Proszę o pilną odpowiedź

Tu zadaj pytanie ogólne nie związane bezpośrednio z Twoim leczeniem

Proszę o pilną odpowiedź

Nieprzeczytany postautor: zawodnik09 » 13 wrz 2017, 11:53

Witam wczoraj mialem badanie u urologa przez palec. Wsadzil mi palec w.odbyt.nakpierw.prosto pyta.sie.boli pozniej.jakos.w.lewo mowie ze.troche.a.kurde.to.nie wiem ze stresu.tak chyba powiedzialem a.mnie bolalo boje.sie.ze.moze.przez.to.ze powiedzialem troche.nie.stwierdzil mi innej choroby. Stwierdzil mi zapalenie gruczola.krokowego. dostalem ulotke z multipresti. Mam lykac trzy.miesiace.tabletki. pokazywalem mu ze wyskoczyly mi czerwone popekane zylki na penisie on ogladal i mowi ze nic nie.widzi. zylki mam. Podczas.sexu nie.czuje zadnych przyjemnosci dodam.tez ze.mam.problemy.z erekcja poranne.zdarzaja.sie.raz.na.jakis.czas a.przy partnerce.na jakies 20 zblizen.mialem 4 razy.erekcje. przy.oddawaniu noczu nieraz mnie.szczypie .prosze.o.jakas.pomoc
zawodnik09
 
Posty: 3
Rejestracja: 13 wrz 2017, 11:46
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: prosze.o pilna odpowiedz

Nieprzeczytany postautor: bela71 » 13 wrz 2017, 15:39

Zawodnik,

W jakim jesteś wieku? Jeśli poniżej 40, rak prostaty jest bardzo mało prawdopodobny, raczej zapalenie. Czy oprócz zestawu suplementow Multiprosti lekarz przepisał ci jakiś antybiotyk?
Czy badałeś marker PSA/wolne PSA z krwi?

Co do problemów z seksem, musisz poszukać pomocy gdzie indziej, najlepeij u lekarza - to forum chorych na raka prostaty. Oprócz urologa i seksuologa, jeden z lekarzy udzielających się na forum wspomniał, że przy problemach z erekcją dobrze jest odwiedzić kardiologa, bo często powodem problemów może być miazdżyca czy zaburzenia krążenia.
Tata ur.1936 Od 2005 leczenie BPH, PSA przy finasterydzie oscylujące między 5 a 11(!).
Po odstawieniu Proscaru VII.2012 PSA 20,81ng/ml, biopsja GL 4+3, zatarta torebka, scyntygrafia czysto. cT3NxM0 Gleason 7 (4+3)
X.2015 Apo-Flutam (1mc), Diphereline co 3m-ce, zmieniona po roku na Eligard 45. 4.XII.12 PSA 1,15.
XII.2012-I.2013 RT 65 Gy IGRT w 25 frakcjach (Wieliszew).
PSA 21.II.13 - 0,089; 25.IV.13 - 0,076; VI.13 - 0,067; IX.13 - 0,065; XII.13 - 0,044,(testosteron 0,035); III.2014 - 0,057, (T<0,025 od tego momentu); V.14 - 0,021; IX.14 - 0,016; XI.14 - 0,009; I.2015 - 0,01; IV.15 - 0,011 KONIEC HT VIII.15 PSA - 0,008; XI.15 PSA 0,010, T 0,14; II 2016 PSA 0,025, T 0,4; V 2016 PSA 0,017, T 0,68; VIII 2016 PSA 0,021, T 0,9; XI 2016 PSA 0,016, T 0,966; III 2017 PSA 0,003[?], T 1,38; IX 2017 PSA 0,035 T 1,63

3.12.15 – Kolonoskopia i APC zmian naczyniowych (angiodysplazja odbytnicy po RT); 2016 2 serie czopków łagodzących podkrwawianie; 29.05.2017 - ponowna koagulacja laserowa niewielkich zmian naczyniowych w odbycie
Wątek: viewtopic.php?f=2&t=2137
bela71
Administrator
 
Posty: 1929
Rejestracja: 20 sty 2015, 1:09
Lokalizacja: Toruń
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: prosze.o pilna odpowiedz

Nieprzeczytany postautor: zawodnik09 » 13 wrz 2017, 17:56

Dzieki za odpowiedz. Mam 22 lata. Poszedlem do urologa z tymi plamami i z problemem erekcyjnym. Nie widxial zadnych plam a.ja je wodze codziennie .. mowil ze przy zapaleniu gruczolu krokowego ktore mam wystepuja problemy erekcyjne.. badan z krwi nie robilem ale bede robil w.tym.tygodniu
zawodnik09
 
Posty: 3
Rejestracja: 13 wrz 2017, 11:46
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: prosze.o pilna odpowiedz

Nieprzeczytany postautor: starys » 14 wrz 2017, 10:31

Młody Człowieku :)
czerwone plamki na penisie, mogą być objawem grzybicy. Dolegliwość dość powszechna wśród mężczyzn, prowadzących intensywne życie seksualne - poczytasz na ten temat w necie.
Kup sobie w aptece krem Clotrimazol, po tygodniu smarowania plamki powinny znikać, a jeśli to nie nastąpi to idź do innego urologa.
Dbaj o higienę!!! ale odradzam jakieś super żele i płyny. Tylko woda i najzwyklejsze mydło np. Biały jeleń.
Dopiero jak się uporasz z tymi plamkami itd. zajmij się sprawą erekcji, o ile nadal będzie taka potrzeba... Być może powstała u ciebie taka psychiczna blokada z powodu dolegliwości urologicznych i gdy te ustąpią to erekcja powróci.
Podzielam zdanie Izy, że raka prostaty to ty raczej na pewno nie masz.
Rocznik 1948; XII/2014-DRE, PSA-12,49; I/2015-TRUS stercz 29,5 ml; II/2015- biopsja formalna, CaP,Gl 4+3,lewy bioptat utkanie 30%; 16.03.2015 start HT Zoladex10,8 + Flutamid 3x1; III/2015- rtg klatki, pola płucne i cień środkowy prawidłowe, zwyrodnienie kręgosłupa; III/2015 – TK jamy brzusznej i miednicy mniejszej - gruczoł krokowy powiększony (42x45x38), dobrze odgraniczony, niejednorodny. Pęcherzyki nasienne nie wykazują zmian. Nie stwierdzono powiększenia węzłów chłonnych. Ściany pęcherza wykazują cechy wzmożonej trabekulacji. Nie stwierdza się meta do kości i płuc. Zwyrodnienie stawów biodrowych i kręgosłupa, dyskopatia wielopoziomowa. Pozostałe organy OK.; 20.03.2015 – PSA 9,55; 02.06.2015 - PSA 0,83;Test. 0,33ng/ml ;08.06.2015 - Zoladex10.8 (2-gi zastrzyk); Flutamid STOP; 02.09.2015 - PSA 0,67; 11.09.2015 -Zoladex10.8 (3 zastrzyk); 08 i 15.09.2015 MRI miednicy i jamy brzusznej - OK; prostata 28,2 ml, brak zmian meta;17.09.2015 - Konsylium - zakwalifikowany do RT radykalnej,T2c; 16.10.2015 - Dyskwalifikacja z teleradioterapii w OCO; 26.10.2015 - Zakwalifikowany do mono-brachyterapii HDR w IO Gliwice; Start HDR BT 05.11.2015- I proces-11 Gy/g; 19.11.2015- II proces- 11Gy/g, 03.12.2015 - III proces - 11 Gy/g - koniec HDR BT - dawka całkowita 33 Gy; 07.12.2015 - HT STOP; 29.08.2017 włączenie HT Apo-Flutam (3x1) + Eligard 22,5;
PSA IO Gliwice: 18.01.2016 - 0,493; 25.04.2016 - 0,709; 08.08.2016 -0,773; 14.11.2016 -0,863; 20.03.2017- 3,57; 24.04.2017- 8,782; 28.08.2017 -37,006;

"Dni są długie, a lata krótkie" Paul Kalanithi
starys
 
Posty: 447
Rejestracja: 14 mar 2015, 13:49
Blog: Wyświetl blog (0)

Re: Proszę o pilną odpowiedź

Nieprzeczytany postautor: zawodnik09 » 14 wrz 2017, 19:53

Dzieki kolego za.informacje ale.ja te.plamki.mam az w cewce.moczowej.jak.spojrze do.ujscia cewki.i.ja rozchyle.mam.jakies.fioletowe czerwone.kropki w.srodku badania na.mocz.robilem.ale.nic.nie.widzial. erekcja.to.jest u mbie.tak.ze.mam ja.ale.np.jak.wieczorem.wypije.jakis.alkohol.rano.wstaje i erekcje.mam a potem.juz w.ogole przez.dzien nie mam nawet.jezeli rano.mam.to potem nawet.przez.dzien.nic.nie.wystepuje u mnie.
Multiprosti mi przepisal mowi ze.trzy miesiace mam brac.
zawodnik09
 
Posty: 3
Rejestracja: 13 wrz 2017, 11:46
Blog: Wyświetl blog (0)


Wróć do Mam pytanie? * I have a question?

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości