T2c; 16.10.2015 - Brak techn.możliwości wyk. RT w CO Opole, przekierowanie do Gliwic; 26.10.2015 - Zakwalifikowany do mono-brachyterapii HDR w CIO Gliwice; Start HDR BT 05.11.2015- I proces-11 Gy/g; 19.11.2015- II proces- 11Gy/g, 03.12.2015 - III proces - 11 Gy/g - koniec HDR BT - dawka całkowita 33 Gy; 07.12.2015 - HT STOP;19.04.2017- Scyntygr. kości -OK; 29.08.2017 włącz. HT Apo-Flutam (3x1) + 12.09.2017 Eligard 22,5; 15.09.2017- PET jedno ognisko meta do talerza biodr.; 02.10.2017- Apo-Flutam STOP;
PSA po HDR BT, kolor-inne lab.,w nawiasach testost.: 18.01.2016 - 0,493; 25.04.2016 - 0,709 (T-2,43); 08.08.2016 -0,773 (T-5,41); 14.11.2016 -0,863; 20.03.2017- 3,57 (T-5,86); 24.04.2017- 8,782; 28.08.2017-37,006 (T-7,88);12.10.2017-15,580;10.11.2017-13,730;

"Dni są długie, a lata krótkie" Paul Kalanithi
starys
 
Posty: 493
Rejestracja: 14 mar 2015, 12:49
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Proszę o pilną odpowiedź

Nieprzeczytany postautor: zawodnik09 » 14 wrz 2017, 18:53

Dzieki kolego za informacje, ale ja te plamki mam az w cewce moczowej.
Jak.spojrze do ujscia cewki i ja rozchyle mam jakies fioletowe czerwone kropki w srodku.

Badania na mocz robilem, ale nic nie widzial.
Erekcja to jest u mnie tak, ze mam ja, ale np., jak wieczorem wypije jakis alkohol, rano wstaje i erekcje mam a potem juz w ogole przez dzien nie mam. Nawet jezeli rano mam, to potem nawet przez dzien nic nie wystepuje u mnie.
Multiprosti mi przepisal, mowi ze trzy miesiace mam brac.
zawodnik09
 
Posty: 3
Rejestracja: 13 wrz 2017, 10:46
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Proszę o pilną odpowiedź

Nieprzeczytany postautor: dowalki » 07 paź 2017, 07:56

Muszę napisać, że temat czerwonych plamek na penisie, a dokładniej na żołędzi, nie jest mi obcy. On mi towarzyszył od 20. lat życia do lat 50. Można więc domniemywać, że był związany z życiem seksualnym, które - ogólnie biorąc -było dość intensywne. Po podrażnieniu skóry na żołędzi plamki te powstawały, często były też na wewnętrznej stronie napletka. Na dodatek bardzo to swędziało. To nie była grzybica, bo środki przeciwgrzybicze nie pomagały. Odwiedzałem z tym różnych dermatologów, ale przez dłuższy okres żaden nie potrafił tego wyleczyć. W końcu jeden przepisał mi robiony biały proszek, który usuwał te objawy błyskawicznie. Po pewnym czasie proszek się skończył, a recepta jakoś przepadła. Dziś nie wiem, co to było. Później opracowałem własną metodę radzenia sobie z przypadłością. Otóż trzeba umyć penisa niedrażniącym mydłem (np. biały jeleń) i bardzo dobrze wysuszyć. Następnie trzeba zasypać pudrem "dermatol", który można kupić w aptekach. Dermatol ma działanie ściągające, hamuje drobne krwawienia, działa wysuszająco, osłaniająco i słabo odkażająco. Krótko mówiąc żołądź ma być czysta, sucha, i oddzielona od napletka cieniutką warstwą dermatolu. Może spróbuj tak potraktować swoje czerwone plamki.
dowalki ur. 1951 mój wątek

XII 2010 - PSA 0,44; I 2013 - PSA 1,34; XI 2013 - PSA 1,88; III 2014 - PSA 2,53; V 2014 - PSA 2,51; VII 2014 - PSA 3,05; X 2014 - PSA 3,37
XI 2014 - biopsja prostaty (ujemna, BPH)
II 2015 - PSA 5,03; VII 2015 - PCA3 193 (high); VIII 2015 - PSA 6,99; X 2015 - PSA 10,17
X 2015 - MR zmiany prawy płat - PIRADS 5; XI 2015 - biopsja prostaty (celowana) rak prawy płat Gleason 6 (3+3) 50%; RTG płuc OK, scyntygrafia OK, TK OK
XII 2015 - rozpoczęto przyjmowanie Bi.Bran 1000 i B17; PSA 9,27; I 2016 - PSA 9,07; III 2016 - PSA 8,66
I 2016 - karta DILO
31 III 2016 - RP w CO Bydgoszcz
Badanie histopatologiczne po RP: węzły chłonne (7 szt.) - czyste (pN0), gruczoł krokowy - Adenocarcinoma acinare prostatea, Gl 3+4=7 (pT2cN0) (Grade group 2; WHO 2016), pęcherzyki nasienne - czyste, marginesy (-).
V 2016 - PSA < 0,003; VI 2016 - PSA < 0,003; IX 2016 - PSA < 0,003; XII 2016 - PSA < 0,003
III 2017 - PSA < 0,003; IX 2017 - PSA < 0,003
dowalki
 
Posty: 157
Rejestracja: 31 sty 2016, 23:12
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Mam pytanie? * I have a question?

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości

logo zenbox