Uretrotomia po operacji RP

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: stanis » 05 kwie 2017, 15:56

Leszku,

Niestety GCO nie udostępnia wyniku mpMRI poznam go dopiero w czasie wizyty kontrolnej u lekarza prowadzącego pod koniec bieżącego miesiąca.

Pozdrawiam,
Staszek
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,110 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml
_________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
 
Posty: 1610
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: szandor » 13 kwie 2017, 7:22

stanis pisze:Niestety GCO nie udostępnia wyniku mpMRI poznam go dopiero w czasie wizyty kontrolnej u lekarza prowadzącego pod koniec bieżącego miesiąca.


Witaj Staszku,
Jestem w podobnej sytuacji, przecierasz mi szlak, trzymam kciuki.
Co do oczekiwania na wyniki, to hazard został wpisany w nasze życie.
Pozdrawiam Janusz
Załączniki
image0101.jpg
ur. 1954
2008-PSA 4,081; 2010-PSA 4,31; 2011-PSA 4,10; 2012-PSA 6,01; 2013-PSA 4,10
VII 2013 -biopsja -ujemna
6.11.2014-PSA 7,65; 17.02.2015-PSA 7,80; 12.06.20151-PSA 6,98; 22.10.2015-PSA 5,50; 2013-PSA 4,10
13.12.2015-biopsja fuzyjna w Gronau, wynik: T1c Nx Mx Gleason 3+3=6 (PSA-3,75)
09.02.2016 RARP(da Vinci) w PZ Gronau diagnoza pT2a PN0(0/14) MxR0 Gleason 3+3=6, objętość guza 0,09 ml/0,21% C61,9;8140/3 tylko w prawym płacie,
otoczki okołonerwowe, pęcherzyki nasienne, węzły chłonne, po obu stronach wolne od nowotworu
przed operacją 08.02.2016-PSA 3,67, 4 dni po 13.02.2016-PSA 1,05
6.04.2016-PSA 0,09; 6.04.2016-PSA 0,08; 25.05.2016-PSA 0,07; 18.08.2016-PSA 0,09; 20.11.2016-PSA 0,01 to zapewne była pomyłka i powinno być PSA 0,10; 7.02.2017-PSA 0,09; 4.04.2017 - PSA 0,09; 19.06.2017 - PSA 0,07; 10.08.2017-PSA 0,19
szandor
 
Posty: 32
Rejestracja: 01 kwie 2016, 19:33
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: stanis » 16 maja 2017, 10:28

Kolegom zainteresowanym moją ścieżką identyfikacji ew. wznowy wyjaśniam:

- mpMRI wskazał podejrzane obszary wzmocnienia kontrastowego w loży po prostacie,
- na bazie ww. MRI miałem wczoraj biopsję, pobrano próbki, głównie z zespolenia cewkowo-pęcherzowego,
- wyniki badania hist-pat za ok. 2 tygodnie.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,110 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml
_________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
 
Posty: 1610
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: meeg 1 » 16 maja 2017, 10:42

WITAM

Już od kilku dni myślami byłam z Panem ;) Nas jutro czeka RM ze spektroskopią - zobaczymy czy coś wykaże, jeżeli coś zostało to zapewne tak - Taty obecne PSA to 0.2.
Trzymam kciuki żeby wszystko było u Pana dobrze i raz na zawsze udało się pozbyć intruza. ;)
PSA przed biopsją - 18.7/ 18.08.15- biopsja GL 6 / 10.11.15 -PR GL 6;3+4 (7); 8 Stercz z naciekiem w cz. obwodowej /
PSA I Laboratorium (Świdnica 14.01.16 - 0.04; 16.02.16 - 0.03 ; 5.05.16 - 0.06; 09.06.16 0.07; 15.09.2016 - 0.06...
II Laboratorium (Wrocław - 29.02.16 - 0.041, 23.05.16 - 0.047, 29.08.16 - 0.058, 28.11.2016 - 0.14).
meeg 1
 
Posty: 71
Rejestracja: 03 gru 2015, 12:34
Blog: Wyświetl blog (1)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 16 maja 2017, 10:42

Staszku, a masz moze opis tego mpMRI?

W jaki sposob w koncu pobrano biopsje, bo przeciez nie in bore?
[color=#FFBF00]..........................Obrazek
zosia bluszcz
Administrator
 
Posty: 6444
Rejestracja: 13 cze 2009, 2:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: stanis » 16 maja 2017, 10:54

Zosiu,

ad1) opis mpMRI zeskanuję i umieszczę
ad2) biopsja była konwencjonalna pod kontrolą TRUS. W trakcie wprowadzono cewnik dla łatwiejszego wcelowania igłą biopsyjną w zespolenie.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,110 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml
_________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
 
Posty: 1610
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: walenty » 16 maja 2017, 21:31

Czołem Staszek !
Na początek proszę zdradż tajemnicę/kto Tobie podpisał tak długi urlop/chyba sam Admin- ostatni raz na forum pisałeś 8-04-2017 ale wszystko w porządku.
Nie piszesz nic o Twoim PSA /czy nie badasz/ ostatni wpis w stopce 01/2017 0,110 ng/ml a może fluktuować około tej wartości.Ale rozumiem obrany Twój kierunek diagnostyki , chcesz dojść do sedna- co i gdzie ? i wtedy będziesz wiedział na czym stoisz-choć jest to też duża niewiadoma na tym etapie CaPa.
Znajomy mój 60-cio letni chłopak od dwóch lat po RP otwartej i PSA obecnie idzie w górę i wynosi 0,9 ng/ml a zapewnienia były, że powinno być dobrze /bez przekroczenia torebki,linia cięcia minusowa GL 3+3 PT-2 itp/ a jednak nie jest- jeszcze trzeba mieć trochę szczęścia.
Może też i do nas trochę sie uśmiechnie-oby. :) :)
Pozdrawiam Walenty
ur.01.1946 r.; leczony od 2001 r. systematyucznie w poradni urol. z PSA wyjsciowym 2,5 ng/ml.2011.05;-PSA-5,47 ng/ml.Biobsja15.05.2011. -wynik adenocarcinoma prostate:Gleason (3+3) Fragmenty stercza.-materiał skąpy.15.06.2011 RP załonowa bad.histopat.Gleason 5 (3+2) Guz nacieka torebkę gruczołu.20.07.2011 PSA-0,04 2011.09.--0,002 2012.08. 0,020 2013.01.---0,050 2013.06.---0,075 rozpoczecie Finasterydu - Finamef 5 mg x1 dziennie. 2013.10.--PSA-0.020
2014.03.--0,030 2015.10.--0,041 koniec finasrerydu. 2016.01.--0,105 2016.03. 0,158 2016.06.--0,197 2016-06-30 0,203
2016-08-17----0,202. 2016-09-29.----0,257 ng/ml 2016-10-20------0,254 ng/ml 15-11-2016---0,278 ng/ml 23-12-2016 0,262 ng/ml 20-01-2017---0,288 02-02-2017---0,268 ng/ml RT 66 Gy 33-sesje od 06-02 do 23-03-2017 21-04-2017
PSA 0,081 6-06-2017--PSA 0,037 ng/ml 11-07-2017 0,025 ng/ml
walenty
 
Posty: 52
Rejestracja: 31 sty 2016, 20:41
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: stanis » 16 maja 2017, 22:07

Witaj Walenty,

Stopkę uzupełniłem.

Do zobaczenia w Otwocku.

Pozdrowienia/Staszek
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,110 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml
_________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
 
Posty: 1610
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: stanis » 11 cze 2017, 8:28

Witam,

Otrzymałem wynik biopsji :
z okolic zespolenia cewkowo-pęcherzowego pobrano 6 bioptatów - tkanki miękkie (mięśniowa, nerwy, naczynia) - nie stwierdzono utkania raka.

Pozdrawiam, do zobaczenia w Otwocku.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,110 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml
_________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
 
Posty: 1610
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 11 cze 2017, 9:07

stanis pisze:Otrzymałem wynik biopsji :
z okolic zespolenia cewkowo-pęcherzowego pobrano 6 bioptatów - tkanki miękkie (mięśniowa, nerwy, naczynia) - nie stwierdzono utkania raka.




Witaj synu marnotrawny!

Rozmawiales juz ze specjalista, ktory Cie na biopsje skierowal? Ma dla Ciebie jakies opinie/propozycje?
Rozumiem, ze dokumentu jako takiego nie masz?
Moze jednak chirurg zostawil Ci jakis mini fragmencik zdrowej tkanki prostaty, ktory usiluje nieco PSA wyprodukowac?

pzdr
zosia
[color=#FFBF00]..........................Obrazek
zosia bluszcz
Administrator
 
Posty: 6444
Rejestracja: 13 cze 2009, 2:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: stanis » 11 cze 2017, 9:23

zosia bluszcz pisze:
Rozmawiales juz ze specjalista, ktory Cie na biopsje skierowal? Ma dla Ciebie jakies opinie/propozycje?


Jeszcze nie rozmawiałem.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,110 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml
_________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
 
Posty: 1610
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: meeg 1 » 06 lip 2017, 14:26

Witam
Co tam u Pana, tak sobie o Panu przypomniałam, Tato jutro będzie miał wynik biopsji- jak tam u Pana, co lekarz postanowił - co dalej ;)
PSA przed biopsją - 18.7/ 18.08.15- biopsja GL 6 / 10.11.15 -PR GL 6;3+4 (7); 8 Stercz z naciekiem w cz. obwodowej /
PSA I Laboratorium (Świdnica 14.01.16 - 0.04; 16.02.16 - 0.03 ; 5.05.16 - 0.06; 09.06.16 0.07; 15.09.2016 - 0.06...
II Laboratorium (Wrocław - 29.02.16 - 0.041, 23.05.16 - 0.047, 29.08.16 - 0.058, 28.11.2016 - 0.14).
meeg 1
 
Posty: 71
Rejestracja: 03 gru 2015, 12:34
Blog: Wyświetl blog (1)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: stanis » 09 lip 2017, 9:42

meeg 1 pisze:co lekarz postanowił - co dalej ;)



Witaj meeg,

Lekarz zlecił wykonanie PET z choliną.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,110 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml
_________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
 
Posty: 1610
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: meeg 1 » 10 lip 2017, 11:59

WITAM

U NAS - tak samo zlecono w GCO PET z choliną - za trzy miesiące będzie wiadomo, gdzie się intruz ukrył.
Jeszcze nie mamy terminu na badanie, mają dzwonić z GCO.
Tato mówi, że mu o dwa - trzy miesiące życie przedłużyli... ;( czarny humor - albo strach... czekamy... :/
PSA przed biopsją - 18.7/ 18.08.15- biopsja GL 6 / 10.11.15 -PR GL 6;3+4 (7); 8 Stercz z naciekiem w cz. obwodowej /
PSA I Laboratorium (Świdnica 14.01.16 - 0.04; 16.02.16 - 0.03 ; 5.05.16 - 0.06; 09.06.16 0.07; 15.09.2016 - 0.06...
II Laboratorium (Wrocław - 29.02.16 - 0.041, 23.05.16 - 0.047, 29.08.16 - 0.058, 28.11.2016 - 0.14).
meeg 1
 
Posty: 71
Rejestracja: 03 gru 2015, 12:34
Blog: Wyświetl blog (1)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 10 lip 2017, 19:55

Nie wiem, czy przy tak niskim PSA cokolwiek wyjdzie.
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9
3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT)
Wątek: viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Administrator
 
Posty: 1806
Rejestracja: 20 sty 2015, 1:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: meeg 1 » 11 lip 2017, 14:48

Witam Bela - też tak myślę, ale może chociaż będzie wiadomo, co zostało wycięte a co zostało, może wskazany będzie jakiś obszar, w którym prawdopodobieństwo ulokowania intruza będzie największe ;)

Zobaczymy u nas, PSA 0,26 ng/ml ostatnio było, czas pokaże...
pozdrawiam
PSA przed biopsją - 18.7/ 18.08.15- biopsja GL 6 / 10.11.15 -PR GL 6;3+4 (7); 8 Stercz z naciekiem w cz. obwodowej /
PSA I Laboratorium (Świdnica 14.01.16 - 0.04; 16.02.16 - 0.03 ; 5.05.16 - 0.06; 09.06.16 0.07; 15.09.2016 - 0.06...
II Laboratorium (Wrocław - 29.02.16 - 0.041, 23.05.16 - 0.047, 29.08.16 - 0.058, 28.11.2016 - 0.14).
meeg 1
 
Posty: 71
Rejestracja: 03 gru 2015, 12:34
Blog: Wyświetl blog (1)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: zosia bluszcz » 11 lip 2017, 15:25

A potem narzekania, ze szpitalom brakuje pieniedzy, bo NFZ nie placi za nadwykonania...
[color=#FFBF00]..........................Obrazek
zosia bluszcz
Administrator
 
Posty: 6444
Rejestracja: 13 cze 2009, 2:06
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: PAnna » 03 sie 2017, 12:50

Stanis, proszę o informację czy onkolog-radioterapeuta, którego poleciłeś Julci, prowadzi Ciebie?
Ja też szukam specjalisty w okolicach Małopolski.
Anna
Mąż 1949,PSA V.2015-16,62, VI,2015-14,73 DRE(-),biopsja Gleason 3+3 , l.płat 10%, pr.płat 30 % 25.09.2015 LPR Szczecin z limfadenektomią, obustronna nerve-sparing. Histopatologia Gleason l.płat 3+3 5 %, pr.płat 4+3 30 % margines 0,7 mm,bez nacieku na torebkę.(5 węzłów, oraz pęcherzyki nasienne bez nacieku)pT2c, pN0, pMx PSA6 tyg.po LRP 0,04, 3 m-ce po LPR 0,01, 6 m-cy po LPR 0,01, 9 m-cy po LPR 0,02 , 12 m-cy 0,04, 16 m-cy 0,055, 22 m-ce 0,103
PAnna
 
Posty: 66
Rejestracja: 31 sie 2015, 9:43
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: stanis » 03 sie 2017, 13:13

Tak, zgadza się.
r. 1950; 2013.09 PSA=6,7; 2013.12-Biopsja: pobrano 14 bioptatów, w 1-nym CaP, Gleason (3+4); 2013.02-Scyntygr.OK, CT -OK; 2014.03-RP Gleason (3+3); T2N0M0; 2014.05-PSA=0,003; 2014.08-PSA=0,002; 2014.08 - 1-sza uretrotomia; 2014.11 - PSA=0,013 ng/ml, 2-ga uretrotomia-2014.12; 2014.12 PSA=0,016ng/ml; 2015.03 PSA=0,019ng/ml; 2015.05 PSA=0,023; 2015.07 PSA=0,028; 2015.08 PSA=0,030 ng/ml; 2015.10 PSA=0,044 ng/ml; 2016.01 PSA=0,050 ng/ml; 2016.04 PSA=0,056 ng/ml; 2016.05 PSA=0,061 ng/ml; 08.2016 PSA=0,069 ng/ml; 11.2016 PSA=0,066 ng/ml; 01.2017 PSA=0,110 ng/ml; 05.2017 PSA=0,098 ng/ml
_________________________________________________
Take care of your body, it's the only place you have to live in!
Awatar użytkownika
stanis
 
Posty: 1610
Rejestracja: 10 sie 2014, 12:51
Lokalizacja: Śląsk
Blog: Wyświetl blog (2)

Re: Uretrotomia po operacji RP

Nieprzeczytany postautor: PAnna » 03 sie 2017, 18:33

Dziękuję bardzo.
Anna
Mąż 1949,PSA V.2015-16,62, VI,2015-14,73 DRE(-),biopsja Gleason 3+3 , l.płat 10%, pr.płat 30 % 25.09.2015 LPR Szczecin z limfadenektomią, obustronna nerve-sparing. Histopatologia Gleason l.płat 3+3 5 %, pr.płat 4+3 30 % margines 0,7 mm,bez nacieku na torebkę.(5 węzłów, oraz pęcherzyki nasienne bez nacieku)pT2c, pN0, pMx PSA6 tyg.po LRP 0,04, 3 m-ce po LPR 0,01, 6 m-cy po LPR 0,01, 9 m-cy po LPR 0,02 , 12 m-cy 0,04, 16 m-cy 0,055, 22 m-ce 0,103
PAnna
 
Posty: 66
Rejestracja: 31 sie 2015, 9:43
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Nasze historie * Our Stories

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: alcon, Bing [Bot], Google [Bot], juliusz56, jurg, otek, zosia bluszcz i 46 gości