r.1955 (2014)PSA>700ng/ml Bx Gl.4+4 T4 HT RT pal. CHT

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

Re: r.1955 (2014)PSA>700ng/ml Bx Gl.4+4 T4 HT RT pal. CHT

Nieprzeczytany postautor: met55 » 13 cze 2017, 19:56

.... Dam nowy post.
Pielęgniarka jakoś załatwiła karetkę na SOR. Niesamowite.
Oczywiście "karetka" ... "bardzo chętna".
Słabym , kręci się w głowie, tracę poczucie czasu i śpiącym.
Ja przecież cały czas spakowany.
Przyjazd na SOR godz 16-ta. Pobranie krwi.
Po dwóch godzinach, wyniki.
Mówi 9,0 , ale na karcie 8,9 .... no i pozbyli się mnie.
Osłabionym , bo jestem chory i mam anemię , ale nie poniżej 8,0. I tyle.
Nie będzie KKCz.
Przepisano mi Tardyferon 80 mg 2x1, lecz szału w internecie nie zauważyłem.
Pozdrawiam.
M.
rocznik 1955, Gleason 4+4
Awatar użytkownika
met55
 
Posty: 93
Rejestracja: 29 paź 2015, 18:56
Lokalizacja: Zagłąbie
Blog: Wyświetl blog (1)

Re: r.1955 (2014)PSA>700ng/ml Bx Gl.4+4 T4 HT RT pal. CHT

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 13 cze 2017, 22:13

Mietku, bardzo współczuję problemów z krwią. Mojej mamie hemoglobina spadała do 6 g/dl, po transfuzji rosła do 8, a za miesiąc powtórka... I tak trzy lata, rok dłużej niż statystyki dawały.
Mam nadzieję, że szpik ci się zregeneruje choć trochę po chemioterapii i zacznie pracować.
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie
Wątek: viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Administrator
 
Posty: 1966
Rejestracja: 20 sty 2015, 1:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1955 (2014)PSA>700ng/ml Bx Gl.4+4 T4 HT RT pal. CHT

Nieprzeczytany postautor: Ave » 14 cze 2017, 16:34

Mietku, trzymam kciuki za skuteczne zmniejszenie anemii i lepsze samopoczucie!

Skoro, jak mówisz, kroczysz śladami mojego męża, to powiem Ci w tajemnicy, że mąż trzy dni temu pojechał na 2 tyg. do siostry na drugi koniec Pl, pociągiem i PKS-em (łącznie 8 h w podróży) z wielką walizą w garści, sama patrzyłam na to z niedowierzaniem, niestety nie mogłam mu towarzyszyć. Nie stosuje żadnych znieczulaczy, wyniki w kratkę, ale da się wytrzymać, jedynie PSA kosmiczne.

Uściski, E.
Mąż ur.1947...... Gl 9(4+5)
06.2015 - PSA - 9717 - przerzuty do całego kośćca.
Bicalutamid-Binabic 50 [od 16.-6.15 do 17.12.15]
2.07.2015 Eligard, Reltebon, testosteron <10 (ok),
26.08.15 - kwas zoledronowy,
24.09.15 - Eligard PSA 3956,
11.12.15 - kwas zoledronowy , PSA 1576,
17.12.15 - Eligard ....... Binabic50 stop!
18.12.15 - Docetaksel120mg i Dexamethazon, plaster Durogesic 75, Reltebon (2x20)
8.01.2016 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon , Durogesic 75, Reltebon(2x20),
29.01.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon, Reltebon (2x20+5),
19.02.16 - Docetaksel.100mg i Dexamethazon, Reltebon (2 x 20)
17.03.16 - ELigard, PSA 421,3 testosteron<10,
18.03.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon, Reltebon (2x20mg)
15.04.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon PSA 237,82
17.04.16 - Neulasta - zastrzyk podskórny
(16.04.16 ................. do 14.09.2016) zastrzyki Clexane (1x40)
18.05.2016 PSA 176,65 ng/ml
14.06.2016 Eligard PSA 148
27.06.2016 Doppler wykluczył zakrzepicę
9.09.2016 PSA 208 :(
(16/04/16 ......... do 14.09.2016) zastrzyki Clexane (1x40)
14.09.2016 Eligard
15.09.2016 Binabic ---- 8.03.2017 (1 x 50)
3.11.2016 PSA 190, SC bez progresu
16.11.2016 kwas zoledronowy
15.12.2017 Eligard
7.02.2017PSA 750,41ng/ml .......... :(
14.02.2017 PSA 1076 ... :( testosteron<10,
8.03.2017 PSA 1600 ....... :( Binabic - stop
10.03.2017 Eligard - Encorton 10
12.03.2017 do ................................ nadal Zytiga 1000
24.04.2017 do 4.05.17 ....... Dexaven 16- 12- 8- 4 mg (kroplowka),
23.04.2017 (ok. 2 tyg.) Durogesic 75 (plaster)
29.05.2017 PSA 4177 t < 2,5
31.05.2017 Eligard
26.06.2017PSA 3866
24.07.2017 PSA 4014 :(
28.08.2017 PSA 3288
30.08.2017 Eligard

wątek: viewtopic.php?f=2&t=1972
Ave
 
Posty: 427
Rejestracja: 21 cze 2015, 14:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1955 (2014)PSA>700ng/ml Bx Gl.4+4 T4 HT RT pal. CHT

Nieprzeczytany postautor: met55 » 28 cze 2017, 15:47

Ewa, nie prowokuj !
Ja już w długą nie pójdę, ani nie pojadę.

Wyniki krwi 28 czerwiec 2017 r.
Morfologia krwi
Leukocyty 8,10 tys/µl 4,2 9,1 N
Erytrocyty 3,12 mln/µl 4,63 6,08 L
Hemoglobina 8,7 g/dl 13,7 17,5 L
Hematokryt 26 % 40 51 L
MCV 83 fl 79 92 N
MCH 28 pg 26 32 N
MCHC 33,4 g/dl 32,3 36,5 N
Płytki krwi 460,0 tys/µl 150 400 H
RDW-CV 18,5 % 11,6 14,4 H
PDW 12,5 fl 9,8 16,1 N
MPV 7,3 fl 9,4 12,6 L
Neutrofile 4,56 tys/µl 2,00 7,00 N
Limfocyty 2,63 tys/µl 1,50 3,50 N
Monocyty 0,70 tys/µl 0,20 1,00 N
Eozynofile 0,18 tys/µl 0,02 0,50 N
Bazofile 0,02 tys/µl 0,0 0,1 N
Neutrofile 56,4 % 40,0 80,0 N
Limfocyty 32,5 % 20,0 40,0 N
Monocyty 8,7 % 2,0 10,0 N
Eozynofile 2,2 % 1,0 6,0 N
Bazofile 0,20 % 0,0 2,0 N
Atypowe limfocyty# 0,15 tyś/µl 0 0 N
Atypowe limfocyty% 1,90 % 0,00 2,00 N
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)# 0,18 tyś/ul 0 0 N
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)% 2,30 % 0 3 N
Wapń całkowity Wapń całkowity 9,60 mg/dl 8,80 10,20 N
Żelazo 47,00 µg/dl 33,0 193,0 N
Kreatynina 0,89 mg/dl 0,70 1,20 N
eGFR >90 ml/min/1,73m2
PSA całkowity PSA całkowity 335,01 ng/ml 0,000 4,100 H

- PSA w porównaniu do 7 czerwca wzrost 246,89 >>> 335,01 ng/ml
- hemoglobina spadek z 8,9 do 8,7g/dl
Dwa tygodnie Tardyferonu nic nie dało !
Żelazo w normie.
Ca i kreatynina w normie.
Zamikos .... pytanie ... pewnie nie będzie.

Znów miałem tzw." załamanie".
23-ciego czerwca, usnąłem przy komputerze i nie wziąłem Ketonalu forte na noc.
Jednak jakoś w nocy, bez świadomości, dotarłem do "sypialni".
Rano o godz 6-tej nie mogłem wstać, ani podnieść się. Mieszkam sam.
Inne mieszkanie nie wchodzi w rachubę.
Przyjechał brat z moim synem i córką ... i przenieśli mnie do tzw. "stołowego".
Śniadanie , Ketonal Duo i po godzinie zaczynam w miarę funkcjonować.
"Dochodzę" do siebie. Stan stabilny.
Nie chcą mi zrobić transfuzji ..... Syn ma tę samą grupę krwi co ja "0" +.
Jest honorowym dawcą krwi.
To się będzie powtarzać i nie mam na to wpływu.
Wszyscy "dziwują" się, że jestem uzależniony od ketonalu. Ale tak jest !
Rodzina ustawiona na telefony, "komórki" na budzenie, 7-ma wieczorem, 6-ta rano.
Jak żyć ?
Pozdrawiam.
Mietek.
rocznik 1955, Gleason 4+4
Awatar użytkownika
met55
 
Posty: 93
Rejestracja: 29 paź 2015, 18:56
Lokalizacja: Zagłąbie
Blog: Wyświetl blog (1)

Re: r.1955 (2014)PSA>700ng/ml Bx Gl.4+4 T4 HT RT pal. CHT

Nieprzeczytany postautor: Nadzia » 29 cze 2017, 9:12

Mietku !
Te gorąca jeszcze pewnie bardziej Ci doskwierają, przykro mi!!
Rodzina się martwi, stąd ta kontrola.
Pozdrawiam
Dużo sił życzę!!
Nadzia
Tata 1941
- 10.2015 TSA 6,12ng/ml, FPSA 0,62 ng/ml, współ.Gleason 6 (3+3),
-30.11.2015 Scyntygrafia: bardzo niejednorodne wysycenie kręgosłupa - obraz wymaga różnicowania między zaawansowanymi zmianami zwyrodnieniowymi (bardziej prawdopodobne ) a drobnoguzkowym rozsiewem procesu nowotworowego - konieczna jest uzupełniająca ocena radiologiczna.
-11.12.2015 RTG części krzyżowo-lędźwiowej :wiele zwyrodnień oraz ogniska wzmożonej sklerotyzacji w trzonach L1, L3,L4 -nie można jednocześnie wykluczyć zmian o charakterze meta-wskazany RM
-22.12.2015 -PSA 6,79 ng/ml
-22.12.2015 RTG klatki piersiowej OK
-28.12.2015 USG jamy brzusznej OK
-29.12.2015 MR miednicy - gruczoł krokowy 50x37x40mm, w strefie obwodowej płata prawego obszary hipointensywne w obrazach T1 i T2 odpowiadające ogniskom o wymiarach 27x18x22mm, w lewym płacie zmiana 7x6x7mm, zmiany nie przekraczają torebki gruczołu
LECZENIE:
-16.01.2016 Apo-Flutam (1m.)
-26.01.2016 Diphereline (co 3 m.)
-15.02.2016 START RT 78 GY, 39 frakcji
-08.04.2016 ZAKOŃCZENIE RT
-19.04.2016 drugi (ostatni!) zastrzyk Diphereline
-08.07.2016 PSA 0,074 ng/ml
-06.10.2016 PSA 0,094 ng/ml
-11.01.2017 PSA 0,132 ng/ml
-19.04.2017 PSA 0,131 ng/ml
-19.07.2017 PSA 0,100 ng/ml
Nadzia
 
Posty: 107
Rejestracja: 18 lis 2015, 12:25
Blog: Wyświetl blog (1)

Re: r.1955 (2014)PSA>700ng/ml Bx Gl.4+4 T4 HT RT pal. CHT

Nieprzeczytany postautor: Misza » 30 cze 2017, 18:46

Trzymam kciuki za poprawę wyników krwi oraz spadek PSA przy następnym badaniu. Wygląda na to, gorące pogody kończą się przynajmniej na jakiś czas...
Tata, 68 lat.
04.01.2017 PSA - 231,2 ng/ml.
10.01.2017 PSA spada do 201 po tygodniu antybiotykoterapii.
18.01.17 biopsja - Gleason 4 + 5
Badanie PSMA PET/MR - rak stercza, naciekający pęcherzyki nasienne z przerzutami do wezłów chłonnych, w tym odległych. T3bN1M1
02.02.17 - 13.02.17 - Apo flutam.
08.02.17 - badanie PSA - 77,730 ng/ml
08.02.17 - docetaxel pierwszy wlew
14.02.17 - pierwszy zastrzyk Eligard 22,5 mg
1.03.17 - docetaxel drugi wlew
22.03.17 - PSA 11 ng/ml. Docetaxel trzeci wlew.
12.04.17 - PSA 5,5 ng/ml. Docetaxel czwarty wlew.
05.05.17 - PSA 3,58 ng/ml. Docetaxel piąty wlew.
15.05.17 - drugi zastrzyk Eligard 22,5 mg
26.05.17 - PSA 2,55 ng/ml. Docetaxel szósty wlew.
19.06.17 - PSA 2,201 ng/ml
28.06.17 - PSA 2,000 ng/ml
06.07.17 - PSA 1,71 ng/ml. Docetaxel siódmy wlew.
02.08.17 - PSA 1,58 ng/ml
11.08.17 - trzeci zastrzyk Eligard 22,5 mg
29.08.17 - PSA 1,37 ng/ml
19.09.17 - PSA 2,47 ng/ml
Misza
 
Posty: 75
Rejestracja: 07 sty 2017, 0:36
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1955 (2014)PSA>700ng/ml Bx Gl.4+4 T4 HT RT pal. CHT

Nieprzeczytany postautor: met55 » 01 lip 2017, 17:44

Dzięki.
30 czerwca znów wylądowałem na SOR.
Jakoś do Szpitala nie chcą mnie przyjąć.

28 czerwca hemoglobina 8,7 g/dl
a
30 czerwca hemoglobina 9,4 g/dl

Ciekawe ...... prawda ?
Pozdrawiam.

W uzupełnieniu :
Alojzy (L) ......
To ta sama "maszynka". - "Diagnostyka" w Sz.M. w D.G.
Znów od początku muszę nauczyć się jeść.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2017, 11:49 przez met55, łącznie zmieniany 1 raz
rocznik 1955, Gleason 4+4
Awatar użytkownika
met55
 
Posty: 93
Rejestracja: 29 paź 2015, 18:56
Lokalizacja: Zagłąbie
Blog: Wyświetl blog (1)

Re: r.1955 (2014)PSA>700ng/ml Bx Gl.4+4 T4 HT RT pal. CHT

Nieprzeczytany postautor: Alojzy » 01 lip 2017, 19:25

Oj Mieciu nie podejrzewaj nie wiadomo czego z tą hemoglobiną. Wystarczy że byłeś mniej lub bardziej odwodniony a krew się zagęściła i Hb wzrosła. Plus to że każda maszynka do jej oznaczania ma jakiś zakres błędu lub były oznaczane na różnych aparatach. Więc to nic dziwnego. Pozdrawiam L.
Alojzy
 
Posty: 3
Rejestracja: 07 mar 2016, 0:31
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1955 (2014)PSA>700ng/ml Bx Gl.4+4 T4 HT RT pal. CHT

Nieprzeczytany postautor: juliusz56 » 21 wrz 2017, 18:12

Czy może ktoś wie co dzieje się u Mietka. Ostatnia wizyta 02.07.
ur.1956 X/2009 PSA 71.44 trus39/51/46 v=51,7 G-2 3+4=7 pT1cNxMo (100%) 3razy Flutamid 250 Zoladex 3.6 XII/09 PSA18.1 01/10 KTpłuc-czyste 01/10 PSA 0.24 02/10 scynto ok Fluta odstawiony Zoladex 10.6 co 3 miesi 03/10 KT miednicy ok RTG odbytniczo 22.03.10 IMRT 50 Gy PSA 0.729 27.04.10 brachyterapia HDR 15 GY PSA 0.543 co 3mies 0.366 0.178 0.164. 0.172. 08/11 0.144 12/11 0.095 03/12 0.154 06/12 0.130 09/12 0.159 12/12 PSA 0.194 Testosteron 0.04 Hormony STOP 03/13 PSA 0.254 05/13 PSA 0.73 06/13 PSA 1.04 scyntygrafia ok TRUS 36x30x34 v20 07/13 PSA 1.7 tes 1.9 08/13 1.88 biopsja G-3 5+3=8 09/13 PSA 2.27 Apo-Flutam 3x30dni Eligard 45 10/13 PSA 0.10 12/13 PSA 0.246 5 x CYBERKNIFE PSA 03/14 0.518 06/14 1.3 08/14 2.210 08/14 3.00 +Binabic 50 PSA 09/14 0.992 10/14 0.470 02/15 0.660 PET/CT przerzut do Th5 kręgosłup na wysokości piersi (SUW 4.1) 04/15 3DCRT 20 Gyna Th5. PSA 0.825. 15.10.2015. scyntygrafia : przerzuty do kości miednicy, żeber i kręgosłupa 29.10 PSA 2.41.Eligard + B 150 . 03.12. DESINOBON (kwas zoledronowy) wlew PSA 2.88 . 16.12 PSA 3.05 . 04.01.16 II wlew PSA 5.38. 03.02.16 III wlew PSA 6.63. 03.03.16 IV wlew PSA 10.33. 07.04.16 V wlew PSA 15.09. 05.05.16 VI wlew PSA 19.86 18.05.16 PSA 26.103. 20.05.16 RT 30 Gy .na L4,L5,S1. 22.06.16 PSA 48,19.05.07.16 PSA 76.96.22.07.16 PSA 97,64.02.08.16.PSA 147.25.08.16.PSA 223 na ból biodra i miednicy plastry Matrifen . Kwas zoledronowy co cztery tyg. VII.VIII.IX.X.przerwa cztery miesiące XI.XII.XIII.XIV.XV.XVI.XVII.XVIII
DOCETAXEL+ENNCORTON25. 09.09.16 I 23.09. II 07.10. III PSA 74 21.10. IV 04.11. V PSA 17.8. 25.11. VI PSA 11.22 . VII 29.12. VIII 20.01.17. PSA 9.08. 10.02. IX PSA 10.76 03.03. X. 17.03. XI. PSA 13.35. 31.03. XII.29.04. PSA 18. 29.05. PSA 22. 29.06. PSA 37. 21.07.PSA 110.09.08.PSA 171. 11.09.PSA 376. 13.09. XIII. 04.10. XIV


viewtopic.php?t=801
Awatar użytkownika
juliusz56
 
Posty: 287
Rejestracja: 18 lis 2011, 22:05
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1955 (2014)PSA>700ng/ml Bx Gl.4+4 T4 HT RT pal. CHT

Nieprzeczytany postautor: rene1970 » 21 wrz 2017, 22:34

Również śledzę wątek Pana Mietka i zaniepokoiła mnie ta długa nieobecność na forum.
Mąż 1966 r. -04/2016 PSA całk. 164,76 ng/ml PSA wolny 20,28ng/ml PSA w / PSA c 12,31 % Testosteron 8,7ng/ml.
Biopsja Gruczolakorak stercza Glaeson(4+4) PCA T4N1M1. 05/16 MRI , scyntygrafia bez przerzutów, 1 konsylium,
Apo-Flutam 250 3x1. 06/16 Zoladex La 10,8 co 12 tyg.sc. Apo-Flutam 250 3x1. 07/16 PSA c 0,90 Testosteron 0,33ng/ml
RTG klatki piersiowej b/z.08/16 PSA c 0,35ng/ Testosteron 0,31ng 09/16 Zoladex LA 10,8 Apo-Flutam 250 PSA c 0,30ng/ml
10/16 PSA c 0,30ng11/16 PSA c 0,19ng/ml. 12/16 Reseligo10,8mg. sc. Apo-Flutam 250 3x1 PSA c 0,18 ng/ml.
-01/2017 PSA c 0,18 Wit D 5,6 ng/ml Alfadiol 1mcg 1x1 02/17 bad. densytometryczne-osteopenia. 03/17 PSA c 0,17ng/ml Reseligo 10,8mg. 2Konsylium, MRI, RTG klatki, suplement wit D. 04/2017 PSA0,115 Testosteron<0,03, kolejne 3Konsylium. 05/17 PSA 0,13 06/17 Reseligo10,8 + Apo -Flutam250 3x1 TK. Radioterapia 27 frakcji . 09/17 Reseligo10,8 tabl. odstawione wyznaczono termin chemioterapii 6 cykli DCL
rene1970
 
Posty: 47
Rejestracja: 26 maja 2016, 16:54
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: r.1955 (2014)PSA>700ng/ml Bx Gl.4+4 T4 HT RT pal. CHT

Nieprzeczytany postautor: Elemelek » 25 wrz 2017, 19:06

Ja taż trzymam kciuki. Może szpital ???
Tato,rocznik 1950. II.2015 PSA-17,5 , III.2015-20, IV.2015-18. Biopsja V.2015. Adenocarcinoma prostatae Gleason 3+3. Utkanie nowotworu 5% i 30%. Scyntygrafia - bez przerzutów do kości, Tomografia - brak zmian meta. PSA VI 2015 przed zabiegiem 28,8. PR - VI.2015. Wyniki hist. pT3bN0 ,(rak 20 % i 15% powierzchni) węzły czyste (12), pęcherzyki - rozległy naciek, przestrzenie okołonerwowe - wieloogniskowe nacieki, marginesy (-), Gleason (3+5) 8a. PSA 21 VII 2015 0,025 ?, VIII 2015 0,019 , X 2015 0,031, I 2016 0,030 , III 2016 0,044 , V 2016 0,051, VII 2016 0,059 , VIII 2016 0,072 , XI 2016 0,070 , III 2017 0,054, VI 2017 0,061
Elemelek
 
Posty: 38
Rejestracja: 07 lip 2015, 17:50
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Nasze historie * Our Stories

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: jurg i 47 gości