Mąż r.1947 BxGl 9 PSA >9000, HT+CHT Zytiga

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

Re: Mąż r.1947 BxGl 9 PSA >9000, HT+CHT Zytiga

Nieprzeczytany postautor: Ave » 06 wrz 2017, 8:36

pja2016 pisze:Tomografia do diagnozowania guzów wewnątrz czaszki nie jest najlepszym narzędziem. Mimo wszystko lepiej byłoby zrobić MRI najlepiej ze spektroskopią w celu różnicowania ew. zmian pod kątem zachodzenia w nich procesów metabolicznych.


Pja, dzięki za informację.
Wprawdzie wizyta w CO dopiero w październiku, ale oczywiście zapytam czy możliwe jest wykonanie tego badania, tzn. czy Mąż dostanie na nie skierowanie.
Mąż ur.1947...... Gl 9(4+5)
06.2015 - PSA - 9717 - przerzuty do całego kośćca.
Bicalutamid-Binabic 50 [od 16.-6.15 do 17.12.15]
2.07.2015 Eligard, Reltebon, testosteron <10 (ok),
26.08.15 - kwas zoledronowy,
24.09.15 - Eligard PSA 3956,
11.12.15 - kwas zoledronowy , PSA 1576,
17.12.15 - Eligard ....... Binabic50 stop!
18.12.15 - Docetaksel120mg i Dexamethazon, plaster Durogesic 75, Reltebon (2x20)
8.01.2016 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon , Durogesic 75, Reltebon(2x20),
29.01.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon, Reltebon (2x20+5),
19.02.16 - Docetaksel.100mg i Dexamethazon, Reltebon (2 x 20)
17.03.16 - ELigard, PSA 421,3 testosteron<10,
18.03.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon, Reltebon (2x20mg)
15.04.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon PSA 237,82
17.04.16 - Neulasta - zastrzyk podskórny
(16.04.16 ................. do 14.09.2016) zastrzyki Clexane (1x40)
18.05.2016 PSA 176,65 ng/ml
14.06.2016 Eligard PSA 148
27.06.2016 Doppler wykluczył zakrzepicę
9.09.2016 PSA 208 :(
(16/04/16 ......... do 14.09.2016) zastrzyki Clexane (1x40)
14.09.2016 Eligard
15.09.2016 Binabic ---- 8.03.2017 (1 x 50)
3.11.2016 PSA 190, SC bez progresu
16.11.2016 kwas zoledronowy
15.12.2017 Eligard
7.02.2017PSA 750,41ng/ml .......... :(
14.02.2017 PSA 1076 ... :( testosteron<10,
8.03.2017 PSA 1600 ....... :( Binabic - stop
10.03.2017 Eligard - Encorton 10
12.03.2017 do ................................ nadal Zytiga 1000
24.04.2017 do 4.05.17 ....... Dexaven 16- 12- 8- 4 mg (kroplowka),
23.04.2017 (ok. 2 tyg.) Durogesic 75 (plaster)
29.05.2017 PSA 4177 t < 2,5
31.05.2017 Eligard
26.06.2017PSA 3866
24.07.2017 PSA 4014 :(
28.08.2017 PSA 3288
30.08.2017 Eligard

wątek: viewtopic.php?f=2&t=1972
Ave
 
Posty: 427
Rejestracja: 21 cze 2015, 14:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż r.1947 BxGl 9 PSA >9000, HT+CHT Zytiga

Nieprzeczytany postautor: Ave » 17 wrz 2017, 21:14

Mąż był nareszcie u sensownego okulisty, dostał skierowanie do szpitala na oddział onkologoczny/neurologiczny (pewnie do wyboru). Oczywiście podejrzenie przerzutów w oczodole lub gałce ocznej. Niestety Mąż się uparł, że nie pójdzie do szpitala, ostatnio ból oka i głowy trochę mniej mu dokucza, więc widocznie nie ma motywacji. Ja nie mam wpływu na tę dezycję, musi sam do niej "dojrzeć".

Po za tym czuje się dobrze, może jedynie minimalnie szybciej się męczy, ale chyba ma już prawo, bo ... trzy dni temu stuknęła Mu 70-tka! :)

Uściski dla wszystkich.
Mąż ur.1947...... Gl 9(4+5)
06.2015 - PSA - 9717 - przerzuty do całego kośćca.
Bicalutamid-Binabic 50 [od 16.-6.15 do 17.12.15]
2.07.2015 Eligard, Reltebon, testosteron <10 (ok),
26.08.15 - kwas zoledronowy,
24.09.15 - Eligard PSA 3956,
11.12.15 - kwas zoledronowy , PSA 1576,
17.12.15 - Eligard ....... Binabic50 stop!
18.12.15 - Docetaksel120mg i Dexamethazon, plaster Durogesic 75, Reltebon (2x20)
8.01.2016 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon , Durogesic 75, Reltebon(2x20),
29.01.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon, Reltebon (2x20+5),
19.02.16 - Docetaksel.100mg i Dexamethazon, Reltebon (2 x 20)
17.03.16 - ELigard, PSA 421,3 testosteron<10,
18.03.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon, Reltebon (2x20mg)
15.04.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon PSA 237,82
17.04.16 - Neulasta - zastrzyk podskórny
(16.04.16 ................. do 14.09.2016) zastrzyki Clexane (1x40)
18.05.2016 PSA 176,65 ng/ml
14.06.2016 Eligard PSA 148
27.06.2016 Doppler wykluczył zakrzepicę
9.09.2016 PSA 208 :(
(16/04/16 ......... do 14.09.2016) zastrzyki Clexane (1x40)
14.09.2016 Eligard
15.09.2016 Binabic ---- 8.03.2017 (1 x 50)
3.11.2016 PSA 190, SC bez progresu
16.11.2016 kwas zoledronowy
15.12.2017 Eligard
7.02.2017PSA 750,41ng/ml .......... :(
14.02.2017 PSA 1076 ... :( testosteron<10,
8.03.2017 PSA 1600 ....... :( Binabic - stop
10.03.2017 Eligard - Encorton 10
12.03.2017 do ................................ nadal Zytiga 1000
24.04.2017 do 4.05.17 ....... Dexaven 16- 12- 8- 4 mg (kroplowka),
23.04.2017 (ok. 2 tyg.) Durogesic 75 (plaster)
29.05.2017 PSA 4177 t < 2,5
31.05.2017 Eligard
26.06.2017PSA 3866
24.07.2017 PSA 4014 :(
28.08.2017 PSA 3288
30.08.2017 Eligard

wątek: viewtopic.php?f=2&t=1972
Ave
 
Posty: 427
Rejestracja: 21 cze 2015, 14:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż r.1947 BxGl 9 PSA >9000, HT+CHT Zytiga

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 18 wrz 2017, 17:05

Przynajmniej skierowanie jest.
Najlepsze życzenia i pozdrawiamy serdecznie :)
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie
Wątek: viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Administrator
 
Posty: 1966
Rejestracja: 20 sty 2015, 1:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż r.1947 BxGl 9 PSA >9000, HT+CHT Zytiga

Nieprzeczytany postautor: Ave » 19 wrz 2017, 14:33

Belu, dzięki za życzenia :)

Przyznaję, że czasem miałam wątpliwości czy uda nam się doczekać tego pięknego jubileuszu. Ostatnio nowo poznane osoby oceniły Męża na 50 lat :)

Uściski dla wszystkich zmagających się z przeciwnościami.
Mąż ur.1947...... Gl 9(4+5)
06.2015 - PSA - 9717 - przerzuty do całego kośćca.
Bicalutamid-Binabic 50 [od 16.-6.15 do 17.12.15]
2.07.2015 Eligard, Reltebon, testosteron <10 (ok),
26.08.15 - kwas zoledronowy,
24.09.15 - Eligard PSA 3956,
11.12.15 - kwas zoledronowy , PSA 1576,
17.12.15 - Eligard ....... Binabic50 stop!
18.12.15 - Docetaksel120mg i Dexamethazon, plaster Durogesic 75, Reltebon (2x20)
8.01.2016 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon , Durogesic 75, Reltebon(2x20),
29.01.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon, Reltebon (2x20+5),
19.02.16 - Docetaksel.100mg i Dexamethazon, Reltebon (2 x 20)
17.03.16 - ELigard, PSA 421,3 testosteron<10,
18.03.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon, Reltebon (2x20mg)
15.04.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon PSA 237,82
17.04.16 - Neulasta - zastrzyk podskórny
(16.04.16 ................. do 14.09.2016) zastrzyki Clexane (1x40)
18.05.2016 PSA 176,65 ng/ml
14.06.2016 Eligard PSA 148
27.06.2016 Doppler wykluczył zakrzepicę
9.09.2016 PSA 208 :(
(16/04/16 ......... do 14.09.2016) zastrzyki Clexane (1x40)
14.09.2016 Eligard
15.09.2016 Binabic ---- 8.03.2017 (1 x 50)
3.11.2016 PSA 190, SC bez progresu
16.11.2016 kwas zoledronowy
15.12.2017 Eligard
7.02.2017PSA 750,41ng/ml .......... :(
14.02.2017 PSA 1076 ... :( testosteron<10,
8.03.2017 PSA 1600 ....... :( Binabic - stop
10.03.2017 Eligard - Encorton 10
12.03.2017 do ................................ nadal Zytiga 1000
24.04.2017 do 4.05.17 ....... Dexaven 16- 12- 8- 4 mg (kroplowka),
23.04.2017 (ok. 2 tyg.) Durogesic 75 (plaster)
29.05.2017 PSA 4177 t < 2,5
31.05.2017 Eligard
26.06.2017PSA 3866
24.07.2017 PSA 4014 :(
28.08.2017 PSA 3288
30.08.2017 Eligard

wątek: viewtopic.php?f=2&t=1972
Ave
 
Posty: 427
Rejestracja: 21 cze 2015, 14:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż r.1947 BxGl 9 PSA >9000, HT+CHT Zytiga

Nieprzeczytany postautor: Ave » 05 paź 2017, 15:07

Wczorajsza wizyta w COi dała kolejne opakowanie Zytigi i skierowanie na tomografię głowy, ze wzgl. na przedłużający się problem z prawym okiem. W tej chwili oko jest prawie całkowicie nieruchome, tzn. patrzy "na wprost" bez względu na to, w którą stronę patrzy oko zdrowe :rolleyes:
Samopoczucie i kondycja Męża są dobre, poza oczywiście bólem prawej str. głowy i oka.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich tu zerkających.
Mąż ur.1947...... Gl 9(4+5)
06.2015 - PSA - 9717 - przerzuty do całego kośćca.
Bicalutamid-Binabic 50 [od 16.-6.15 do 17.12.15]
2.07.2015 Eligard, Reltebon, testosteron <10 (ok),
26.08.15 - kwas zoledronowy,
24.09.15 - Eligard PSA 3956,
11.12.15 - kwas zoledronowy , PSA 1576,
17.12.15 - Eligard ....... Binabic50 stop!
18.12.15 - Docetaksel120mg i Dexamethazon, plaster Durogesic 75, Reltebon (2x20)
8.01.2016 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon , Durogesic 75, Reltebon(2x20),
29.01.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon, Reltebon (2x20+5),
19.02.16 - Docetaksel.100mg i Dexamethazon, Reltebon (2 x 20)
17.03.16 - ELigard, PSA 421,3 testosteron<10,
18.03.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon, Reltebon (2x20mg)
15.04.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon PSA 237,82
17.04.16 - Neulasta - zastrzyk podskórny
(16.04.16 ................. do 14.09.2016) zastrzyki Clexane (1x40)
18.05.2016 PSA 176,65 ng/ml
14.06.2016 Eligard PSA 148
27.06.2016 Doppler wykluczył zakrzepicę
9.09.2016 PSA 208 :(
(16/04/16 ......... do 14.09.2016) zastrzyki Clexane (1x40)
14.09.2016 Eligard
15.09.2016 Binabic ---- 8.03.2017 (1 x 50)
3.11.2016 PSA 190, SC bez progresu
16.11.2016 kwas zoledronowy
15.12.2017 Eligard
7.02.2017PSA 750,41ng/ml .......... :(
14.02.2017 PSA 1076 ... :( testosteron<10,
8.03.2017 PSA 1600 ....... :( Binabic - stop
10.03.2017 Eligard - Encorton 10
12.03.2017 do ................................ nadal Zytiga 1000
24.04.2017 do 4.05.17 ....... Dexaven 16- 12- 8- 4 mg (kroplowka),
23.04.2017 (ok. 2 tyg.) Durogesic 75 (plaster)
29.05.2017 PSA 4177 t < 2,5
31.05.2017 Eligard
26.06.2017PSA 3866
24.07.2017 PSA 4014 :(
28.08.2017 PSA 3288
30.08.2017 Eligard

wątek: viewtopic.php?f=2&t=1972
Ave
 
Posty: 427
Rejestracja: 21 cze 2015, 14:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż r.1947 BxGl 9 PSA >9000, HT+CHT Zytiga

Nieprzeczytany postautor: Misza » 09 paź 2017, 17:59

Witaj, Ave,

Kiedy planujecie skontrolować PSA? I jak mąż toleruje Zytigę po kilku miesiącach stosowania?
Trzymam też kciuki za wpisanie Xtandi na listę leków refundowanych. Dla nas wszystkich otworzyłyby się kolejne drzwi...

Pozdrawiam Ciebie i męża,
Michał
Tata, 68 lat.
04.01.2017 PSA - 231,2 ng/ml.
10.01.2017 PSA spada do 201 po tygodniu antybiotykoterapii.
18.01.17 biopsja - Gleason 4 + 5
Badanie PSMA PET/MR - rak stercza, naciekający pęcherzyki nasienne z przerzutami do wezłów chłonnych, w tym odległych. T3bN1M1
02.02.17 - 13.02.17 - Apo flutam.
08.02.17 - badanie PSA - 77,730 ng/ml
08.02.17 - docetaxel pierwszy wlew
14.02.17 - pierwszy zastrzyk Eligard 22,5 mg
1.03.17 - docetaxel drugi wlew
22.03.17 - PSA 11 ng/ml. Docetaxel trzeci wlew.
12.04.17 - PSA 5,5 ng/ml. Docetaxel czwarty wlew.
05.05.17 - PSA 3,58 ng/ml. Docetaxel piąty wlew.
15.05.17 - drugi zastrzyk Eligard 22,5 mg
26.05.17 - PSA 2,55 ng/ml. Docetaxel szósty wlew.
19.06.17 - PSA 2,201 ng/ml
28.06.17 - PSA 2,000 ng/ml
06.07.17 - PSA 1,71 ng/ml. Docetaxel siódmy wlew.
02.08.17 - PSA 1,58 ng/ml
11.08.17 - trzeci zastrzyk Eligard 22,5 mg
29.08.17 - PSA 1,37 ng/ml
19.09.17 - PSA 2,47 ng/ml
Misza
 
Posty: 75
Rejestracja: 07 sty 2017, 0:36
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż r.1947 BxGl 9 PSA >9000, HT+CHT Zytiga

Nieprzeczytany postautor: Mariolek68 » 10 paź 2017, 9:19

Ewa,
jak zwykle trzymam za Was mocno kciuki i pozdrawiam serdecznie :)
i nie dajcie się jesiennym nastrojom ( szczerze mówiąc mi to jakoś ostatnio słabo wychodzi)
uściski
Mariola
Tato ur.1943 cukrzyca typ II, nadciśnienie,wysoki cholesterol, leczony urologicznie od lutego 2010 ( przerost prostaty -obj.120ml)
PSA w ng/ml 02.2010-11,781; 04.2010 - 11,92; 08.2010- 6,28; 11.2010 - 5,93; 08.2011 - 5,05; 09.2013 - 5,69; 12.2014 - 6,24; 03.2015- 5,8; 10.11.2015- 11,79; 30.11.2015-10,9
biopsja, Gleason 7(4+3) , obj.stercza 90ml, rak cT2NxMx, 12/2015 TK jamy brzusznej i miednicy - węzły chłonne do 16x11mm; 12/2015 MR miednicy -PI-RADS 5; 01/2016 scyntygrafia kości-wg lekarzy ok. 01/2016- MR widoczna zmiana ogniskowa 25x29x37mm uwypuklająca się poza obrys wątroby, obraz niejednoznaczny - nie można wykluczyć ogniska meta. RTG płuc ok.
PSA w ng/ml 01.02.2016-18,358; 19.02.2016-18,772; 23.04.2016-4,45;20.05.2016-3,319, testosteron 0,64nmol/l. 29.07.2016 PET 18f-Fluorocholina - przerzuty do węzłów chłonnych biodrowych zewnętrznych obustronnie (SUVmax 4,9 oraz 6,5), do talerza kości biodrowej ( SUVmax 3,4), trzonu kręgu Th11 (SUV max5,12) oraz najprawdopodobniej do segmentu V wątroby (SUVmax12)
Zoladex LA 10,8mg- 03.03.2016; 27.05.2016 ; 25.08.2016 Roseligo 10,8mg 16.11.2016; 13.02.17; 01.08.17;
09.05.17; Osporil - 25.08.2016; 22.09.2016; 19.10.2016; 14.11.16; 09.12.16; 01.01.17; 22.01.17; 13.02.17; 06.03.2017;
PSA w ng/ml 07.07.2016 -2,031; 19.08.2016 -1,775, wapń 2,48, kreatynina 98
19.09.2016 PSA 1,574; wapń 2,39; kreatynina 98
17.10.2016 PSA 1,726; wapń 2,49; kreatynina 106; RTG płuc - ok.
30.12.16 USG brzucha i przestrzeni zaotrzewnowej - efekt leczenia stabilizacja.
PSA -20.01.2017 0,293; 10.02.2017 0,255; 06.03.2017 0,146;01.08.2017 0,382
CHEMIE ( docetaxel 149,25mg) :19.10.2016 I; 15.11.16 II; 08.12.16 III; 31.12.16 IV; 21.01.17 V;; 11.02.17 VI
Mariolek68
 
Posty: 116
Rejestracja: 24 mar 2016, 14:59
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż r.1947 BxGl 9 PSA >9000, HT+CHT Zytiga

Nieprzeczytany postautor: Ave » 10 paź 2017, 13:53

Michał, Zytigę Mąż znosi bardzo dobrze, nie obserwuje żadnych ubocznych skutków, no chyba że "oko" jest powikłaniem, ale tego się chyba nie dowiemy nigdy. O, taaak, też kciuki zaciskam mocno za refundację!
PSA ma zrobić przed kolejną wizytą planowaną na 2 listopada, a TK głowy 20 października.

Mariolu, dzięki za wsparcie i mocno wspieram wzajemnie!!!

Nastroje nam dopisują, w tej chwili właściwie nie mamy bezpośrednich powodów do zmartwień, oczywiście oprócz "całokształtu". Cieszymy się chwilą, a że wczoraj wróciliśmy ze wspaniałego wesela, tańczyliśmy itd. w gronie znajomych i rodziny, więc radość nadal nas nie opuszcza .... oby trwała jak najdłużej!!! =D

Uściski dla wszystkich!
Mąż ur.1947...... Gl 9(4+5)
06.2015 - PSA - 9717 - przerzuty do całego kośćca.
Bicalutamid-Binabic 50 [od 16.-6.15 do 17.12.15]
2.07.2015 Eligard, Reltebon, testosteron <10 (ok),
26.08.15 - kwas zoledronowy,
24.09.15 - Eligard PSA 3956,
11.12.15 - kwas zoledronowy , PSA 1576,
17.12.15 - Eligard ....... Binabic50 stop!
18.12.15 - Docetaksel120mg i Dexamethazon, plaster Durogesic 75, Reltebon (2x20)
8.01.2016 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon , Durogesic 75, Reltebon(2x20),
29.01.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon, Reltebon (2x20+5),
19.02.16 - Docetaksel.100mg i Dexamethazon, Reltebon (2 x 20)
17.03.16 - ELigard, PSA 421,3 testosteron<10,
18.03.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon, Reltebon (2x20mg)
15.04.16 - Docetaksel 100mg i Dexamethazon PSA 237,82
17.04.16 - Neulasta - zastrzyk podskórny
(16.04.16 ................. do 14.09.2016) zastrzyki Clexane (1x40)
18.05.2016 PSA 176,65 ng/ml
14.06.2016 Eligard PSA 148
27.06.2016 Doppler wykluczył zakrzepicę
9.09.2016 PSA 208 :(
(16/04/16 ......... do 14.09.2016) zastrzyki Clexane (1x40)
14.09.2016 Eligard
15.09.2016 Binabic ---- 8.03.2017 (1 x 50)
3.11.2016 PSA 190, SC bez progresu
16.11.2016 kwas zoledronowy
15.12.2017 Eligard
7.02.2017PSA 750,41ng/ml .......... :(
14.02.2017 PSA 1076 ... :( testosteron<10,
8.03.2017 PSA 1600 ....... :( Binabic - stop
10.03.2017 Eligard - Encorton 10
12.03.2017 do ................................ nadal Zytiga 1000
24.04.2017 do 4.05.17 ....... Dexaven 16- 12- 8- 4 mg (kroplowka),
23.04.2017 (ok. 2 tyg.) Durogesic 75 (plaster)
29.05.2017 PSA 4177 t < 2,5
31.05.2017 Eligard
26.06.2017PSA 3866
24.07.2017 PSA 4014 :(
28.08.2017 PSA 3288
30.08.2017 Eligard

wątek: viewtopic.php?f=2&t=1972
Ave
 
Posty: 427
Rejestracja: 21 cze 2015, 14:48
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Mąż r.1947 BxGl 9 PSA >9000, HT+CHT Zytiga

Nieprzeczytany postautor: Misza » 11 paź 2017, 17:17

Super. Bardzo się cieszę, że humory dopisują. :-)
Co do cieszenia się chwilą, to nigdy tego nie potrafiłem i zawsze planowałem do przodu... Ale uczę się tej umiejętności dzień po dniu, od badania PSA do badania PSA!

Pozdrawiam,
Michał
Tata, 68 lat.
04.01.2017 PSA - 231,2 ng/ml.
10.01.2017 PSA spada do 201 po tygodniu antybiotykoterapii.
18.01.17 biopsja - Gleason 4 + 5
Badanie PSMA PET/MR - rak stercza, naciekający pęcherzyki nasienne z przerzutami do wezłów chłonnych, w tym odległych. T3bN1M1
02.02.17 - 13.02.17 - Apo flutam.
08.02.17 - badanie PSA - 77,730 ng/ml
08.02.17 - docetaxel pierwszy wlew
14.02.17 - pierwszy zastrzyk Eligard 22,5 mg
1.03.17 - docetaxel drugi wlew
22.03.17 - PSA 11 ng/ml. Docetaxel trzeci wlew.
12.04.17 - PSA 5,5 ng/ml. Docetaxel czwarty wlew.
05.05.17 - PSA 3,58 ng/ml. Docetaxel piąty wlew.
15.05.17 - drugi zastrzyk Eligard 22,5 mg
26.05.17 - PSA 2,55 ng/ml. Docetaxel szósty wlew.
19.06.17 - PSA 2,201 ng/ml
28.06.17 - PSA 2,000 ng/ml
06.07.17 - PSA 1,71 ng/ml. Docetaxel siódmy wlew.
02.08.17 - PSA 1,58 ng/ml
11.08.17 - trzeci zastrzyk Eligard 22,5 mg
29.08.17 - PSA 1,37 ng/ml
19.09.17 - PSA 2,47 ng/ml
Misza
 
Posty: 75
Rejestracja: 07 sty 2017, 0:36
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Nasze historie * Our Stories

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot], juliusz56, jurg, kemoturf, roman123pako, seaman1982 i 75 gości