Jak zrobić stopkę (podpis)?

Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 07 paź 2010, 11:07

Stopka (podpis) to jest tekst na dole postu w którym zawarte są najważniejsze informacje o przebiegu choroby i podjętym leczeniu. Ułatwia on doradzającym Ci osobom zapoznanie się z Twoim przypadkiem. Stopka zrobiona razem z pierwszym postem ukaże się dopiero od drugiego postu.
Aby zrobić stopkę w Menu użytkownika znajdującym się na Głównej stronie po prawej kliknij na Twoje konto, następnie na Profil i w profilu na Podpis. Tutaj w oknie wpisz treść Twojej stopki i kliknij Wyślij na dole strony.
W stopce powinny znajdować się, data urodzenia chorego i dalej w zależności od postępu leczenia, data (wystarczy miesiąc i rok) i wynik PSA, krótkie wyniki skanów (CT, MRI) wynik biopsji, data i rodzaj podjętego leczenia, dalsze daty i wyniki PSA itp.
W przyszłości w trakcie postępującego leczenia uzupełniaj swoją stopkę.
Awatar użytkownika
wlobo135
Administrator senior
 
Posty: 3982
Rejestracja: 18 mar 2010, 9:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: hydraulik154 » 31 maja 2016, 17:26

No i zginął mój podpis . W moim profilu zniknęła też zakładka PODPIS ; co może być ? Coś przedobrzyłem ?
Pozdrawiam - Jan

Już jest ponownie. Sam ją usunąłeś wysyłając post. wb
Jan (hydraulik154) 1945r. ; schorzenia przewlekłe - colitis ulcerosa , dna moczanowa;
II-2013 PSA 11 ;
IV-2013 biopsja - Gl 3+4=7 ;
IV-2013 scyntygrafia -przerzuty na kręgosłup
HT V- 2013 podano APO-FLUTAM i ELIGARD . VII-2013 PSA 0.348 .
VIII -2013 MRI - ubytki w kręgu L2 . T2bN0M1 - Ortopedzi obserwują zmiany w kręgosłupie .
X-2013 scyntygrafia kontrolna - nie potwierdza przerzutów meta. XI-2013 PSA 0,082 ng/ml*
X-2013 MRI - nie można z całą pewnością wykluczyć przebytego ogniska rozrostowego
II-2014 PET CT : prostata SUV 3,3 : bez ognisk aktywnego procesu rozrostowego
VIII-2014 PSA 0,053ng/ml ; HT ELIGADRD trwa . Ewentualna HBT - na wiosnę .
03-11-2014 PSA 0,06 .
R T
I. Napromienianie stereotaktyczne LA X6 MV techniką VMAT na obszar :
- przerzutu do L2 D=20Gy / 1x
- trzonu L2 D=18Gy / 1x
- ogniska w lewej kości biodrowej D=20Gy / 1x - dnia 05.03.2015r.
II. Radioterapia na obszar gruczołu krokowego techniką VMAT , Clinac , promieniowanie fotonowe 15MeV , Dg śr=64Gy / 20fr
w dniach 04 - 29.05.2015r.
Kontynuacja hormonoterapii - ELIGARD .

Trzymanie moczu - 100% . PSA 0,053ng/ml - 2015--06-18
Trzy miesice po RT: PSA 0,019ng/ml ( 08-09-2015 ) ; przed RT PSA 0,092ng/ml
Pięć miesięcy po RT : PSA 0,008ng/ml ; testosteron < 0,025ng/ml
Dziewięć miesięcy po RT ( 01-03-2016 ) : PSA < 0,003 ng/ml ; T<0,025 ng/ml
Szesnaście miesięcy po RT : PSA < 0,003 ng/ml
Dwadzieścia dwa miesiące po RT : PSA < 0,003 ng/ml ; T<0,025 ng/ml kontynuacja HT - Eligard
Awatar użytkownika
hydraulik154
 
Posty: 311
Rejestracja: 27 kwie 2013, 5:51
Lokalizacja: Stargard
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: hydraulik154 » 01 cze 2016, 20:06

Sprawdzam
Awatar użytkownika
hydraulik154
 
Posty: 311
Rejestracja: 27 kwie 2013, 5:51
Lokalizacja: Stargard
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: hydraulik154 » 01 cze 2016, 20:59

W PROFILU mam tylko zakładki
Profil
Awatar
Ustawienia konta
podpisu brak
Awatar użytkownika
hydraulik154
 
Posty: 311
Rejestracja: 27 kwie 2013, 5:51
Lokalizacja: Stargard
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 01 cze 2016, 23:49

To jakoś dziwne, u mnie jest. zakładki usunąć się na da.
Załączniki
podpis.JPG
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, kurkumina i salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml,

Mój wątek z forum
kemoturf
Administrator
 
Posty: 1276
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 02 cze 2016, 0:05

Faktycznie nie masz. Przejąłem Twoje uprawnienia i podpisu brak. Nie wiem jeszcze jak to przywrócić.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, kurkumina i salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml,

Mój wątek z forum
kemoturf
Administrator
 
Posty: 1276
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 02 cze 2016, 0:28

Przywróciłem uprawnienia. Podpis powinien wrócić. Potwierdź proszę.
Tomek
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, kurkumina i salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml,

Mój wątek z forum
kemoturf
Administrator
 
Posty: 1276
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: testator » 02 cze 2016, 0:48

kemoturf pisze:Przywróciłem uprawnienia. Podpis powinien wrócić. Potwierdź proszę.
Tomek

Fajnie Tomku. Występuję tu jako zwykły użytkownik (admin). Sprawdziłem po sobie "testator' jak to jest, i wygląda to tak:

Obrazek
testator
 
Posty: 36
Rejestracja: 16 lut 2011, 16:22
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: hydraulik154 » 02 cze 2016, 3:51

Jest ! Dziękuję !
Pozdrawiam - Jan
Jan (hydraulik154) 1945r. ; schorzenia przewlekłe - colitis ulcerosa , dna moczanowa;
II-2013 PSA 11 ;
IV-2013 biopsja - Gl 3+4=7 ;
IV-2013 scyntygrafia -przerzuty na kręgosłup
HT V- 2013 podano APO-FLUTAM i ELIGARD . VII-2013 PSA 0.348 .
VIII -2013 MRI - ubytki w kręgu L2 . T2bN0M1 - Ortopedzi obserwują zmiany w kręgosłupie .
X-2013 scyntygrafia kontrolna - nie potwierdza przerzutów meta. XI-2013 PSA 0,082 ng/ml*
X-2013 MRI - nie można z całą pewnością wykluczyć przebytego ogniska rozrostowego
II-2014 PET CT : prostata SUV 3,3 : bez ognisk aktywnego procesu rozrostowego
VIII-2014 PSA 0,053ng/ml ; HT ELIGADRD trwa . Ewentualna HBT - na wiosnę .
03-11-2014 PSA 0,06 .
R T
I. Napromienianie stereotaktyczne LA X6 MV techniką VMAT na obszar :
- przerzutu do L2 D=20Gy / 1x
- trzonu L2 D=18Gy / 1x
- ogniska w lewej kości biodrowej D=20Gy / 1x - dnia 05.03.2015r.
II. Radioterapia na obszar gruczołu krokowego techniką VMAT , Clinac , promieniowanie fotonowe 15MeV , Dg śr=64Gy / 20fr
w dniach 04 - 29.05.2015r.
Kontynuacja hormonoterapii - ELIGARD .

Trzymanie moczu - 100% . PSA 0,053ng/ml - 2015--06-18
Trzy miesice po RT: PSA 0,019ng/ml ( 08-09-2015 ) ; przed RT PSA 0,092ng/ml
Pięć miesięcy po RT : PSA 0,008ng/ml ; testosteron < 0,025ng/ml
Dziewięć miesięcy po RT ( 01-03-2016 ) : PSA < 0,003 ng/ml ; T<0,025 ng/ml
Szesnaście miesięcy po RT : PSA < 0,003 ng/ml
Dwadzieścia dwa miesiące po RT : PSA < 0,003 ng/ml ; T<0,025 ng/ml kontynuacja HT - Eligard
Awatar użytkownika
hydraulik154
 
Posty: 311
Rejestracja: 27 kwie 2013, 5:51
Lokalizacja: Stargard
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: hydraulik154 » 04 lip 2016, 7:51

No i znowu nie mam PODPISU ; pomóżcie !
Jan
Awatar użytkownika
hydraulik154
 
Posty: 311
Rejestracja: 27 kwie 2013, 5:51
Lokalizacja: Stargard
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: hydraulik154 » 04 lip 2016, 10:15

No i jest !
Dziękuję -Jan
Jan (hydraulik154) 1945r. ; schorzenia przewlekłe - colitis ulcerosa , dna moczanowa;
II-2013 PSA 11 ;
IV-2013 biopsja - Gl 3+4=7 ;
IV-2013 scyntygrafia -przerzuty na kręgosłup
HT V- 2013 podano APO-FLUTAM i ELIGARD . VII-2013 PSA 0.348 .
VIII -2013 MRI - ubytki w kręgu L2 . T2bN0M1 - Ortopedzi obserwują zmiany w kręgosłupie .
X-2013 scyntygrafia kontrolna - nie potwierdza przerzutów meta. XI-2013 PSA 0,082 ng/ml*
X-2013 MRI - nie można z całą pewnością wykluczyć przebytego ogniska rozrostowego
II-2014 PET CT : prostata SUV 3,3 : bez ognisk aktywnego procesu rozrostowego
VIII-2014 PSA 0,053ng/ml ; HT ELIGADRD trwa . Ewentualna HBT - na wiosnę .
03-11-2014 PSA 0,06 .
R T
I. Napromienianie stereotaktyczne LA X6 MV techniką VMAT na obszar :
- przerzutu do L2 D=20Gy / 1x
- trzonu L2 D=18Gy / 1x
- ogniska w lewej kości biodrowej D=20Gy / 1x - dnia 05.03.2015r.
II. Radioterapia na obszar gruczołu krokowego techniką VMAT , Clinac , promieniowanie fotonowe 15MeV , Dg śr=64Gy / 20fr
w dniach 04 - 29.05.2015r.
Kontynuacja hormonoterapii - ELIGARD .

Trzymanie moczu - 100% . PSA 0,053ng/ml - 2015--06-18
Trzy miesice po RT: PSA 0,019ng/ml ( 08-09-2015 ) ; przed RT PSA 0,092ng/ml
Pięć miesięcy po RT : PSA 0,008ng/ml ; testosteron < 0,025ng/ml
Dziewięć miesięcy po RT ( 01-03-2016 ) : PSA < 0,003 ng/ml ; T<0,025 ng/ml
Szesnaście miesięcy po RT : PSA < 0,003 ng/ml
Dwadzieścia dwa miesiące po RT : PSA < 0,003 ng/ml ; T<0,025 ng/ml kontynuacja HT - Eligard
Awatar użytkownika
hydraulik154
 
Posty: 311
Rejestracja: 27 kwie 2013, 5:51
Lokalizacja: Stargard
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: wlobo135 » 04 lip 2016, 12:51

Jak wam przestanie ukazywać się podpis pod postami to najpierw sprawdźcie czy przez pomyłkę nie usunęliście go w opcjach na dole po lewej usuwając "ptaszka" w Dołącz podpis.
Motto: Zanim potępisz staraj się zrozumieć.
Ur. 1941 VI/09 PSA5,3 X/09 PSA9,7 Biopsja Gl 9(5+4) Scany: wszystko czyste 30/XI/09 prostatektomia radykalna z usunieciem wiązki nerwowo-naczyniowej. Gleason 10 pT3aN0M0 21/I/10 PSA 0,7 4/III/10 PSA 0,77. 26/III/10 PSA 1.0 Doubling time 4,5 mca. V/10 hormony (Zoladex) i radioterapia 66Gy. VIII/10 PSA 0,04 X/10 PSA 0.03 XII/10 PSA 0,03 testosteron 23ng/dL(0,8nml/L) II/11 PSA<0,05/<0,03 IV/11 PSA<0,05 testosteron<0,5nmol/L(<14ng/dL) Przerwa w hormonoterapii :) VII/11 PSA 0,001 Testosteron 1,03/30 IX/11 PSA<0.05, Testosteron3.8/112, 11/2011 PSA 0,04 testosteron 7,1/208 1/2012 PSA 0,1 2/2012 PSA 0,18Obrazekpowrót do HT 4/2012 PSA 0,03. 5/2012 PSA<0.03 7/2012 PSA 0,03 9/2012PSA 0,01 11/2012 PSA <0,03 1/2013 PSA <0,03 3/2013PSA <0,03 testosteron <23/0,8 Ponowne przerwanie HT 6/2013 PSA <0,003 testosteron<2,6 ng/dl 10/2013 PSA <0,03 testosteron 17,6 ng/dl. 2/2014 PSA<0.03 testosteron 138 7/2014 PSA-0,62, 8/2014 PSA-1,85 10/2014 PSA-7,9 11/2014 PSA-7,57PET/CT zajęte cztery węzły chłonne w miednicy, skierowanie na RT (SBRT) powrót do HT(3 miesiące) 2/2015 PSA-3,43 4/2015 PSA-0,72 7/2015 PSA-0,72 testosteron 40/1,3 10/2015 PSA-1,2 testosteron 168/5,8 12/2015 PSA-0,78 3/2016 PSA-0,71 6/2016 PSA-0,34 9/2016 PSA-0,16 12/2016 PSA-0,22 3/2017 PSA-0,54

Wykres obrazujący przebieg leczenia. http://www.fotosik.pl/zdjecie/4c0bd44ca8968802
Awatar użytkownika
wlobo135
Administrator senior
 
Posty: 3982
Rejestracja: 18 mar 2010, 9:34
Lokalizacja: Sydney
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: chief_admin » 04 lip 2016, 13:59

'Bardzo' słuszna uwaga, jakże prosta. A ja latam po administracyjnych ustawieniach, żeby przywrócić tę opcję.
Awatar użytkownika
chief_admin
Administrator
 
Posty: 742
Rejestracja: 13 mar 2008, 14:50
Lokalizacja: Olsztyn
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: kemoturf » 04 lip 2016, 15:03

wlobo135 pisze:Jak wam przestanie ukazywać się podpis pod postami to najpierw sprawdźcie czy przez pomyłkę nie usunęliście go w opcjach na dole po lewej usuwając "ptaszka" w Dołącz podpis.

U Jana jest problem, że znika zakładka w ustawieniach konta, ale też w postach. Trzeba nadać powtórnie uprawnienia. Ja się przejmie uprawnienia to widać, a właściwie nie widać, sprawdzałem.
Ur. 1964. 03'2013 PSA - 5.07ng/ml; X'2013 - 12,06ng/ml, pierwsza biopsja negatywna; XI'2013 druga biopsja negatywna; V'2014 PSA - 52.06ng/ml; VI'2014 - trzecia biopsja, Adenocarcinoma solidum GS (5+5) w prawym płacie; VI'2014 TK, scyntygrafia, bez ognisk, RM 2cm zmiany NPL w strefie obwodowej prostaty w prawym płacie; koniec VI'2014 radykalna prostatektomia Adenocarcinoma GS 9 (4+5), komórki raka w naczyniach i nerwach, pT2b, margines ujemny 0,1mm; VIII'2014 PSA po operacji 7ng/ml; PET-CH - przerzuty do węzłów; IX'2014 - początek hormonoterapii Zoladex; X'2014 r IMRT węzłów w miednicy i loży 50Gy 25 frakcji; XI'2014 PSA 0,04ng/ml, I'2015 PSA 0,04ng/ml, II'2015 PSA 0,03ng/ml, III'2015 PSA 0,02ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, V'2015 PSA 0,03ng/ml, VI'2015 PSA 0,04ng/ml, VII'2015 PSA<0,01ng/ml, IX'2015 PSA<0,01ng/ml, XI'2015 PSA<0,01ng/ml, XII'2015 PSA 0,002ng/ml, II'2016 PSA 0,005ng/ml, wit. C dożylnie 2x25g, IV'2016 PSA0.000 ng/ml, wit. C dożylnie 4x25g, V'2016 PSA 0.000ng/ml, VII'2016 wit. C dożylnie 4x25g, VIII'2016 PSA 0,000ng/ml, kontynuacja suplementacji i Zoladexu, XI'2016 0,000ng/ml, II'2017 0,000ng/ml, badanie CTC - 1350/ml, kurkumina i salinomycyna dożylnie, V'2017 0,000ng/ml,

Mój wątek z forum
kemoturf
Administrator
 
Posty: 1276
Rejestracja: 12 wrz 2014, 16:20
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Jak zrobić stopkę (podpis)?

Nieprzeczytany postautor: WIOLETTA » 05 lip 2016, 15:55

poprawiłam stopkę może być? nie moge dodać awatara?

Skruć podpis (stopkę) w przyszłości.
Jak wstawić awatara jest tutaj :http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=8&t=336
05.01.10 r, 2,5 potem rok 2015 z marca 4,44 z pażdziernika 5,41
2016 TK miednicy:pęcherzyki nasienne nieco powiększone 3,9 x1.9 oraz 3,8 x 2,1.Drobne węzły chłonne do 4mm w osi krótkiej widoczne w tkance tłuszczowej wokól gruczołu i pęcherzyków nasiennych.cześci kostne bez zmian meta.
29.03.2016 7,28 pierwsza biopsja 25.11.16 10 wycinków -brak utkania raka ani PIN-HG
MRI miednicy marzec 2016 - drobne ogniska bez-sygnałowe o charakterze zwapnień, po lewej stronie w strefie obwodowej widoczny nieostro odgraniczony obszar obniżonego sygnału w obtazach T2 zależnych bez cech restrykcji w badaniu DWI. Obraz niejednoznaczny, części kostne bez zmian ogniskowych w panewce prawego stawu biodrowego wyspa kostna -? bez-sygnałowy obszar 4x4,5 oraz 5,7
Druga biopsja 27.05.2016 naciek raka prawy plat 1na 6 wycinków 3+3=6długosc pobranej tkanki 64mm rak 1mm.lewy plat pobrano 54mm nie ma utkania raka ogniska ASAPS-podejrzane o nowotór poniżej 1mm.badanie immunohistochemiczne HMWCK CK34BE12 POTWIERDZENIEobecości raka. Radykalna operacja 08.09.16 z wycięciem 17 węzłów chłonnych .Brak potwierdzenia raka w badaniu patomorfologicznym pT0N0. PSA- 6 tyg po RP 0,017
WIOLETTA
 
Posty: 49
Rejestracja: 26 cze 2016, 19:32
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Pierwsze kroki na forum - jak się poruszać

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość