r.1958 PSA4ng/ml BxGl.3+3 RP Gl.3+3pT2c?N0M0R0

Tu opisz swoją historię choroby, zadaj pytanie i tu Ci odpowiemy

Re: Nowy na forum

Nieprzeczytany postautor: armands » 12 gru 2015, 10:39

pawelsta pisze:Dzięki Armands,
następne badanie za pół roku.Teraz będę trzymał kciuki za Twoje 0,002 :)

Długo nie trzymałeś, ale za to bardzo skutecznie. Wczoraj byłem w laboratorium, a chwilę temu odebrałem wynik.
Tym razem po 21 miesiącach jest kolejne PSA <0,002 ng/ml.

Pozdrawiam i do następnego badania z takimi wynikami :D
armands
Rocznik 1961
Historia badań PSA: 03.2009 - PSA 3,60 / 12.2010 - PSA 4,70 / 09.2013 - PSA 13,31 Pierwsza wizyta u urologa / 10.2013 - PSA 10,70 / 01.2014- PSA 15,28
Badania dodatkowe:DRE (09.2013): stercz nie powiększony, symetryczny, jednorodny / TRUS: Stercz o wym. (HxLxW) 29,6x43,4x51,4 Objętość 34,5ml. Pęcherzyki nasienne gładkie, symetryczne bez patologii. Pęczki naczyniowo-nerwowe prawidłowe.
Biopsja (10.2013) (12 rdzeni): Prawy szczyt (1 rdzeń) - Prostatic carcinoma G 2+2=4/10, Reszta rdzeni czysta.
Scyntygrafia (01.2014): bez ognisk aktywnego proc. rozrostowego. MRI (01.2014): Gruczoł krokowy o zachowanej budowie strefowej. Zarys zewnętrzny gładki. W tylnej strefie obwodowej po str. lewej obszar o niskim sygnale w sekw. T2, wielk. 13x8mm. Obustronnie w pachwinach węzły chłonne wielk. do 10 mm po stronie prawej. Oba UKM-y i moczowody bez cech poszerzenia. Kości miednicy bez cech meta.
RP ( metodą otwartą) w CO w Bydgoszczy (03.2014)
Trzymanie moczu po dwóch miesiącach od zabiegu, do teraz - idealne. Potencja osłabiona, ale umożliwiająca współżycie (od 2 lat bez wspomagania lekami)
Badanie histopatologiczne po RP: węzły chłonne (12 szt.) - czyste (pN0), gruczoł krokowy - Adenocarcinoma acinare prostatea, Gl 3+3=6 (pT2c N0), pęcherzyki nasienne - czyste, marginesy (-).
PSA po RP: - po 3 miesiącach - 0,028 ng/ml, od 6 miesiąca do chwili obecnej (3 lata od RP) <0,002 ng/ml
http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=2&t=1418
Mój dzienniczek- instruktaż pobytu w bydgoskim CO
http://rak-prostaty.pl/viewtopic.php?f=38&t=1536
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Módl się o najlepsze, przygotuj się na najgorsze.
Awatar użytkownika
armands
 
Posty: 2587
Rejestracja: 31 paź 2013, 11:27
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Nowy na forum

Nieprzeczytany postautor: MAREK P. » 12 gru 2015, 12:31

Super wynik marzenie :)
gratulacje

pzdr,M
MAREK 2015 (SUWAŁKI) ,UR.1962
X/ 2014 PSA 14,5 ;II/2015 BIOPSJA G-3+3=6;
III/2015 HT- ZOLADEX 10,8-STOP;IV/2015 TK=OK,SC-OK
V/2015 PSA-4,1;VI/2015 RP ZAŁONOWA -pT3a pNO ;
G-4+3-7;VII/2015 PSA -0,03;VIII/2015 PSA -0,01;
VIII/2015 PSA- 0,00,IX/2015 PSA- 0,01,X/15 -0,01;T-4,53
II/16- 0,00; VI/16-0,02, VII/16-0,01
Mój wątek :
viewtopic.php?t=1993
Awatar użytkownika
MAREK P.
 
Posty: 312
Rejestracja: 17 lip 2015, 19:56
Blog: Wyświetl blog (16)

Re: Nowy na forum

Nieprzeczytany postautor: Marzena » 12 gru 2015, 15:08

Jestem nowa tutaj ale każdemu kibicuję i z każdego dobrego wyniku cieszę się :) Tak trzymaj Armands :)
Tata, ur. 1953 r. Biopsja 11.2015 pobrano 12 bioptatów- w 2 bioptatach prawego płata gruczolakorak GL3+3 (jeden bioptat dł. 6 mm z 2 mm ogniskiem raka, drugi dł. 5 mm z 2 mm ogniskiem raka)
02.2016 - PSA 5,28/ 10.2015- PSA 3,76 / 08.2015 - PSA 2,66 / 03.2015 - PSA 2,33 - fPSA/PSA = 20,3%/ 01.2015 - PSA 3,27/ 11.2014 - PSA 3,07/ 09.2013 - PSA 3,08/ 07.2013 - PSA 2,41/ 12.2012 - PSA 2,75
LPR (03.2016) 4WSK : Gleason 3+3, pT2b, ogniskowa neuroinwazja, naciek nowotworu nie przekracza torebki stercza.
PSA po LPR: po 4 tygodniach 0,008 ng/ml, po 4 m-cach 0,002 ng/ml, po 8 m-cach 0,002 ng/ml, po 15 m-cach 0,006 ng/ml
Marzena
 
Posty: 129
Rejestracja: 04 gru 2015, 0:09
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Nowy na forum

Nieprzeczytany postautor: pawelsta » 13 gru 2015, 18:36

Armands,

pozwól ,że w swoim temacie pogratuluję Ci wyniku PSA. Tak trzymaj :)
ur.1958 PSA 05/2010-2,3; 08/2011-3,4; 06/2012-4,09. 08/2012 biopsja: rak prostaty Gleason 3+3. 10/10/2012 załonowa RP. Hispat. Gleason 3+3,węzły chłonne bez nowotworu, marginesy wyciętego gruczołu ani obustronne pęcherzyki nasienne nowotworu nie zawierają. PSA po 8 tygodniach po RP-0,004. PSA po 5 miesiącach po RP-0,002. PSA po 8 miesiącach po RP-0,003. PSA po 11 miesiącach po RP-0,002. PSA po 14 miesiącach po RP-0,003. PSA po 17 miesiącach po RP-0,003. PSA po 20 miesiącach po RP-0,002. PSA po 23 miesiącach po RP-0,002. PSA po 26 miesiącach po RP-0,002. PSA po 29 miesiącach po RP-0,001. PSA po 33 miesiącach po RP-0,002. PSA po 38 miesiącach po RP-0,002. PSA po 44 miesiącach po RP-0,002. PSA po 50 miesiącach po RP-0,003.PSA po 56 miesiącach po RP- 0,004.

http://www.gladiator-olsztyn.pl/viewtopic.php?id=1038
pawelsta
 
Posty: 132
Rejestracja: 27 sie 2012, 10:38
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Nowy na forum

Nieprzeczytany postautor: armands » 13 gru 2015, 20:44

pawelsta pisze:Armands,

pozwól ,że w swoim temacie pogratuluję Ci wyniku PSA. Tak trzymaj :)

Pozwalam... dziękuję ... będę trzymał... i nawzajem :D

Pozdrawiam
armands
Awatar użytkownika
armands
 
Posty: 2587
Rejestracja: 31 paź 2013, 11:27
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Nowy na forum

Nieprzeczytany postautor: pawelsta » 09 cze 2016, 18:46

Mam wynik PSA po 44 miesiącach po RP-0,002 :)
ur.1958 PSA 05/2010-2,3; 08/2011-3,4; 06/2012-4,09. 08/2012 biopsja: rak prostaty Gleason 3+3. 10/10/2012 załonowa RP. Hispat. Gleason 3+3,węzły chłonne bez nowotworu, marginesy wyciętego gruczołu ani obustronne pęcherzyki nasienne nowotworu nie zawierają. PSA po 8 tygodniach po RP-0,004. PSA po 5 miesiącach po RP-0,002. PSA po 8 miesiącach po RP-0,003. PSA po 11 miesiącach po RP-0,002. PSA po 14 miesiącach po RP-0,003. PSA po 17 miesiącach po RP-0,003. PSA po 20 miesiącach po RP-0,002. PSA po 23 miesiącach po RP-0,002. PSA po 26 miesiącach po RP-0,002. PSA po 29 miesiącach po RP-0,001. PSA po 33 miesiącach po RP-0,002. PSA po 38 miesiącach po RP-0,002. PSA po 44 miesiącach po RP-0,002. PSA po 50 miesiącach po RP-0,003.PSA po 56 miesiącach po RP- 0,004.

http://www.gladiator-olsztyn.pl/viewtopic.php?id=1038
pawelsta
 
Posty: 132
Rejestracja: 27 sie 2012, 10:38
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Nowy na forum

Nieprzeczytany postautor: aga59 » 09 cze 2016, 20:47

pawelsta,
trzeba ci szykować miejsce w loży symulantów :)
aga59
ur.1951, iPSA=18-X/2010,biopsjaX/2010-Gleason3+4,utkanie nowotworu 40%,30 dni APO-FLUTAM po 14 dniach 1 dawka ZoladexLA10,8 PR-II/2011 RCO-Bydgoszcz,50%wiązekNN
po PR:Gleason3+3, węzły czyste,brak naciekania pęcherzyków!!!!pT2cNO,Grade2, PSA3tyg-0,003/0,004/0,018,PSA6tyg=0,005!PSA12 tyg=0,008,7mies=0,002,10mc:0.017,13mc:0,002,17mc:0,022,23mc:0,044
30mc:0,090;33mc:0,118;36mc:0,150;38mc:0,1,39mc start RT 3D-IMRT X 15MeV 37x2Gy,3mc po RT=0,036;6mc po RT=0,013;10mc po RT=0,024;13mc=0,012;17mc=0008:21mc=0,004;25mc=0,004;28mc-0,01;35mc-0,009
http://www.gladiator-olsztyn.pl/viewtopic.php?id=385
aga59
 
Posty: 960
Rejestracja: 13 lis 2010, 21:42
Lokalizacja: okolica Łodzi
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Nowy na forum

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 09 cze 2016, 22:44

Gratulacje!
Loża czeka:
Załączniki
loza symulantow.jpg
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie
Wątek: viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Administrator
 
Posty: 1978
Rejestracja: 20 sty 2015, 1:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Nowy na forum

Nieprzeczytany postautor: pawelsta » 08 gru 2016, 20:40

Mam wynik PSA po 50 miesiącach po RP-0,003 :)
ur.1958 PSA 05/2010-2,3; 08/2011-3,4; 06/2012-4,09. 08/2012 biopsja: rak prostaty Gleason 3+3. 10/10/2012 załonowa RP. Hispat. Gleason 3+3,węzły chłonne bez nowotworu, marginesy wyciętego gruczołu ani obustronne pęcherzyki nasienne nowotworu nie zawierają. PSA po 8 tygodniach po RP-0,004. PSA po 5 miesiącach po RP-0,002. PSA po 8 miesiącach po RP-0,003. PSA po 11 miesiącach po RP-0,002. PSA po 14 miesiącach po RP-0,003. PSA po 17 miesiącach po RP-0,003. PSA po 20 miesiącach po RP-0,002. PSA po 23 miesiącach po RP-0,002. PSA po 26 miesiącach po RP-0,002. PSA po 29 miesiącach po RP-0,001. PSA po 33 miesiącach po RP-0,002. PSA po 38 miesiącach po RP-0,002. PSA po 44 miesiącach po RP-0,002. PSA po 50 miesiącach po RP-0,003.PSA po 56 miesiącach po RP- 0,004.

http://www.gladiator-olsztyn.pl/viewtopic.php?id=1038
pawelsta
 
Posty: 132
Rejestracja: 27 sie 2012, 10:38
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Nowy na forum

Nieprzeczytany postautor: aga59 » 08 gru 2016, 21:43

pawelsta,
forumowy klub symulantów wita :)
Oby tak zawsze!
aga59
ur.1951, iPSA=18-X/2010,biopsjaX/2010-Gleason3+4,utkanie nowotworu 40%,30 dni APO-FLUTAM po 14 dniach 1 dawka ZoladexLA10,8 PR-II/2011 RCO-Bydgoszcz,50%wiązekNN
po PR:Gleason3+3, węzły czyste,brak naciekania pęcherzyków!!!!pT2cNO,Grade2, PSA3tyg-0,003/0,004/0,018,PSA6tyg=0,005!PSA12 tyg=0,008,7mies=0,002,10mc:0.017,13mc:0,002,17mc:0,022,23mc:0,044
30mc:0,090;33mc:0,118;36mc:0,150;38mc:0,1,39mc start RT 3D-IMRT X 15MeV 37x2Gy,3mc po RT=0,036;6mc po RT=0,013;10mc po RT=0,024;13mc=0,012;17mc=0008:21mc=0,004;25mc=0,004;28mc-0,01;35mc-0,009
http://www.gladiator-olsztyn.pl/viewtopic.php?id=385
aga59
 
Posty: 960
Rejestracja: 13 lis 2010, 21:42
Lokalizacja: okolica Łodzi
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Nowy na forum

Nieprzeczytany postautor: pawelsta » 08 cze 2017, 18:25

Mam wynik PSA po 56 miesiącach po RP-0,004 :) Przyzwyczaiłem się do wyników 0,002 i 0,003, ale lekarz powiedział, żebym nie zawracał sobie głowy takimi tysięcznymi.

Pozdrawiam, Staszek
ur.1958 PSA 05/2010-2,3; 08/2011-3,4; 06/2012-4,09. 08/2012 biopsja: rak prostaty Gleason 3+3. 10/10/2012 załonowa RP. Hispat. Gleason 3+3,węzły chłonne bez nowotworu, marginesy wyciętego gruczołu ani obustronne pęcherzyki nasienne nowotworu nie zawierają. PSA po 8 tygodniach po RP-0,004. PSA po 5 miesiącach po RP-0,002. PSA po 8 miesiącach po RP-0,003. PSA po 11 miesiącach po RP-0,002. PSA po 14 miesiącach po RP-0,003. PSA po 17 miesiącach po RP-0,003. PSA po 20 miesiącach po RP-0,002. PSA po 23 miesiącach po RP-0,002. PSA po 26 miesiącach po RP-0,002. PSA po 29 miesiącach po RP-0,001. PSA po 33 miesiącach po RP-0,002. PSA po 38 miesiącach po RP-0,002. PSA po 44 miesiącach po RP-0,002. PSA po 50 miesiącach po RP-0,003.PSA po 56 miesiącach po RP- 0,004.

http://www.gladiator-olsztyn.pl/viewtopic.php?id=1038
pawelsta
 
Posty: 132
Rejestracja: 27 sie 2012, 10:38
Blog: Wyświetl blog (0)

r.1958 PSA4ng/ml BxGl.3+3 RP Gl.3+3pT2c?N0M0R0

Nieprzeczytany postautor: Krzy50 » 09 cze 2017, 9:05

Też dorzucę gratulacje. A przy okazji wspomnę o swojej wizycie u urologa.
Nie mogąc zamówić internetowo recepty (sildenafil..) i skierowania na badanie krwi (PSA), zarejestrowałem się na wizytę. Była to pierwsza wizyta po wyjęciu cewnika, kiedy byłem zbadany. Wykonał usg i ..... zbadał mnie "BOSKIM" palcem. Wszystko ok, ale ten "boski" paluch....
ur.1959 ,PSA 01.2012 -8,02.2012 biopsja- Adenocarcinoma prostatae (G2) , pT1c , Gleason 3+3=6 ,04.2012 PR.Wyniki-stercz - Adenocarcinoma prostatae (G2) , pT3a , pNO , Gleason 3+3=6
Nowotwór po stronie lewej przerasta torebkę stercza.
PSA po 6 tyg - 0,01,
po 1 roku - 0,00,
po 2 roku - 0,002,
po 3 roku - 0,002.
po 4 roku - 0,002
po 5 roku - 0,002.
Krzy50
 
Posty: 631
Rejestracja: 18 lut 2012, 22:01
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Nowy na forum

Nieprzeczytany postautor: Wojtas » 09 cze 2017, 18:36

Mam wynik PSA po 56 miesiącach po RP-0,004 :) Przyzwyczaiłem się do wyników 0,002 i 0,003, ale lekarz powiedział, żebym nie zawracał sobie głowy takimi tysięcznymi.


to tylko różnice wynikające z kalibracji aparatury.
urodzony 1949r bez objawów PSA 4,88 - biopsja stwierdzony ,adenocarcinoma , 08.2011 RP Gleson 3+4 -2cICD-0,pecherzyki i wezły bez nacieku raka, naciek dochodzi do granicy cięcia szczytu jeden margines dodatni w szczycie , granice cięcia płatów i pęcherzowa bez nacieku raka- PSA 3.11.11 0,01ng/m; PSA 6.03.12 0.064 ,decyzja CO Gliwice RT 35 frakcji -70G od 10.04.d0 31.05 PSA, 29.05.12 0.058 6.08.12PSA 0.011 PSA 6.11.12 0.003 RT jednak była potrzebna.Dnia 8.02.13 PSA 0.002 uf chyba w dobrym kierunku. 10.05.13 PSA ,0,002ng/ml, 12.08.13 PSA 0,002 ng/ml , 12.11.13 PSA 0.003 ng/ml,12.02.14 PSA 0,003 ng/ml, 12.05.14 PSA 0,003 ng/ml,PSA 12.08.14 0,006 ng/ml ,11.14 PSA 0,011 ng/ml PSA 10.02.15 0,008 ng/ml 8.06.15 PSA 0,007 USG, RTG ok .8.12.15 PSA 0,007ng/ml, PSA 0,01 30.05.16 inne laboratorium, wszystko ok.6.12.16 PSA 0,007 9.05.17 PSA 0,006ng/ml
Wojtas
 
Posty: 494
Rejestracja: 06 lis 2011, 18:36
Lokalizacja: Małopolska
Blog: Wyświetl blog (0)

Poprzednia

Wróć do Nasze historie * Our Stories

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: ankama1982, Bing [Bot], Google [Bot], juliusz56, kemoturf, Piotres i 71 gości